Parintii care nu l-au vaccinat nu ar trebui arestati pentru crima cu premeditare? Evident, daca nu a avut contraindicatii medicale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

60 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Oare ce se discuta la ora de religie in clasa cand mai “iese din sistem” un elev in perioada asta? Ca e clar ca a ajuns in rai, nu? Se celebreaza succesul?

    • #2

      Dumnezeu l-a luat lael, pentru ca era cel mai bun dintre noi

    • #3

      „Așa a vrut Dzeu” sau „Așa i-a fost pecetluit”.

      Nu glumesc, eu am auzit afirmațiile ăstea.
      Și celebra „Decât să mă vaccinez, mai bine mor”.

      Ce să vezi, pandemia confirmă și reconfirmă o avarie de 30 de ani foarte bine ascunsă în mentalitate: foarte mulți nu mai vor să trăiască sau se târâie până când e prea târziu, se prefac să se vindece și pe urmă, moartea inevitabilă (deci tot o sinucidere dar cu pași în plus). Se datorează locurilor de muncă pierdute, salarii mizere, putere de cumpărare scăzută, credite cu dobânzi și comisionae nesimțite șamd.

      Pur și simplu, la un moment dat, în creierele multora, mulți au hotărât pentru ei (și alții) că și-au trăit viața la maxim și acum doar așteaptă să moară. Felul cum vor muri, nu îi interesează, și așa avem antivacciniști, sceptici etc. Recitiți articolul lui Cornețeanu, intitulat „Generatia ratată a tatălui meu” și epilogul în două părți.

      Scuzați-mă dar ce vedem & avem de-a face sunt decrețeii sinucigași
      Poate, într-un altgoritm neelucidat, poate și de-asta PSD-ul a persistat atât de mult timp, pentru că dacă e votat, automat înseamnă că oamenii vor muri mai repede sau și mai mulți.
      Așa arată altruism într-un cult al morții nediagnostificat, neidentificat.

      Nu știu…

    • #4

      Teribil articolul ăla al lui Răzvan Cornețeanu :(. Mi-a scăpat până acum…

    • Nu le am eu cu scrisul că aș scrie cum e după ce mori o dată începi să lupți pentru tine, pentru viață, pentru succes, pentru un zâmbet, pentru orice fericire mică. Dar asta e, dacă nu le am cu scrisul…

    • #6

      este, intr-adevar, un ghinion teribil…

    • #7

      Cea mai misto e aia cu “Copilul plateste pentru pacatele parintilor”

    • #8

      Eu am o relatie speciala cu proverbele si zicatorile… parca toate mi-ar fi fost spuse de invatatorul meu si chiar incerc sa vad semnificatia lor. Mult vreme, copil si tanara fiind, nu l-am inteles pe ala cu “Parintii mananca agurida si fiilor li se strepezesc dintii.
      Nu l-as mai fi inteles!
      Mai am ynulcare ma riade dar nu mai stiu forma exacta si nici nu l-am gasit pe nicaieri-spunea, aprox, vai de copilul caruia mama nu i-a cantat in leagan, si, nu, nu se referea la orfani..
      E trista si esenta lui dar era si formulat intr-o maniera care ma facea sa plang..

    • #9

      Borasc! Pt ca sunt beat! Si mi se pare cel mai potrivit comment pt ce am citit. Si pt ca am vrut sa fac o fapta buna, si am trimis un colet unor copii fara tata, mort aproape de craciun, in 2019. Si sunt niste moldoveni din VS, de 5, 10 si 16 ani. Si sunt un laș, si eu si sotia, ea medic pediatru. Le luam haine si dulciuri de doi ani incoace, fara sa asteptam nimic. De fapt ea ma intreaba mereu: nu luam nimic pentru nepotii nostri?Macar acum, de craciun. O lacrima imi aluneca pe obraz. Imi e rusine. Ma cert cu ea, Doar cat sa uit de rusine. Comand de pe emag. Pt ce nu gasesc o trimit in mall, sigur se lipeste de ceca. Chem curierul. Îi inmanez un colet de 25kg dar nu am 5 lei bacsis. Sunt un nimic! Acum doi ani, cand eu ma pregateam sa plec la NY de Rev a avut loc un accident. Un baiat se ducea acasa la copiiii lui. Venea de pe Anglia si statea in dreapta soferului. Nu a mai ajuns sa le duca cadourile, sa le puna sub brad pentru copiii lui. De atunci le dau eu in fiecare an, incercand sa sa suplinesc ceva, mult prea putin. Sunt atat de superficial! Sunt un nimic! Sotia imi spune: Hai sa mergem sa le dam cadourile față în fațã! Sunt niste copii care au nevoie sa stie ca cineva ii iubeste! Hai! 400 km ii facem in 3h. Hai! Sunt niste copii!

