radet

Debranșările de la sistemele de încălzire centralizată (SACET), în scopul instalării de centrale termice de apartament sau de bloc, ar putea fi interzise complet, iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus în prezent de vicepremierul Vasile Dîncu, s-ar putea transforma într-un soi de supraautoritate de control și monitorizare la nivel național a serviciului de alimentare cu energie termică a populației, potrivit unui proiect de lege aflat aproape de votul în plen în Camera Deputaților, cameră decizională.

deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu și debranșarea totală a instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică

2010. Pantelimon, românia. Mijlocul lui octombrie. Frig de crapă pietrele, 4-5 grade. Căldură? Nu, pentru că colectivul asociației de proprietari, formată din confrați de-ai lui Gheorghiu-Dej, decisese că e destul de cald și, dacă ne e frig, să punem ceva pe noi. Eu aveam copil de câteva luni, care nu înțelegea că trebuie să fie rezistent la frig. În același bloc, niște boșorogi ieșeau dimineața și se căcau în grădină, ca să nu consume apa la wc.

Vitan, românia. BLoc de 10 etaje, 65 de apartamente. Se instalează repartitoare de căldură, ca să plătim mai puțin.Prin urmare, prima factură de căldură, triplă față de normal. Nu conta nici de-o culoare ce citeai tu pe contoarul respectiv, important era ce factura RADET. Care radet încălzea pământul din zonă cu milioane de litri de apă caldă, care curgeau prin țevile sparte și neînlocuite vreodată.

Dristor, românia. Tot repartitoare de căldură. Eram singurul care dădeam repartitoarele corect, din tot blocul. Întâmplător eram și singurul chiriaș din bloc, prin urmare, un fel de paria, căruia i se suna la ușă și dacă era o mână murdară pe geamul blocului, pentru că cu siguranță chiriașul de la 4 a făcut-o.

2005, Constanța, românia. Toate țevile prin care trecea apa caldă pline de rugină, la etajul 4 nu ajungea nimic din căldură. Fără repartitoare, sistem paușal. Vecine, vin cu un instalator la tine, să îmi schimb și eu țeava care aduce apa caldă la mine, zic eu vecinului de desubt. La mine în casă nu intră nici dumnezeu, zice el. Mă duc la RADET să mă debranșez și aflu că am nevoie și de acordul vecinului de dedesubt. Nu îți dau niciun acord, nu e problema mea dacă ai sau nu ai căldură. Oricum, inutil, pentru că nici administratorul nu și-a dat acordul, tot nu era problema lui.

2000, București, românia. Un idiot din bloc nu și-a plătit întreținerea timp de x ani. RADET vine și taie căldura și apa caldă în tot blocul. Nu, nu este treaba lor că ceilalți sunt la zi, e treaba noastră să ne ocupăm de facturi.

E plin Bucureștiul de povestiri de genul. Mitocănia locatarilor, mizeria unei companii de stat cu angajați nesimțiți, cărora li se fâlfâie, ei oricum nu pot fi dați afară, pentru că sunt angajați la stat și au drepturi și sindicat. Singura soluție era să te debranșezi și să scapi de această mizerie.

Iată, vine PSD și te scapă de această problemă.
Pe de altă parte, trebuie să fii tâmpit, în ziua de azi, să îți cumperi apartament racordat la sistemul de încălzire de la RADET.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.