Desigur, nu doar PC-uri, ci și macuri, laptop, notebook etc.
Pe vremea în care încă foloseam Windows, moartea mea era să nu folosească PC-ul mult RAM. Nu știu de ce, dar când auzeam coolerul că începe să cârâie și vedeam că Chrome îmi consumă 3 GB, simțeam că o luam razna. Asta deși aveam, de obicei, 16 sau 32GB RAM. Desigur, eu vin și din vremurile în care 4MB erau suficiente pentru oricine.

Alt pitic este că nu suport să am HDD-urile pline. Am, pe NAS, 2 HDD-uri de 2TB și unul din ele are cam 1.5TB ocupate. Efectiv îmi stă pe creier și nu știu ce să fac. Soluția simplă ar fi să mai iau un HDD și să transfer jumătate pe el, ca să pot respira ușurat, dar nu mai are loc în server, pentru că e de ăla servietă, al doilea HDD e pus în locul CD-ului.

Nu suport să am fișiere pde desktop. Dar, în același timp, pe Windows, nu suport un desktop care să nu aibă My Computer, My Documents și Recycle Bin. În rest, nimic altceva. Ceea ce este maxim de ciudat, pentru că nu folosesc pentru download decât desktopul, nu salvez nicăieri altundeva, din motiv de salvat clickuri și accesare mai rapidă. Prin urmare, la mine, dacă nu îl mut manual altundeva, orice save ajunge în Recycle Bin cel mai târziu înainte de a închide computerul.

Iar cu închisul este altă treabă. Nu suport să închid de tot, orice ar fi, PC, desktop, laptop, Mac, trebuie să fie întotdeauna în standby, să îl pot deschide la un singur click. Bine, de aia nici nu am parolă pe ele, ca să nu trebuiască să se deschidă într-un ecran cu password și să îmi mănânce din timp.

Din când în când, pe Windows, îmi place să intru în fișierele de sistem și în Program Files și să șterg manual ce nu recunosc, din dorința de a scăpa de clutter. Știu că pot folosi utilitare și disk checker, dar așa mă relaxez eu, pierzând timpul aiurea și citind nume de fișiere și comparându-le cu ce am eu în memorie.

Probabil mai sunt, dar nu îmi amintesc acum.
Voi? Ce pitici vă macină la mașinile voastre?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

92 comentarii Adaugă comentariu

  1. nu suport să văd laptopul (sau mobilul dacă tot veni vorba) sub gen 80% baterie. le bag la încărcat, că dacă se ia curentul și am nevoie să fac ceva urgent?

  2. #2

    tin taskbar pe stanga, ca mi se pare ca ocupa mai putin din desktop asa, decat daca e jos. clean screen, dau hide la toate iconurile de pe ecran imediat ce instalez windows.

    nu il inchid cu lunile nici eu

  3. Nu suport sa am praf in el. Ma enerveaza la culme ca se strange pe coolere o pelicula de praf care poate fi indepartata doar cu carpa, nici macar pensula nu face fata.

  4. #8

    recycle bin pe Windows trebuie mereu sa fie in dreapta jos :))

    • #9

      idem

    • #10

      Cine nu are Recycle Bin în dreapta jos, sigur nu e de planeta asta.

    • #11

      Da, stanga sus ce are?

    • #12

      @Justin iegzact

    • #13

      Stanga sus e pentru my computer.

    • #14

      Eu sunt stangaci. La mine e in stanga sus de pe pe vremea lui ’98
      Maxim doua randuri verticale de pictograme in stanga, My PC nu e printre ele.
      Taskbar fara autohide, intai Outlook, apoi File Explorer, apoi Edge.
      Nimeni altcineva nu foloseste PC-ul meu. Asa, de fiecare data cand apas o litera in Start sau in browser, nu am surprize.
      Am renuntat la Chrome (da, da stiu, edge e nashpa blah blah) de cand am descoperit ca Analytics ocupa 86% din bandwidth. Internetul meu e scump nu ca la voi, daca Google vrea netul meu n-are decat sa ma plateasca.
      NU folosesc Google Search
      Mac OS e mai naspa ca Windows OS pentru activitati obisnuite de office, le am pe amandoua
      Dark Mode pe Windows e urat ca naiba, pe Mac e cool

    • #15

      Recycle bin e în stânga sus. Ce blasfemie! Există ființe umane care-l țin în altă parte?