    • Pietro, wrong article, best comment

  2. #11

    Daca as avea un copil cu probleme cu siguranță l-as fi vaccinat poate chiar si sub varsta asta – sigur as fi facut rost de o doza pe sub mana, una din dozele de la chiuvetă. Din fericire copiii mei sunt in regula si nu avem de gand sa ii vaccinam, copiii au simptomele covid la nivel de raceala in cel mai rau caz – s+a întâmplat asa cu zeci de copii covidati pe care ii știu (majoritatea asimptomatici). Nu vad de ce ai vaccina un copil de 9 ani sa zicem. Sa nu o aud pe aia cu “da boala bunicilor”. Plm bunicii sa se vaccineze, e mai simplu si mai sigur.
    Ps. Am deja 3 doze.

    • #12

      Da, nu trebuie sa vaccinam toti copiii, doar pe aia care ne plac si vrem sa-i pastram.

      1
    • #13

      Cate vaccinuri avea la 5 zile copilul tau?

    • #14

      Pari f hotarat asa tu…

    • #15

      “copiii au simptomele covid la nivel de raceala in cel mai rau caz”
      Nu. Asta nu e cel mai rau caz deloc. Faptul ca stii tu 20 de copii care nu au avut simptome nu inseamna absolut nimic. Sunt copii fara nici un fel de problema medicala afectati foarte grav de covid. Sunt copii, fara nici un fel de alta problema medicala, care au ajuns la ati la cateva luni dupa covid cu probleme pulmonare. Nu mai aruncati cu cuvinte daca nu stiti despre ce vorbiti.

    • #16

      Vad ca esti plin de certitudini. Ar fi cool sa scri o lucrare stiintifica pe care o poti intitula chiar asa :”Inutilitatea vaccinarii copiilor” , sa fie ceva in stil lucrare de doctorat pe imunologie, boli infectioase ,epidemiologie, biologie moleculara ..dastea la indemana oricui si sa iesi in public cu ea, cu lucrarea ta stiintifica. Ar rupe audienta pe TikTok…

    • #17

      poftim?

    • #18

      Ma pana una alta covidul e super ușor la copilul sănătos. De ce ai baga un vaccin in plus și care pe deasupra este totuși la început. Cele care au fost făcute in maternitate (si dupa pentru ca am schema completa la ambii copii) au ceva ani in spate cu milioane de copii vaccinați. Asa ca nu fiți mai tâmpiți decat trebuie.
      @Gigi vorbim despre vaccinul de covid am spus am bagat in copiii mei schema completa. S8 in mine la fel.

    • #19

      @Coco, covidul a fost ușor la copilul TĂU sănătos și eventual la încă 10 copii sănătoși pe care îi cunoști și au avut covid.
      covidul nu a fost ușor pentru toți copii sănătoși care l-au făcut. sechelele covid nu au fost ușoare pentru o grămadă de copii sănătoși care l-au făcut. să nu mai discutăm despre copii cu probleme de sănătate anterioare.
      cel mai probabil nici măcar pentru copiii tăi sănătoși care au trecut ușor peste covid nu vei știi sechelele decât peste câteva luni/câțiva ani.

      mă irită maxim ăia care o dau cu ”eh, până la urmă toți o să-l facem”. futu-i ceapa mă-sii, eu nu vreau să-l fac. deja am sechele asupra plămânilor din cauza scoliozei, chiar nu vreau să știu cumva va fi după covid.

