Azi, din categoria Idei pentru a ne coafa propriu ego, avem încă un proiect superb și inutil. undesuntbaniitai. Trezește-te, află cu ce bani contribui tu la bugetul de stat.

Știți de ce a pierdut așa zisa opoziție română alegerile, nu? Pentru că sufereau de aroganță și pentru că alegătorii ceilalți nu contau pentru ei. Săracii, muncitorii, pensionarii, orice clasă defavorizată a româniei, nu exista sub nicio formă. Toate discuțiile erau doar despre reforme, despre cum trebuie să sufere toată lumea pentru ca întâi niște unii să devină bogați și, încet încet, să îi ridice pe ceilalți.

Desigur, această politică falimentară i-a înrăit pe toți din clasa ceilalți, care au votat in corpore cu mafia pesede, iar restul îl cunoașteți. Nimeni nu a învățat vreo lecție de aici, în continuare comunicarea se face la nivel de A cui bășină miroase mai frumos, Țurcanu e în continuare proastă iar Goțiu doarme în continuare în parlament.

Așa și cu ideea asta minunată în care eu, omul mediu, cu ceva școală și grup de prieteni cam de același calibru, sunt invitat să mă trezesc și să dau share și prietenilor mei, să se trezească și ei și să afle adevărul gol goluț și naked.

Problema, oamenilor care ați făcut situl, este că NOI, cei cărora li te adresezi, ȘTIM câți bani dăm la stat. Știm și ca angajați și ca antreprenori sau altceva. Știm cum e ca, o dată la 3 luni, să înjuri stat, anaf și cam pe toată lumea, plătind aiurea niște bani pe niște servicii pe care nu le-ai primit, nu le primești și nici nu le vei primi vreodată.

Cei care nu sunt angajați, cei care trăiesc din șomaj sau alte ajutoare sociale, nu dau niciun ban la stat. Pensionarii nu mai plătesc impozite (așa cum este și normal, de altfel). Iar pe ei nu îi interesează calculele alea decât doar ca să afle dacă și luna asta își primesc banii. Iar ei, TOȚI, votează in corpore cu cosa nostra ciuma roșie.

Deci, cine pe cine trezește?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

18 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    de curiozitate am bagat si eu acolo veniturile. Cipru, Dallas, Seichelles here I come.
    imgur.com/a/SmYyb

  2. E facut de niste ‘destepti’ care, atunci cand introduci ‘500’, iti afiseaza ca salariul minim este de 1065 de lei. De aici ar trebui pornita educatia – ‘Afla cu cata ignoranta contribui la crearea unei societati lipsite de minima intelegere ca exista mai multe categorii de oameni si situatii pe piata muncii, inclusiv a celor incadrati cu program redus pe hartie, care muncesc 8 ore/zi, si iau 500 de lei net’.

    Pe langa ca te pune in situatii ridicole, ignoranta te face si monstru, pardon my euphemism.

  3. #4

    In unele tari civilizate se practica plata impozitelor de catre angajat, nu de catre angajator in numele angajatului. La fel, in astfel de locuri angajatul poate directiona impozitul pe Sanatate catre asiguratori privati la alegerea lui. N-ai sa vezi nici una din aceste 2 masuri in Romania in urmatorii 30 de ani.

    • care tari civilizate? Intreb, nu dau cu parul?

      Eu stiu ca in tarile civilizate discutia este despre salariu brut si e cam treaba ta sa stii cat o sa insemne ala la finalul lunii. Altfel, sa iti platesti tu singur impozitul mi se pare o prostie mai mare decat este permis
      Ah, la finalul anului trebuie sa iti faci niste calcule si sa depui singur foi pentru ca statul s-ar putea sa iti dea bani inapoi, asta da.

    • Pe mine cand m-a angajat multinationala mi-a zis doar salariu brut anual. Mai departe mi-au zis sa calculez eu ca-s baiat mare.

    • #7

      Mie imi place ideea cum visam cu ochii deschisi despre ce exista in tarile “civilizate” exact cum inainte de ’89 visam despre cum e in Germania.

