Suntem prea săraci pentru a merge pe litoralul româniei. Asta e o mantră care se tot repetă de ani de zile, doar că hotelurile erau pline, oamenii cu chei și cazare pe străzi, all good.
Se pare că, totuși, anul ăsta, prețurile au crescut prea mult și pentru clienții standard ai litoralului. Nu de alta, dar am dat 4 căutări pe booking. 4 din românia, Constanța, Mamaia, Sovata și Băile Herculane.
Și 4 de pe Costa del Sol, Malaga, Marbella, Ibiza și Palma
Cumva, indiferent câți bani ai avea, începe să ți se acrească să mergi la ciorbă de muște în românia, nesimțire, jeg, cearceafuri spălate o dată pe sezon, mici și sarmale acre și tot restul.
Sau niște mâncare. Restaurante în românia
Restaurante Costa del Sol
La toate nu am făcut decât să iau prima căutare din booking sau google maps, la restaurante ținând cont și de existența unui site.
Efectiv puteți face același lucru fără probleme, cu orice zonă pe care o preferați.
Cam atât.
NOU
anul asta am ales Egipt si Palermo pentru plaja. Nu sunt bugetar, asa ca nu sariti.
Sper totusi sa jung la Mangalia sa mananc o supa de Midii la Puiu’s
NOU
S-a făcut 30 de lei și ciorba de midii la puiu.
NOU
Cred ca au vrut sa profite de situația zborurilor și credeau ca o sa fie înghesuială pe litoral, teapa :))
NOU
Nu scuza cu nimic prețurile astea, însă tine cont ca weekendul asta se întâmpla festivalul Neversea in Constanța, prețurile la cazări sunt oarecum duble față de alt weekend din Iulie / August.
NOU
Iar la Sovata e festivalul NeverLaculUrsu? Sau acolo cum se explica?
NOU
Macar daca ar pricepe ceva dar concluzia lor va fi probabil tot ca statul tre sa le dea ceva compensari subventii si tichete pentru ca ei sunt niste smenari pus pe dat tunuri 3 luni pe an. Doamne fereste sa angajeze niste oameni pe mai mult de 3 lei si restu din bacsis, doamne fereste de servicii calumea si calitate. Ma uitam la astia in Grecia, rar restaurante cu pomelnice de meniuri, trei patru feluri, facut rapid, servire prompta, zambet, flexibilitate si fara enterocolite. Simplu bobita. Fara muzica care sa bubuie, fara basini si senzatia puternica ca esti “facut” la buzunar.
NOU
Pai sefa, cand se inghesuie toti sa faca credit la banca sau sa dea ultimii bani sa-si cumpere un apartament in jungla de beton din Mamaia Nord, ca a auzit el ca “se fac bani cu inchiriatul” si vrea sa-si scoata investitia in primul an, ca nu mai are bani sa plateasca rata la banca, ca s-a lasat de serviciu, doar e dezvoltator imobiliar, normal ca preturile bubuie. Sunt localnic, nu pot sa scuip de la balcon fara sa nimeresc macar un “dezvoltator imobiliar”, ca asa iti zice acum orice taranete cu branza intre deshte, dar cu apartament pe malul marii, la al treilea rand de blocuri. Si gandeste-te ca voi, astialalti din restul tarii, suportati preturile astea, nu doar la cazare, ci si la mancare, bautura, terase, distractie in general, doar o saptamana, sau 3 zile, sau cat va permiteti sa stati. Dar noi platim zilnic preturile astea. Eu nu mai pot sa ies la o terasa fara sa las 300 de lei pentru o masa simpla pentru 2 persoane. 300 am zis? Daca te spargi in figuri si cu desert si cu vreo sticla de vin (numai asta e vreo 200 lei), sari bine de 500-600. O masa, doua portii de mancare, un desert si o sticla de vin. Si ai zice ca trece sezonul si scad preturile. Ha ! S-o credeti voi! Pai la anul de unde vreti sa porneasca cresterea noilor preturi?
Pai sa nu-i futi in gura pe toti ofertantii si cumparatorii de turism la Marea Neagra ?
NOU
fix aia ma scotea din minti cand statea in constanta. toate preturile cresteau vara, turistii plecau, dar de coborat nu mai coborau.
