Ciclul meu de gogoșari la pompieri a fost unul care a suferit. Am avut norocul de a avea ca veterani și semiveterani niște țărani nespălați veniți de la mama dracului, care aveau ca singură distracție laba și tortura celor ca noi. Și torturați am fost, în toate modurile posibile. Chinuiți cu măști pe figură, târâți prin apa de 10 cm din bucătărie, alergat cu furtune deasupra capului, până îți cădeau mâinile jos de durere, jocuri nocturne de condus valize pe sub paturi, jocuri de-a mirele și mireasa, spre satisfacția nătângă a năsărâmbilor analfabeți și tot felul de alte umilințe stupide, fără rost.

Datorită lor, când am ajuns și noi, în sfârșit, veterani și fără nimeni de-asupra noastră, am stat toți și am vorbit pe temă și am decis că noi nu vom face nimănui ce am pățit noi, iar oamenii care vor veni nu vor avea de suportat decât mizeriile normale ale armatei, mâncarea împuțită, instrucția militară fără sens la niște oameni care trăiau tot timpul cu spectrul morții în flăcări deasupra capului.

Știți care a fost rezultatul? Am fost, la vreo 6 luni distanță, la unitate, să îi mai vedem pe unii oameni care ne-au fost dragi și au avut grijă de noi când ne era greu. Iar cei de care noi nu ne bătusem joc, pentru că am vrut să fim oameni și să le arătăm tuturor că cercul umilințelor poate fi rupt, făceau prin unitate program de bătaie de joc cu gogoșarii lor. Așa, de distracție. Deși lor nu le făcuse nimeni nimic, niciodată.

Văzusem zilele trecute o memă pe tema asta, dar am uitat să o salvez. Gen cum părinții noștri ne-au bătut de ne-au uscat, pentru toate mizeriile posibile, ba chiar multora le-au indus un frumos sindrom Stockholm (remember Da, am luat bătaie, dar am meritat la ce prostii făceam) iar acum noi rupem acest lanț al violenței și nu ne lovim copiii, iar, ca rezultat, avem o generație care nu știe exact ce gen și sex are și vrea să ne întoarcem la comunism, scriind de pe iphoanele 13 din dotare.

E posibil ca acesta sp fie riscul unei educații care nu se bazează pe frică și violență, cine știe.
Sau poate nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.