    • #20

      Ba, Coco, am patruj’ de ani, doua doze de AZ si un covid la activ. Singurul motiv pentru care nu vreau sa imi vaccinez copiii este ca nu am copii. Da’ daca va duce capul cat de cat si vreti sa scapam toti de cacatul asta, ar trebui sa luati in considerare faptul ca fiecare val din pandemie a luat amploare la 2-3-4 saptamani dupa deschiderea scolilor. Chiar nu sunt multe puncte de unit.

    • #21

      Si eu am 2 copii sănătoși tun. Și ii voi vaccina doar pentru un singur motiv: nu vreau sa mai lipsească de la scoala. Eu una pun educația pe același nivel de importanta ca și sănătatea. Când se vehicula ca se va face online pana în ianuarie împreună cu soțul am pus tot ce avem la vânzare pt a pleca din tara. În condițiile în care am fost plecați 4 ani, am revenit iar aici avem case, afaceri și o viata destul de buna. Le dam naibii toate pt educația copiilor. Asa ca, cât de repede vom putea ii vom vaccina.

    • #22

      Coco e genul de om care se vaccineaza pe el dar pe copil da-il in mortii lui. Face altul daca e.

    • #23

      @Coco, nu uita sa-ti doresti “o tara ca afara” cand vorbesti de “doze pe sub mana”. Atata stiti unii romani: smechereala, pe sub mana, pile.
      Si desigur, daca al tau copil ar face o forma grava de Covid, ca ma-sa si tac-su n-au catadicsit sa-l vaccineze, ai aranja tot “pe sub mana” sa ocupe loc intr-un spital bun, in detrimentul unui copil mai putin norocos, respectiv mai putin “pilos”.
      Sunteti dezgustatori.

    • #24

      @șarpele, e complicat sa primești sfaturi de parenting de la cei fara copii (gen merkel, iohanis, macron, ciolos etc). Nu nu scapam de cacatul asta de virus vaccinand copiii de 7 ani eate dovedit. Trebuie vaccinata populația la risc. Si degeaba faci tu 7 doze daca unele tari sarace abia au prima doza de vaccin rusesc. Dovedit de fapte.

    • #25

      ba, indiferent de parerea mea legata de subiect, e admirabil calmul lui Coco la toate galetile astea de laturi pe care le aruncati asa, doar ptr ca ati prins un moment potrivit.

    • bai omul a zis ca si-ar vaccina copilul daca ar avea probleme, si da, facem totul pt copiii nostri ca sa le fie bine (inclusiv o doza de vaccin pe sub mana).A tunat si v-a adunat pe toti cinstitii si specialistii in vaccinuri pe blogul asta. Da, din toate studiile prezentate a reiesit faptul ca la un copil sanatos riscurile de a face o forma grava sunt reduse, la fel cum reduse sunt si riscurile vaccinului.
      Dar da bine pe sticla sa-i hulim pe aia care nu-si vaccineaza copilul sanatos.

    • #27

      Mortalitatea la copiii sanatosi cu varsta intre 5-12 ani, in Germania, de la inceputul Pandemiei este ZERO.
      Chiar și șeful STIKO a spus ca nu si vaccineaza copilul de 7 ani.
      La copiii sanatosi, cum am spus. ZERO.

      NU săriți cu Sosoaca pe mine, ca s vaccinat de trei ori, am vaccinat sute de oameni anti Covid, inclusiv de la 12 ani la 18 (sanatosi, la cererea parintilor).

    • #28

      spune sincer, ai vrut sa vezi cum e sa fii luat la per pules de specialisti, atunci cand, de fapt, esti medic

    • #29

      Pai de ce n-ar fi calm? Doar el rezolva orice pe sub mana.
      Iar mentalitatea “v-a apucat pe toti corectitudinea” e fix la fel cu “ziceti ca nu va plac manelele, dar toti dati din fund pe ele”. Ca doar stati voi la fundu’ tuturor, sa vedeti cand da fiecare din el.
      Ca sa inchei balciul, mie mi se rupe de cine nu-si vaccineaza copilul, sau cine nu se vaccineaza pe sine, sau whateva. Doar nu o sa li se intample tocmai lor, ce naiba.