  5. #16

    – bateria; intră neuronul in vrie dacă e sub 75%!
    – backup. Doar 3. Unul în timp real, unu zilnic (altă cameră, la înălțime, că dacă se sparge vreo țeavă?) și unu săptămânal la 3000km distanță.

    • #17

      Ce folosesti pentru back-up real time?

    • #18

      După o pățanie urâtă pe 7 ianuarie am azi 3 soluții de backup și tot nu-s împăcată psihic. Google Drive, OneDrive, HDD extern și mă gândeam dacă oare să fac upgrade și la icloud…

  6. #19

    Sa nu am icoane pe Desktop in afara de My Computer si Recycle Bin.

    Sa nu am niciodata nimic in Recycle Bin – activez de la inceput optiunea de stergere imediata si fara confirmare. Chestie care ma seaca la Mac, trebuie sa ii dau tot timpul Empty Bin.

    Sa nu am taskuri sau programe care ruleaza in background sau care pornesc automat. Cand vad la unii cate 10 programele si utilitare acolo jos langa ceas, mor.

    Sa am bara de Quick Launch cu iconita de Show Desktop, inclusiv in Windows 10, si gruparea automata in taskbar sa fie debifata.

    Sa am desktopul cu fundal negru.

    Sa nu folosesc antivirus 3rd party.

    Niciun screensaver, nicio stingere a monitorului dupa 10 minute, nicio inchidere a laptopului cand inchid capacul, niciun stand-by, nicio hibernare. Totul trebuie sa mearga non-stop, fara pauze, server style.

    Frica de consum a bateriei – sa nu am niciodata incarcatorul scos, fobia asta mi-a mai trecut dupa ce am luat M1 unde ma tine bateria 20 de ore.

    • #20

      in afara de aia cu desktopul negru, cam toate si aici

    • #21

      Upvote pentru debifarea gruparii automate in taskbar

    • #22

      Fundalul negru era vechea metoda de a mai elibera din resursele plăcii video pe vremea când 512kb contau. Am renunțat la ea de câțiva ani, dar te înțeleg 🙂

    • #23

      Aia cu Recycle Bin gol e boală la mine. Indiferent la ce calculator mă așez pînă nu golesc coșul nu mă simt bine.

  7. #24

    ah inca o chestie de care am uitat, periodic deschideam prefetch si temp ca sa sterg mizeriile adunate pe acolo, fiindca simteam eu ca ar merge mai bine computerul fara ele.

    PS cine stie de shutdown -f -s -t sa ridice mana sus :))

  8. #26

    La mine asta cu tinutul deschis, e mandrie personala. Ma uit acolo la Up Time si cu cat e deschis de mai multa vreme, ma simt mai bine. E ca un fel de cursa.

    Recycle bin nu exista usually. Direct Shift+Delete. Am regretat de cateva ori.

  9. #27

    Eu încă folosesc (Alt+)PrintScreen sa fac screenshot-uri deși exista de mult timp mecanismul integrat în Windoze. Și ce e mai rău, încă scriu “pbrush” sa fac paste în Paint și sa aranjez imaginea.

    Am in reflex Shift+Delete sa șterg fișierele deși de nenumărate ori mi s-a dovedit ca am prea multa încredere în mine.

    Trăiesc periculos fără AV. Totuși, nu am cont de admin implicit.

  10. #28

    Când lucrez trebuie să am tab-urile într-o anumită ordine, altfel fac crize.
    Nu suport nici eu fișiere pe desktop, am doar un rând de shortcut-uri care și ele trebuie să fie într-o anumită ordine. Îi urăsc cu patimă pe cei care trimit e-mailuri fără subiect sau cu subiect așa general, să nu carecumva să te prinzi ce vor de la tine fără să deschizi e-mailul. La fel de mult îi urăsc pe cei care nu știu să denumească fișiere ”xx_bun” nu e o denumire de fișier, e varza din capul tău.