NOU
Ba da Florian, sa-i scuipi iti vine. Si eu sunt localnica sau asa ma alint ca de la 20 de ani sunt in Bucuresti. Inteleg perfect tot ce zici. Bunicii mei stateau la casa si prin anii 80 90 tineau sezonisti cum le ziceau ei in gazda vara. Mi se pare halucinanta acum Cta. Scump tot si un contrast foarte mare peste tot… Ultima oara cand am incercat sa duc copiii la mare in Mamaia Nord s-a terminat cu un sejur de 5 zile la spitalul de copii cu un norovirus cadou de pe litoralul unde dadusem 100 ron pe doua sezlonguri jegoase. Slava domnului ajunsesem in Bucuresti ca judeteanul imi da fiori. Asta e 100% vina statului. Horeca e tratata in tara asta ca un asistat social care si-a luat adeverinta de lipsa de venit pe naspa…
NOU
Anul asta am concediu in Croatia pentru al 2-lea an consecutiv. Daca anul trecut am stat in Krk, anul asta am mers putin mai la sud:
-Noaptea 1 – Zadar – centrul orasului vechi, la 2 minute de “sea organ” – 85 euro/noapte
– Noptile 2 – 7 – insula Brac, localitatea Bol – langa cea mai spectaculoasa plaja din Croatia, Zlatni Rat, sunteti liberi sa googaliti – 75 euro/noapte (loc parcare asigurat si gratuit)
– Noptile 8 si 9 – Split, la 3 minute de palatul lui Diocletian – 72 euro/noapte (loc parcare asigurat si gratuit)
Plec din vestul tarii, deci pt mine e diferenta de 40km intre varianta de Constanta vs Zadar. Mai adaug inca 150 km pana in Split. Cost ferry dus-intors aprox 70 euro, taxe de autostrada inca atat. Cazarile nu includ mese, sunt apartamente cam la nivelul de 3*, oricum nu-mi pasa ca acolo doar dorm, in rest am iesit la explorat, nu sa stau in casa.
Restul fiecare isi face concediul cum poate. Decat sa vad constructii oripilante construite fara nici o noima, prefer palate din secolul 3, plaje atipice, curatenie, etc….
NOU
Ok..
Si eu sunt din Vest..
Ce papi in banii aia? In 2016 cartofi pai cu porc (gen Kaufland) erau 15 E de persoana.
Croatia este foarte scumpa.
NOU
La mine e dificil caci nu-mi place nimic ce vine din apa – peste, fructe de mare, etc. Am mancat cevapcici, ceva preparate de miel (extraordinare), dar si clasicele pizza si paste. Nu mai stiu prima categorie, dar preturile la categoria a doua erau echivalentul a 40-50 lei/pizza, pastele tot pe acolo…. La masa de 2 adulti si un copil plateam intre 150-250 lei. Cred ca 300 lei am platit la cel mai scump, dar acolo ne-am intrecut si era mai de fite. Iti vine sau nu sa crezi, dar in Croatia anul trecut am stat 8 nopti + drum + mic dejun la camera si 2 mese in oras + sezlonguri + inghetata cat incape + suveniruri, trenulete turistice si alte maruntisuri si ne-am incadrat in aprox 1500 euro. In conditiile in care in 2019 in Corfu am cheltuit cam 1800…
Mitul asta ca Croatia e scumpa e doar pentru ca gasesti locuri de high-end mai multe ca in Grecia si normal ca daca te scapi acolo platesti enorm, dar exista loc si bugete pentru toata lumea.
NOU
P.s. Am uitat sa mentionez, in bugetul asta a intrat si drumul pana la Colosseumul din Pula + benzina + taxe autostrada pana acolo.
NOU
In 2017 am fost prin Spania, Valencia trei zile, apoi Malaga doua zile, iar Valencia doua zile. Trei hoteluri, maxim 65 euro pe noapte. In Malaga am pus destiul pe harta și am ales un hotel mai pe munte. Era într-un parc natural, o casa iberică din aia cu curte interioara, mobila veche recondiționată, piscinică, se plimbau porcii iberici prin pădure de capul lor, mîncare ce vroiai să-ți facă. 62 euro pe noapte.
Pentru că aveam copilul cam mic pentru asemenea aventuri, l-am lăsat acasă. La întoarcere în țară am mers la Cap Aurora vreo 5 zile, să vadă copilul marea și soarele. Preț fix 62 euro, mobila era tot autentică, comunistă și nereconditionată, cu mocheta cu urma de reșou din 1987. Pe plaja gușteri APV-isti (de la hotelurile armatei, poliției și securității) se salutau de zor, se băteau pe burțile pline de bere, laudindu-se că de 25 de ani tot acolo vin, nici măcar pina in Neptun n-au ajuns, că de ce să meargă atît. Unul se lauda că pune lejer kilu pe zi, că mincarea e atît de ieftina, că baga numai cite doua fripturi.
De nervi am uitat să plătesc taxa de pod și mi-am amintit la întoarcere, așa că am mai cotizat și 65 lei ca amenda. De atunci mă pot lauda că nu am mai trecut de Cernavodă și nici nu am in plan decit atunci cînd voi citi că litoralul romanesc a murit și a renăscut. Probabil niciodată.
NOU
Nu comparati 2017 cu 2022.