    • #30

      La nevoie pot pune carnetul pampers de vaccinare al copiilor, nu sunt antivaxer. Eu am făcut prima doza înaintea lui iohanes. E vorba despre altceva aici sorry daca nu v-ați prins. Ne auzim la doza 5 căci valabilitatea uneia se apropie de 6 luni.

  3. #31

    Poate pocăiți dintr-ăia crunți, toți pocăiții cu care lucrez eu in acest moment sunt nevaccinați, în firmele lor ( termopane, tablă sau țiglă, amenajări interioare) se circulă integral fără mască, sunt contra vaccinării și foarte uniți in chestia asta.
    Persoanele din mediul rural sunt de asemenea foarte contra, alaltăieri am intrat într-un magazin de la țară cu masca si se uitau toti la mine de parcă eram ciumat….
    Daaaaaar, multi dintre ei au trecut prin boală lejer, sunt relativ imunizați, statul dă prea multe ordonanțe contradictorii in, gen, 72 de ore si oamenii se simt furați cumva.
    Suceava, săptămâna trecută obligatoriu masca pe strada chiar daca eram ( conf. declarațiilor lor) in scenariul verde, acum primarul declară liber peste tot indiferent de vaccinare.
    Păi plm, mai am putin si devin eu antivaccin cu toate că am și booster-ul !
    Plus micile interese locale din fiecare oraș, mă îndoiesc că copilul ăla era din vre-o familie de profesori universitari….

    • #32

      Să fie și asta o preconizare de care toată lumea evită (oare de ce?) să expună: traiul de jos, salariile mizere, nu-ți dau motive s-ți fie grijă de sănătatea ta, de viața ta, respectiv și ai altora.

      Bun, nu mă luați cu „dar nu toți sunt așa” fiindcă, indiferent că „nu toți sunt așa”, toți care se încadrează în descriere chiar sunt așa.

  4. #33

    Trecand prin viata asa cum am stiut eu mai bine am observat ceva foarte incorect politic in jurul meu: nu toti parintii isi iubesc copiii. Banuiesc chiar ca unii ar vrea sa scape de ei si sa ramana si cu constiinta curata. Si am mai vazut ca uneori constiinta nu sta in calea unei decizii. Dincolo de tastaturile din fata noastra, in casele noastre confortabile si familiilor mai mult sau mai putin fericite, e un intreg univers care nu e guvernat de fatade sau compasiune.

    • #34

      Dap, copiii sunt pentru unii părinți niste mici animăluțe ce trăiesc așa pe lîngă casa lor și cîteodată sunt cam sătui de ei, că îi cam încurcă din activitățile specifice virstei de 30-40, mai un city break, mai o vacanta intr-un loc exotic unde numai biletele costă 1500 euro pe cap de animal furajat. Gen, lasă bă, că se vor distra ei cînd vor fi pe banii lor, dar de fapt vor să spună că 3000 de euro de o vacanta exotica au, dar nu 6000 și plm, cum te futi in Thailanda sau Vietnam dacă nu iei două camere? Chiar prieteni buni de-ai mei mă întrebau in vară dacă iau și copiii în vacanță, cînd am stabilit să mergem împreună “pă Thassos”. Pai e înțeles că trebuie luați și copiii am susținut eu, ah, noi nu prea i-am lua, că nu ne distrăm cu ei, că sunt mofturoși la mîncare, fac gălăgie, sunt cam enervanți. Pai ce plm distracție vreți voi de vă încurcă copiii? Facem swing, sau ce, că nu am menționat aspectul? Ah, nu, că poate un club ceva, o disco. Este pwla, le-am zis, concediul e pentru copii in primul rand, mare și soare, nu club sau disco. Mereți in altă parte fără copii, sau educati-i să nu fie asa enervanți. Și să nu vă faceți iluzii că eu merg la bumți-bumți, la 10 seara dau stingerea. Vreau sa uit ce zi a săptămânii este.
      I-au luat, și da, au fost exact cum ziceau, gălăgioși, sălbatici, mofturoși la mîncare, au mîncat cartofi prăjiți, dovlecei prăjiți și hamsii. Nu prea reiese din comportament că chiar își iubesc copiii, parcă i-au adoptat și nu prea sunt mulțumiți de alegere. A fost primul lor concediu cu copiii, pina acum au fost singuri, iar copiii au 7 și 11. Bineînțeles că nu stiau sa spună în mașină decit “mai e mult pina ajungem”, că nu fuseseră niciodată mai mult de două ore cu masina. Deci da, există oameni care nu prea simt atașament pentru copiii lor.

