Diferența dintre noi și cei din film? În părculețele noastre dintre blocuri, băieții beau, scuipă semințe și urlă drăgăstos după gagici, ce faci fă, te scot la un muian? Da, sigur, și ei au uscături, la fel ca noi, dar la noi e rușine să ieși în părculețul dintre blocuri și să faci sport.

În alte țări, sportul e o religie. Nu cred că trebuie să vă spun despre Oxford – Cambridge sau Harvard – Yale, nu? Sau despre campionatele interscolare pe diferite discipline. Sau cum orele de sport devin teribil de obligatorii și de importante și, dacă nu treci la sport, indiferent cât ești tu de ninja în orice altceva, ești mâncat.

La noi însă, este dictonul Ce plm îmi trebuie mie sport, că eu dau la ASE, nu am nevoie. Sau la clasele mici, vine tăticul cu o falcă în cer și una în pământ, că i-a venit micuța acasă transpirată și murdară (true story).

Nu, nu e ceva ce ține de educația post revoluționară. Nu, e în spiritul educației rromânești dintotdeauna. Eu, la sport, în clasele mici, făceam dirigenție. Adică venea o vacă și ne explica despre cât de proști suntem și câți bani trebuie să dea mami, să mai punem niște geamuri sau știu eu ce mizerii.

În liceu, făceam engleză și rar, foarte rar sport, cu un dobitoc care ne punea să jucăm fotbal, iar pe fete le punea pe banca de pe marginea terenului, să nu încurce traficul. Nu conta că nu știi fotbal sau poate nu erai pasionat și voiai să faci altceva. Nu brotha, fotbal. Eu am luat un 3 pentru că i-am zis că nu știu să joc fotbal, el m-a trimis în teren, după care în 3 minute am dat gol. A, m-ai mințit, ai 3. Și acum îi urăsc mustața imbecilă, pe oală.

Iar în facultate nici măcar nu am avut ore de sport. Simplu. Nu se face să faci sport, când deja ești mare.
Și așa ne umplem de obezi și umflate, care halesc bigmecuri cu cola light.

[jwplayer config=”Out-of-the-Box_copy” mediaid=”43537″]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

66 comentarii Adaugă comentariu

  1. Tabloidul din mine vrea sa afle detalii despre acel tata suparat!

  2. #2

    lasa ca la noi fac sport doar pasionatii, in felu asta nu pierdem timpu cu antitalentele. si apoi ne mandrim si nu mai putem de apluze si admiratie cand reusesc sa castige ceva si zicem “ia uite ce campion a iesit din sala aia de sport unde erau mai multi sobolani decat oameni” si ii mai si motivam cand se antreneaza prin padure “hai draguta nu faci si tu o muie pentru popor?”

    • #3

      a si hai sa iti zic ca din cauza profesoarei de sport din generala am si acuma probleme cu genunchiu, ca nu vroia sa inteleaga ca eu nu pot alerga ca am cazut cu bicicleta si bla bla bla…

  3. Ce SF-uri fac aia la bara. Pai sa-i vezi pe astia de la mine din clasa de nu pot face doua tractiuni la o bara atarnata la 2 metri jumatate.

    Eu ma pricep ceva mai mult, ca vara de dinaintea liceului am bagat sport intensiv de trei ori pe saptamana cate trei ore. Vroiam sa intru la liceul sportiv. Am luat probele la educatie fizica, plus rezistenta, circuit, alergare, florari etc, etc, cu nota 9,80-si-ceva; luam zece daca aruncam si mingea aia de baschet corect.

    M-a incurcat, insa, lucrarea scrisa la matematica! Pur si simplu era un exercitiu de doua puncte pe care n-am reusit sa-l fac. Pentru ca nu stiam sa aplic corect o functie sinus patrat de a. Pentru ca nu ne invatate in generala; nu d-alta.

    Acum la liceu avem noroc de profesor bun. Nu ne lasa fotbal, ci ne invata handbal. Altfel suna, nu?

