Deci eram pregătit să abandonez acest subiect, MLM-urile. Sunt deja eu scârbit de ei, de ochelarii de cal ce și-i poartă cu mândrie.
Dar a apărut acest comentariu, la unul din posturile anterioare și pur și simplu nu am mai putut răbda stupizenia lui.

Deci, de ce mi-e scârbă mie de MLM?

Motivul nr. 3 – invidia

Jurnalismul nu este doar interesant, deseori e o profesie destul de periculoasa. O parte dintre ziaristi activeaza in diferite colturi ale lumii riscandu-si viata – fie acolo unde au loc cataclisme naturale, razboi sau isi asuma anumite riscuri atunci cand publica vre-un articol despre coruptie, persoane care stau la conducere sau oameni influenti. Cu toate acestea sunt remunerati cu un salariu relativ mic. Un lider MLM, care se bucura de propria afacere si propriul program, care nu-si asuma nici un risc, castiga de zeci de ori mai mult; iar in cazul in care pleaca “in afara”, atunci nu are ca destinatie “punctele fierbinti”, unde se mai intampla ca e si razboi – acesta merge la odihna, traindu-si picant una dintre vacante.

Ne putem imagina cu usurinta cum ar putea reactiona un ziarist, avand drept singura sursa de venit salariul, cand observa un MLM-ist care dupa 2-3 ani s-a transformat dintr’un amarat intr’un om de afaceri prosper.

Bă dude care comentezi, luni sau marți am fost la plajă cu micu`TZU, să se bronzeze fi-su. Ia ghici cine umbla pe plajă, cu fiul atârnat de fustă și soțul cărător de sacoșă?

O PROSPERĂ FEMEIE DE AFACERI DE LA AMWAY!

– Bună ziua, am de vânzare produse AMWAY ieftine, le vând la prețul de cumpărare, foarte bune.

Aștia sunt marii oameni de afaceri? Amărâții pe care i-ați aburit la ședințele voastre să vă cumpere rahaturile și acum nu știu ce naiba să facă să își recupereze banii? Copii lihniți de foame, cu creierii clociți de soare, frământând nisipul în urma unui părinte disperat că nu a reușit să păcălească nici un turist, să facă rost de bani de mâncare? Ăștia sunt managerii aceia pe care îi proslăviți in adunările sectare, cu preț de intrare de 50 000?

Mă, vouă nu vă e rușine?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

51 comentarii Adaugă comentariu

  1. Amway, intway, gdi cu domeniile .ws … cand ii vezi pe astia cu MLM-urile ca incearca sa te convinga sa intri la ei in biznis parca-ti piere pofta de mancare. Ce e si mai interesant e ca ei baga o ditamai povestea inventata ca fac si ca dreg cand de fapt n-au scos nici un banutz din treaba asta si inca-si cauta primul fraier care poate pica.

  2. Îmi cer scuze dar… ce e aia MLM?!

  3. Nu sunt afiliat in nici un sistem MLM, dar trebuie sa recunosc ca este genial conceput. Din pacate este facut in asa fel incat doar cei din nivelele superioare castiga pe seama celor de sub ei

    en.wikipedia.org/wiki/Pyramid_scheme

    m-am convins definitv de cati bani se fac aici cand cineva m-a invitat sa avem o discutie despre cum pot face mai multi bani intr-un sistem MLM si a trebuit sa ii platesc eu cafeaua pentru ca el era lefter.

    Daca sunt MLM-isti pe aici : Imprumutati-va de niste bani si luati-va macar un costum calumea si niste pantofi.

  4. @DeBlog: MLM=MultiLevelMarketing… un fel de piramida lu’ cheops, da’ mai zmekera.
    @arhi: Haidi, bre, ca ne-ai zapacit cu amway-ul asta… ce dracu’ asta e post platit?

  5. #5

    da, e platit de asociatia anti MLM

  6. #6

    muie la munte inseamna

  7. #7

    ma , asta cu spamati sau scrieti….. nu luata de la zoso?xplm, faci plagiat in labosfera?

  8. #8

    a, da si multa moesia ( provincie antica ) pt moesienii de la fungift

  9. #9

    Arhi mai vrea oleaca de trafic gras si scoate de la naftalina un subiect vechi in speranta unui flame si a sute de comentarii. 😀

  10. #10

    ma bucur ca observi tentativele mele de a face trafic.

  11. in sfarsit o tema faina. nu stiu de ce, da de cateva luni bune, blogu’ tau mi se incarca cam in 1 minut…..

