Când ai 20 de ani, ţi se pare că timpul durează o veşnicie, că vei trăi o eternitate, iar munca pentru a fi sau a te ţine sănătos e doar o prostie inventată de marile corporaţii pentru a înrobi consumatorul. Şi te porţi în conformitate cu această gândire. Berea este bere, cu plăcere şi nemăsurată, cea mai bună legumă este ceafa de porc iar cea mai folosită zicătoare din viaţa ta este că nu alergi niciodată, inclusiv după maşini şi femei.

După o perioadă însă, observi că organismul nu mai e chiar atât de voios şi vioi. Metabolismul se mişcă mai greu, burtica se transformă dintr-o umflătură drăguţă într-un guguloi după care nu se mai văd nici şireturile, genunchii încep să cedeze, spatele se face simţit cam la orice aplecare. Şi aşa realizezi că ai cam sărit calul şi că ar trebui să te întorci puţin la vremea în care alergatul nu era o problemă, ci doar o stare de lene.

Ce am făcut eu când am ajuns aici?
Am început să lucrez la psihic. Cel mai greu este să te scoţi din zona ta de confort. Acolo unde te simţi tu bine, unde a face nişte abdomene înseamnă un chin în plus, pe care l-ai putea evita bine mersi stând în fotoliu şi dându-te pe net. Aşa că m-am forţat să nu îmi mai fie lene să ridic mâna la gură.

De ceva vreme mă trezesc la 6 dimineaţa şi merg să joc tenis. Aş putea să mă trezesc şi la 8 practic, pentru că eu programul îl încep pe la 11. Dar mă forţez să mă trezesc aşa tocmai pentru a obliga organismul să iasă din procrastinaţia în care se găseşte. Iar ca rezultat, astăzi m-am trezit la ora 6 singur, cu un mare chef de viaţă, fără nici un fel de problemă.

Iar de când fac asta, exceptând febra musculară, sunt un alt om. Am un tonus sănătos, îmi place să alerg şi să merg pe jos, urcatul scărilor nu mai e un chin şi chiar mă simt mai vesel, mai plin de viaţă. Aşa că, hai afară din casă. Lăsaţi ţigările. Aerul curat vă trezeşte mult mai bine.

Mai crede si altcineva in puterea obiceiurilor sanatoase? Daca ai si altele, lasa-le in comentarii sau adauga-le pe miciobiceiurisanatoase.ro