  4. La ASE acum chiar se face sport, doar primele 3 semestre. Daca nu esti admis la sport indiferent ce note ai esti trecut automat la taxa. Am avut colega de facultate care cu media de 8 si ceva era la taxa pentru ca nu a fost admisa la sport in primul semestru de facultate.

    • la sport in ase esti automat admis daca faci toate cele 10 (poate 11-12) prezente pe semestru, ore pe care de obicei le poti muta oricum vrei ca sa-ti fie bine pentru orarul mega incarcat de student la ase. merita colega ta sa plateasca taxa.

    • E de cacat ca te “forta” sa faci intr-un loc stabilit dinainte. Spre exemplu, un semestru faceai fitness la sala din Crangasi. Frate, mie imi placea sa alerg si sa joc volei in sala din Cihovschi, nu trebuia sa ma obligi sa merg sa trag de fiare.

  5. #8

    E facatura domle’ … n-au cum sa faca aia sport cu Rammstein in fundal. Aia sunt satanisti posedati ce vor sa suga sangele precuvinciosilor din parc … Curat facatura la cati pixeli albastrii are copilu’ cela pe tricou :))

    In vara am trait o faza misto. Dadeam ture de stadion cu rolele si la un moment dat m-am intersectat cu 2 copile la vreo 10 ani. M-am pomenit ca striga dupa mine “BAH!!!!!!!!! TU CE CAUTI PE ROLE???? ESTI PREA MARE SA TE DAI!” … 😀

  6. #9

    De mult n-am mai stat sapte minute sa vad un filmulet. Fascinanti copiii aia!

  7. Dupa ceva arte martiale prin generala, ore de sport serioase in liceu si bacul la sport luat pe bune cu 9.80, am ajuns la facultatea si nu am mai facut nimic. Stilul de mancat a ramas acelasi, si in 5 ani de la terminarea liceului am depus aproape 20kg pe mine. Sa mai spuna cineva ca sportul nu e important.

  8. #11

    Are si sistemul educational vina lui, dar pana la urma, ultima decizie o iei tu, individ liber, stapan absolut pe viata ta. Sunt si scoli/licee, in care se face sport pe bune. Dintr-o clasa de 30, mai mult de jumate vin cu adeverinte de scutire de la efort fizic, sau sunt pe ciclu exact la ora de sport. Asta nu e nici vina scolii, nici a parintilor, e doar vina ta ca alegi sa ajungi o punga de untura.
    Eu am fost un tocilar. In scoala primara, in generala, in liceu, in facultate. Si acum sunt tot un mare tocilar. Dar tocilar din ala scarbos. Pana in clasa a 4-a stateam in pauze in banca, cu mainile la spate. Daca luam un 9, indiferent de materie, ma duceam acasa plangand. Sa imi iasa vreo medie de 9 , nici nu se punea problema. In generala si liceu, la fel : tocilar scarbos. La bac am avut 9,68 pentru ca am dat la toata sala sa copieze si pe final nu mi-am mai recuperat o foaie la fizica. Altfel, bateam spre un 9,90 lejer. Ba, dar alcoolic mai mare decat mine nu exista in clasa. La sfarsit de saptamana cand nu aveam scoala, bauta nenica! La sport eram cel mai bun. Din clasele primare si pana am terminat liceul nu a existat norma la sport sa nu depasesc baremul pentru nota 10. Tin minte si pentru bac. Pentru nota 10 trebuia sa alerg 50 de metri in 7.2 secunde , sa fac 30 de flotari, niste exercitii gay de gimnastica si sa nimeresc poarta goala la fotbal. Pai eu tot liceul 50 de metri i-am alergat in 6.6, maxim 6.8 sec. Si acum la 1 noaptea , dupa 6 beri, daca ma pui sa alerg , mai mult de 7 secunde nu fac. Stiu, pentru ca am mai incercat. Flotari , la fel, 50-60 le fac acum. Cand merg pe munte, traseu de 4 ore, il fac in 2 ore jumate, daca am rucsac foarte greu in spate. Merg in Tineretului, mai putin de 5 km nu alerg. Pentru mai putin pierd timpul aiurea, nu apuc sa transpir.Cam asa ma descurc la sport; tocilar scarbos si alcoolic incurabil, 1,84 metri si 78 kg. Cand ii aud pe toti puhavii astia corporatisti , care nu se imbata o data la 3 zile, nu mananca shaorma si pizza la 3 noaptea, doar isi freaca curu’ pe un scaun 8 ore pe zi : ” Mdaaa, eu am 1,65 si 90 de kg, dar merg la munca dimineata si vin seara la 6 acasa. Nu am timp de sport” Ia mai duceti-va ba dracu. Nu te intreaba nimeni de ce esti gras, dar nu mai poza in victima de buna voie si nesilit de nimeni. Esti gras, pentru ca asa iti place. Taci si nu te mai plange. Mi se rupe daca esti tu gras , sau nu. Daca nu iti place, hai cu mine la alergat, sau hai pe munte, sau la sala, sau la fotbal. Daca iti place, taci.