  12. imi aprobi si mie comentariul precedent?

  13. #13

    s-a facut

  14. Cine se baga intr-un MLM in ideea ed a face bani repede sau chiar bani multi isi face muulte iluzii. Nu stiu cum e sistemul elor de la Amway, dar eu una m-am bagat intr-un sistem de asta numai pentru ca puteam sa-mi iau produsele la pretul de distribuitor si nu cu 20% mai mult. Dar pana acum nu am facut nici o incriere. Ups! 😀 Cred ca am ratat esentialul sistemului!:D

  15. #15

    Arhi…e vb de un lider MLM care merge la odihna :))

    La fel cum s-a intamplat sa vina cineva de la Amway sa-ti propuna produse, tot asa poa’ sa vina cineva de la alta firma MLM sa-ti propuna produse.

    Sau de la o firma NE-MLM , sa-ti propuna un porumb fiert sau o steluta de mare. 🙂

    Incercati sa faceti distinctie intre sistemul economic MLM in sine si intre vanzari de genu asta. MLM’u inseamna altceva.

    Multi inteleg gresit sistemul in sine, iar 90% dintre cei care se apuca de MLM nu reusesc – tocmai din cauza neprofesionalismului sau vandutului “din usa-in-usa”

    Arhi, ma amuza logica ta, sa judeci intreg sistemul dupa niste indivizi.

    Ti-am mai zis-o, daca umbla un angajat de la Petrom cu canuta de benzina pe dupa butelii, ar trebui oare sa tipam k e o escrokerie toata reteau de distributie Petrom?

  16. #16

    Pentru DeBlog:

    MLM_ul ofera producatorilor o varianta comerciala, legala si fezabila, pentru lansarea unui produs pe piata, fara a fi nevoiti sa investeasca milioane in publicitate sau sa cedeze altora dreptul de distributie asupra produsului.

    Ce inseamna MLM (Multi-Level Marketing) ?

    Marketing – transferul unui produs sau serviciu de la producator/furnizor la consumator;

    Multi – Level face referire la sistemul de recompensare a persoanelor care determina ca produsul sau serviciul sa se miste; se acorda comisioane pentru munca depusa (nota – Level vine din engleza, “nivel”);

    Multi – inseamna mai mult decat unul. Se mai foloseste si notiunea de Network Marketing (Marketing in retea).

    Acest sistem de miscare a produselor de la producator la consumator nu trebuie confundat cu urmatoarele sisteme:

    1) VANZARILE DIRECTE – diferite produse oferite la domiciliu de un agent de vanzari. Spre deosebire de MLM afacerea se desfasoara numai cu ajutorul muncii tale. In MLM iti conduci o afacere personala cu ajutorul muncii colaboratorilor tai.

    2) VANZAREA EN-DETAIL (CU AMANUNTUL) – supermarketurile, standurile, magazinele etc sunt cateva exemple de locuri in care o persoana poate cumpara un produs de pe raft sau de la vanzator.

    3) COMANDA PRIN POSTA – de regula tine de vanzarile directe, desi se poate organiza si prin MLM.

    4) SISTEMUL PIRAMIDAL DE VANZARI – deseori este confundat cu MLM. Piramidele sunt ilegale deoarece lipseste transferul unui produs sau serviciu promis. Nu are loc schimbul de marfa-bani care sta la baza economiei. Daca produsul nu se misca nu se poate folosi termenul de marketing sau Multi-Level Marketing. Eventual se poate atribui termenul de “Multi-Level” dar nu si de MARKETING!

    Intre afacerile MLM bazate pe strategii de vanzare prin retele de marketing si jocurile piramidale ilegale existente in Romania sunt diferente esentiale.

    In afacerile legale MLM se deruleaza o activitate economica reala, adica se fac vanzari de articole si prestari servicii – mai ales pentru masele largi – printr-un sistem de vanzari prin retea. In schimb la jocurile piramidale sau jocurile pilot nu exista o activitate economica reala, numai o regrupare a veniturilor dinspre cei care intru mai tarziu in joc spre cei care au intrat mai devreme in joc.

    Cei care intra intr-un joc piramidal pentru banii lor nu primesc in schimb nici un articol sau prestare, ci doar o promisiune, ca vor primi inapoi multiplu banii platiti altora de la cei adusi de ei in joc.

    In Marketingul de retea exista doua posibilitati de a castiga. Prima parte din venit se bazeaza pe vanzarile directe efectuate de tine, iar a doua parte se bazeaza pe venitul realizat de cei pe care i-ai adus in afacere.