NOU
Eu am fost la Jupiter la final de iunie, a fost destul de aglomerat.
NOU
La Herculane e gratuita baia in balta cu apa calda si namol de langa Cerna, aproape de podul Sissi. In afara de lipitori si cativa localnici nu prea vine nimeni. Pt. ce sa dau bani la Minerva? 🙂
Eu la noi merg pe litoral in extrasezon, e boierie, doar eu si umbra lui Mircea la coada la Mega Image-urile din Mamaia. Anul asta am vrut sa aud cu urechile mele boxele bubuind la terasele goale, in Jupiter-Neptun-Venus am gasit exact asta. Plus 70 de lei un biban de mare de vreo 330 de grame, prajit in ulei sau pe plita. Cu tot cu cap si coada, nu file.
NOU
Salau mediteranean :)))))) am ras cu muci
NOU
pastrav de pacific
NOU
Sea trout exista si e fix pastrav de ocean acelasi ca de apa dulce.
en.m.wikipedia.org/wiki/Sea_trout
NOU
@Cetin, nu zic ca nu e scump litoralul romanesc, dar ai cam comparatat mere cu pere: Hoteluri de 4-5 stele de la noi cu 2-3 stele in Spania.
In plus mai adauga pretul avioanelor pt o familie cu minim un copil, plus bagaje, intarzieri in aeroporturi peste tot nu doar la noi vs 120 de Euro benzina dus/intors pana la constanta.
NOU
am zis ce am facut. am luat fix primele sugestii date de booking. nu are legatura cu la ce ai tu acces, ci cu preturile, fizic. ai fost vreodata in hotelul vega de 5 stele din mamaia? sau in iaki? ca eu am fost.
NOU
Noi am plătit 800 Eur 9 nopți, 2 adulți + un copil de 16 ani cu mic-dejun și piscină în Parga, Grecia. Și la Herculane 2 nopți 572 Eur? Știu că ei la Minerva au SPA și alte bs, dar e totuși Herculane unde nu ai ce mânca în siguranță decât dacă-ți cumperi roșii din piață. Apoi te duci să te plimbi să simți aerul de munte printre camperi și chiloți sprijiniți de oglinzi la uscat, intri în apele de ștrand și speri că ceilalți s-au spălat măcar luna asta.
NOU
au spa la Minerva, dar e pe bani separati:)))
NOU
Și stai un pic! 572 Eur la Herculane doar mic-dejun și cină. Giiiz! :))))))
NOU
N-ai cum! Nu e inclus nici spa-ul acolo în prețul ăla? :)))))))))
NOU
nu, am fost eu la Minerva
NOU
Hotelurile noastre de 4 stele sunt linistit comparabile cu hotelurile de afara de 3 stele. La noi o stea e din burta.
NOU
Minerva e un fel de low-cost, plătești bagajul separat, checkinul separat, locul separat, apa minerală separat + scuipatul din pahar, care la low-cost lipsește că toarnă în fața ta, nu din alt motiv.
NOU
Stiu de la un prieten din domeniu, la Paris hotelurile au si ele macar juma’ de stea in plus.
NOU
@Anatati Zi-mi si mie te rog cum ai ajuns in Parga, nicicum nu-mi ies zborurile Oare ai fost prin agentie cu charter flight, ai condus din Ro sau cum?
Multe multumiri daca imi poti spune ca e ceva de cand vreau sa ajung acolo.
NOU
572 Eur la Herculane?!?!?! La Herculane?
NOU
ahahahahahahaha
NOU
S-a scumpit peste tot. Unde merg eu la bulgari s-a scumpit cu 30% si asta dupa o reducere substantiala si negociere pt ca am mai fost acolo de 2 ori. 🙂 Am vazut oferte la turci in serparie la 1800 de euro dar acolo erau inainte la 1000 de euro cu mancare mai naspa, cu stranduri mici, camere mici si mare impracticabila datorita curentilor si pt ca e prea adanca. La turci unde este decent se duce spre 3000 euro/familie/saptamana cel putin. Pe litoralul romanesc o sa fie epic fail pt ca multa lume alege sa nu mai mearga deloc, nu doar saracii. Daca ai un salar mediu de 3500 de lei mai bine stai acasa decat sa te enervezi stand la babe in gazda si lasand 80 de lei pe orice portie amarata de cartofi cu carne + o bere(poate).
