M-am uitat zilele astea la o serie pe Netflix, ceva cu American Barbecue (foarte mișto, recomand, vă arată o față a mâncărurilor americane care nu are legătură cu McDonalds, deși, să fiu sincer, cam exagerează cu macandcheese la orice. La început eram destul de meh, văzând câtă dulceață pun prin mâncăruri, lasă-le naibii de cupcakes dulci cu jumări, dar am făcut și eu o salată de fasole cu ceapă, ulei balsamic și dulceață de zmeură și a ieșit într-un mare fel, așa că nu mai sunt atât de meh)

Anyway, m-am uitat și, dintre toate, mi-am adus aminte de ce nu îmi mai place să mă uit la genul acesta de competiții. Toată lumea, când e eliminată, este foarte fericită, este de acord cu decizia juriului, e fericită pentru adversari, îi strânge în brațe, ce fericit sunt că am pierdut, incredibil.

Mai las-o-n mâna mea de treabă, că aia nu e reacția normală a unui om care a muncit ca un salahor ca să ajungă acolo și e trimis acasă. Reacția e de supărare, îți vine să urli, să dai cu basca de pământ și să pleci nestrângând mâna nimănui, darămite să îi iei în brațe cu fericire.

Serios, corectitudinea asta politică poate că are și lucruri bune, cine știe. Dar, pe bune, are mult prea multe lucruri proaste. Nu mai avem dreptul de a fi supărați că am pierdut, trebuie să fim samuraii secolului 21, să ne înghițim lacrimile și să mergem să ne facem seppuku acasă, pentru că, în public, trebuie să părem cei mai fericiți că s-a făcut dreptate și am fost trimiși acasă pe merit.

Și nu e ok, deloc. Se pierde o parte importanță a ființei umane, a naturalului, a psihicului, totul sub o mască albă de zâmbet care nu spune nimic.
Aștept și eu primul concurent care, după ce e eliminat dintr-o emisiune, trântește ce are în mână, le arată degetul mijlociu juraților și pleacă acasă M**e mă, incompetenților! AIA e o reacție umană la cald, nu zâmbetele alea seci, de vagen obosit.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Asa gandesc si eu, pe bune. Dac-as fi eliminat, cred c-as fi-n stare sa plec la capatu’ lumii, as frige reni si m-as da cu bicla toata ziua, numa’ sa uit de necaz.

  2. #2

    pe mine ma lasa cam rece concursurile. Insa l-am gasit de ceva timp pe omu’ asta pe yt.
    visez fripturi, vreau sa imi iau aparat de vidat, vreau sa avem carne de vita (nu de vaca batrana).

    www.youtube.com/channel/UCfE5Cz44GlZVyoaYTHJbuZw

  3. #5

    Ăăă, oțet balsamic?

    • #6

      merge și cremă de oțet balsamic (că mi-e lene să mă duc până în bucătărie să văd ce scrie pe flacon). lidl.

  4. #7

    @arhi si crezi ca postul de televiziune va pune acel moment in episodul transmis pe TV? Eu cred ca au fost destule “evenimente” de genul asta, dar nu au fost difuzate… poate avem pe cineva din staff-ul televiunilor pe-aici care ne poate confirma ca s-a intamplat (sau nu).

  5. Gresit titlul, as fi scris:

    Un român de la Masterchef, de suparare ca a fost eliminat din competitie, a infipt cate un cutit în gat juraților.

    Ca tot veni vorba de corectitudinea politica…

  6. #11

    Ce treaba are asta cu corectitudinea politica? Nuj cum e la emisiunile astea, dar in sport, in viata, oriunde, e bine sa stii sa pierzi cu demnitate. Cine respecta un lache care face ca toti dracii si da vina pe altii cand pierde?

    • #12

      eu le am mai degrabă cu piedutu’ decât cu câștigatu’, dar de unde mă uit eu una e să pierzi cu demnitate și alta e ca atunci când pierzi să te porți de parcă tu ai câștigat.