  17. Pro_MLM,

    Mai lasa-ne-n durerea noastra cu “avioanele” tale!
    Canta la alta masa ca n-avem bani marunti!

  18. =)) ce tari sunt astia cu MLM fratiilor faceti o piramida buna ca am auzit ca vine un cutremur atat de mic de nu o sa il simtim dar voi cum aveti piramida inalta cred ca se doboara de jos in sus

  19. @boyarul: Ce te legi de om aiurea? Leaga-te de ce zice … daca tot esti asa koios.
    @ Pro_MLM: Asa, taica, si zi-ne si noua niste exemple, ceva de oameni care au plesnit-o in MLM; teoria e la fix, cu practica stam mai prost. Din cate stiu eu, astia cu MLM sunt cam ca aia care aduna bani pentru saraci, cancer, animale in pericol, maidanezi …
    Aia din conducere fac bani, au masini, mananca la restaurante de lux; restu’… pleava adica, presteaza muie la munte, cum a zis cineva mai devreme.

  20. #20

    @Blegoo, ca in orice domeniu (spre ex. – multi se gandesc sa-si faca un blog, unii latra ca nu se poate, altii isi vad de treaba; o parte kiar se apuca, si numai un procent relativ mic dintre acestia reusesc, in sens trafic/venit etc. Exemplele pot continua), in MLM nu reuseste sa se impuna oricine. Statistic, intre 2-5% dintre cei inscrisi reusesc sa castige de cateva ori mai mult decat salariul mediu pe economie. Marea majoritate sunt amatori 🙂

    In Romania exista RODSA, asociatie fondata in 2002, este prima asociaţie profesională de vânzări directe din România care reprezintă industria de vânzări directe şi sisteme MLM în România.

    Daca te intereseaza, aici poti vedea situaţia industriei de vânzari directe şi sisteme MLM din România la finele anului 2006 cu mentiunea ca deocamdata nu sunt monitorizate activitatile si cifrele de afaceri ale tuturor companiilor MLM care activeaza in tara, adica practic cifrele prezentate sunt mai mici decat cele reale:

    www.rodsa.ro/raport-2006.htm

    “Oameni care au plesnit-o” sunt multi, dar mult mai putini decat cei care nu reusesc. E logic, simplu si…firesc 🙂

  21. @pro_MLM:
    “…ca in orice domeniu (spre ex. – multi se gandesc sa-si faca un blog, unii latra ca nu se poate, altii isi vad de treaba; o parte kiar se apuca, si numai un procent relativ mic dintre acestia reusesc, in sens trafic/venit etc.”
    Corect. Dar am o problema cu 2-5%… ca procentaj. Asta imi suna mie ca procentaj de prin vest, ceva. Pt ro, cred ca trebuie sa bagi un zero si virgula inainte de 2 si 5. Nu de alta, dar mai intervine si mentalitatea mioritica. la toate nivelele…

  22. #22

    da, handicapatii astia de romani, cum nu inteleg ei binefacerile occidentale. ntz ntz ntz

  23. #23

    @Blegoo, pune %_ul care ti se pare tzie mai potrivit 🙂

    @Arhi, la care dintre ele te referi? 🙂

    P.S. Amigos, ceva la subiect? sau vorba lu’ @boyarul “Mai lasa-ne-n durerea noastra” ….

  24. @Pro_MLM: cam… 0,2-0,5%. Realistic vorbind. Poate tu ai un punct, acolo, cand aperi melemeu’ “in general”, dar eu cred ca in ro, asta se transforma automat intr-un sistem de a-i jupui pe fraieri. Incepand de la nivelul ala de sus. Asa e traditia.
    Noi depunem efort masiv NU sa inventam ceva mai bun pentru restu’ lumii, ci sa inventam un sistem mai bun de a ne fura unii pe altii. Normal, tragem cu ochiu’ si la ce fac altii, si adaptam. 🙂
    Serios: MLM n-o sa mearga NICIODATA in ro… e impotriva mentalitatii geografice. Hint: capra; vecin; deces.

  25. Frăieruţii sunt atraşi de faptul că li se promit marea cu sarea, totul pe un limbaj corporatisto-lăbar fără să li se ceară aptitudini speciale sau pregătire profesională. Eventual bani. 5 lei. Da’ ce dracu-s ăia când eşti la un pas să intri în afacerea vieţii tale?

