De câțiva ani, îmi țin banii și cardurile la ING, fiind foarte mulțumit de faptul că nu am contact uman cu operatorii băncilor, care sunt la fel de idioți, indiferent la ce bancă te-ai duce. Alt motiv nu am, deja chestia aia cu tokenul în care trebuie să bag țâșpe parole a început să mă enerveze maxim.

Dar cred că astăzi am ajuns la o răspântie.
Am un cont la vedere în euro la ei, care conține câteva mii de euro. Nu multe, câteva. În principiu, contul ăla ar trebui să aibă o dobândă oarecare, indiferent care, mică, dar să fie.

Ori, în seara asta, am constatat cu surpriză nu doar că nu există nici un fel de dobândă, dar ING mă taxează cu 50 de cenți lunar Taxă de administrare cont. Deci eu le dau banii mei, iar ei mă taxează pentru asta. Iar dobânda probabil este pentru fraieri, să spun mersi că nu e taxa mai mare.

Întrebare.
Pe unde vă țineți euro și în ce condiții? Știu, voi plăti un comision mai mare când îmi voi muta toți banii în altă bancă, dar prefer asta, decât să fiu furat pe față. Nu e vorba de 50 de cenți, ci de ideea în sine. În vremuri în care băncile aleargă după capital și plâng pe la uși ca lumea să depună bani la ei, la ING ești taxat pentru asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

67 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    eu am un cont in euro la BRD si… este durere. nu numai ca te taxeaza pentru administrare cont(administrare care nu inseamna nimic practic) dar iti mai ia si comision daca tragi de la propriile lor bancomate sau casieri.

    banca = camatar.

    ps. raiffeisen e acelas jeg, in schimb parca Transilvania nu avea administrare pe cont

    • #2

      radu » BRD sunt campionii nesimtirii bancare. nici macar BCR-ul nu ii ajunge

  2. #3

    Si eu care credeam ca aia de la BCR sunt magari, am avut un depozit la ei (in lei) pentru 3 luni si cand am scos banii am scos mai putini fiindca s-a aplicat nu stiu ce taxa care era mai mare decat dobanda…
    Nu a fost o suma mare dar totusi…

  3. #4

    Ca sa iei ceva dobanda la euro trebuie sa faci depozit. La cont curent sunt slabe sanse sa castigi ceva la vreo banca. Dobanda de referinta e prea mica iar bancile prefera sa se imprumute de la alte banci.

    • #5

      Mark-3000 » eu nu vreau sa castig nimic, vreau ca macar din dobanda sa se acopere mizeriile de comisioane

  4. #6

    Acum aproximativ o luna am primit o instiintare ca se modifica comisioanele bancare (Raiffeisen). In conditiile in care am 3 depozite separate, cont la PFA, cont la SRL, conturi de PF euro si lei, un credit pentru o casa rambursat in avans…ei bine, s-au gandit sa ma taxeze pentru toate astea. In maxim o luna mut toate conturile (stiu, ma asteapta un pic de birocratie mai ales pe persoanele juridice detinute). Nu e vorba de aceste mici “ciupeli” ci tot de principiu.

    • #7

      razvan » unde?

    • #8

      La o banca , care o sa accepte o negociere a comisioanelor avand in vedere ca discutam de aproximativ 200000 eur anual plus tranzactii zilnice (ok, nu-s client premium, dar daca mai fac 100 ca mine asa, vor simti). Cu Raiffeisen nici macar nu am incercat acest lucru, fiindu-mi sila de ei (am avut contre si in trecut, insa atunci aveam rabdarea sa “castig” razboaiele cu ei).

  5. Acum 2 zile vroiam sa te intreb ce parere mai ai de Ing 🙂

  6. #10

    A, mi-au oferit si avantaje: daca voi pierde cardul nu platesc taxa de emitere. In 8 ani, din cele 5 carduri curente nu am pierdut niciunul, dar s-au gandit ca poate am nevoie de acest favor.