  7. #13

    Io recunosc ca nu stiu sa fac un bbq meserias. Am crezut ca stiu, ma laudam ca vai ce bine imi ies steakurile si coastele pina am mincat coaste adevarate in Atlanta (la Fatt Matt’s Ribshack) si mi-a facut cineva cinste cu un steak reteta de pe la 1890. Doar la burgeri ma descurc onorabil, si asta dupa ce m-a invatat cineva ca secretul e in bere. Da, in momentul in care intorci burgeru’ torni bere pe el si imediat pui felia de brinza si rezultatul va fi minunat de suculent. Altfel sosurile alea cu adevarat bune pentru coaste trebuie facute in cantitati mari, la galeata cel putin, lasate sa se macereze j’de zile, melasa si whisky de care stie doar el, fiecare bucatar cu secretul lui…

    • #14

      @mircea, si io care credeam ca in berea pe care o bei in timpul procesului de fabricatie a burgerilor…

  8. #15

    mama cat timp liber au unii :)))
    de curiozitate intreb, juratii din US sunt tot asa “neurochirurgi” ca bucatarii cu pretentii de “chef” din romanistan? e chestie de format sau pur si simplu la noi sunt marlani de fel?
    cand ma uit la de-alde scarlatescu si bontea parca vad niste flegme uscate intr-o groapa de asfalt

    • #16

      Pe la inceputuri cand urmaream si eu american Mastarsaf toti zici ca o aveau infipta…Ramsey nu mai zic…ehh acum toti sunt zen, explica frumos…pana mea.
      Daca erai curios de unde e formatul imprumutat.
      Daca vrei injuraturi Hells Kitchen e pentru tine.

    • #17

      da, la MasterChef asa e formatul, ei trebuie sa faca asta

    • #18

      @cetin: ms de raspuns
      @romeo: a, deci se poate si mai rau :))))

      ok, tare de tot, mi se pare fabulos ca asemenea emisiuni prind la public

    • #19

      Juratii nostri ii cam copiaza pe aia de afara…..

  9. #20

    Mie fix asta imi place, daia ma uit la Forged in fire de fapt, pt reactii 🙂

  10. Mac & Cheese ala de la americani, facut cum trebuie, este incredibil de bun si merge ca garnitura la aproape orice.

    … incepui sa balesc p’aci ca imi adusei aminte de cat de bun e.

    • #22

      nu am mâncat niciodata ceva făcut că macandcheese. banuiesc că nu e chiar ca macaroanele cu brânză normale

    • #23

      Si eu balesc cand imi aduc aminte de macaroanele cu branza facute de bunici, prin anii 90.

      Erau niste macaroane nesimtite, groase cat degetul si ei le faceau cu telemea de oaie tinuta in putina de lemn. Am cautat peste tot sa cumpar dar nu mai gasesc, bucattini care sa gasesc acum sunt prea subtiri.

      Fac si acum, ca sa iasa sosul bun, opresc o cana din apa in care au fiert si o pun inapoi peste branza, mai pun un ou, putin ulei si le invart cel putin 2 minute.

      Mac and chesee original cica se face cu branza ceddar, eu am incercat, dar am bagat si niste gorgonzolla.

    • A, nu sunt macaroane cu branza romanesti. Adica macaroanele pot fi, dar branza e ceva specific american – este similar cu branza aia de la nachos dar mai “tare in pic” si mai buna la gust, cam ca un cheddar mai moale. Chiar nu stiu sa descriu cum e, dar e mega mega bun macandcheese :))

  11. #25

    Ma gandesc ca sunt mai multe tipoligii de oameni.

    1. Cei care se gandesc ca au meritat sa fie eliminati, s-au lasat pe mana juriului si sunt fair play.

    2. Cei care nu prea au incredere in ei, nu s-au adaptat si eliminarea reprezinta o usurare pentru ei.

    De obicei, aia care comenteaza sunt fix aia tupeistii care tot ei comenteaza desi au gresit.

