Voi ați observat că, la români, există minunata expresie, stare de spirit și mod de viață Dar de ce ei nu?
Mă uitam aseară la știrea asta cu Mafia Pătrunjelului din piețe, destructurată de gardienii publici și majoritatea comentariilor sunt fix așa. Da, că pe ăia care fură miliarde nu îi vedeți, i-ați văzut pe amărâții ăștia vai mama lor.

Pentru că, se știe, poliția locală are atribuții în anchetarea marilor infracțiuni, dar le omite în mod regulat, concentrându-se pe mafioții cu pătrunjel.

Evident, și aici se remarcă analfabetismul.
Oamenii ȘTIU că mizeriile alea vândute la găleată, în piață, sunt foarte bune, sunt crescute natural, iar puii morți, dar crescuți natural, nu se împut, nu au bacterii și viermi, sunt numai buni pentru consum. Ouăle care stau la căldură, fără proveniență sunt exact ce ai nevoie pentru sănătate, iar aracetul din brânza țărănească este de cea mai bună calitate. Iar poliția e inamicul, pentru că le ia pâinea de la gură bieților oameni.

Aceiași oameni cumpără brânză în coajă de brad din intersecția aia de pe Valea oltului, aceiași oameni cumpără mezelurile ținute în praf și noxe pe transfăgărășan sau în varii locații, pentru că sunt naturale, sunt bune, sunt făcute cu dragoste, de mâini muncite de bătrânele.

Aceleași bătrânele care varză sacul de azotat de 15 lei la rădăcina legumelor, pentru că nu le verifică nimeni și cancerul nu vine pe loc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

20 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    E manevra marilor corporatii, Kaufland, Lidl, Delhaize, sa nu cumpere lumea produse naturale de la taranul roman, sunt interese mari la mijloc.

  2. ceva de genul am comentat si eu la Vali si m-am umplut de manute rosii. am mai zis-o si o sa o mai zic. curatenia se poate face doar de jos in sus. daca il umpli pe Gheorghe de amenzi pentru cacatisuri, nu o sa mai inchida ochii asa usor cand un politician fura milioane de euro.

    eu chiar stau pe o strada cu piata, iar acei “tarani” sunt departe de a fi batraneii pe care si-i imagineaza visatorii care au trait doar in apartament. majoritatea sunt samsari care cumpara legume din angro si le vand la piata. si fac o gramade de cacaturi, cacaturi auzite de mine si nu vorbe spuse de altii. in primul rand ascund marfa proasta in spatele celei buni. te duci si cumperi rosii ca arata frumos, si te trezesti acasa cu ele sclofecite. fixeaza preturile intre ei, dimineata se striga cat sa se puna pretul la anumite produse, chestie pe care o auzi daca treci pe la 6 dimineata pe acolo. batranica care vinde pe strada, il are pe malacul de fi-su care ii aduce marfa, dar care nu sta la vanzare ca nu da bine. toti pietarii au cel putin o masina sau o duba pe care o folosesc pe post de depozit, masini parcate pe putinele locuri de parcare care sunt la liber. daca vine cineva in vizita, traiasca biletelul in geam si bunavointa proprietarului. e o doamna din TR care vinde branza, oua si pui din porbagajul masinii. vinde doar sambata si duminica. nu va ganditi ca sambata pleaca cu marfa acasa, o lasa in portbagajul unei epave parcata in apropiere.

    da, cei care vand pe strada vad putin mai ieftin decat in piata. dar in nici un caz nu suficient de ieftin incat sa iti ramana tie, ca cumparator, diferenta pe care ar da-o pe taxele pietei.

  3. #4

    “Aceiași oameni cumpără brânză în coajă de brad din intersecția aia de pe Valea oltului, aceiași oameni cumpără mezelurile ținute în praf și noxe pe transfăgărășan sau în varii locații, pentru că sunt naturale, sunt bune, sunt făcute cu dragoste, de mâini muncite de bătrânele.”
    – toate la pret dublu, triplu.

    ” Evident, și aici se remarcă analfabetismul.
    Oamenii ȘTIU că mizeriile alea vândute la găleată, în piață, sunt foarte bune, sunt crescute natural, iar puii morți, dar crescuți natural, nu se împut, nu au bacterii și viermi, sunt numai buni pentru consum. Ouăle care stau la căldură, fără proveniență sunt exact ce ai nevoie pentru sănătate, iar aracetul din brânza țărănească este de cea mai bună calitate. Iar poliția e inamicul, pentru că le ia pâinea de la gură bieților oameni.”
    – corect, la fel la suprapret, fara termen de valabilitate, fara chitanta sau fiscalizare. In plus, pe cantar iti pun si toti castravetii, cartofii stricati cu o indemanare deosebita.

    In piata din zona in care locuiesc, acum vreo 8 ani cand s-a deschis un supermarket. Intr-o zi s-au dus pietarii si au cumparat toti morcovii care se vindeau cu 0,9 Lei si apoi i-au pus pe taraba cu 1,6 Lei.
    Din cauza asta, la un an sau doi, supermarket-urile au impus limite de x kg per client pentru ca clientul vedea afisul pe usa insa marfa nu era.