  7. nu cred ca e important la ce banca, toti sunt cam pe acolo cu conditiile

  8. #12

    Banca transilvania. Sunt mai mult decat ok.

    • #13

      luandre » am avut la ei. nu sunt chiar asa de ok cum ai crede. cum e aia cu v-am blocat cardul ca nu v-ati reinnoit datele personale, care de fapt nu s-au schimbat niciodata?

  9. @arhi: la alphabank e la fel, 0,5 eur/luna taxa de administrare de cont. In schimb daca scoti la termen nu ai comision la retragere iar functionarele te suna la telefon (stiu, e SF, dar nu fac misto) sa te anunte ca ti-a expirat depozitul si ca daca te misti poti retrage bani fara comision.

    La Transilvania n-au comisioane (administrare, retragere) si au si program sambata (uneori conteaza). N-am avut experiente neplacute cu ei.

    ING e o mizerie, cred ca ar fi in stare sa faca intrarea in sediile lor cu plata, ca la metrou…

  10. #15

    Esti sigur, sigur? Nu am mii, doar cateva sute care se duc lunar, si mereu am cate 2-3-4 euro in plus de la dobanda. Adevarul e ca eu nu am cont la vedere in Euro, e un cont atasat la Cont’ROL. Poate d-asta. Daca n-ai nevoie neaparat sa dai cu cardul direct in euro, muta banii in alt cont care nu e la vedere si cand ai nevoie schimbi in lei de acas’.

  11. “Incepand cu data de 02.05.2012, pentru clientii persoane juridice, comisionul lunar de administrare se va majora la 9 lei in cazul conturilor curente in lei si la 2 EURO (echivalent valuta contului) in cazul conturilor curente in valuta.”

    Comunicat C.E.C. luat de pe pagina lor. In cazul in care intereseaza pe cineva.

  12. Eu folosesc BCR de vreo 3-4 ani. Nici astia nu poti sa zici ca sunt foarte straluciti, dar unul din motivele pentru care i-am ales este cota de piata => numar mare de atm-uri, sucursale etc. Plus internet banking gratuit care pana acum nu a dat rateuri.
    Despre ING nu pot sa zic nici de bine, nici de rau, pentru ca nu i-am folosit.. dar atata timp cat au o cota de piata de ~3.5%, adica un pic mai mult decat Piraeus Bank, parca nu-mi inspira asa mare incredere..

    • #19

      la BCR, sa-ti platesti de acasa o factura oarecare, sau sa transferi niste bani dintr-un cont intr-altul, te costa 2,5 lei. eu cred ca e destul de mult. pai platesti telefonul, internetul si cablul, electricitatea, rata, deja ai 10 lei/luna sau 120 lei/an. apoi restul tranzactiilor…

    • Asta daca faci plati catre alte banci, insa majoritatea au cont si la bcr.

  13. #21

    Alex » da, platesti vreo 10 lei lunar

  14. #22

    nu mai tine banii in euro! dobanzile sunt la treime si nu are rost… pune-i pe toti in lei si fa un depozit la termen, sa zicem pe 3 luni; sunt banci care calculeaza dobanda la zi si daca ii scoti ma devreme nu ramai in curul gol. Fereste-te de BRD, BCR, Raiff + bancile grecesti. O solutie interesanta pare a fi MKB NEXTEBANK, eu inca nu mi-am mutat banii acolo pentru ca nu suport ideea de etoken pentru internet banking. Si-s fan millennium 🙂

  15. #23

    Faptul ca tu ai uitat de existenta comisionul de administrare cont (pe care il ai de cand ti-as deschis contul) nu se cheama ca te fura ING-ul, ci ca ai uitat tu de comision. 🙂
    Apoi, asa cum zicea cineva mai sus, dobanda primesti la depozit, nu la tinut banii in contul curent.

  16. Cocosei, ducati, napoleoni, sovereigns, poli, Ardealul Nostru, Double Eagle, Wien Philarmonik, Krugerrands, cervoneti, etc. In general se cumpara cu un plus de 3-5% peste pretul zilei si se vind cu 3-5% sub.