  9. Majoritatea adolescentilor au impresia ca vor face varice daca merg putin pe jos sau stau in picioare cateva statii de metrou. Ce sa mai vorbim despre mers pe jos, ceva alergare prin parc sau putin sport/fitness. Inutilitati 🙂

  10. #15

    Diferenta dintre cei din filmulet si romani? Diferenta intre Rammstein si Romeo Fantasticul.

    • #16

      Adica intre germana si tiganeasca ? Nu e bre asa mare :
      Du hast mich ; has mi mij . Tot dracu ala e.

  11. #17

    lasa bah nu fiti tristi, ca ai nostri au “muschiul mental” mai dezvoltat, sunt niste cerebrali, ce plm! 😛

    • #18

      acum serios vorbind, si mie imi pare rau ca n-am facut sport cand eram mai tanar, caci am fost o mare putoare – maxim, poate vara mai incalecam bicicleta si faceam pana in 6km, pe ses in dorul lelii, pana la vreo balta la pescuit, ori la vreo plaja.

      in schimb, prima tigara am aprins-o la 9 ani, iar la 14 deja aveam tabieturi de fumator inrait. nu pot zice ca am exagerat cu alcoolul si mancarea, dar nici ascet nu am fost.

      sedentarismul cred ca e o increngatura nenorocita intre lipsa accesibilitatii, mentalitate si educatia primita din sistem.

      acum fac destul de mult sport – in principal, inot si joc tenis – si chiar simt beneficiile.

  12. Sforta unui popor sta in aia care practica sporturile numite matematica si fizica.

  13. Ce sport mai Arhi ca citeam acum cateva minute o postare a unei tinere blogarite care se arata oripilata de faptul ca exista un sistem prin care sa fie rasplatita simpla prezneta la ore … Adica tu, profesor, minister, trebuie sa-i dai 1-2 puncte inplus la nota elevului pentru ca este prezent.
    Elevii si mai ales profesorii nu relaizeaza ca nu ei fac o favoare statului fiind prezneti la ore si in scoli 12 ani, ci statul le face lor o favoare ca le asigura (asa cum poate) invatamant gratuit 12 clase.
    Si ca faptul ca in vata sau nu ii afecteaza diretc pe ei, pe elevi, nu pe profesori sau pe Abramburica.
    Si ne mai miram ca pica pe capete la BAC.
    Revenind la sport, in liceu si in facultate aveam ore de sport si mai toti nu stiau cum sa se fofileze de la orele astea. Asa ca tine si de mentalitatea elevului si a parintelui sau, ca pana la urma elevul e minor si n-are discernamant … de-aia are un tata, o mama, care sa-l invete ce e rau si ce e bine, de ce e bine sa te duci la ore, sa inveti…
    Raul din invatamant are radacini si in modul defectuos in care guvernantii din ultimii 20 de ani au inteles sa-l gestioneze, dar si in dezinteresul parintilor fata de ce fac progeniturile in scoala.