NOU
Singura chestie unde “castiga” Romania este la “usor de ajuns”. Restu e la misto
am fost in Portugalia. Nu a trebuit sa caut “unde mananc azi sa nu fac enterocolita”. Da. Putin mai scump. Dar “enterocolita” e si mai scumpa
NOU
da, problema alora care citesc si e, probabil din vina mea, e ca ei au impresia ca le zic ca e mai ieftin la Ibiza si sa mearga acolo. pe cand eu doar le arat ce preturi sunt acolo unde turismul e o industrie si nu trebuie sa te caci imprastiat dupa o ceafa cu cartofi
NOU
Asta cu greu de ajuns îmi dă mâncărimi de piele. Uite colea București, uite colea Craiova, 2 aeroporturi la 120 km distanță.te duci in concediu să te relaxezi, să te bucuri de timpul petrecut și banii dați.
La noi la mare nu mai calc, fiindcă nu am ce vedea, plus că -s sărac și nu îmi permit preturi de Saint Tropez, cu mici de Kaufland și ciorbă la preț de caviar.
Cui ii place, cine are de cheltuit banii pe nimic e liber sa o facă. Nu zic că e bine sau e rău ce fac alții, că în fond e o alegere, dar de banii mei nu îmi bat joc.
In rest, numai de bine pentru toți.
NOU
asta nu intelegi. Marea Neagra, pentru romani, este aproape. Nu este neaparat de “concediu” cat de weekend-break
dupa care vin o gramada de alte calcule. evident nu pentru astia de aici de ne jucam in liga 3k/luna
– ai copil, trebuie bagaje mai multe. Vara avioanele sunt mai scumpe, deci de banii aia mai bine mergi la eforie si mananci la cazare
– nu toti stie vorbeste engleza, asa ca te duci sa ce?
– bucuresti – statiuni. 3h. Bucuresti – oriunde: 3 ore numa in aeroport
Bine. Si peste toate astea mizeriile de tichete de vacanta.
NOU
Eu faza asta nu o inteleg la romani. Pe strainii cu copii nu ii vezi ca se care frate cu atatea bagaje cum facem noi. Ei cum naiba reusesc?
NOU
Dacă vă referiți la aproape cu mașina, bănuiesc ca luați ca punct de reper București sau sudul țării. Că unii stăm mai la nord și Croația de exemplu e cam la fel de aproape…
NOU
sau poate nu te-ai uitat tu atent
NOU
Zarax.. iti spun eu cum.
Ai nostri duc de acasa tot..de la slip, la tampoane, plastice etc..
Stateam la greci, in mirifica Parga ( ca tot a fost mentionata pe aici), la un Mythos si o limonada cu sotia, pe terasa camerei noastre. Soste in apropiere un grup de “albiciosi”. Asa ii poreclim noi pe nordici,deoarece oricat stau la soare, tot branza raman.
Ok.. o familie cu 2 copii, 2 trolere mici. Pac – pac .. cazare.. Ies cei 4, copiii sunt intrebati ceva scurt, apoi pusi pe o terasa cu o limonada in mana. Tata si mama fac in 10 minte shoping,la magazinase scumpe,foarte scumpe, dar langa cazare. 2 plase de ceva consumabile, 2 saltele, 1 colac etc… unde crezi ca au ajuns la sfarsitul vacantei lor? La tomberon, pe plaja.
O groaza de romani merg in concediu strangand cureaua.
NOU
se zice că prețul pieții e prețul maxim suportat de oameni, nu?
De s-a ajuns la prețurile astea înseamnă că cineva le plătește, dacă nu, atunci ar trebui să vedem scăderi de prețuri în curând!
NOU
La noi nu o sa vedem scaderi de preturi, o sa vedem reprezentantii HoReCa cum se plang la televizor si cum se milogesc apoi de stat sa ii ajute, ca industria asta tine Romania in picioare.
NOU
2012 a fost ultimul an in care am calcat la noi la mare. Nu am bani de meditarana raman cu muntele si aia e anul ala… desi nu s-a intamplat pana acum.
Nu cred ca a fost an in care nu m-am stricat la burta cand am vizitat litoralul romanesc mai mult de 3 zile, desi am stomac obisnuit cu orice fel de mancare si nu am astfel de probleme.
~2000E vacanta din Grecia de anul asta. 6 zile Kefalonia + 4zile Afytos, Halkidiki – zile perfecte daca nu se il apuca pe copchil durerile de dinti fix cu 1 zi inainte de plecare, aia e… next time will be better.
NOU
Roaga-te sa nu ti se anuleze zborul…
NOU
Tot 2012 a fost ultimul an pe litoralul romanesc si ptr. mine. Anul urmator am descoperit Bulgaria apoi Grecia. Imi era greu sa cred ca pe aceeasi suma de bani aveai conditii mai bune, mancare mult mai buna si puteai sa stai 1-2 zile in plus… Ma simteam ca un idiot si imi parea rau ca nu ascultasem de altii mai devreme.