  17. #25

    nu stiu exact daca asta se poate in Romania insa de ce nu te duci sa vorbesti cu un consultant de la banca unde ai banii si sa il rogi sa te ajute sa deschizi un cont in asa fel incit sa ai cit mai multe avantaje.

  18. #26

    IntesaSanPaolo

  19. pamant si aur.

  20. Raiffesen Bank (La care am eu) au si eu comision de 2Lei/luna pentru administrare cont, iar daca vrei internet banking, mai dau 1.8 Lei. Deci, cam 4 lei pe luna “tot tacamul”.

  21. Taxa de administrare de cont se percepe la orice banca, nu numai la ING. Eu mai am noroc sa fiu scutita de toate costurile fiindca mai am inca functional un card de student (care ti-l lasa pana la 26 de ani, indiferent daca ai terminat facultatea pana atunci). Sunt foarte multumita de ING si la costumer care au fost singurii care m-au impresionat, avand angajati care iti ofera suport de-a lungul intregilor operatiuni pe care le faci la bancomate (daca ai nevoie,evident, dar ei sar sa te ajute,nu te duci tu dupa ei), te intreaba apoi cat a durat, ca sa accentueze ca e timpul scurt de operare, iti zambesc etc.

  22. #30

    @vlad – genial sfat, a la Isarescu. Pariati pe leu, tineti banii in lei ca sa puteti primi dobanzi sub rata inflatiei si sa va treziti ca banii vostri valoreaza din ce in ce mai putin.
    Eu ii tin in EUR la Banca Transilvania. Nu stiu sa fie comision de administrare cont. Dobanda la banii tinuti la vedere nu primesti, dar poti sa-ti faci internet banking si sa creezi foarte usor depozite la care ai dobanda 4%(la depozit pe 111 zile). Internet banking costa 1 RON pe luna pentru persoane fizice.
    Singurul avantaj al ING ar fi ca in cazul unui faliment generalizat al sistemului bancar, ai sanse mai mari sa-ti primesti banii inapoi pentru ca ii primesti de la statul olandez nu de la statul roman. Dar si asta e un avantaj teoretic, pentru ca e foarte probabil ca statul olandez sa dea jet deponentilor straini.

    • #31

      Sigur o sa iei jet de la portocale in caz de faliment.ii doare pe ei in varful lalelei de romani. ING Romania se declara entitate de sine statatoare fara nici o legatura cu ING Nederland (cica e doar franciza). Asa mi-a raspuns o vaca de-a lor de la PR cand am intrebat de transferurile SEPA (alea inter europene pentru care nu e necesara plata comisionului de transfer. adica eu trimit bani dintr-o tara de prin vest in Ro si nu mi se percepe vreo taxa…viceversa nu e deloc valabila).

  23. Ma alatur si eu tuturor celor care au spus Banca Transilvania , intradevar nu primesti o dobinda sa te faca bogat peste noapte ,dar cel putin exista ,…

    • “ma alatur si eu tuturor…”: cu sufletul asta mare al tau, nici nu o sa-ti fie greu…:-)
      stiu ca rup din context, alexandra, dar si tu o faci de fiecare data cu interventiile tale:-)

  24. Si eu am avut o problema asemanatoare la ING si cand i-am intrebat de unde comisioanele alea m-au chemat la ei la discutii si acum am mai ramas numai cu taxa anuala de administrare si emiterea in rest 0 pe linie. Da un telefon, merita

  25. #35

    incearca la rbs. eu sunt foarte multumit.
    si la fel ca la ing, contactul cu personalul bancii este minim.
    de asemenea, comision de retragere de la orice bancomat este 0. cred ca si la garanti, dar nu sunt sigur.

  26. la OTP ai ceva dobanda si la contul la vedere (si RON si EUR), chiar mai maricica decat suma comisioanelor

    da, stiu ca-s unguri, dar ce sa-i faci 😀

  27. eu am avut la Alpha mult timp si peste noapte si eu au pus comision de 0,5

    ideea e ca daca azi gasesti o banca care are comision zero, e f posibil ca peste x luni si ei sa isi puna comision FARA sa te anunte.