  11. #31

    CCleaner dupa ce sterg istoricul browserelor, Recycle Bin in permanenta gol, back-up la back-up, sper sa nu deschizi subiectul telefon, acolo e beleaua:)))))

  12. #32

    Aceeasi manie o am si eu cu ram-ul…in vremuri de p2-p3 cand lumea se chinuia cu 64 ram eu aveam 256…sa mearga win2k smooth.

    In rest faza cu spatiul liber o am si eu(radem, glumim, dar la ssd se simte daca il tii full), pe desktop fac curat cand se umple ultima linie verticala :), am 4 randuri de back-up ca m-am fript de 2 ori, imi place calculatorul daca se poate sa fie dead silent dar mai grea treaba asta.

  13. Eu nu suport sa se blocheze în aplicații, plus îmi place să am totul licențiat.

  14. #38

    Desktop cat mai curat cu putinta.
    Tastatura multimedia.

  15. #39

    “Alt pitic este că nu suport să am HDD-urile pline.”
    Well, nu e chiar pitic. La HDD-uri pierdeai masiv viteza cu cat te duceai spre sfarsitul lui, deci era ideal sa tii jumatate plin sau sa ai mai multe si sa faci short-stroke, parca asa se numea ( partitie de viteza la inceputul HDD-ului, pe exterior, si restul, pe interior, de stocare. Unii mai hardcore nu foloseau deloc partitia de interior, era unused )
    La SSD-uri nu mai ai problema asta existentiala, dar le distrugi mai repede daca le ai pline mai mult de 80%.
    So, instinctiv, piticii au fost bine intentionati.

    Iar piticul meu principal e: NIMIC LA START-UP. Daca il vreau, mi-l deschid singur, multumesc.

  16. #40

    Nu-mi place sa-si faca singur update-uri. Setez totul ca sa ma intrebe mai intai daca vreau.

  17. #42

    desktop neapărat cu wallpaper din bing, să clătesc ochii zilnic; hide la toate iconițele de pe desktop

    tot ce salvez/downloadez este în folder desktop; n-am șters niciodată nimic (acum m-am uitat, folder desktop are 4GB)

    taskbar jos și mărit pe trei linii ca să încapă toate Links (vreo 60 linkuri); nu suport să deschid browser și să caut linkurile în taskbarul browser-ului; așa, apăs pe icon și se deschide imediat browser

    niciun shortcut în taskbar, în rest, totul prin meniul start

  18. #43

    Minim 2 ecrane. Indiferent daca PC, Laptop+extra monitor. Cu un ADD minunat la bord, “out if sight, out of mind” e motto-ul vietii mele. Asa ca trebuie sa vad tot, la orice ora.
    Sa am snipping tool/Snip&Sketch la indemana.
    Recycle bin in dreapta jos or it didn’t happen.
    Daca am 2 ecrane, wallpaperul va fi musai pentru double screen. Si ideal ceva relatic intunecat si fara multa textura.
    Ordinea pin-urilor in bara – Foldere, browser, e-mail, Excel, plebea. Altfel nu mai stiu ce lucrez.
    Mouse silent sau ii dau foc.
    Shortcut-urile pentru jocuri se tin pe mijloc sus, aliniate. Nu-s multe.

    • #44

      maus cu fir sau fara?

    • #45

      Snipping Tool e tot timpul la indemana cu Win+Shift+S

    • #46

      @Arhi – Cu sau fara fir, sa nu aud “clicii”. Acum am un set Logitech K295 fara fir. Nu e extraordinar, but, oh, the silence. Am avut inclusiv de pe Aliexpres unul luat de barbat, cu fir, dupa 3 ani i-a murit ceva, face skip si are lag.

