De câteva zile fac pe facebook un mic experiment. Pun clipuri video în care pietoni sunt accidentați din cauză că se aruncă pe trecere de parcă ar fi ciocolată, convinși de dreptatea și dreptul imuabil pe care îl au, de a accesa trecerea fără să dea socoteală nimănui.

Din textele pe care le pun, reiese clar că ideea din spatele experimentului este că tu, pietonule, ești primul care trebuie să te păzești, pentru că tu, pietonule, vei suferi, cu siguranță, cel mai mult din acel accident, pentru că este irelevant cine are dreptate cât timp tu ai picioarele zdrobite, într-un spital, sau rudele zdrobite, într-un cimitir.

Well, ceea ce fac este o luptă imposibilă cu un perete de plumb. Toate reacțiile sunt de genul ȘOFERUL E VINOVAT, ȘOFERUL TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ, ȘOFERUL TREBUIA SĂ SE ASIGURE. Esti fix ca și cum aș vorbi cu un grup de autiști. Este complet irelevant că ăla e mort pe trecere, important este că am stabilit vinovăția, acum lucrurile sunt bine.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/zearhi/videos/946020405515883/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.