  4. #5

    Au cumpărat ai mei brânză de oaie din piață de la un țăran autentic, cu stână, cunoscut. Au pus brânză la saramura și a doua zi când s-au uitat era pastă. Din câte se pare, amidonul nu merge pus la saramură.
    Niste prieteni, fani produse bio și autentice, hrăneau copilul de 2 ani cu produse de la o femeie de la țară, vecină cu bunicii lor. Au ajuns la spital cu cel mic pentru că avea diaree și stări de vomă după ce a mâncat brânză cu smântână “de țară”. Au spus că medicii nu au fost prea fericiți când au auzit că hrănesc copilul cu produse din bătătură.
    Ah, și îmi amintesc de bunicii mei care îndopau animalele din curte cu tot felul de mizerii că să crească repede și mari.

    • #6

      Si ce priviri imi iau cand zic ca prefer branzeturi de la danone sau orice alt brand decat de la tanti florica. De regula, toate tanticie astea stau f prost cu igiena, in plus sunt f parsivi si folosesc orice ochiometric.

  5. #7

    Bine, bine, am înțeles cum sta treaba cu clanu pătrunjell. Dar pe când o operațiune speciala si la clanu leușteanu?

  6. De ce rosiile romanesti (producator zonal) care arata…aproximativ, sunt mai scumpe in Carrefour decat rosiile de import, care arata ca in poza ? Le pupa producatorul pe fiecare in parte, le aduce in genunchi, ce le face? Chizda ma-si, le aduce de la 30 de km de oras, ca stiu si de unde.

    Pana acum eu am gasit de capul meu explicatia cu ”nu lasa prostul cu bani la el”. Daca gastele se inghesuie la patriotism, bio, alea, mimimi, sa-i juchim.

    • #10

      N-ai observat ca de la o vreme nu se mai gasesc in vama transporturi cu legume turcesti pline de pesticide? Ia ghici de ce…

  7. #11

    În Constanța primul pas a fost făcut: au demolat piața Brick unde găseai fala agriculturii și zootehniei machedonești autentice bazată pe brânză cu aracet și carne împuțită. In locul pieței se va construi un nou magazin Kaufland, spuneți voi dacă asta nu este conspirație..

  8. @Tiriac, daca o sa te prinda politia locala ca vinzi patrunjel in piata sa nu crezi ca scapi doar pt ca esti miliardar!

  9. #13

    Mezeluri „produse la noi în bătătură” de țăranul din Bran, vine prietena din țări foarte străine (româncă plecată, nu toantă, nu naivă, dar i-o fi luat plecarea mințile-ntre timp), se oprește la Bran în bătătură și cumpără, nu mult, da’ scump, acasă găsește ștampilele de fabrică pe ele.
    Ce să zic, măcar nu erau împuțite?

    • #14

      batatura vine de la bataille de jeux

    • E ok sa coste mai mult pt ca a intrat aerul ala super curat de munte de la Bran in ele, se simte clar diferenta fata de alea luate direct din magazin!

  10. #16

    au ai mei niste vecini cu solar. a cerut maica-mea niste ardei de la ei intr-o primavara. nu iti dam ca nici noi nu mancam, atat de multe chimicale baga in ei. ardeii lor erau dublu ca dimensiune fata de cei cultivati de ai mei si maturizati prin iunie iulie
    pur si simplu astia otravesc populatia si nimeni nimic.

    • #17

      pe de alta parte, baieti delicati, puteau sa ii dea, cancerul apare mai tarziu

  11. #18

    Mergeam saptamanal la piata Moghioros, pana am observat ca legumele precum cartofii de la piata arata LA FEL chiar si dupa 3-4 saptamani tinuti in lada de acasa. Cei de la supermarket incoltesc dupa cateva zile si incep sa se inmoaie.
    Salata de la piata era la fel de proaspata dupa 6 zile, cea de la supermarket se vestejeste dupa 2-3 zile.
    Unele fructe arata ca dupa o sesiune de steroizi, prea umflate, prea mari fata de cele obisnuite, pre perfecte.
    Este in interiorul pietei un fel de chiosc doar cu oua, tinute in geam, fara aer conditionat si cu soarele care bate fix in ele.
    Mezelurile de la magazinele din piata nu au etichete, nu poti sa aflii cate cacaturi contin.

    Am sustinut zeci de ani pietarii si magazinele mici, dar sanatatea mea e mai importanta, asa ca am renuntat .. nu de mult insa la obisnuinta mersului la piata.

    Cei care vand diverse produse tinute in soare chiar si cateva minute, sunt bombe biologice.

  12. #19

    si eu am piata langa, dar foarte mica, iau mezeluri, dar sunt producatori care au firma si sunt din aia care pun eticheta pe produse (gen fabricadefum.ro/ ) si mai sunt cativa de legume/fructe care au atestat de producator si par ca ar fi oamenii care produc, desi acolo e cam la risc ca nu cred ca ii verifica nimeni si evident pun porcatii sa creasca mai repede/mult. mai vad din aia care vand pui sau oua sau lapte la sticla sau smantana la punga, n-as lua in veci de la ei.

  13. #20

    cumpar din piata doar legume si ceva fructe, doar in sezon si soiuri care nu se gasesc in magazin, doar de la producatori locali pe care ii urmaresc, care culeg marfa zilnic si ma lasa sa imi pun eu in punga.
    nu am alt indicator de calitate decat gustul, mirosul si textura produsului.
    cei care vand in afara pietelor amenajate, trebuie obligatoriu amendati si marfa confiscata, adica trebuie aplicata legea, fara discutii.