    • Finch, sufletul petrecerii, obiectul adulatiei grupului de nefericiti care il cunosc.

    • #36

      probabil la anul o sa fie inca de atatea ori oameni la care sa le dea stingerea la 10 in fucking concediu

    • #37

      Eu am scris comentariul cu gandul la copiii de 30-40 de ani si parintii lor de 50-60 ani. Banuiesc ca specia romaneasca nu s-a schimbat asa mult in 20-30 de ani…

    • #38

      @finch tu crezi ca prietenii tai sunt aia nebuni in cazul de fata, dar e cam invers. Treaba ta daca vrei sa traiesti ca strabunicu’ la 98 de ani, dar lasa-i pe ceilalti sa se distreze. Sa stii ca si pentru copii e sanatos sa mai ai o viata in afara de ei. O sa creasca si o sa creada ca viata se termina la 35 de ani, ca asa au vazut la tata si (eventual) la mama.

    • #39

      @tu nu ai toate tiglele pe casa. Un copil nu inseamna zero viata.Un copil fericit inseamna si o viata de cuplu fericita. Da cu pietre, dar eu am atat concedii fara copil cat si cu. In cele cu el il duc in locuri in care sa se distreze,timpul ii este alocat exclusiv.Dar si noi, ca parinti, avem nevoie de timp impreuna. Crede-ma, majoritatea copiilor se plictisesc sa bata orase la pas, sa viziteze una alta. Copilul meu este iubit si fericit. Oare von scapa de mentalitatea asta proasta? Gata,avem copil, il tinem non-stop dupa noi. Chiar daca saracul este chinuit in anumite situatii

    • #40

      @finch, in mare parte, vacanta impreuna cu copiii, e vacanta pentru copiii, nu pentru parinti, in 90% din timp. Ca tu acolo ai datoria sa te ingrijesti de copil, ceea ce nu-ti mai lasa timp/energie pentru altele. Asa ca sanatos, daca iti permiti, e sa ai doua vacante. Una cu copiii, cum e exemplul tau, la mare in Grecia, si una fara, sa poti si tu sa te relaxezi. In timpul asta, pe cei mici ii trimiti eventual intr-o tabara, cu activitati potrivite varstei lor. Asa toata lumea e fericita si sanatoasa psihic
      Oricat se bat unii cu pumnul in piept ca iau copiii peste tot si nu se deslipesc de ei, chestia asta nu e sanatoasa nici pentru parinti, nici pentru copiii.

    • #41

      Eu cu copilul n-am probleme, dar ar merge o vacanta pe an fara nevasta.
      Cand eram mic tata se ducea la pescuit.Totusi nu-mi amintesc sa fi mancat mult peste in copilarie.