  26. #26

    Vreau si eu sa ader la Asociatia anti-MLM. Mai deunazi vroia o gagicuta sa ma imbarlige tot cu o chestie din asta. Aproape ca reusise… sa-mi provoace rasul. Numai ca m-am abtinut. Sunt semeni de-ai nostri care s-au lasat prostiti de unii smecheri. Si care ar trebui sa invete macar o lectie din asta: smecheria vanduta pe beni grei pe post de afacere de succes, nu este o afacere legitima, cu atat mai putin serioasa.

  27. #27

    @Blegoo,
    “Serios: MLM n-o sa mearga NICIODATA in ro… e impotriva mentalitatii geografice. Hint: capra; vecin; deces.”

    Deja merge. Am postat un link mai sus cu date statistice, sfarsitul anului 2006: www.rodsa.ro/raport-2006.htm

    Si va asigur ca cifrele sunt in continua crestere, dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant 🙂
    Indiferent de parerile si frustrarile unora, sistemul e functional si legal, in continua crestere, inclusiv si pe piata din Romania. Indiferent de capre si vecini, nu sunt putini cei care inteleg avantajele sistemului si perspectiva pornirii acestei afaceri 🙂

    VARIANTA 1: Afacere Clasica.

    Georgica are un butiq la colt de strada cu 2 neoane mari si frumoase. Presupunem ca vrea sa faca afacere clasica si sa vanda struguri. Are un partener en-gros_ist – Petrica. Petrica merge la tara, la Mos Gheorghe, direct la producator pt a cumpara en-gros.

    – No servus, moshule, cu cat dai kila?
    – Cu 3 lei tinere, k asta e pretul meu … tre sa-mi scot si eu parleala (Nota:a se intelege keltuieli de productie plus profit).

    Dupa, are loc transportul propriu-zis (keltuieli de transport, unde poate intra si salar pt sofer in cazul in care Petrica nu se ocupa expres de transport). Sa zicem k se aduga 1 leu per fiecare kg (Nota:1 RON), adica in momentul cand ajunge la depozitare pretul se ridica 3+1=4 Lei. Petrica nu prea face voluntariat, astfel incat se adauga inca un leu, 5 sa zicem k ajunge pretul per kg. Georgica cumpara cu 5 lei kila, deci a platit pentru marfa, urmeaza sa o depoziteze si sa-si recupereze keltuieli gen spatiu pt vanzare si depozitare, angajati etc. 5+2=7. Georgel nu prea investeste in merketing si cercetari, dar e constient de nr. tot mai mare de clienti care pot aparea in urma publicitatii. Sa zicem k pretul mai creste cu 1 leu dupa ce s-a investit in ceva pliante si publicitate la postul local de radio : “ceva in gen – no haideti k avem di tati, butiq a la Georgika va asteapta la colt de strada cu neoanele aprinse”. 8 Lei (7 plus 1). Asa, tre sa mai aiba si el un profit. Sa zicem k pentru clienti se ajunge la 9 lei / kg din care 1 leu e venitul lui Georgica. Cu cat vinde mai mult cu atat e mai bine. Maricika daca vrea struguri cumpara cu 9 lei. Vecina poa’ s-o intrebe de unde i-a luat, iar Maricika poa sa faca publicitate gratis pt Georgel recomandandu-i butiq_ul cu neoane.

    E ok pana aici? (Apropo, cifrele si datele sunt in ideia de a va face o parere, nu neaparat corespund cu cele de pe piata).

    Varianta 2: Afacere MLM.

    Compania “Mugurel” promoveaza struguri prin sistem MLM. Pretul de producator e 3 lei (sa zicem k e acelsi soi si aceeasi calitate ca la Mos gheorghe). Se adauga keltuieli de transport si de depozitare. Se ajunge la 5 lei. Mai departe e retea de distributie. Daca Janos e patronul, isi cauta parteneri pentru a-si promova afacerea. Unul dintre ei este Stefanutz sa zicem.

    Daca Stefanut semneaza contract de colaborare cu Janos, poate cumpara la pret de distribuitor, cu 7 lei (5 plus 2). 2 lei este profitul firmei “Mugurel”. Ce are de castigat: 1) cumpara mai ieftin decat de la butiq (7 lei in loc de 9). 2) Daca e interesat poa’ sa recomande si altora “Ba, daca te intereseaza acelasi produs mai ieftin decat la butiq, po sa iei prin mine, sunt reprezentant “Mugurel” si iei la pret de client – 8 lei” – fata de 9 cat e la butiq 3) Daca vrei, poti sa ai un castig suplimentar sau sa si sa-ti promovezi afacerea recomandand si altora produsul si sistemul. “Maricica, daca esti interesata si nu tii neaparat sa cumperi de la colt de strada, semnezi prin mine contract cu firma si cumperi la pret de 7, poti sa recomanzi si altora mai departe sau sa inscrii si pe altii” etc.