    • #26

      Subscriu :))

      Eu sunt o persoana destul de fair play, care stie sa piarda, daca tot vorbim de ce am face daca am fi acolo. Daca as fi eliminata, ca e vorba de antipatii, sau chiar judecata corecta a juriului, as lua-o ca pe o invatatura, m-as uita la ce am gresit si ce au facut restul de au ramas in concurs si as invata din asta, ca urmatoarea data sa castig.
      Apoi, nu toti pot ajunge sa ia premiul, este doar unul singur, logic ca trebuiesc eliminati oameni, mai ales spre sfarsit, cand raman cei mai buni si tre’ sa incepi sa tai din ei.
      Fiind concurs de gatit, e chestie de moment, unul mai praf ca tine, poate sa iti ia fatza, doar pentru ca a avut inspiratie de moment si a gatit ceva mai wow. Si uite asa tu pleci acasa si ala ramane.
      Nu e vorba de political corectness aici, e vorba de tine ca om, ca stii sa pierzi, indiferent ca e corect sau nu.
      As face scandal, doar daca as fi nedreptatita, s-ar vedea ca cineva a fost favorizat, s-ar aranja manari jocul si asa mai departe.

  12. #27

    Dudes, apropo de reactii umane veridice, imi amintesc acum vreo 15-20 de ani ma uitam noptile la “Cheaters” varianta americana (deh, varsta, don’t judge, era placerea mea vinovata), si erau toti negrii, rednecksii si white trash-ii acolo, si frate cand ii prindeau p-aia in fapt ieseau batai PE BUNE, cel putin in primele sezoane…
    Apoi au inceput sa regizeze, era clar ca reactiile erau mimate si nu mai erau veridice…
    Dar bataile alea de la inceput, you couldn’t fake that shit…

    • #28

      cred ca tin minte. era spectacol. dar cred ca dupa aia au bagat lege care interzicea asta

    • #29

      Au oprit si “Cops”. Am intales ca serialul aveau un succes nebun la o anumita parte a societatii. Acuma nu stiu daca se uitau sa-si imbunatateasca tehnica sau sa se distreze.

  13. #30

    Stii ce ma enerveaza la show-urile astea de gatit? Au transformat gatitul din ceva relaxant in ceva stresant!
    “Vai, nu mai am timp”. E o omleta in puii mei, ai timp!
    “Aoleeu, am gresit, s-a ars un pic”. Aia e, o mancare, nu un reactor nuclear.

    Si nu suport cand li se adreseaza juratilor cu “chef”, in timp ce tin capul plecat, umili, speriati… Ala din fata ta e un bucatar, nu judecator care te trimite la streang. Mai da-l in plm, ca daca mancarea ta nu a iesit cum trebuie nu vine cu furculita sa ti-o infiga in ochi. In cel mai rau caz te trimit acasa.

    E o meserie frumoasa, chiar o arta, necesita pasiune si dedicare, dar parca prea sunt ridicati toti “chefutii” astia pe un piedestal.

  14. #31

    Emisiunile de genul asta sfarsesc inevitabil intr-un circ de prost gust organizat de televiziuni pentru audienta, nimic nou sau fascinant.

  15. #32

    Eu nu pot pune botu’ la asa ceva. Cel mai probabil sunt alesi oameni docili si/ sau au parte de ceva media training inainte de filmari (sau pe parcurs). Adica daca e vreun scandal, e pentru ca asa a regizat studioul, nu pentru ca si-a exprimat cineva frustrarile personale.
    Din categoria asta, singurul “serial” la care ma pot uita cu placere e “Nailed it”. Toti se distreaza, habar n-au ce fac, se rade, se mistocareste fara jigniri ca in alte formate, ma mai minunez la ce tehnici gandesc unii care fac ceva pentru prima data, etc.