    • #24

      La ce respect e acum pentru scoala, e normal ca cei care totusi se duc sa aiba pretentii la note 🙂

  14. #25

    Mişto clipul. Mă număr printre fericiţi, să înţeleg. În liceu am avut o profesoară de educaţie fizică într-a noua, apoi un profesor pînă la sfîrşitul liceului. Am făcut, în ordine: fotbal, handbal, atletism, oină, gimnastică, rugby, baschet. Niciunul pînă la perfecţiune, dar suficient din fiecare ca să înţeleg ulterior sportul respectiv şi să-l pot aprecia.

  15. Ii vad pe romanii mei, cum se urca in autobuz cum se pun pe scaun, nu conteaza ca sunt murdare

  16. #28

    aia sunt in parc din cate se vede.
    Eu in cacatul de oras in care locuiesc nu am parc, ma rog, exista ceva imitatii pline de mall-uri si cafenele si caini. Foarte FOARTE multi caini.

    In rromania insa problema orelor de educatie fizica si sport e una veche, cel putin de pe vremea lu tata. Mai nasol e ca nici parintii nu prea-si educa puradeii intr-un stil de viata sanatos, ii obisnuiesc de mici cu mc, shaorma si alte kkturi iar in loc de sport le dau ps3 sau xbox.

  17. #29

    N-am facut sport tot liceul pentru ca eram scutit si culmea ca eram mai slab atunci decat sunt acum la 24 de ani!

  18. Aia cu fotbalul e clasica. Echipa de fotbal ia caimacul, cei care joaca baschet, volei sau au pur si simplu alte precupari din zona (atletism) sunt priviti drept “aia care se joaca pe langa terenul de fotbal” (desi in generala, in ultimii ani, am avut norocul sa pot juca si baschet).

    • #33

      Vlad, tu poate iti mai aduci aminte. Nu eram eu foarte bun la sport in liceu? :))) Parca asa imi amintesc. La 50 de metri intre 6.6 si 6.8 scoteam.

  19. #34

    La noi n-au voie maica sa faca asa ceva in parc ca strica bunatate de jucarele.
    Astea sunt pentru copilasi, nu pentru vlajgani ca aia!

  20. oau! chiar am ramas masca pana la final, concluzia insa e ca totusi aia din film sunt in timpul liber de ‘la sala’ iesiti asa la distractie inparculet. Oricum impresionant, cred ca doar gimnastii pot face ce fac aia…

  21. #36

    Pe-aici in liceu sportul e obligatoriu doar in clasa a 9a. Macar din cate stiu eu prin liceele romanesti e obligatoriu pana la sfarsit de liceu. Pe la facultate nici n-am auzit de-asa ceva, in schimb majoritatea studentilor merg la sala. La sala facultatii, ca e gratis. Adica ma rog, nu gratis, dar abonamentul e inclus in taxele scolare (platit obligatoriu, chiar daca nu te duci). De fiecare data cand am fost am asteptat cel putin 5-10min sa pot folosi orice echipament indiferent daca era de cardio sau de forta. Sala e deschisa de la 7dimineata pana la 11seara si e plina la orice ora. Arhiplina dupa-masa de pe la 4 incolo. E tare ciudat cand iti vine vreun profesor pe-acolo sa faca si el miscare si te faci ca nu-l vezi ca sa nu cumva sa dai ochii cu el asa transpirat si pe jumate dezbracat.

  22. nu stiu cum e in alte orase, dar plangerea asta in bucuresti deja nu isi mai are rolul.
    unde alerg in parc, nu-s singur. Vag iarna, noaptea, pe zapada.
    terenuri de fotbal goale, n-am mai vazut de cand eram mic.
    deja aud de tot mai multi oameni care practica tipuri diferite de fitness.
    pe bicla exista grupuri de biciclisti care baga mare in fiecare uichend.