    Ce se intampla. Creezi o piata de desfacere pentru companie. Ai gasit 10 clienti si 10 parteneri. Astia 10 clienti au cumparat 20 kg (venit de 20 lei), iar cei 10 parteneri au gasit alti sute de clienti si cateva sute de parteneri. De facto, tu ai inscris 10, astia la randul lor inca cate zece si tot asa s-a format un oarecare consum de produse, o piata creata in urma recomandarilor tale (unii au comandat mai putin, altii mai mult, altii deloc…se aduna). Compania castiga de la fiecare kg vandut 2 lei (7=5 plus 2). 1 merge la patron, iar celalat se imparte dupa un algoritm pentru primirea bonusurilor din reteaua de distributie k astfel se face publicitatea respectiv remunerarea. Ai o mie de oameni in reteaua ta (10 in prima linie, 50 in a 2-a si tot asa) sa facut consum de mii de kg datorita tie si primesti un comision din acest rulaj. E logic?

    Astfel Janos poa’ sa vanda prin retea de distributie MLM zeci de mii de kg si sa intreaca rulajul butiqului lu’ Georgel. Unii vor vrea sa colaboreze cu firma, altii nu, iar altii sunt clienti sau si mai vand din usa-in-usa. Fiecare isi alege activitatea care crede(sau intelege) k e mai buna. Unii vor fi angajati k sa stranga banane, din salar luandu-si struguri, altii vor promova prin acest sistem struguri fiind si platiti pt aceasta publicitate. O buna parte nu va reusi si se va resemna, din cauza neinvestirii in instruire si a neprofesionalismului

    E o modalitate de a castiga pornind cu bani putini sau deloc si fiind platit pt recomandarile care le faci…asta daca nu ti neaparat sa alimentezi sistemul clasic din prima varianta, acolo nu prea ai de castigat 🙂

    @Relaxedman, poti sa aderi, acest lucru deasemenea nu este ilegal 🙂

    @Darius, un profesionist ar trebui sa-ti prezinte formele de colaborare, si ce ai avea de castigat facand asta, respectiv obtinand asta. Daca vrei sa te implici mai serios e nevoie si de instruire, k in orice domeniu pt a te impune tre sa inveti si sa investesti in instruire. Unii platesc pentru a invata meserii in ideia de a se angaja pt altii dar refuza cu desavarsire sa plateasca pentru a invata cum se fac bani si afaceri.

    P.S. Un exemplu reprezentativ ar fi compania “Procter & Gamble” (piramida clasica). La un volum anual al vanzarilor de 25 miliarde $, 10 miliarde $ sunt cheltuieli (investitii) de publicitate, iar sinecostul mediu al produselor “Procter & Gamble” reprezinta 4,3% – 6,6% din pretul en-detail (final)!

    Cu sau fara capra, omul daca intelege ce are de castigat si de ce i-ar conveni sa colaboreze o face, indiferent de geolocatie.

    P.P.S. Nu am nici o treaba cu Amway, desi respect compania si le urez mult succes colegilor din industria respectiva.

    Am sa revin sa citesc parerile, frustrarile si “argumentele”
    O zi buna va doresc,
    Cordialement,
    Pro_MLM

  28. #28

    ProMLM dude, pe acest site sunt 3 posturi despre MLM. La fiecare dintre ele a fost postata aceasta detaliere cu georgica si miile de kilograme. mai skimbati naibii si voi placa, serios

  29. #29

    Te depaseste exemplul sau e singura modalitate de a continua “dezbaterea” ?

    Hai baaa, @Arhi …serios 🙂

    Sa’nteleaga lumea de unde vin banii. Un exemplu, cred eu, destul de simplu k sa-si dea seama unii sau sa’nteleaga altii pt a-si face o parere….

    Becurile alea de la Mall si engr-sistii, intermediarii etc le plateste Santa-Clauss, sau placa asta e “in rand cu lumea”

    Vrem capu’ lu’ Motzok :))

  30. #30

    serios, esti penibil. eu doar iti explic ca exemplul acesta este cartea voastra de capatai, invatata biblic la cursurile alea de 5 lei intrarea.
    tu chiar nu vezi ca nu polemizeaza nimeni cu tine?

