Este cel mai bun suc de mere, habar nu am cine îl face, dar îl cumpăr destul de des, are un gust superb iar copiii îl adoră. Nu știu dacă e, cum zic pe etichetă, din mere reale and shit, dar chiar e bun.
Merită orice leuț.
Este cel mai bun suc de mere, habar nu am cine îl face, dar îl cumpăr destul de des, are un gust superb iar copiii îl adoră. Nu știu dacă e, cum zic pe etichetă, din mere reale and shit, dar chiar e bun.
Merită orice leuț.
NOU
cica produc si un cidru bun, doar ca nu l-am gasit prin magazine. Cine intraba primul daca e mai bun ca strongbow e fraierul zilei
NOU
hai bre, lasa-ma cu strongbowul vietii…
NOU
pai aia ziceam si eu…cine intreaba daca e mai bun….orice pisu e mai bun
NOU
Strong bow e echivalentul Săniuței în domeniul cider-ului. Yeah
NOU
Nico…o Saniuta la vremea ei face cat 3 Tanite.
NOU
Cidru bun de vrei sa bei
Cauta-l pe cel de Leresti.
E bun si pentru femei,
Te-ajuta sa le iubesti!
www.facebook.com/CidruCLARKS/
NOU
casa panciu 😉 poti sa o arzi si pe vinu lor nu doar pe sucuri
NOU
Are si un suc de visine cu mere mega bun: goo.gl/kA8UWv
NOU
Spre binele lu’ toata lumea, sper sa fie facut doar din mere si pere, nu din “mere reale and shit”!
Si cel de struguri e bun. Sucul de struguri.
Cat despre cidru de la ei, n-am vazut. Iar in magazine iti recomanda, fireste, “ștrongbou”. Despre care va rog sa-mi explicati de ce e câh. Bine, nu-l consider nici eu vreo capodopera in materie, dar am baut si chestii mai naspa 😐
NOU
Incearca Magner’s, care se gaseste si el prin magazine, fa o comparatie si vezi dupa aia de ce arcutare e naspa.
NOU
Thx, will do.
Nu e “arcul puternic”?
NOU
Cei care fac vinul de Panciu boss, iti recomand si un Muscat Otonel de la ei, cand l-am degustat prima oara ne-a trezit din betie si era 3 si ceva ceasul :)))
NOU
Numai mie nu-mi prieşte sucul ăsta? beau un pahar si ma cac imprăştiat. De la cola n-am nimic, culmea.
NOU
tu esti moldovean…
NOU
Incearca sa il bei cu paine.
NOU
“prin”
NOU
PRIN pâine.
Oh wait…
NOU
Bah ce naiba ca doar nu e secarica… ohh wait…
NOU
FODMAP / IBS.
Google it.
NOU
Am patit la fel ca Baxt. Cred ca am dat jos intr-o singura zi 6-7 kg (cacare de la miezul noptii pana a doua zi la pranz). Am zacut inca doua zile dupa cu bartai burta si stari de voma. Recunosc ca am stomacul mai sensibil uneori.
Partenera de viata nu a avut nici macar o indigestie de la el.
NOU
citezi din comentatorul de la dolce sport, la suedia-belgia “e prea lunga si prea tare”
NOU
Meridor – suc de mere acidulat, facut prin 2003 – 2004 (cred ca de Dorna) la sticla de 1.5L. Nu am mai baut nimic care macar sa se apropie de asa ceva.
NOU
Mda, n-a prins. Oricum, presupun ca ce ti-a placut la el a fost aroma de ‘mar verde’.
NOU
Nu stiu cum e asta ca n-am baut pana acu, dar o sa-l incerc. Noi bem suc de mere cumparat din Kaufland, ala marca lor – K Clasic (stiu, suna intr-un mare fel) si e ok. Eu zic sa-ncerci macar o data.
NOU
Ala de la Kaufland e facut la Raureni, din suc concentrat. Nu ca ar fi ceva gresit in asta, dar nu prea se compara cu ala presat direct din mere …
NOU
Multumesc pentru informatie, chiar nu stiam cine-l face. Intr-adevar e facut din suc concentrat de mere, dar e bun. Stu si eu ca nu se compara cu sucul direct din mere, dar nici asta pe care-l bea Cetin nu cred sa fie 100% natural. Oricum e mai bun decat alte chimicale carbogazoase sau nu de la marile companii.
P.S.: Am fost la cineva, la tara, si avea ceva suc de mere verzi la flacon de 5 litri facut de ceva firma mica si avea un gust oribil si-o culoare… El era mandru ca sustine micul producator, dar am luat o gura si mi-a ajuns… Oribil!!!
P.S. 1: Nu am fost un tocilar, dar mi-am adus aminte de o faza de la ora de chimie. A amestecat profesoara mai multe substante si prafuri intr-o eprubeta si ne-a dat sa mirosim -mere verzi – prima aroma artificiala inventata. Acum imi pare rau ca nu mi-am notat combinatia. 🙁 Nu stiti careva?