    Bine, inca nu e la nivelul de afara, dar ne miscam. Imi amintesc ca in budapesta pe una din insulele de acolo, seara alergau sute de oameni

  23. #38

    nu imi place sa practic ca sport decat mersul pe munte si inotul.

    avut conflicte cand eram mic cu diversi profesori de sport care tineau neparat sa alerg ca un idiot dupa o minge, cand eu lucram x5 ore mai mult la bazin la inot pro.
    a fost nevoie sa isi iasa taicameu din pepeni si sa faca un scandal monstru sa ma lase in pace cu rahatul lor de fotbal. asta in ideea in care terminam turele de teren (obligatorii ls finslul orei de sport) cu cel putin una in avans fata de colegii “caliti” la fotbal, si fara sa imi scuip plamanii pe jos.

  24. #39

    Te pregatesti sa candidezi? Sau sa-ti faci partid? Nu de alta, dar as fi printre primii membri cotizanti si votanti ai tai.

  25. #41

    Nu-s foarte sportiv acum… dar in scoala/liceu/facultate am fost…
    Am lucrat inclusiv la bara o buna perioada de timp ( tractiuni , cateva exercitii etc) . Baietii astia din videoclip au atrenament solid in spate… Nu e doar o chestie ashea… hai sa ne miscam si noi oleaca 🙂

  26. Şi totuşi, unde este făcut filmuleţul ? în ce ţară ?

  27. In Londar este parc cu terenuri de fotbal aproape la fiecare colt de strada..Si nu exagerez..Acolo e regula de aur duminica meciuri de fotbal..E ceva care impresioneaza daca il vezi pt prima data…

  28. #46

    In facultate jucam basketball intr-o sala care avea 2.5 m inaltime … plm, dadeam cosuri cu tavanu’ ASE style

  29. Alea nu-s bare de batut covoare? Ha? O amenda merita!

  30. wow sint shockata aia sint copii adevarati????????

  31. #50

    Sportul e obligatoriu la liceu. La noi se juca baschet si fotbal . Dar aveam echipa bunicica la baschet. Bine, mai erau si cei care volei si tenis de masa dar asta erau mai rare. La facultate, parca doar un semestru am avut de sport. Dar puteai sa te inscri in diverse echipe de baschet sau schi ( de astea stiam eu) . Nu e situatia asa de rea , mai rea e metodologia cu care se preda educatia fizica . De exemplu, nu te invata sa alergi. Eu am fost mereu un copil lenes. Si sistemul alearga la rezistenta nu mergea. Alergam fix de trei ori , cand aveam sportul si nu simteam ca ma imbunatatesc. Abia mai tarziu am aflat de intervale si cum poti alerga/merge astfel sa cresti progresiv distanta/timpul in care alergi, si dupa aia sa te concentrezi pe viteza. Dar na, asa ceva nu se preda.

  32. #51

    La facultate chiar nu e nevoie de sport obligatoriu. Cine vrea, face pe cont propriu. Oricum, se face in primul an, la majoritatea facultatilor.

  33. #52

    pe vremea cand eram copila, la mine la bloc era asa o constructie numita “la bara” de fapt era un loc de joaca amenajat de regimul comunist, erau multe in oras printre blocuri , acolo ne gaseau parintii – eram toti catarati pe acel schelet de bare si faceam fel de fel de exercitii – tin minte ca stateam mai mult cu capul in jos, agatata de picioare- …..asta cand nu jucam un joc cu multa, multa.alergare ….copilul meu a crescut jucandu-se printre masini – tot spatiul din jurul blocului ( altul, nu cel din copilaria mea ) era ocupat de masini, o perioada se ducea in curtea scolii si juca un fotbal, dar nici acolo nu i-a mai lasat , cereau bani ….in zilele noastre efectiv nu ai unde sa faci miscare gratis cel putin nu la noi in galati ( unde primar este fostul manager de la otelul – deci iubitor de sport !!! )

  34. #53

    Anul trecut am fost profesoara la un liceu. La un moment dat s-a facut o sedinta cu toti profii si elevii in care se prezentau, pe catedre, rezultate la olimpiade si concursuri, ajungandu-se si la Catdra de Educatie Fizica si Sport cu unele reusite destul de importante, dar intrerupte in public mai mult decat jenant de directorul care a zis ceva de gen “nu, nu, asta e totusi liceu teoretic, lasati pe altadata”.