  31. #31

    Exemplul de mai sus eu l’am alcatuit, am incercat sa prezint o forma mai simplista a acestui sistem de distributie pentru a fi inteles macar de o parte daca nu de majoritatea celor care posteaza/viziteaza.

    Faptul k unele companii “vand bilete” la prezentarile pe care le organizeaza nu m-i se pare o problema. Presupun k e vb de inchiriatul salii etc, nu pot sa dau detalii pentru ca compania pe care o reprezint nu practica intrari cu plata.

    Si daca kiar s-ar practica “taxarea” la toate companiile, unde e problema pana la urma ?

    Platesti sute de lei hranind si sponzorizand oligarhii si sirul de intermediari cumparand produsele in sistem clasic si ti se pare mult sa platesti pentru organizarea unei prezentari unde se explica alternativa acestui mod de comercializare? 🙂

    Daca asta e singura ta problema poti sa colaborezi cu o companie care nu organizeaza prezentari cu plata, sau cu una care practica prezentarile de bunuri/servicii sub format electronic. Sau si mai bine sa fondezi singur o companie MLM cu propriile reguli.

    Poate ar fi mai bine sa avem un dialog constructiv, gen avantaje/dezavantaje sistem clasic/sistem MLM (pentru cei care au ideie) sau si mai bine … veniti dreq cu argumente/cifre sau intrebari serioase si sanatoase, altele decat “schimbati si voi placa”, “vroia o gagicuta sa ma imbarlige tot cu o chestie din asta”, “Frăieruţii sunt atraşi de faptul că li se promit marea cu sarea, totul pe un limbaj corporatisto-lăbar fără să li se ceară aptitudini speciale ” etc etc

    Po sa zic si eu in acceasi ideie “am vazut NE-mlm_isti vanzand porumb, cersind prin metro sau taraind saci cu fasole; vroia unu sa ma imbarlige la coltz de strada cu asta are – asta n’are sau haide sa-ti skimb bani nkadzaj’ k e mai buuun euroiu’ la mine”
    Maaaaaaaare e gradina ta Doamne 🙂

    Daca nu se poate, va las …. “in durerea voastra” 🙂

    @Arhi, mi se pare mult mai penibil sa-i zici unuia k e penibil… sau “nu am mai putut răbda stupizenia lu” Aici ar fi multe de comentat 🙂

    Ai fost “dudika” la plaja k sa vezi pe cineva de la Amway, mai mult nu era nimeni in jurul tau?

    Kiar si in citatul ala de mai sus cu care ai inceput sa-ti “revarshi durerea”, citeste inka o data, e vb de un LIDER MLM… si ai gasit asocierea – “O PROSPERĂ FEMEIE DE AFACERI DE LA AMWAY!”

    No coment…tu sau ai okelari de kal…sau o “descoperire” mai interesanta pt a aduce trafic nu ai gasit.

    Vrem capu’ lu Motzok :))

  32. @ Pro_MLM :
    “…Un exemplu reprezentativ ar fi compania “Procter & Gamble” (piramida clasica)…”
    PIRAMIDA? Clasica? Hmmm, ori tu folosesti termenul in alt sens decat ala general acceptat, ori eu sunt prost. 🙂 Piramida … un fel de schema lui Ponzi? Ca Ponzi a facut cel mai cinstit MLM, din cate cunosc.
    P&G … din ce stiu eu, e o companie americana legitima … care face produse si le vinde; nu cred ca are de-a face ( ca sistem – cu “piramida” – care termen e folosit pt operatii gen “scam”, tzeapa, etc).
    Nimeni nu zice ca MLM nu e LEGAL. Am insa probleme cu MODUL in care e prezentat (ca sistem de vanzari) in Rromania (“Rr..” cum zice arhi… 🙂 )
    Anume, e prezentat ca un sistem de imbogatire rapida, fara prea mari probleme… cam la nivelul de vandut semintze la coltz. Ce poate fi mai simplu? Cumperi semintele cu sacu’ de la tigani, le pui in cornete si le vinzi la coltz… cand e meci. Ei, nu-i chiar asa simplu…
    Dar cam asa e prezentat; ca sistem.
    Despre Amway … n-am idee, cred ca sunt cam in scadere prin vest …
    (www.ftc.gov/os/decisions/docs/vol93/FTC_VOLUME_DECISION_93_(JANUARY_-_JUNE_1979)PAGES_618-738.pdf)
    dar or fi in crestere pe noile piete… 🙂
    MLM arata superb, cand e prezentata ca teorie. In practica insa… e cam la fel ca si comunismul. Unii raman cu banii, altii umbla cu sacosa pe plaje. C-asa e in MLM.
    Nu te supara degeaba … eu inteleg ce spui tu; exista o diferenta intre teorie si practica, ori … asta e ce spun eu. Personal, iti urez succes, daca esti implicat in MLM. Unii oameni chiar fac bani. Problema, fireste, e ca trebuie sa muncesti din greu. Poate chiar mai mult decat buticarul cu 2 neoane din colt.
    Ca oriunde in alta parte … cum ar fi sa faci bani din blog. 🙂