NOU
So boss, am fo’ de sambata pana luni in mamaia (font mai mic pentru primul “m” nu am gasit, scuze). Ca sa nu mai fie intrebari ca “de ce”, aveam niste tichete de vacanta care expirau la final de iunie (asta dupa ce au expirat altele prin martie) si nu am vrut sa le pierdem. Asadar, in weekend, cand in alti ani gemeau plajele de rromani, acum erau maxim 10& din sezlonguri ocupate. La cluburile de fite ceva aglomeratie sambata seara, vineri mai lejer, duminica nix. Singura senzatie e ca esti jefuit, la terasele corespondente sezlongurilor intre 12 si 15 lei berea de 0.33, minim 25 supa/ciorba si peste 40-45 un fel de mancare – 120 un tomahawk modest si 170 un tibon la fel de modest. La carciumile mai modeste 21 minim ciorba si peste 30 un fel principal, 11-12 lei berea de 0.33. La chioscuri 12 lei o punga de cipsuri, minim 18 lei paharutzul mic de nirvana. Avantaj – 5 lei o bere la doza. 10 lei un suberek, 6 lei o gogoasa, 10 lei un porumb. Inghetata aia la maneta, aia de 1 leu care se facuse 2, acum e 8 lei. Zeci de hoteluri nedeschise. Turisti putini, doar seara ceva aglomeratie pe promenada. Ziua gol. Terase goale, la pranz ceva miscare si seara mai mult, cat pt cina.
NOU
Pt că-mi expirau voucherele am plătit pt niște prieteni o cameră la Amara (că pensionarii reumatici) 200 lei. Un pic cam comunist (niște mochete prea grena pt retina mea) după gustul meu, dar baia era chiar renovată și desi mobila nu părea foarte nouă, nici nu părea aia de acum.30-40 de ani, iar prietenei i-a plăcut la nebunie că avea la parter farmacie, minimarket și “bibliotecă”, de unde puteai închiria diverse jocuri.
Cina ne-a dus la 200 lei cu tot cu bacșiș: o scăriță imensă cu garnitura și salata, un gulaș, cartofi prăjiți, legume și ciuperci la gril (câte o porți dinfiecare), un coniac, o carafă mică de vin, 2 limonade și un campari..
Le-a plăcut așa mult ca săptămâna viitoare se întorc cu o ceată.
NOU
Pentru mine, Corfu e destinatia ideala. Stau intr-un apartament in Barbati. De aici e usor de ajuns oriunde pe insula (vreo 20 km nord de orasul Corfu). Prefer sa conduc 1300 km din Oradea pana acolo fiindca merita orice banut. Daca stii unde si ce sa mananci, e perfect acolo. Plus ca fiind o insula de-o varietate surprinzatoare, nu te plictisesti repede ca in alte “resorturi”.
NOU
Visez să ajung în Corfu de când aveam 10-11 și am citit prima oară “familia mea și alte animale “.
NOU
Din păcate în cazul meu va fi tot litoralul românesc până crește copilul să-și ia carnet de conducere.
Noi nu putem (din motive medicale) să conducem o mașină, așa că nu am așa ceva.
Când Maria putea merge măcar câțiva zeci de metri pe jos (în ciuda durerilor cumplite de picioare), am mers în Grecia, dar acum mă mulțumesc cu litoralul nostru. Mergeam cu Christian Tour, dar ei au pe site doar hoteluri destul de departe de plajă, iar multe sunt destul de criticate pe amfostacolo.ro.
Am găsit un hotel pe plajă în Mangalia, iar o cameră la parter, au plajă privată cu șezlonguri incluse în preț, oamenii sunt amabili, camerele sunt foarte OK. Prețul este bunicel: lagunamangalia.ro/oferte/
Până la Mangalia mă duce un amic cu mașina, plătesc benzina.
Iau un scaun cu rotile pliant pentru Maria și mă
descurc, deși mi se pare că Mangalia este orașul bordurilor și treptelor.
Dar, știți cum se spune, facem și noi ce putem și mergem înainte.
M-ar încânta o alternativă, desigur, dacă ține seama de condițiile noastre mai deosebite legate de deplasare.
NOU
Hello! Imi permit sa te intreb cati ani are Maria. Fi-miu are aproape 15 si a ajuns azi la Mangalia la bunici.
Am si sters de trei ori, ca poate suna dubios si ma ciufuleste comunitatea !
NOU
Avionul nu e o solutie? E posibil sa iesi tot mai ieftin, sau la pret echivalent dar cu o alta calitate fata de Romania.
NOU
Mă bag ca musca-n c… calului. Dacă coroborat corect cu alte comentarii ale domnului, Maria e soția, așa eu presupun cel puțin un 30+.
Scuze dacă am fost cretină.
PS. Studiază un pic oferta de la hotel Ialomița din Amara (Ialomița).
