M-am trezit de dimineață direct într-un incendiu, pe unul din grupurile de Telegram ce mă conțin.
Discuție între IT-ști.
Fost angajat la firma unuia din ei, destul de incompetent dpdv tehnic, ca developer, dar foarte decent ca om, plecat din firmă de ceva vreme, dorește o recomandare de angajare.

Discuția este i-o dai sau nu?
Eu am zis că da, e ok să îi dai o recomandare, pentru că, în primul rând, dacă poți să ajuți un om, îl ajuți. La final, este un om, cu familie, cu nevoi și greutăți. Nu este neapărat treaba mea că cineva își bazează angajările într-un post tehnic pe baza unor recomandări de la competiție.

Ceilalți autiști (e un grup majoritar cu oameni din IT, iar aitiștii sunt autiști prin definiție) au fost de părere că nu, nu trebuie să îi dai recomandare, pentru că așa distrugem industria și promovăm non-valorile. Sigur, din punct de vedere tehnic, dar, din punct de vedere uman și cred că umanitatea primează, în primul rând, ajuți omul, nu corporația.

În plus, mai ales în industriile relativ noi, tip cutting-edge, este foarte discutabil ce înseamnă, cu adevărat, bun sau prost, leneș sau harnic, pentru că ce consideri tu top-notch, la google, pe aceeași poziție, ar fi spălător de vase.

Sunt curios de părerea altora pe tema asta, oameni normali și cu scaun la cap.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.