  33. @Pro_MLM
    puiule, am ascultat atatea planuri de sufragerie la amway incat ajunsesem sa le stiu pe dinafara…totul arata atat de bine pe hartie…partea proasta la noi romanii e ca acolo ne oprim…ne umplem de entuziasm si energie la seminarii, venim acasa pompati de atitudine pozitiva si in momentul cand ridici telefonul sa incepi sa suni, ramai mort in transee…la primul refuz, ori te iei cu ala la cearta ca e bou si nu pricepe ca vrei sa-i bagi bani in buzunar, ori te simti umilit si cu demnitate ii inchizi telefonu-n bot (“esti prost, da-te dracu”)

    nu merge ma baiatule la noi MLM-ul, nu inteleg ce mai cautati voi pe aici…ii aveti pe de o parte pe cei care din capul locului v-au spus “sictir” si pe de alta parte pe cei care au incercat (si crede-ma unii au incercat ani de zile) si n-au reusit…va agatati de un fir de par, ati ramas doar cu cei care au bagat prea multi bani ca sa mai dea inapoi acum…toate schemele voastre pur si simplu nu merg aici, cel putin in faza in care este economia noastra acum, nu merg…nu mai reusiti sa pacaliti pe nimeni cu planurile voastre de compensare

    “Poate ar fi mai bine sa avem un dialog constructiv, gen avantaje/dezavantaje sistem clasic/sistem MLM (pentru cei care au ideie) sau si mai bine … veniti dreq cu argumente/cifre sau intrebari serioase si sanatoase” – asa ca tine? cu statistici interpretate cum va convine? cred ca aici nu vei convinge pe nimeni, taie blogu asta de pe lista ta

  34. #34

    Blegoo,

    “Priramida clasica” – producator, intermediari, en-grosisti, intermediari, en-detail, consumator… Acuma po sa desenezi si tu pe o coala de hartie k sa vezi de ce am folosit termenul de “piramida”. Exemplul de mai sus l’am dat in ideia de a va forma o parere – care e pretul de producator, cat se investeste in publicitate etc si la ce pret ajunge la consumatorul final produsul promovat de P&Gamble. Cand cumperi produsul respectiv, mai mult de jumate din pretul acestuia platesti pentru publicitate (castorul ala sau orice alta reclama pe care o vezi la TV nu e gratuita si nu 0 sponzorizeaza nimeni).

    Acuma, acesti bani care alimenteaza intermediarii, centrele de distributie si publicitatea ar putea alimenta o retea de distributie MLM, atunci cand se cumpara un produs similar prin sistem network-marketing.

    “Anume, e prezentat ca un sistem de imbogatire rapida”, e o prezentare gresita, neprofesionista. Omul tre sa stie din timp produsul/serviciul care se promoveaza, ce are de facut, ce are de castigat si care sunt formele de colaborare.

    S-ar putea k tu sa fi asistat la o prezentare despre “sistemul X si perspectiva acestuia” sau….

    Avem si bloggeri…si profesori…si pompieri…si MLM_isti – unii nu numai k nu reprezita jobul sau ce ar trebui sa faca in acest job, dar creaza si o parere total gresita despre acesta. Sunt destui care vor sa ajunga mai repede (exact ca in operatiunea cu seminte 🙂 ) la un comision mai consistent si fac promisiuni in genul celor enumerate mai sus. Am mai spus-o, minim 90% din cei care se apuca de MLM sunt total neprofesionisti, si nu au cum sa reuseasca fara instruire si o abordare economico-reala a activitatii. Ca in orice domeniu tre sa inveti, perseverezi, si sa actionezi ca un profesionist – nu sa te apuci de “treaba” arucand promisiuni desarte si visand munti de Euroi si comisioane venite din nimik. Asta as zice eu ar fi alt subiect (procentaj de reusita in domenii de activitate, si nu e specific numai MLM’ului).