    • #42

      Bine că sunteți voi așa de deștepți și grozavi la distracție. Jos pălăria! Îmi și imaginez cum vă distrați voi fără copii, alcool pina dimineata, că sex iese din discuție după 35. Concediul nu înseamnă stricat programul organismului, stat treaz sau beat pînă la ora 4 dimineață. Din contră, dorm mai mult cu 1-2 ore, fără să mut orele de somn, fac mai multă activitate fizica, înot dacă e mare, drumeție dacă e munte, mănîncă chestii exotice daca sunt in afara tarii, la ora 22:00 sunt fracturat, dar la 8:00 sunt ieșit din hotel către destinația din ziua aia. Uit ziua din saptămînă, sunt mai odihnit. Concediul e un timp activ axat pe activități plăcute, nu băut, futut, dansat, băut. Nu vizitez muzee sau biserici, ci chestii interesante, educative. Pina la 5 ani copilul a rămas acasă la bunici in concediul din afara țării, apoi am făcut un concediu in tara cu el. După virsta asta l-am luat cu noi oriunde mergem, doua concedii pe an. Nu e nici un efort să am copilul cu mine, e educat/obișnuit să meargă unde mergem noi, mănîncă ce mincăm noi fără mofturi, obosește cînd obosim și noi, e implicat în program, unde mergem, ce vedem, nu face crize că nu-i place, din contră, de fiecare data spune că a fost cel mai tare concediu, pentru că de fiecare data e altfel, e alt loc, alte experiențe. Nu vă căcați pe voi cu zeflemea, există și copii ce pot să se comporte ca adulți la 8-9 ani dacă îi pregătești să fie așa de mici. Vara asta copilul meu a fost în doua concedii cu părinții, un concediu cu bunicii și o tabără (prima data plecat fără un membru al familiei) cu învățătoarea. Doua săptămâni a povestit non-stop unde a fost și ce a văzut.

      Cum ziceam, prietenii ăștia ai mei au niște copii disfuncționali, nu se pot distra împreună/ nu pot avea activități împreună pentru că părinții desconsideră total activitățile impreună cu copiii, de fapt concediul e futai non-stop și vizitat chestii exotice (egoism la maxim) și de aia copiii îi încurcă. Faceți cum credeți, experientele pe care le au copiii cu părinții nu pot fi înlocuite cu nimic.

    • #43

      @finch, la tine e deja mare. Mai are putin si nu o sa mai vrea sa mearga cu voi in vacante.

    • #44

      @finch E ok sa fii o persoana mai linistita daca asta te face fericit. Problema e ca tu crezi ca asa e normal si desconsideri felul altora de a se simti bine, asa ca vei fi luat si tu in balon pentru programul plictisitor de bunic. Iti zic ceva, dar sa nu te superi. Poate nu iti dai seama si ar fi bine sa stii. Rad prietenii tai de tine si cu curul. Chiar si asa, eu zic ca sunt prieteni buni daca te accepta in conditiile date.

    • #49

      “Uitati-va la statistici”
      Esti sigur ca te uiti cum trebuie si la statisticile care trebuie?
      “Cati copii intre 0 – 18 ani au avut nevoie de spital(ATI) la nivel global din cauza covidului?”
      Intreaba-te asta versus “Cati copii intre 0 – 18 ani au avut nevoie de spital(ATI) la nivel global din cauza vaccinului anti-Covid”. De fapt nici măcar asta nu e cel mai relevant.
      Sunt unii care au “job description” să studieze statisticile și au venit cu concluzii. Cu uitatul tău de unul singur peste statistici nu poți lua o decizie mai buna.

      “Nu mi-am facut-o pe a 3-a pentru ca…” Irelevant motivul… Dacă nu faci vaccinul pentru doar pentru ca in mintea asta decizia corectă, inseamnă ca ești fie un idiot (antivaccinist convins) fie un pic prostuț (influențabil de idioții dinainte). In mod particular: nivelul de anticorpi (sau lipsa acestora) nu este de unul sigur in masură sa prevadă rezistentă in față Covid. Dacă n-ai avut reacții severe la primele doze cel mai probabil nu o sa ai nici la a 3-a.
      In mod particular: testele de anticorpi anticovid sunt bani irositi de pomana care ingroașă profitul companiilor farma.
      Dar mai bine: nu lua de bun ce scrie un anonim ca mine pe interneți. Discuta nu un profestionist.