      @Sarpele – jur ca tin minte toate porcariile, date de nastere, numar de cont, de card, numere de telefon, shortcut la €, ã, â, NU IL RETIN dintr-un motiv necunoscut pe asta la Snippy`.

    • #47

      Razer bo$$, nimic nu se compara cu un mouse cu fir. Si mai nou tastatura mecanica BlackWidow 3, cadou de Craciun. Un vis de 20 de ani devenit realitate mult dupa ce vechea tastatura IBM s-a rupt in doua la o sesiune de Mortal Kombat

    • #48

      nu stiu cum puteti suporta fire agatate de deviceuri. toata viata am sperat ca tehnologia sa imi aduca comunicatii fara si, dupa ce mi s-a indeplinit visul, sa ma intorc in epoca de piatra?

    • #49

      @Andreea, încearcă M330; cel mai silent mouse!

  19. #50

    Fara iconite multe pe desktop:maxim un rand intreg si acela neaparat pe partea stanga(sus-jos).
    Recycle bin dreapta sus si golit cat mai des.
    Download in folder special.
    Fisierele cu poze structurate in foldere pe ani.
    Aranjare de bookmark intr-o anumita ordine.

  20. #51

    Sa am urme pe monitor, oricat de mici ar fi ele. Trebuie sa fie luna.
    Si ma enerveaza maxim aia care vin sa-ti arate ceva si pun degetul pe monitor…

    • #52

      Fix așa și eu. Laptopul are touchscreen, dar nu îl folosesc pentru ca nu suport urmele de degete :))

    • #53

      I’ve killed people for less than that, brother.

  21. #54

    M-am uitat pe PC-ul de la serviciu – este fix cum l-a lăsat mămicuța lui, cu desktopul original, cu mizeriile alea de iconițe grămadă pe el, nici măcar nu-mi pasă cum arată, oricum am tot timpul 10 aplicații full screen, ce-mi pasă ce e sub ele? Și oricum e Windows. Singura chestie pe care-mi amintesc că am făcut-o a fost să scot căcatul ăla de search care ocupa o treime de taskbar, și la un moment dat parcă îndesase Microsoft și un meteo/starea vremii pe-acolo, am scăpat și de ăla.

    Dar acasă se schimbă socoteala. Desktop curat, fără iconițe. În ultima vreme folosesc GNOME, a trebuit să instalez o extensie să se vadă “iconițele de lângă ceas”, că nu-s vizibile implicit. Am anumite aplicații care stau neapărat pe anumite desktopuri. De obicei nu opresc calculatorul, doar îi dau hibernate, așa că totul rămâne unde trebuie. Fără screensaver sau lock screen, când revine din hibernate e gata de folosit.

    Pe vremuri stăteam să configurez totul să fie exact cum îmi place mie, dar în timp am învățat să mă descurc cu ce vine standard, am un .vimrc minimal, doar vreo 20 de linii, bash-ul l-am lăsat în pace, mai am foarte puține aliasuri și doar un număr mic de scripturi pe care le folosesc mai des. Sunt practic spartan 🙂 Dar pe chestia asta nu mă mai enervez când lucrez pe alt calculator și-mi lipsesc chestii.

  22. #55

    Eu am o singura regula. Totul se salveaza pe desktop, curatenie se face de paste si de craciun crestineste. 🙂

    imgur.com/a/ncvBgst

    Tot atunci se si sfinteste ca sa mearga netu mai bine.

    You ppl haz issues cu atitudinea asta amish pe desktopuri…:)

    • #56

      femeie, ce e nebunia aia acolo, cum gasesti ceva??:))

    • #57

      “Chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organized.” Terry Pratchett

      🙂 Stai sa imi vezi dulapul.

      daca mai vreti citate despre haos am 40 de ani de experienta in justificarea haosului.

      P.S.Stii care e momentul cand nu mai gasesc nimic, nu?