    • #54

      @ Ioana , nasol ce ne spui. E lumea plina de viermănari din astia cu cap de hipopotam si creier de furnica. Pentru ei performanta sportiva e motiv de rusine, nu de mandrie. ” Ha, ai luat premiu la atletism. Adica ai stat sa alergi cu vagabonzii pe maidan, in loc sa citesti la chimie. Derbedeule! ” Fiind foarte multi, o parte ajung profesori, altii directori. Au impresia ca daca hulesc activitatea fizica , automat se plaseaza in tabara celor care muncesc exclusiv intelectual. Nu am fost in viata mea la o ora de sport, deci trebuie sa fiu un mare matematician si filozof, nu ? Nu! Esti doar un mare prost.

  35. Poate se schimba vremurile, dar eu am facut mereu sport la scoala. Poate prea mult. In generala, clasele 5-8, am facut handbal dar la un nivel ridicat. E de ajuns sa spun ca profesorul de sport era un fost jucator de handbal (care a jucat in campionatul national cu ani in urma). Nu era dur, dar tinea sa-i respecti ora si sa joci handbal. La nici 14 ani. Totul incepe cu exercitii fizice, alergari, coordonare, pase si aruncari. Abia la final jucam putin handbal. Odata ce capatam experienta schimbam “proportiile” exercitiilor si jocul de handbal dura aproape toata ora. Asa ca in perioada aceea, echipa de handbal de fete a castigat campionatul national scolar. Noi, care eram o amarata scoala de periferie din Galati! Dar care avea in echipa pe Adina Meirosu (actualmente la Oltchim) si alte fete ce ulterior au ajuns la cluburile sportive din oras si mai departe. La baieti, aceeasi situatie. Cand am intrat la liceu, schimbare de situatie! Am dat peste o obsedata de baschet, asa ca iarasi miscare, intinderi, aruncari si joc de baschet afara sau in sala. Eram destul de necajit ca eram printre cei mai mici din clasa 🙂 .Dar ne lasa si la fotbal din cand in cand. Rar se intampla sa lipsesc la sport. Apoi a venit facultatea (ASE) si, iarasi baschet. Dar acum ma descurcam destul de bine cu aruncarile pentru ca aveam experienta. In concluzie, au fost 9 ani in care am practicat sport, mai mult sau mai putin, dar am avut noroc de profesori ca erau exigenti.

  36. #56

    La Litere in Bucuresti ai facultativ sport in toti anii. Si alegi la ce te duci, tenis, baschet, fitness, gimnastica, aerobic, dans, ping-pong etc. Si la mate-info e la fel.

  37. #57

    Aveam un profesor de sport in liceu care ne teroriza..ne alerga, ne facea sa ne testam limitele. Nu intelegeam atunci de ce. Ne vaicaream, incercam sa chiulim (nu reuseam). Avea un motto el, spunea ca il injuram 4 ani si ii multumim o viata.
    Acum ii dau perfecta dreptate pt ca a sadit in constiinta mea o necesitate de a face miscare si m-a ajutat sa inteleg ca atunci cand esti intr-o forma fizica buna si psihic esti mai sanatos.
    E drept, l-am injurat dar ii multumesc de cate ori vad oameni lenesi si obezi pe strada.