      P.S. Voiam sa pun aici un link de la ms.ro care sa zica ( sau sa contrazica!) ce-am spus eu mai sus dar …”Romania educata”

    • #50
    • #51

      Antivacciniștii ca tine sunt maeștri in schimbarea subiectului când li se demonstrează argumentele lor nu sunt valide:

      “cum masori tu ca vaccinul a avut efect?”
      Habar n-am. Las niște profesioniști sa-mi explice în rezumat. De fapt o idee ai avut chiar tu dar ai renunțat când ai realizat ca nu validează “concluzia” pe care o aveai de la început.

      Discuția a început asa:

      “Cați au avut nevoie de ATI fără vaccin?” “Putini” –> “Deci vaccinul nu e bun/necesar” e o deducție logica eronata. Ca sa faci analiza comparativă trebuie sa mai adaugi:
      “Câți au avut nevoie de ATI cu vaccin? (din cauza de vaccin sau din cauza de ineficienta vaccin)” “Si mai putini”. Din cele doua împreuna ar trebui sa înțelegi sigur concluzia: Cu vaccin e mai mine (statistic) decât fără vaccin.
      Varianta și mai bune decât cele doua nu exista (incă).

      Știu ca vaccinul are efecte adverse; ba chiar știu asta din experiente ale unor membri de familie și cunoscuți. Știu și ca vaccinul nu e atât de eficient pe cat mi-as fi dorit. Însă peste toate, niște oameni mai deștepți ca mine (pe subiectul asta) au constatat ca vaccinul (asta nasol care e acum) e cea mai ieftina și sigura varianta disponibilă.
      Ai o alternativa mai buna? “Cum o da dumnezeu”?
      Sa presupunem ca in loc de vaccin iei doar paracetamol. E mai sigur paracetamolul? Ești sigur ca e mai sigur? Ca tot ai dus discuția acolo: Cauta pe google paracetamol + myocarditis si o sa vezi exact acela gen de studii ca la vaccin + myocarditis.

      “am facut si boala….stiu ce fel de forma am avut.”
      Sa aduci in discutie faptul ca ai avut o forma usoară e irelevant si arata doar un soi de complex de superioritate. As putea răpsunde pasiv agresiv: “Ai facut Covid doar pentru ca ai fost prost. Uite eu n-am făcut deloc și a fost și mai bine..”
      Realitatea e doar ca forma pe care ai avut-o poate sa fie diferita de forma pe care o ai data viitoare.

      “nu ai nevoie de vaccin, nu il faci.”
      Asta e definiția activaccinistului. Realitatea e de fapt un pic diferita:
      “Dacă nu vrei sa faci vaccin, nu il faci” Pentru ca ești “spirit liber, gânditor independent, născut viu”. Era sa mai adaug si “major si vaccinat”. Vaccinul nu e obligatoriu (aproape nicăieri). Pe scurt: treaba ta.

      Cu cat mai mare e diferența dintre ce vrei si ce ai nevoie, cu atât mai mare va fi peste o vreme dezamăgirea.

      Experientele personale/individuale nu-s foarte relevante (deși se pare ca sunt mai convingătoare decât cele științifice). Un exemplu din familia extinsa părinti: doze de vaccin – ambii au făcut forma medii-severe, copii nevaccinați au făcut forme usoare iar generația a 3-a au rămas asimptomatici/ negativi: își făcuseră a 3 doza cu câteva săptămâni înainte.

    • #52
    • #53

      Esti antivaccinist daca spui “M-am hotarat sa nu ma vaccinez pentru ca …”
      Nu esti antivaccinist daca spui “M-as vaccina dar nu am cum. Medicul mi-a spus ca …”

      Esti antivaccinist pentru ca:
      “Nu mi-am facut-o pe a 3-a pentru ca “.
      “un vaccin care este in faza experimentala” dupa cateva miliarde de administrari unde s-a dovedit ca e la fel de sigur ca paracetamolul.

      In loc de exemplul tau hai sa luam exemplul:
      “Eu sunt de parere ca daca un copil are sanse de” 0.1% “de a face miocardita de la vaccin si” 0.5% “de a face o forma grava de covid, mai bine este” CU “vaccin”. “(procentele sunt tot fara baza stiintifica).”

      Regula generala e: cand autoritatea spune: “Pot sa-si faca vaccinul cei care …” atunci pentru aceia, statistic, beneficiile depasesc riscurile. Chestia asta se face in urma unor studii foarte stricte. Studiile deja exista. E foarte posibil ca vaccinul sa fie benefic si in afara grupelor recomandate dar nu exista inca date care sa sustina asta.

      Oamenii au pareri precondepute si cauta modele matematice, chiar si gresite, cu care sa le vaildeze. In plus, au inerent dificultati in a cuantifica problemele de probabilitati
      Statistic vorbind e mult mai unsafe sa mergi cu taxiul decat sa-ti fac faci vaccin. Asta ar trebui sa fie evident, nu? De aici nu trebuie sa tragi concluzia ca bine sa eviti taxiul (ca pana si vaccinul e mai sigur). Intrebarea corecta e: “Beneficiul de a merge cu taxiul depaseste riscul (de a merge cu taxiul)?

      Offtopic (am zis ca antivaccinistii sunt maestri la offtopic?):
      “De ce nu se baga obligatoriu vaccinul antigripal?” Pentru ca e nepractic si inefectiv: apare mai repede o noua tulpina la care vaccinul este ineficient. In plus daca lumea – ca tine- nu se vaccineaza obigatoriu de Covid de ce crezi ca o sa se vaccineaze de gripa? Ti-ai facut vaccinul antigripal?
      Iti faci vaccin de gripa daca esti intr-o grupa de risc: ai o conditie preexistenta si/sau lucrezi in mod curent cu persoane de grupul asta:
      De exemplu: esti casier la Cora: e foarte recomandata sa-ti faci vaccin antigripal. Esti tanar programator si lucrezi singur de acasa: vaccinul antigripal e un moft (dar si acolo beneficiile sunt mai mari ca riscurile).

      P.S.1
      “Nu ai cum sa nu iti pui niste semne de intrebare”
      De fiecare data cand iti pui o intrebare pregateste-te pentru orice varianta de raspuns.
      Daca esti credincios, nu te intreba daca exista Dumnezeu; inainte sa te intrebi pregatește-te in egala masura sa-L gasesti sa sa afli ca nu exista.

    • #55

      sigur, doar ca linkul tau e un gunoi.

      www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/tag/aaron-siri/

      lasa-ne cu Si eu sunt vaccinat. esti o pula, esti doar un jeg antivax

  5. #56

    Din fragmentul ăsta nu știm dacă nu a putut fi vaccinat sau doar nu s-a vrut.
    Deși în țara în care lumea refuză ROR-ul pentru copiii lor…

  6. #57

    Mortalitatea la copiii sanatosi cu varsta intre 5-12 ani, in Germania, de la inceputul Pandemiei este ZERO.
    Chiar și șeful STIKO a spus ca nu si vaccineaza copilul de 7 ani.
    La copiii sanatosi, cum am spus. ZERO.

    NU săriți cu Sosoaca pe mine, ca s vaccinat de trei ori, am vaccinat sute de oameni anti Covid, inclusiv de la 12 ani la 18 (sanatosi, la cererea parintilor).

    • #58

      Probabil ca anumiti parinti isi doresc una din cele doua, sau chiar ambele:

      a) nu accepta nici macar simptome slabe de Covid in urma infectiei pentru copii

      b) isi doresc sa previna infectiile mai departe catre cei vulnerabili

      Ambele variante mi se par cel putin isterice.

      Prima pentru ca se imbolnavesc copiii dintotdeauna, mai racesc, mai o aprindere de plamani, e deja exagerata reactia, aduce mai degraba a isterie colectiva, pentru ca la copii riscul de deces e undeva la 2 la milion, si aia 2 cu comorbiditati. Iar long covid la copii nu exista.

      A doua pentru ca vulnerabilii au vaccinul la dispozitie, si nu are nicio logica sa iti dai viata peste cap ca sa protejezi niste indivizi inconstienti iar daca narativa e ca “spitalele se colmateaza”, nu vad unde e vina cetateanului ca politrucii nu si-au facut treaba nici inainte de pandemie, nici in timpul ei.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.