Acum vreo 12 ani, plimbam prin București un Damas, iarna. Și cum stăteam eu relaxat la semafor, primul în intersecție, privindul agale pe polițistul care se prefăcea că dirijează circulația la câțiva metri de mine, deodată BUF, mă lovește cineva în spate. Mă dezmeticesc, mă dau jos, o mașină de jandarmi care alunecase pe o bucată de gheață și se oprise în mine.

Cum m-am dat jos, cum șoferul de pe duba de jandarmi a dat drumul la girofar, spre stupefacția mea. La care, polițistul de lângă noi, care văzuse absolut toată faza, începe să urle la mine Bă nesimțitule, tu nu ai văzut că avea girofarul pornit?? De ce nu te-ai dat la o parte, că doar ți-am făcut semn? Vă spun, rămăsesem mut, pentru că toată intersecția văzuse măgăria jandarmilor și lipsa oricărui semn al capului de cretă de la circulație.

La final, spre salvarea mea, șoferul dubei s-a uitat la bara față, a văzut că nu are nimic și mi-a zis delicat Hai, dă-i drumul, că nu am nimic. După care a închis girofarul și a plecat.

Am zis asta pentru că, dacă vă uitați, absolut toate mașinile de poliție care sunt implicate în accidente, au girofarurile pornite și sunt în misiune, vinovatul fiind întotdeauna celălalt.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.