    • #8

      Eu, in Elvetia, imi platesc singur impozitul. Se discuta salariu brut, dar, eu, cu mana mea, dau ce datorez statului. Pot alege intre a plati lunar sau anual. Undeva in martie, mai vine o hartie daca statul imi este dator sau eu mai datorez ceva. Este o schimbare de perceptie enorma. Daca ii platesc, trebuie sa isi faca treaba. Chestia cu ”noi va dam bani” aici chiar o simti. Indiferent cat cotizeaza fiecare, este o suma importanta raportat la venit si toata societatea se asteapta ca statul sa si presteze ceva de banii aia. Bani care iti trec prin mana si te uiti lung cum pleaca…

  4. #9

    calculul e partinitor, se refera doar la privati, pt bugetari nu e corect calculat.

  5. #10

    mai sunt si alte numeroase erori de principiu, desi per total e ok-ish. Spre exemplu, la “cum se distribuie valoarea pe care ai generat-o”, 8.7 % se duc catre rubrica “Sanatate”. Problema e ca nu ajung sa fie cheltuiti pentru sanatatea contribuabilului: de fapt se duc catre Casa de Sanatate, si de acolo ii sifoneaza baietii. Nu e nici o problema in a plati 8.7 % din venitul net lunar catre Sanatate, problema e ca nu ajung acolo!

  6. #11

    O singură problemă în ce spui. “Ceilalți” oricum votează în bloc de fiecare dată indiferent ce se întâmplă. “Ceilalți” sunt foarte puțini, cam 18% parcă, dar votează în bloc de fiecare dată indiferent ce se întâmplă. “Noi” nu votăm, iar asta face ca “ceilalți” să pară mai mulți și să conteze.

  7. Si sa muncească majoritatea mie tot mi se pare o frecție ideea.
    Atat timp cât nu da PERSONAL baniul la stat, nu se va realiza niciodată cât de mult contează, oricâte campanii și frecții de astea s-ar face.
    E fix ca și chestia cu bisericile si banii de la stat, nu simte, nu scoate el personal banul, sa-l dea, sa simtă concret cum i se subțiază punga când îi dă.
    Nu e sigur nici asa dar abia atunci ar conștientiza ca sunt banii lui care se duc

  8. Proiectul e din ciclul: Nu poate face nimic, dar uite ce frumos atîrnă!

    • #14

      Proiectul e bun, dar cam fancy artisticoid.
      In loc de imbarbatatorul “Trezeste-te” care te face sa te simti ca la 6 dimineata cand suna ceasul era bine sa scrie “Ba, stii cati bani ia statu’ din muncusoara ta?!?”.
      Iar graficele sunt OK, dragute, dar comunicarea e la fel de cuceritoare ca un powerpoint la o sedinta de analiza de vanzari.
      In plus, mesajele ca statul te jupoaie si la benzina, tutun, alcool si alte alea trebuiau ilustrate cu cate un exemplu, nu sa lasi bizonul sa faca socoteli ca nu a excelat (sic! 🙂 ) niciodata la asta.
      Ca daca excela nu mai ajungeam aici, stia lumea de acum douazeci de ani care e valoarea banului si muncii.

  9. #15

    Imi pare sincer rau ca imi primesc salariul din Venezuela in Venezuela si ca, din nefericire, sunt scutit de la a plati vreo taxa undeva. Este adanc regretabil faptul ca nu contribui la bugetul Romaniei, si ca in aceasta tara nu sunt nici macar somer. Mi-ar fi facut enorma placere sa fiu contribuabil si sa ma simt si eu facand parte din Mandra Clasa Muncitoreasca Romana. Ura ! Ura ! Ura !

  10. Am bagat salariu meu si apoi am comparat cu fluturasul pe care-l primesc (si studiez) lunar. E ok.

    Chestia foarte funny este ca au dat share (indignati) amici d-ai mei care stiu SIGUR ca sunt angajati pe PFA. Pai ce facem coa?

  11. bine ca de contributii va plangeti, da’ cand va urcati pe autostrazi si traversati bucurestiul in 20 de minute vi se pare foarte misto!!

  12. #18

    Citeam articolul despre recomandari de scoli in pantelimon si ma uitam pe harta Bucurestiului ( nu stiu unde e pantelimonul). Apoi am marit hart si ma uitam la Romania si m-a lovit:
    sint 28 de ani de la revolutie si inca nu exista o autostrada finalizata in Romania. Fuck!