    • #58

      cand faci ordine?:)))

    • #59

      Ofc. Every time…

    • #60

      Nu nu….da fiori genul ala de desktop…si-s generatia aia crescuta cu “rotten.com“…:))))

  23. #61

    Nimic pe desktop, cu excepția Recycle Bin (dreapta sus). Restul în start sau taskbar. Întotdeauna background din natură sau ceva fantasy. Nu aș suporta idea sa NU am un AV dedicat (Bit Defender ftw). Fără update automate (excepție AV).

    Detest mouse/tastatură fără fir. Din când în când curățenie generală prin fișiere și organizat haosul natural. Director dedicat pentru download (asta e o chestie autoeducată în timp).

    C: este doar pentru sistem de operare și programe esențiale, orice altceva se instalează pe D: /E: .
    Cam atât îmi vine în cap pentru moment, probabil mai am.

  24. #62

    Ha, Ha. imi amintesc de vremea cand aveam un calculator cu 64 M HDD si aveam un prieten care radea de mine ca el are RAM-ul mai mare decat HDD-ul meu.

  25. #63

    S-au mai zis multe, dar reiau, in ordine aleatorie:
    – ascund search/cortana din taskbar (incusiv aia cu meteo)
    – degrupare la iconitele de pe taskbar si setez small icons. am zece documente deschise, vreau sa vad 10 casete dreptunghiulare de word pe taskbar.
    – taskbarul il tin jos si il ridic sa aiba 2 randuri
    – quick access pentru chestiile pe care le folosesc des in taskbar
    – in partea cu ceasul, setez toate iconitle alea sa fie vizible. sa nu existe butonul ala care sa mai afiseze in 20. daca imi apare butonul inseamna ca ceva si-a mai aruncat un programel in start-up
    – un singur program pleaca automat la pornirea windows-ului, cel de captura de ecran. nu-mi place ala nativ, folosesc un freeware (Greenshot)
    – nu folosesc inconite pe desktop. click dreapta si le ascund pe toate, sa se vada frumos imaginea, oricare ar fi ea (de obicei o tema cu peisaje)
    – dezactivam toate notificarile alea din dreapta jos, de langa ceas (gen intra un mail, ti-a scris cineva pe teams etc etc etc.)
    – nu folosesc antivirus third-party
    – instalez minim 3 browsere diferite, pe langa edge care vine default
    – la toate browserele se instaleaza extensia de adblocker, pe langa cea nativa
    – le cuplez la cloud-ul de back-up, dar sincronizarea o pornesc eu manual la cateva zile, o las automata si tot timpul doar la laptopul la care lucrez cel mai mult. celelalte au rol de back-up off-line
    – folosesc hybernate, nu stand-by. shut down cam odata la doua saptamani sa se mai curete
    – nu stochez parole sensibile in browser. carduri niciodata.
    – prefer periferice cu fir (mouse, casti)
    – folosesc tastatura de la laptop, nu imi pun tastatura separata. nu am mai lucrat pe o statie de peste 10 ani, doar la laptop.
    – laptopul sta tot timpul in priza.
    – folosesc doua ecrane cand am posibilitatea, chiar 3 daca se poate, de preferat unul pus in portrait, daca situatia o permite
    – nu imi iau notite pe laptop, folosesc pixul si hartia. notitele care le scriu pe laptop le uit si trebuie sa le recitesc ca sa imi aduc aminte de ele. am scris de mana, am retinut.
    – folderul de downloads e aproape gol tot timpul. nu il transform in locul in care se pune totul alandala
    – folosesc multe scurtaturi din taste
    – nu imi place touchpadul, dar il pot folosi la nevoie.
    – dezactivez luminarea tastelor
    – browserul trece automat in modul dark la ora 17:00, in modul day la ora 7:00
    – laptopul sta pe wifi indiferent daca e cablu disponibil
    – nu lipesc nimic pe camera. sa ma admire cine vrea. daca s-a obosit sa ma hackuiasca sa imi activeze camera, deja are poze cu mine sau alte date personale
    – nu voi folosi lenovo de buna-voie. nu suport inversarea Fn cu CTRL
    – prefer sa existe numpad la laptop
    – numpadul mereu activ, Fn-ul dezactivat, astfel incat tastele F1-F12 sa fie chiar F1-F12
    – instalez tastura in limba romana si franceza pe langa US
    – proofingul se face pe English UK, nu US

    cam astea cred ca ar fi

    • #64

      Ascunsul lui Cortana si vremea din taskbar credeam ca e by default :)))

    • #65

      Dar Lenovo Thinkpad are cea mai bună și ergonomică tastură din lume. Bun, asta contează pentru cine care scrie mult.