Aproximativ la fel de complicat de ajuns ca la Mangalia, dar din București se face maxim 1,5 ore pe autostradă. Hotelul avea rampă de acces și e intr-un parc.
Aveau plajă privată, cu acces gratuit pt cei cazați la hotel, dădeau niște bonulete pt acces (30 lei/adult- weekend), cu șezlong inclus în preț.
Plajă are plusuri și minusuri:
– nu are nisip, ci pământ arat și afânat, posibil amestecat cu puțin nisip, aspectul ăsta nu mi-a plăcut deloc, se mergea cam greu. Pt cineva cu mobilitate redusă ar putea fi complicat;
– accesul la lac se făcea și pe scări și pe rampe, dar era cam adânc imediat de la mal. Eu sunt minusculă de statură (1,5 m) și aș fi avut apa aproape de gât imediat ce aș fi coborât ultima treaptă. Nu știu să înot, nu știu nici să fac pluta așa că nu am riscat. Apa avea multe alge.
– în restul era ok, foarte curat, șezlonguri așezate câte 2 sau 3 la o umbrelă, cu un ceva că o cutie d-aia pe care se suie copiii mici să ajungă la chiuvetă pe poșt de măsuță, așezate suficient de disparat să nu te calci pe șlapi cu alții
– puțină lume (ultimul weekend din iunie), lume decentă, fără ghiolbani, fără prea mulți copii care sa urle (de undeva din apropiere se auzeau voci de mulți copii, posibil o piscină)
– o tejghea cu băuturi cu preturi urbane
– muzica, deși radio zu din nefericire, permitea o conversație fără zbierat sau cititul unei cărți
Nu știu în ce măsură îndeplinește criteriile, dar am zis să zic.
Ah, are și baza de tratament.
Pe site pare plin până la toamnă, dar am.o colegă care mi-a pus o vorbă bună.
NOU
Mulțumesc pentru informații. Păi să răspund pe rând:
-Adriana S: Maria e din 1968.
-Zarax: am mers în Grecia cu avionul (în Skiathos) acum câțiva ani, dar pe atunci Maria putea să meargă mai mult. E cam greu cu deplasarea prin aeroport etc., preferăm ceva cât mai scurt. Înainte mergeam cu autocarul cu Christian Tour (ne lăsa la hotel și ne lua tot de acolo), dar în general această agenție are în oferta hoteluri la distanțe mari de plajă și nu ne prea ajută.
-Ady P: mulțumesc. Maria e din 1968. 🙂
Cam 1,50 m am și eu (mai precis, 1,47 m) 🙂 , iar Maria are cam 1,30 m. 🙂
Băiatul nostru (Andrei) în schimb are peste 1,70 m la 13 ani (cam atât am ajuns eu să-l măsor fără să mă urc pe scaun și să-mi știrbesc prestanța, iar la pantofi are 44. 🙂
Încercați la Laguna Mangalia, pentru noi este chiar OK, oamenii sunt drăguți la hotel, imediat au pus rame peste tot, iar treptele erau mici.
apa e mică pe o lungime mare, curată, plaja e curată, e un fel de Grecie a României, iar camera m-a impresionat plăcut.
Am căutat mult sa găsesc un astfel de loc.
NOU
Asta in timp ce angajatii din Horeca tot minimul pe economie primesc plus eventual bacsisuri. Din partea mea sa falimenteze toti ce au asemenea preturi.
NOU
Apropos de mâncare:
Sunt țări care in mentalitatea lor respecta mâncarea. Una ar fi Spania și cealaltă Italia. Indiferent de preț (ca scump sau nu), unde (benzinărie pe autostrada), self service, restaurant de cartier sau mai bun… niciodată, dar niciodată nu am mâncat mâncare proastă, stricata, făcută la mișto…. Cel mai ieftin Panini de la Autogril este mai bun decât 70% din sandwichurile din Berlin.
NOU
Pai tu mergi in Germania sa mananci sandwich? Acolo se mananca doar carnat cu chifla daca vrei sa mananci ceva rapid. Daca ai timp de asteptat dar nu prea mult, carnati cu cartofi prajiti. Si daca ai timp suficient, carnati cu ceva mai complicat, gen cartofi si varza.
Dar niciodata nu mananci sandwich. Doar carnati
NOU
Si grecia s-a scumpit. Bine de tot … cam 30% simt mai scump fata de anul trecut.
Legat de sovata, ca desi stau in mures suntem clienti, nu e statiune ieftina si ciuperca mica e cel mai cunoscut restaurant.