NOU
@Radu-Mihai: cauta in orice manual de chimie organica de clasa a 11-a la capitolul esteri. Oricum, nu-ti recomand sa faci asa ceva acasa 🙂
NOU
@Marcian: Mersi de info; stai linistit nu ma apuc de experiente.
M-am uitat pe cutia de suc si nu-i produsa de Raureni ci in Polonia. Cu atatea produse “Made/Produced in Poland” ne mai miram de ce a fost singura tara din Europa care n-a fost afectata de criza?!? Cred ca polonezii sunt chinezii Europei; din cate am auzit, au intr-adevar multe investitii chinezesti carora le dau o calitate europeana respectand regulile “casei”. Noi ne-am batut cu caramida-n piept c-o sa atragem investitori si… nimic.
NOU
My bad, n-am mai fost de mult – or fi schimbat furnizorul.
Au insa (sau vor avea) mere si coacaze la bag-in-box, tot marca proprie (ceva cu ‘gradina’) si ala sigur e facut la Raureni. (Din concentrat, acru de mori, daca ma intrebi pe mine).
Altfel, la ‘Ana are’, ‘fresh de Itesti’ si inca vreo cateva chiar s-au intalnit fructele cu presa, sunt OK.
Nu e asa greu sa faci un suc curat, doar din fructe – problemele ar fi pretul relativ mare si lipsa clientilor care citesc eticheta.
NOU
Dar ala facut in casa ce are, mestere?
NOU
La ala facut in casa trebuie sa cureti storcatorul. Sarcina ingrata.
NOU
Trebuia să fie si întrebarea asta.
NOU
Necesita timp.
Unii lucreaza, nu au timp de d’astea.
NOU
@biggie: mai bine iei altul…
@radu: mi-am luat inima-n dinti… (cu moderarea asta, nu stii niciodata…)
@znuff: sigur, petrec in fiecare zi cam opt ore sa curat merele, sa le storc, sa fierb sucul, sa il pun in sticle (si astea trebuie spalate inainte), sa pun capacele, … oh, wait… I don’t…
daca ar aparea un neica nimeni (intreb pentru un prieten, de exemplu), care se lauda ca face suc din’asta home-made, fara certificat de producator, fara etichete, fara zahar, ati cumpara? sau macar ati fi dispusi sa incercati? ori totul s-ar reduce la “nu-l face mama, nu stiu ce baga in el, sigur are prea mult zahar, etc”?
NOU
You don’t? Then ia-ti o soacră!
NOU
Hmmm, asta e al treilea pe lista la noi in casa. Prefer unul produs local la Sannicolau Mare sau cel produs de Doctor Vitamin.
NOU
Cine are drum spre moldova trebuie sa facă un mic ocol pe la casa panciu. Oamenii te plimba prin toata afacerea lor si-ti arata cum fac vinul, sucurile, otetul etc. Iti si dau sa bei vin si sa mănânci mere din camerele frigorifice. Merita.
NOU
Acum dacă tot ai spus, ne poţi da mai multe detalii? Locație, eventual un număr de telefon? Mulțumesc anticipat!
NOU
Nu e fix in Panciu, e in Tifesti parca (un sat de langa Panciu), la vreo 30 de km de Focsani.
Noi am fost 7 oameni, am sunat la numarul de pe site (www.casapanciu.ro/crama-natura) in ziua respectiva si ne-au zis ca ne asteapta. Ne gandeam ca o sa fie ceva plictisitor si scurt, mai ales ca eram putini, dar am stat pe acolo aproape 3 ore, timp in care am vizitat asa:
– podgoriile (am urcat cu masinile in varful dealurilor);
– “cazanele” in care se face vinul (aici au degustat cei cu care eram vreo 10 soiuri de vin si vin spumant);
– liniile de imbuteliere;
– o crama mare cu multe butoaie in care se incrucisau diverse vinuri;
– halele in care se fac sucurile ce-i plac lui Cetin;
– halele de depozitare ale fructelor;
– “fabrica” de otet.
Iar oamenii acolo sunt misto si explica pe intelesul habarnistilor ca mine tot ce inseamna vin/suc/otet.
NOU
Costin, multumesc pentru informatii. Am urmat sfatul tau si in urma cu o saptamana am vizitat podgoria de la Casa Panciu. Un loc incredibil. Asteptam sa termine hotelul sa-i mai vizitam odata.
NOU
Casa Panciu, au mai multe sortimente si le produc natural. Bem de mulți ani, dar evident, vinurile în primul rând :))
Cât despre cidru.. nu vă otrăviți cu strongbow. E bulgăresc si nu ar fi asta problema, dar sunt opțiuni mai bune. Mult mai bune. După ce bei unul bun îți dai seama ce gust chimic de cacat are.
NOU
Pentru copii: chiar singurul suc de la care ai mei juniori nu au avut probleme cu burta. De le niciun sortiment făcut de Ana are…
Pentru părinți: merge al naibi de bine cu ceva vodcă și gheață