Niște prieteni foarte buni au plecat din localitate, pentru o perioadă de circa 1 an. Având flori prin casă, întrețineri de plătit, contoare de citit etc, au lăsat cheile de la casă unor foarte alți buni prieteni, vecini de palier. După care au plecat liniștiți în treaba lor.

Când s-au întors, au avut o surpriză de proporții. Casa goală lună. Nu mai aveau nici robineți la baie, nemaivorbind de altele.
S-au dus la cei ce aveau cheile lor, li s-a întredeschis ușa, li s-a dat cheia, după care li s-a transmis că E POSIBIL să le fi spart cineva casa recent, că ei au fost ocupați vreo 2 săptămâni. Și le-au închis ușa în nas.

Au făcut reclamație la poliție, au venit, au verificat, măsurat etc. Rezultatul? nici o urmă de efracție. Mulțumim, la revedere. Păi știți, ei au avut cheile noastre, acum nu ne mai deschid ușa, sigur ei au furat. Dacă dumneavoastră le-ați dat cheia cu mânuța proprie, nu mai ține de poliție, este cauză civilă, dați-i în judecată.

Și cam aia a fost. Sunt în continuare vecini, trec unul pe lângă celălalt pe palier, fără nici un fel de remușcare.
Se gândesc să îi dea în judecată, deși avocatul le-a spus că au șanse mici. Le-au dat cheile, trebuie să demonstreze că lucrurile lor sunt la ei și că ATENȚIE, nu li le-au fost oferite.

Morala este că e bine să ai cât mai puțini prieteni. Face bine la ten.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.