  28. La banca Transilvania comisionul e zero la administrarea contului, la deschiderea lui, pentru emiterea cardului in lei e 0, pentru ala in euro comisionul e de 2 euro. Zero comision la retragerea de la ATM, 0,4 la retragerea de la caserie (lei), 0,5 la euro. Dobanda la un depozit in euro e de 4 % si-l poti face cu capitalizare (se prelungeste automat luna de luna). Internet Banking-1 leu pe luna. De mai vrei si alte informatii…

  29. BRD: Comision inlocuire card: 14 lei. Bineînţeles, tipa de la ghişeu n-a menţionat nimic de comision. Nici pe hârtiuţa aia n-a scris nimic.
    Comision de retragere numerar de la bancă. La fel, n-a menţionat absolut nimic despre ăsta.

    Cardul s-a demagnetizat într-un an şi jumătate. Tipa zice că-i vina mea, deşi a fost ţinut în portofel, departe de orice sursă de magnetism. Chestia e că banda n-are nimic, chipul e de fapt de vină.

    Bine că: www.evz.ro/detalii/stiri/profit-in-scadere-pentru-brd-groupe-societe-generale-in-primul-trimestru-din-2012-979094.html

    Poate-şi dau seama că fac ceva greşit.

  30. #40

    Subscriu la ce a zis Gaby . La ora actuala Banca Transilvania parea cea mai buna alegere – chiar daca te-au suparat la un moment dat dar macar nu te-au ars la cont . La Internet Banking care costa 1 leu pe luna nu e obligatoriu token . Poti opta pentru sms . Fiecare cod necesar este transmis automat prin sms pe numarul tau , ceea ce e super misto . Vorbeste cu ei si vezi ce oferta au .

  31. #41

    eu imi tin euro la proprietarul apartamentului in care stau. Eu ii dau in fiecare luna chiria si el ii tine,….sau ii cheltuieste… ideaa e ca nu ii mai am la mine

    • #42

      imi vei plati factura spitalizarii? am cazut de pe scaun :))

    • #43

      Decat sa le porti grija mai bine le duci dorul…..nu?

  32. #44

    @andreea: el mai tare comment :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  33. Da’ du-te bre la BCR să vezi ce-ți trece. Am auzit c-au pierdut un client recent, tot blogger. Și după 2-3 luni la ei să vezi ce-o să iubești ING-ul…

  34. Eu am avut dobanda inca bunicica la ING. Ai cumva cont deschis din ala la promotie? Initial conturile la ING erau cu dobanda, dar ulterior au venit cu niste promotii in care nu plateai comisioane pentru anumite servicii dar te ardeau la dobanda.

  35. #47

    Cash management. Banuiesc ca ii tii la vedere fiindca sunt capital de lucru si nu stii cand ai nevoie de ei. Cu depozitul la vedere n-ai ce sa faci, dobanda e atat de mica incat daca scazi comisioanele de administrare (cam toate bancile au) nu ramai cu nimic. Incearca macar o parte din bani sa-i pui intr-un depozit la termen, 1 luna sau 3 luni, depinde de nevoile tale de cash. Depozit cu capitalizarea dobanzii.

  36. S-a facut un studiu in Olanda si 50% dintre angajatii ING nu ar recomanda serviciile bancii respective rudelor si prietenilor.

  37. #49

    Unicredit?

  38. Incearca sa discuti cu cei de la ING … poate iti ofera o varianta mai buna.

    Cu Raiffesen Bank am avut cele mai aiurea experiente.

  39. Buna Arhi,
    Te-ai dus sa vorbesti despre asta cu reprezentantul tau bancar? Eu cand am avut doleante de genul m-am dus direct la oficiul unde mi-am facut cardul si le-am spus sa imi recomande altfel de serviciu, altfel inchid contul. Daca ai ceva vechime si virezi ceva bani prin conturi ti se poate face o oferta personalizata.
    Vezi daca nu se poate face un cont de economii in euro, ca alea au dobanda mai mare.