      Eu nu voi folosi altceva decât Lenovo. 😀

  26. #66

    De cand m am mutat pe linux/mac am o problema cu right click – refresh, deh, old win95/98 habits die hard . In rest, desktop gol/negru – disabled recycle bin. Si fara discuri partitionate. Un hdd cu win , altele cu restul. Si evident , boala clasica cu verificatul ram-ului utilizat in task manager. Generatia cu placutele de ram in buzunare.

  27. dreapta click pe taskbar. never combine. Si stati fiecare buton pe ecranu unde e deschisa jucaria.
    preferabil cat mai fireless posibil. Is atat de bolnav incat mouseul si tastatura sunt ale mele, personale, de prin 2008. Plm, sa lucrati voi cu orice.
    in visual studio am propriile mele shorcuturi. Plus ca am 8 butoane pe mouse, petru macrouri.

    daca am mai mult de 10 aplicatii pornite incepe sa imi moara creierul. Daca am peste 5 taburi lesin.

  28. #68

    pe mac ma omoara sa mi se duca procesorul in 100 de grade, schimbat pasta si curatat plus macsfan control (vine in curand un M si sper sa scap de pitic).
    Pe Windows nimic pe desktop si nimic in recycle.
    fiecare program cu taskul pe monitorul lui 3 monitroare 3 bare si nu grupate.
    nu suport mailuri necitite in outlook sau pe telefon

  29. Rulează greu. 4GB RAM. Se deschide greu o fereastră Edge sau ce browser o mai fi. Se deschide greu un document. HP

  30. #71

    Hm.

    – Zero iconițe pe desktop, cu excepția Recycle Bin.
    – spațiu de stocare: am luat recent licență Microsoft Office 365 cu 1 TB de spațiu în cloud per user, 6 useri. Am observat azi că am ocupat 16 Gb userul meu și deja m-am panicat.

    În rest n-am alte obsesii.

  31. #72

    Divorţ total de Windows.Există sute de sisteme de operare bazate pe Linux care te vor şoca în mod plăcut. Intră pe DistroWatch.com şi alege,testează,etc. Sistemele de operare Linux sunt gratuite,la fel toate programele, gen office.Nu există faimosul B S O D iar actualizările se fac rapid în fundal,foarte rar se cere restart după update. Baftă !

    • #73
    • #74

      “intră pe DistroWatch.com şi alege,testează,etc”…really? o licenta de win 10 coco?- 2 pachete de tigari?

      Ai incercat sa instalezi o imprimanta pe linux? dar un joc gen age of empires? dar un discord? dar sa editezi matale un vsdx?

      Nu contest agilitatea linuxului, testat si butonat la vremea lui, nu s-a prins(vezi unele din motive de mai sus) dar cand pentru orice chestie basic te apuci matale si citesti forumuri si vezi ca altii 20 de insi au aceleasi probleme si tu doar vroiai sa joci un joculetz in ora aia libera parca iti vine sa nu…
      Vrei jocuri, chestii baga Windows,
      Vrei experienta linux/unix fara egal, baga Macos
      Ai prea mult timp liber si vrei sa experimentezi “senzatii noi” baga domnle ce distro mai e la moda acu de linux…care nu are BSOD…dar oare kernel panic are?
      N-am mai vazut un ecran albastru pe win10 de …2 ani si atunci de la un hdd defect.

    • #75

      Serios, când ai încercat ultima oară Linuxul?