    • #58

      Nu stiu ce varsta ai… dar pe vremea noastra altceva decat sa jucam toata ziua fotbal ( ma refer la vacante/timp liber) si alte chestii care implicau alergatul nu prea aveam ce face…
      Mai citeam si noi si cam atat.
      Prin urmare, nu prea era un efort faptul ca la ora de sport mai bagam 2-3 km alergare, fotbal, handball, volei etc… Noua ne placea 🙂
      Sigur, si eu cand ma uit acum ce sa intampla, imi dau seama ca lucrurile au luat o alta turnura…

  38. #59

    La noi se facea sport.
    In generala, volei si handbal.
    In liceu, baschet la greu. Aveam sala de baschet, nu stiu alte licee sa fi avut.
    La facultate, aveam de ales ce si cum sa facem si era obligatoriu, fara sport nu treceai anul. Si trebuia sa faci, nu prezenta si atat. Cei cu scutire erau verificati pe bune la policlinica sportiva sau cum ii zicea.
    Eu am ales inot, daca tot e obligatoriu si gratis, de ce nu? Macar invat si eu sa inot pe bune, nu sa ma balacesc ca fraieru` in balta.
    Dupa aia, mai ales ultimii ani de cand muncesc pe plantatie, am lasat-o mai moale cu sportul, dar tot joc in fiecare sambata 2 ore fotbal si 2 baschet.
    Mai vad pe cate unu de varsta mea(30+/- 1) ca alearga 50m dupa tramvai si nu-i in stare apoi sa urce, e gata gata sa moara acolo. De fiecare data ma uit la ei: esti pe bune, bah? fugi 50m si nu mai poti urca 2 trepte? Imi vine sa ii iau la palme.

  39. #60

    Mai e o chestie. La noi locurile de joaca sunt special amenajate cu norme de uber siguranta din tot felul de materiale. Nici o sansa sa vezi o bara solida de care sa se mai agate copii. Aia care mai sunt lasati sa se joace pe afara nesupravegheati.

  40. #61

    E grav. Unii ajung ca in liceu sa nu sara nici macar 2 metri la saritura in lungime de pe loc.
    Bineinteles, asta tine de voitna fiecaruia.

  41. orele obligatorii de educatie fizica sunt o tampenie imensa. mi se parea aiurea ca dupa ce imi chinuiam(exersam) creierii la matematica, fizica etc. sa mi se dea note si pe fugit in juru’ scolii sau pe statul in cap. care sa conteze la fel de mult la cele de la alte materii. nu are importanta ca (pana si eu) luam note mai mari la chestiile astea decat la matematica. era prea mare deranjul si prea absurda situatia. macar la bac am dat examen la economie in loc de ce au ales peste 80% din colegi. cred ca doar inotul, in primele clase, ar trebui sa fie obligatoriu. restul, daca vrei da, daca nu, nu. chiar si fara minimul deranj de a face rost de o scutire. mie a inceput sa-mi placa sportul abia dupa ce nu m-a mai fortat cineva sa fac. si n-a fost prea tarziu, ca la 30 ani am 67 de kile la 176 cm (bine, se poate spune ca nu-s muschiulos, dar e mai bine decat sa fiu gras, cum am si fost o vreme)

    • #63

      ” Any day you had gym class was a weird school day. It started off normal. You had English, Social Studies, Geometry, then suddenly you’re in Lord of the Flies for 40 minutes. You’re hanging from a rope, you have hardly any clothes on, teachers are yelling at you, kids are throwing dodge balls at you and snapping towels – you’re trying to survive. And then it’s Science, Language, and History. Now that is a weird day ” ( Jerry Seinfeld )

  42. #64

    la ase sunt 3 semestre in care se face sport (din 6) si la farmacie vreo 2-3(din 10).. la restu’ nu stiu/nu m-a interesat/n-am tangetne.. deci se face sport si in facultatiuri

  43. in invatamantul universitar la zi se face in primu an obligatoriu sport!!!

  44. #66

    @geretus
    am 25 de ani..si 4 km era doar incalzirea 🙂 indiferent de vreme. ce spun nu e o exagerare, dar ideea e ca mi-a prins bine.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.