  16. #33

    Pe principiul ăsta, aș vrea să văd o finală CL în care la sfârșit pierzătorii să își ia adversarii la flegme. Sau și mai interesant – un meci de snooker în care pierzătorul îi reconfigurează dantura adversarului cu tacul.

    • #34

      Deci gatitul e un sport oficial acum care adera din principiu la conceptul de “Fair-play”???

    • #35

      Nu gătitul în sine, ci emisiunile respective sunt competiții care urmează niște reguli, au “arbitri” etc., exact ca sporturile “oficiale”. De ce într-un caz e așteptat și apreciat să îți respecți adversarii și “oficialii”, și în celălalt “huo, dă-vă-n morții voștri”?

    • ca om care m-am jucat si de-a sportul, zilele in care am gatit in echipe, in bucatarii, au fost peste ce sport amator am facut.
      imagineaza-ti 8 ore in care abia apuci sa bei apa. Lucrand in bucatarii facute pentru 5-6 bucatari, noi 7-8 + camere + nestiind unde sunt sculele + cam 50 de grade. Dap, sport

      Altfel, competitie nu inseamna numa sport. Stii, exista competitii de matematica. Cum ar fi sa pleci de la olimpiada si sa arunci cu pixu dupa profesori ca nu ai stiut sa faci o problema?

    • #37

      Eu ziceam de gatit ca activitate vs sport gen fotbal..

      Daca vorbim de gatit “competitional” sunt total de acord sa respecti regulile impuse de acea competitie/concurs.(gen sa nu sari cu cutitul la colegul de langa ca ti-a stins aragazu)

    • Pai, concursurile tip MC sunt competitie. Si e cam aiurea sa sari la bataie ca nu le-a placut juratilor mancarea ta, nu crezi?

  17. Boss, te inseli. Daca ai chef iti si explic, oricum stim ca nu se schimba parerile oamenilor doar cu argumente.

    • #40

      e sarat, ma, oul ala??

    • #41

      He he he…

    • a fost la MC Romania 2 unu d-asta agitat. Si a plecat rusinos de acolo.

      Eu cand am vazut emisiunea, US, prima data mi s-a parut falsa faza de la inceput cand is alesi primii 22. Plm, dupa 2 zile nu ai cum sa te imprietenesti.
      Well…Nu e chiar asa. Dupa 2 zile full de stat cu oamenii aia incepi sa apara bisericute si normal ca e neplacut cand unu din bisericuta ta e eliminat.

      La plecare. Nimeni nu e vesel. Eu deja nu mai puteam, dar tot m-a deranjat plecarea. In momentul in care ti se zice ca pa…poti sa te apuci si sa dai cu sarea in oameni. In fond, asta vrei, dupa ce ca ai fost eliminat sa mai fii vazut si drept un cacat de om care nu stie sa piarda. Injuri si te enervezi dupa, in spate. In fata zici “sarumana boss, a fost o placere”.
      La concursurile astea nici macar nu e nevoie sa castigi concursul ca sa castigi ce e nevoie. Deja ai castigat cand ai intrat in aia 22. Ba stiu unu care a castigat fara sa treaca proba oului, deci intrase in primi 50.

  18. #43

    de aia nu-mi plac concursurile și emisiunile. Prefer să mă uit pe youtube la canalele unor oameni care chiar fac asta din plăcere și nu sunt cenzurați sau nu le zice nimeni ce să zică, almazan’s kitchen, cowboy kent rollins, guga foods, bbq pit boys, chicago best, townsends ( rețete medievale și din alte perioade).

  19. #45

    Poate au o clauza in contractul de participare : primesti suma X daca te comporti fotogenic la o eventuala eliminare…

  20. #46

    apropos de sare la ou’ fiert. taică-meu a avut hepatită în adolescență (acu’ 197635573 ani). chiar și azi pune o tonă de sare pe ou’ fiert și pe cartofii prăjiți.
    în rest mănâncă absolut decent de sărat/nesărat, dar p-astea le vrea super sărate. 🙂