      Mi-am cumpărat o imprimantă HP wireless, cel mai ieftin model, am făcut ce scria în instrucțiuni și Linuxul a văzut-o singur, nu a trebuit să fac absolut nimic. Pur și simplu am apăsat File -> Print și a apărut în lista aia. Bonus, a mers și partea de scanare fără să fac nimic, a apărut în lista de scannere din sane. Nici nu știam că are scanner, a costat 200 de lei.

      Age of Empires nu știu, că nu mă joc, dar aproape toate jocurile de pe Steam merg acum pe Linux cu Proton, nu trebuie să faci nimic. La unele trebuie să schimbi versiunea de Proton, sînt vreo 5, le schimbi până merge, nu e mare lucru.

      Discord merge, au versiune de Linux, trebuie doar instalat. Inclusiv discord canary.

      Nu știu ce este un vsdx, dar la o căutare pe google este ceva format specific Microsoft. Nu mă interesează dacă merge sau nu ceva Microsoft în Linux, să stea acolo în lumea lor.

      Serios, Linuxul are el bubele lui, și nu puține, nu zice nimeni că e perfect, dar deja la imprimante / webcams / scannere e mai ușor de configurat decât Windowsul, cel puțin în cazurile comune. Nu mai veniți cu povești din astea din secolul trecut.

    • #76

      Domnu, caz concret tot imprimanta HP dar veche de 4 ani cu retea, cu wireless, cu usb.
      Incercat trei distros diferite , scotea o pagina si dupa nu mai scotea.Am incercat tot ce am putut, inclusiv instalat windows prin emulator…funny. Nu-i placea modelul asta si gata…
      Decat sa renunt la o imprimanta de 1500 ron , m-am lasat pagubas…
      Si da, uneori mai trebuie sa folosesti si chestii Microsoft cum ar fi Visio…cand iti arde buza pt job…doar zic.

  32. Jos Cortana și One Drive, setat performance pe maxim, hard disk urile tot timpul cu 2 partiții, start meniu clasic, eliminat shortcut arrows, view la extensions, parolă și lock account chiar dacă ma duc la budă și s singur acasă.
    Nu l opresc niciodată, dacă cumva îmi pică UPS ul pot să mã loghez remote și mi pornesc aplicațiile manual (în servicii la mine e gol cu mici excepții).
    Întotdeauna Irfan Viewer, WinRAR, Winamp și VLC cu hotkeys configurate separat. Downloads pe desktop. Temă brushed la Chrome … gizăs, câte fixuri am…

    • #78

      ma mir ca nimeni nu zice nimic de ninive

    • #79

      ai uitate de TC64….

    • #80

      Raider, sunt total de acord cu OneDrive. Mă surprinde ce prost au gândit totul: sincronizarea, faptul că search-ul nu merge imediat etc.
      Dar sunt curioasă de ce zici tu. Ce altceva care nu-i bun n-am descoperit încă?

    • #81

      Poate te referi la ninite? Prefer chocolatey.

    • #82

      lol ninive. retard

  33. #83

    Crede-mă,am migrat la Linux de 12 ani şi nu regret nicio secundă. Pentru jocuri există Steam care merge impecabil.Acum,e alegerea ta:mănânci un kk de unul singur sau un tort cu prietenii…no offence.Am 60 de ani şi am pus mâna pe un PC la 45 de ani,am trecut ca începător prin w 1998,2000,xp,w7,w8,w10 după care am constatat că că w 10 este el însuşi UN MARE VIRUS.Mi se pare inadmisibil să ceri bani mulţi pentru un sistem de operare care e plin de probleme,bug-uri,nu se pot instala pe PC-uri relativ performante.Concluzie:sunt sculele tale,instalezi ce vrei tu.Baftă.

  34. #84

    0 DB. Silent.
    0 Cabluri, sa nu le vad. Totul e ascuns si mega legat sa nu se vada.
    Setup identic, desktop, aplicatii, periferice, switchuri, NAS, sync intre mai multe PC-uri.