    • eu cand m-am dus sa vorbesc cu reprezentantul bancar m-a luat pur si simplu la pula! am inchis contul in secunda 2.

  40. Dude, eu tin TOTI bani in strainatate. Si uita chestia aia ca nu se da dobanda la cont curent. Se da, iti pot eu confirma. Pana acuma am lucrat cu Elvetia si UK. My 2 cents … Elvetia FTW. (Nu se compara retrageri la bancomat si alte chestii aiurea, cauta si ai sa gasesti)

  41. #54

    Apropo, nu la Banca Transilvania se percepe comision la cel care primeste banul? Sau sa fie Raiffeisein? Ca am cumparat de la cineva niste produse si mi-a solicitat sa-i virez banii in cont. Si m-a sunat omul disperat ca i-am trimis cu 3.5 lei mai putin…

    Eu recomand RBS. Stiu, sunt scotieni… nationalizati cu ocazia crizei… dar nu platesc comision la retragerea de la bancmat (de la nici un bancomat, indiferent de banca). Internet banking gratuit, 0.52 lei taxa pentru transfer bancar in lei, exista si dobanda la contul curent (de aici imi recuperez cei 0.52 x nr tranzactii efectuate din internet banking)…

    Si acum partea negativa: comision anual cam 40 lei, daca vrei internet banking te costa 50 lei token-ul. Momentan nu stiu altele…

    A, totul e la lei, in euro nu stiu….

  42. la otp… ai conditii f bune… dar sunt unguri

  43. #56

    Incearca la RBS (Royal Bank of Scotland). Ca in UK nu platesti administrare de cont si nici nu iti iau comision la retragere din ATM.

  44. #57

    millennium erau ok la tarife si dobanzi, dar sa nu ai nevoie de call center sau oameni de prin ghisee, ca sunt praf toti

  45. exact asta am patit eu cu ING inainte sa am probleme si mai mari. tineam banii la ei si in loc sa beneficiez de o dobanda ma trezeam ca am mai putini bani. urlu de 5 ani ca sunt niste japite dar nu ma asculta nimeni.

  46. Eu nu am comision la ING.

  47. Momentan am card student si nu platesc taxe de administrare, dar am depozitul in lei…la euro nu ma bag pentru ca e foarte “miscator”.

  48. #61

    CITI – am cont la ei de 3 ani si nu i-am vazut la fata decat cand mi l-am deschis. Nu platesti nimic pentru nimic 😀 Inca. Si ai IB, MB, moka, fata tokenuri, fara IE obligatoriu si certificate de instalat, poti scoate cash de la orice bancomat din RO moka de 2x pe luna. In schimb dobanzile la depozite sunt mici. CITI – za best tobacco money can buy 😀 Si mai e Libra care are 1 leu pentru IB, in rest la fel e moka.
    La ING nu trec nici prin fata agentiilor ca ma taxeaza. E pentru snobii care vor sa se faca liniste in Cora cand platesc, pentru impresii, altfel nu vad de ce ar plati atatea taxe si comisioane.

  49. Eu am la RBS si sunt foarte multumuit. Mai ales ca nu am comision la extragere de bani din orice bancomat din Romania

  50. #63

    banii la banca ,cred ca e o mare prostie ca in ziua de azi sai mai ti la banca – toate bancile fura sau mai bibne te taxeaza ,nu mai am incredere nici intr-o banca am de aface cu 4 banci mariu si late care stiu doar sa mulga de banii .

  51. doresc sa deschid un cont de banca in elvetia o banca seguro

  52. #65

    La ING, cea mai buna varianta este ING Card Start comisioane 0 — cont curent + card start + cont de economii la care iei dobanda la banii depusi si ii poti retrage oricand.