Le fel si ursina si tot complexul… dar ei au full oricum ca pe tratamentele lor nu au concurenta in Romania(sfera ginecologica, fertilitatate etc)
NOU
Anul ăsta 3 săptămâni de concediu în iunie. O săptămână Grecia Peloponez, apoi Halkidiki și nordul Italiei. Un pic peste 3000 de euro, 2 persoane +1 copil. Cazari apartamente 60-70 euro, mese la restaurant (cam 50 de euro), pe strada sau pe terasa locației cu produse din zonă. Fiecare face ce vrea cu banii lui dar nu văd de ce i-aș da in Mamaia, in moloz și betoane.
NOU
E posibil sa ma injure lumea ca am uitat de unde am plecat si blah-blah-urile uzuale dar n-am mai fost pe litoralul romanesc din 2002 si sper sa nici nu mai ajung vreodata
NOU
Mai pun un comentariu…
Vara asta scrie Saturn pe noi. Pt a doua oara, am foat si anul trecut.
3 stele, demipensiune. 3800 lei pe 7 nopti.
De ce Saturn?
Imi place plaja pt copil. Se preteaza pentru cei de 3 ani si nu numai. Am iesit din hotel si m-am infipt in nisip. Ii voi face catering in camera, sunt sigur ca se alimenteaza si hidrateaza corect.
De unde vin eu am nevoie de cazari intermediare, benzina si alte cheltuieli acolo (inclusiv ceva croaziera daca mai gasim) buget inca 1500 e.
De ce 2000 pt Marea Neagra si nu avion catre ceva la 5 stele?
Simplu.. am fost de 3 ori. La 5 stele… Dupa ultima patanie de Paste in Egipt, pana ce mai creste,puiu, fara avion. De fiecare data a facut viroze foarte urate. Posibil AC din avion. Cu Tarom ne-au clantanit dintii. Revin anul acesta la Paste. Roman.. cu punga de medicamente dupa noi. A treia zi febra de 39-40 la copil. Nu a functionat nimic… nu aveam apa rece in prima etapa pt fase etc. In ziua a 4 – a,noaptea ceva Uber m-a dus 40 minute prin desert pana in Hurghada,la un doctor care i-a dat o injectie (habar nu am ce) si niste mesicamente care puteau ca alea ce le da socru la gaini! Ce emotii in desert! Daca ma vinde ala? Nu ma gandeam doar la copil, sa poata supravietui. Nu mai vreau. M-am uitat la turci… fara 3000 de euro nu am gasit la sfarsit de iulie,hotel care sa corespunda cerintelor noastre. Cand eram gata convins ca am gasit ceva, am vazut pe situri, la respectivul hotel ceva variola la un grup de nordici, in urma cu 7 ani, ce s-a repetat si la o familie in urma cu 2 ani. Foarte multe enterocolite de pe la puscine.
Totusi, parca acasa, e acasa. Adica in 8 ore daca ma pis pe radare sunt in zona safe, de cunostinte medicale.
Multi sunt patiti ca noi, multi dr etc prefera marea noastra cand au copii mici.
Anul trecut de la Saturn am venit super ok toti 3. Servirea mesei si a bauturilor s-a facut in ambalaje de unica folosinta,cu tacamurile noastre, in camera de hotel. Poate si asta a contat.
* meditez la 3 camere in Mangalia, poate,poate in 3 ani.
NOU
Eu zic sa ii ți în camera,ca pe nisip sunt animale și Doamne ferește!!!!!:)
NOU
Eu zic sa te potolesti. Esti pe langa subiect.
NOU
Variolă. La un grup de nordici. Acum 7 ani. Și-acum 2 ani. Mai taie și tu din ele…
NOU
O rugaminte: cum se numește hotelul din Saturn? Mulțumesc.
NOU
Cauta Kaya din Belek si te vei convinge. Si nu e ieftin. Pe la mijloc.
NOU
Poza aia cu șalău mediteraneean e de la Kicsi Gomba din Sovata.
E un bistro tare bine pus la punct și cu niște chestii foarte bune în meniu. Pare scump …dar porțiile sunt măricele și e bun, au altceva în lista decât tâmpeniile uzuale. Și pe facebook sunt simpatici.
NOU
Palma de Majorca – in Alcudia. Final de iunie. Avion dus intors plecare marti intoarcere sambata – priority 2 bagaje ( fara cala ) – 1000 ron. Tot ce am avut nevoie spuma de ras, prosop, umbrela, papuci, sapca, crema de soare plus tot felul de cacaturi ptr stat prin casa chicineta samd am luat de acolo din market mai ieftin ca in romania … si le-am si lasat acolo la cazare in afara de prosop si papuci… apartament pe plaja 600 euro 4 nopti… Am mancat tbone steak – 25 euro portia, paella for two cu fructe de mare 30/32 euro mananci pana crapi nu mai zic gustul, numai cipirones, pulpo si calamari. Nu am depasit 50 euro masa / 2 persoane daca o luam cu vin si desert si aperitiv ma ducea la mai mult dar lasai in farfurie ca nu puteai baga in tine tot… La mic dejun cafea/apa si 2 baghete cu jambon serano/cheese si masline max 8 euro… daca luai la farfurie am uitat cum ii ziceau aia te costa 12 euro…. Transport civilizat cu autobuzil din aeropor la alcudia nu cumperi bilet platesti cu cardul direct in autobuz cativa euro…
Marea turcoaz, racoare seara, nisip fin , palmieri …
Fuck Mamaia… Fuck Romania… Fuck Black Sea….