    Cei mai costisitori pitici ever, asta de la unu care colectioneaza ceasuri inutile….ahem automate

  35. #86

    Ecran negru, minimul de iconițe, adică mycomputer, link-ul de sharepoint și cel de scan. Mor cei de la IT de la firma ca ii chem sa-mi șteargă iconițele de la programele instalate default de firma. Fără cortana, fără search. Taskbarul sus. Recycle bin dreapta jos. Lucrez totul pe onedrive fișierele mele și sharepoint alea ce tin de restul echipei. Mouse mx2, personal, soția a primit upgrade la mx3. Dual monitor. Extended. Am reușit sa schimb asta în firma, pacum toți lucrează asa. Laptop Lenovo, pentru tastatura, logitech mx acasă. Edge. Știu, știu. Dar merge super bine si are tot ce foloseam și pe chrome: extensii, ad-onuri etc.

    • #87

      Ironia la Edge este cum se luptau unii acu 15+ ani sa scoata iexplore , si acum chrome a ajuns mai rau decat era acela, iar oamenii merg pe Edge. Life is funny sometimes

  36. #88

    Multe dintre alea de mai sus.
    Tastatura iluminata neapărat și neapărat mouse cu doua butoane speciale, pe care le programez cu copy și paste-sunt tare eficiente in excel.
    Încă am mouse-ul asta de vreo 20 de ani. E mouse-ul perfect atât pentru birou cât și pentru gaming. De la butonul lateral selectez armele sau dau zoom în proiecte. s13emagst.akamaized.net/products/382/381866/images/img124996_31012011101800.jpg
    Am vrut sa îl înlocuiesc, dar nu am găsit nimic asemănător și mi se pare incredibil. Acum are ceva lag și ma gândesc sa îl dau la reparat (lumina aia laser e slaba).
    Voi știți vreunul sa arate asa, cu toate butoanele programabile?

    A4Tech Glaser X6-90D

  37. #89

    Piticii mei:
    – si eu am 32 de giga pe laptop, dar nu ma streseaza atata de tare memoria ocupata, chiar daca am 5 navigatoare pornite fiecare cu mai multe taburi (ce ma enerveaza insa este nesimtitul de BTS (Bitdefender Total Security) care atunci cand repornesc dupa vreun update (da am Windows) mananca CPU degeaba; bineinteles cand am deschis tichet m-au luat cu sa reproduceti sa asta, le-am zis ia luati d-aici doar ca sunt fisiere mari, si apoi au zis, ah stim e o problema cunoscuta, mai dureaza pana rezolvam
    – nu ma deranjeaza HDD-urile pline (un pic mai mult SSD-urile 🙂
    – nici eu nu suport fisiere pe Desktop, si nu-i inteleg pe aia care au totul toate fisierele, si apoi care nu inteleg cand li se duce Windows-ul de ce au pierdut tot (am in schimb pictograme, respectiv ceva ce mie mi se pare esential, Quick Launch) (de altfel Windows 10 arata ca Windows XP classic :D) (traiasca Classic Start Shell, functioneaza si in Windows 11)
    – la fel ca tine, inchid in stand by, inchid priza, se mai descarca bateria usor o zi doua (rar trece o zi sa nu-l redeschid, oricum e un Dell cu optimizarea always plugged in)
    – Rar de tot ma bag in Windows System si program files, folosesc CCleaner, System Cleaner al lui Windows pe C:, respectiv IOBit Uninstaller Pro care mai actualizeaza si ma notifica atunci cand un program se actualizeaza, respectiv daca raman mizerii in urma

  38. Apropos de cei care au un fix cu aranjarea fișierelor/folderelor/shortcut-urilor pe desktop: youtu.be/uRGljemfwUE (de la minutul 7:55).

    • #91

      Ahahahahaha, our website was at the tip of the penis! :)))) Genial! Il inteleg perfect pe nenea.

  39. Mă jenează chrome-ul că papă mult. Însă nu m-am putut obișnui cu alt browser.
    Hardurile sunt pline, am 6 tera de info. Mi-am luat bry-ray ca am zis ca-mi iau 10 dvd-uri de 100 de giga si am rezolvat problema. Asta pana am vazut cat costa un dvd din ala. cat un hdd de 1 tera.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam