Citind articolul de aici, mi-am adus aminte de un neajuns al societăţii noastre capitaliste . De corectitudinea dusă la extrem a bătrânilor.
Desigur că aţi auzit toţi de acei bătrâni care plâng la ştirile de la ora 5 cum că după ce au plătit corect întreţinerea, impozitele şi restul, acum nu mai au bani de pâine şi stau pe frig în casă, să nu consume prea mult.

Departe de mine de a fi lipsit de respect, dar mi se pare o totală naivitate şi lipsă de autoconservare. Eu ştiu că pentru mine e importantă familia mea, sănătatea mea şi a lor şi prietenii mei. În exact această ordine. Restul problemelor sunt absolut irelevante şi pot fi mutate la urma cozii. Cu atât mai mult fiscul sau alte chestii de gen.

Da ştiu, e de datoria noastră, blabla. O laie, mă scuzaţi. Când nu o să mă duc să stau ca un sclav la geamul unui birocrat stupid ca să pot să îmi plătesc datoriile, atunci va fi obligaţia mea. Până atunci, multă fericire pe pâine caldă, nu sunt interesat.

Dar am deviat.
Oamenii ăia au primit acasă înştiinţare de plată şi ca orice rromâni, au fugit repejor şi au plătit-o. Nu s-au interesat dacă nu cumva e o greşeală, nu au reclamat nicăieri greşeala, ci au plătit, că doar nu cumva să vină fiscul şi să îi ia cavoul fiului.

De ce mă enervez aşa?


Îmi aduc aminte când a venit unul de la fisc la tata acasă, să îi reclame că eu aş avea nu ştiu ce amendă neplătită. Iar omul a decartat imediat, toată suma. Deşi amenda era deja plătită. Când am întrebat de ce, răspunsul a fost Păi dacă el a spus aşa ceva

La fel, vine unul de la fisc să întrebe de adresa mea reală, că de ce nu am depus declaraţia de venit. Logic, tata se repede să i-o dea. Noroc că l-a tras de urechi maică-mea. De ce o dădea? Dragă, doar omul era de la fisc, cum să nu îi spun?

Pentru bătrânii noştri, omul de la fisc e dumnezeu. De aceea pe 15 martie sau când naiba e, se calcă în picioare la administraţiile financiare, să plătească impozitele. Să scăpăm şi de ele maică, să putem să dormim şi noi liniştiţi. Iar pe lângă asta să prospere gaşca de păsăroaice, că nu pot să le zic păsărele, din spatele ghişeelor, care te trimit la ghişeul 3 pentru adeverinţă, după care la ghişeul 1 pentru ştampilă, urmat de un drum la poştă pentru timbru fiscal, iarăşi ghişeul 5, urmat de ghişeul 7, după care ….

MAI VII MATALE MÂINE, CĂ AZI NOI AM ÎNCHIS.

FOTO

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.