Medicii protestează în fața Guvernului față de afectarea imaginii breslei în urma scandalurilor în care o parte a membrilor săi au fost implicați.

Asociația Profesională a Medicilor din Ambulator (APMA) a organizat vineri, 13 septembrie, un protest în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, acțiunea având ca temă generică „Demnitatea și onoarea profesiei de medic și repoziționarea în societatea civilă!”.

Medicii au ieșit în stradă pentru a protesta față de criza de personal medical din ce în ce mai acută din România, dar și față de degradarea continuă a imaginii medicilor în România, în urma scandalurilor în care o parte a acestei bresle a fost implicată în ultimii ani.

Deci degradarea continuă a imaginii medicilor. Și cine este, mai exact, de vină pentru degradarea imaginii medicilor? Care degradare? Dintotdeauna au fost niște șpăgari, niște mizerii care condiționează actul medical de plata în avans a banilor. Toți știm cum, înainte de naștere/operație își trimit asistentele înainte, ca să ne informeze despre 300E la medic, 150 la anesteziste, câte o sută pentru moașe. Sau, la mine, 6000 de lei operația pe inimă a lui taică-miu. Ieftin, de altfel, știu de cazuri mai scumpe.

Deci, cine e de vină pentru această așa zisă degradare? Eu? Că scriu despre ei? Proștii care își vor înapoi rudele ucise de asasinele de la Pantelimon? Cine?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.