NOU
Ai cateva milioane de bugetari care au de cheltuit vouchere de vacanta pe 2-3 ani, ca au si din urma vouchere. La 1400 lei pe voucher cam aia e, platesc un weekend prelungit de fiecare. Cand e gratis nici nu comentezi. Voucherele se pot cheltui doar in Romania si doar in locatii autorizate. Mucles piata libera, cine are nevoie de ea, noi avem vouchere.
NOU
Orice voucher din 2020 a expirat pe 30 iunie anul ăsta. Alea mai vechi au expirat și mai demult. Anul trecut n-au fost vouchere.
Așa că bugetarii au acum din vouchere fix 1450 lei, 300 EUR, cu mult mai puțin decât sumele de la mia de euro în sus care se învârt aici pt vacanțe.
PS. Am plătit cu card de vouchere și la pensiune privată. Puțin sub 1000 lei 6 nopți camera cu pat dublu.
NOU
Dacă se poate, pun și eu niște poze cu umila cazare din Potos, pe care am dat 330 euro/7zile și mâncarea aia scumpă cat o ciorbă la Mamaia si locurile vizitate din apropiere.
Că au trecut 2 săptămâni de când am fost, și mă bate gândul să mă întorc înapoi. Proprietara nu ne-a lăsat să urcăm în camere până nu ne-a umplut cu bere halbele scoase din congelator.
photos.app.goo.gl/iR5xmgbZkE2KJa337
Am pozele doar pentru comparație cu litoralul nostru.
NOU
Păi zi și hotelul unde ai stat.
NOU
Dacă tot se vorbește de concediu și de plecări, ce faceți cu animăluțele de companie? Eu pe cățelul meu (zis și Motanul) îl plasez la o pensiune canină, la pensiunea Apache (vine proprietarul pensiunii, îl duce și îl aduce cu mașina, serviciu plătit, desigur). Anul trecut a fost primul an, acum am vorbit, dar să vedem când au liber.
Până am aflat de ea, am avut aventuri neplăcute cu așa ceva, chiar oribile!
NOU
Eu duc pisoiul la bunici 🙂 (părinții mei). De fapt ne ducem amândoi, stăm câteva zile, eu plec un pic, mă întorc, iar câteva zile și ne întoarcem acasă.
Când locuiam în București, s-a întâmplat o dată pur și simplu să-l pun la microbuzul direct și să-l primesc la fel, dar nu mi-a plăcut ideea, deși totul a fost ok. Altă dată a venit o prietenă la fiecare două zile până s-a supărat și a muscat-o. N-am mai repetat.
Când îi trăia cățelul, o prietenă îl lua cu ea, căuta numai cazări pet friendly, se găsesc și la noi.
Îi lua bilet de tren, dar nu lăsa câinele pe canapea, îl tine pe podea în dreptul locului liber. Restul lumii, văzând loc liber, o inghesuia pe ea până ajungea pe locul ăla și bietul câine sub banchetă, fără să ia în seamă precizarea că are bilet și drept la loc.
NOU
Ady-P: Motanul (așa-i zicem noi câțelului) 🙂 este destul de puternic și de agresiv cu străinii, dar mai ales cu câinii străini.
Mama este în județul Arad (departe de București), iar soacra mea la mare pe termen lung (și este operată la coloană de două ori).
Un câine ca el nu prea poate fi lăsat singur cu zilele, așa că îl duc la pensiune. Am aflat de pensiunea canină Apache de la un alt proprietar de câțel, iar anul trecut l-am dus prima oară.
Nu mi s-a părut scump, are condiții, iar omul mi se pare că iubește cățeii, nu este doar o afacere de dragul banilor.
Nu vreau să duc cățelul cu mine la mare, nu îmi place să deranjez lumea. În plus, ar trebui să mă ocup de el în loc de faptul de a-mi ajuta soția să meargă.
Așa arată camerele, Motanul a fost bine tratat. 🙂
NOU
Știre senzațională de pe litoral: www.g4media.ro/ultima-fita-pe-litoral-un-loc-de-cearsaf-langa-mal-costa-200-de-lei-fost-sef-apele-romane-nu-este-normal-absolut-deloc-protectia-consumatorului-malul-ar-trebui-sa-fie-l.html