Zilele trecute am spus, ca liniștire pentru cei speriați de chemarea la arme, că poți deveni apatrid fără probleme. Am studiat puțin problema în timpul ăsta și am aflat un lucru INCREDIBIL.

În românia, nu știu dacă și în restul țărilor din UE/ONU, nu poți renunța la cetățenia română decât dacă, citez, prezintă motive temeinice pentru renunţare și, ce e mai important

dovada deţinerii cetăţeniei altui stat (paşaport) sau a promisiunii de acordare a cetăţeniei de către autorităţile statului respectiv (sub forma unei adeverinţe, care va trebui să fie apostilată/supralegalizată de autorităţile acelui stat, în conformitate cu legislaţia locală şi convenţiile internaţionale aplicabile), a cărei copie şi traducere vor fi legalizate de ambasadă sau consulat

Și, mulțumită domnului William Brânză, fost deputat PDL, nu i-ar muri mulți înainte, taxa de renunțare la cetățenie este de 2000 de euro. Domnul Brânză a decis să ceară parlamentului să o mărească, de la 600, pentru că era prea ieftină.

Ca idee, taxa pentru obținerea cetățeniei române este de 60 de euro.

Prin urmare, dacă vreți să scăpați de încorporare prin renunțarea la cetățenia română, va trebui să vă găsiți o bulgăroaică fără fițe, care să vă ia de bărbat și să vă dea cetățenia statului castravecikătă.

branza

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.