Sau cum mai vând policienii români puțintel pentru putere și voturi.
O lege propusă de UDMR în 2018 a trecut rapid prin senatul romaniei, cu surle și trâmbițe, pentru că, vezi doamne, gratuități pentru elevi, școli cu 17 elevi în clasă și alte imbecilități care vor fi oricum anulate de inspectoratele școlare, nu ai de unde să ai 17 elevi într-o clasă de școală în orașe reședință de județ nici dacă le mansardezi locațiile.

Dar neobservat, rectorii universităților devin rectori pe viață, nu mai sunt reținuți de nimic și vor face din școli moșiile proprii, cum sunt acum spitalele, transmise din rector în amantă și invers.

Partea cea mai tristă e alta.

Minoritățile ar putea de acum înainte să susțină examenele de admitere la orice facultate, program de master și doctorat în limba maternă, stabilește un proiect de lege inițiat de UDMR, votat luni în Senat, cameră decizională, și care pentru a intra în vigoare mai are nevoie doar să fie promulgat de președintele Iohannis. Concret, posibilitatea de a susține examenele în limba minorității nu se mai rezumă la Evaluarea Națională, la Bacalaureat și la admiterea în universitățile multiculturale, cu secții specifice. “Am studiat chimia în maghiară, vin la Universitatea din București care nu are secție în maghiară, dar universitatea trebuie să-mi facă subiectele la admitere în limba maghiară ca să fie în acord cu acest paragraf. Ceea ce este o încălcare a autonomiei universitare”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Mircea Miclea.

Pare demență, nu? Studiezi liceu inclusiv în limba maternă, nu știi ioc română, lucru care se întâmplă bine mersi în ziua de azi, dar vii să dai admitere, ÎN LIMBA MATERNĂ, la o universitate cu predare în limba română. Uite că nu. Pentru că asta e politica pașilor mici susținută de UDMR. Trece idioțenia asta, lăsăm lucrurile să curgă și, peste o legislatură venim și scoatem o lege, doar e nebunie, cum adică, dai examen în limba maternă și nu poți studia în acea limbă, unde s-a mai pomenit așa ceva? Trebuie să asigurăm și studiul în limba maternă, conform normelor și legilor.

Și uite-așa, se mai vând niște voturi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.