    Nesimtirea este ca periodic scad dobanziile si nu te anunta

    Operatorii de la call center sunt niste imbecili, i-am rugat sa-mi indice unde anume in contractul semnat de banca era precizat ca atuci cand fac o plata in strainatate se foloseste cursul de schimb al bancii si nu cursul visa … au ridicat din nas.. si mi-au trimis raspuns peste 2 luni

    depozitele la termen cu reinoire automata, daca nu este atent .. in fiecare luna mai scad ceva din doabanda.
    In octombrie 2011 era 5.5%, in oct 2012 este 4% (termen – o luna)

    Desi sunt obligati sa te anunte inainte sa scada dobanziile .. cand suni la call center sa ii intrebi unde este notificarea pentru tine, ei iti recomanda sa urmaresti dobanziile si comisioanele pe site-ul lor, care daca le urmaresti se modifica aproape lunar. Nesimtiti!

    Cea mai mare minciuna ING este teapa cu CONT’ROL in care iti este promisa dobanda la banii de pe card (care ii ai sau nu) dar este taxat cu comisioane de administrare si comision de retragere care si in cazul in care ai bani in cont dobanda primita la banii blocati in cont abia acopera comisionele,

    ex:
    2000 ron in cont, blocati, cu dobanda de 2% si comisioane platite pe un an

    + dobanda pe an 40 ron-16% impozit (6.4) +33,6 ron castig
    – 20 lei taxa de deschidere a contului -20 ron
    -2 lei taxa lunara de administrare a contului -24 ron
    -14 lei taxa de emitere a cardului -14 ron
    -28 lei taxa anuala de administrare a cardului -28 ron
    – 0,2% comisionul de retragere la bancomate ING

    TOTAL -52.4

    dupa calcule se vede hotia – comisioane indiferent de suma 86 RON + cele de retragere

    Cele bune,
    Florin

  53. #66

    @Florin: geniale calculele, doar ca daca ai 2000 lei blocati un an, se face un depozit la termen cu data scadenta, fara reinnoire, unde dobanda este de 5,5% in momentul postarii mele (daca nu s-a schimbat intre timp, au prostul obicei de a creste/scade dobanzile fara sa te anunte, chiar si asa, depozitul facut la o anumita dobanda ramane batut in cuie)

    dobanda aia de 2% in contul curent este ca sa-ti dea ceva inapoi pe banii care nu-i poti bloca 1, 3 sau 12 luni 🙂 la fel cum iti da 1% din platile catre utilitati…

    la BCR am avut depozit cu reinnoire din luna in luna, cand am retras banii inainte de termen am pierdut dobanda pentru TOATE lunile anterioare plus am platit taxa de anulare “precoce” a depozitului… 🙂 what the fuck?!

    @grasutu de la 5: ing e pentru snobi? au atatea taxe si comisioane? serios? macar astia ti le zic pe fata :))

    de ex. la BRD o taxeaza pe nevasta-mea 60 lei pe an pentru un card facut de facultatea ei, in numele ei, fara acordul ei, prin santaj la nota finala (adica ori va faceti cardul asta ori va dau 5 in loc de nota reala)… noi nu platim… chiar astept sa ne dea in judecata cand suma va deveni mai mare, momentan sunt vreo 300 lei lipsa si ii costa 400 lei / ora avocatul :))

    la BCR trebuie sa-i tragi de limba 100 de ani sa aflii toate taxele si dureaza enorm de mult sa faci actiuni in contul tau, doarece e mereu plin la caserii si totul se misca in reluare…

    la BT ai 0 taxe cu card personal facut printr-o firma, dar au niste angajati proaspat absolventi, platiti prost cu o calitate precara, de caserite nici numai zic, se comporta de parca si-au ratat cariera in viata…

    la millenium bank e pentru boierii |premium| care tin depozite si le verifica odata pe an, taxe mari, IB de rahat, bancomate din sector in sector :))

    la banca romaneasca si otp au cel mai bun curs de schimb valutar…

    cu restul n-am avut inca contact… dar am auzit ca raiffeisen e interesant… vedem, daca ma dezamagesc ING poate plec in acea directie

    multa bafta!

    p.s.: parerile mele despre banci nu tin si cont de credite sau imprumuturi, pur si simplu se refera la stocat bani perioade de timp

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.