    Referitor la Amway, n’am nici o treaba cu compania respectiva, asa ca nu pot sa dau cifre si mai multe detalii. Companii sunt multe, unele nu numai ca sunt in cadere dar mai sunt k dau si faliment. Iarasi, se intampla ca in orice domeniu…unii reusesc altii nu…altii isi revin si tot asa.

    Da, arata superb ca teorie…E o teorie geniala! Dar pentru a ajunge la un nivel e ceva de munca. Pentru unii e vb de jumatate de an, pentru altii 2 ani, altii 5 sau 10 ani iar majoritatea raman pe loc sau kiar merg in jos. Ideia e ca pornind cu bani putini sau deloc (depinde de companie), la inceput avand si un job clasic (pe urma in caz k iti place si ai rezultate poti sa de dedici 100% activitatii) AJUNGI LA UN NIVEL UNDE COMISIONUL TAU este de cateva ori mai mare(unitati, zeci, sute sau mii) decat salariul unui angajat de rand. Uite atunci e alta treaba… dar tre sa incepi k sa ajungi, e o experienta…o provocare …cum vrei tu, unde ai sansa sa castigi destul peste cateva luni sau cativa ani. E mai bine decat nimik si procentul de reusita nu e mai mic decat in cazul demararii afacerilor clasice 🙂 (Apropo, pt care ai nevoie de ceva zeci de euro)

    Buticarul ala e si el unul din “cativa” care a reusit – poate sa munceasca si sa vanda mai mult decat o anumita retea de distributie falimentara dar oricat nu s-ar stradui, butiq_ul lui nu are cum sa vanda mai mult decat o retea de distributie/consum functionala si pusa la punct de zeci de mii de oameni.

  35. #35

    @ godefroy

    totul arata bine pe hartie…pana aici e ok 🙂

    “ne umplem de entuziasm si energie la seminarii, venim acasa pompati de atitudine pozitiva si in momentul cand ridici telefonul sa incepi sa suni, ramai mort in transee…la primul refuz” cu asa abordare si atitudine indeferent de ce te apuci nu reusesti.

    Planurile, de sufragerie sau d’in’afara tre sa le mai si pui in practica, nu neparat sa suni sau sa mergi la prezentari batand din palme. Pentru unii anumite metode sau tehnici dau rezeltate, pentru altii par ciudate sau neeficiente. E relativ. Metode sunt multe, nu neaparat numai alea exotice de care ati auzit pe nujtiu unde sau ati fost nujtiu cand… auzindu-le de la nuj’tiu cine si v’ati facut deja parerea depsre MLM etichetandu-l cu o anumita companie, un anumit tip de prezentare sau o anumita poveste auzita de la “cei care au reusit in toate domeniile numai in MLM nu” :))

    In rest, @godefroy, la cele spuse de tine nu vad rostul sa mai comentez.

  36. @Pro_MLM
    la care metode exotice te referi? sunt cateva mari si late, atat in thailanda, cat si in romania…dupa ce ai terminat de vorbit cu toate rudele si prietenii (cel mai greu pas, pt ca de ei te mai lovesti si dupa ce o iei in barba cu MLM-ul si unii nu te uita si fac misto de tine), deci dupa ce ai terminat cu rudele si prietenii incepi sa suni la straini, ii abordezi in toate locurile pe unde mergi, te bagi in vorba cu toti, le dai un business card, poate – poate reusesti sa ii convingi sa vina la prezentare

    in afara de contacte de genul asta, nu exista o alta metoda prin care sa prospectezi…desigur, ramane spatiul online, care are alte reguli, dar si aici se munceste pe branci, si metoda cu spatiul comercial clasic, dar nu toate companiile accepta asta.

    alte metode eu nu mai stiu, lumineaza-ma tu ce metode multe folositi voi la MLM-ul vostru (care nu e amway), pe concret, ca de vorbarie la general si statistici aruncate artistic mi s-a luat

  37. #37

    @godefroy, multi se complica pt k ignora simplitatea lucrurilor.

    Una dintre metode ar fi o abordare simplista, fara prea multe batai de cap si destul de eficienta:

    – sa zicem k ai anumite retineri si frustari in a propune sau a recomanda (nu as vrea sa insiste asupra acestui subiect, ar fi multe de vb aici, eventual mai trz sau in alt post daca sunt interesati etc). Exista mai multe carti, strategii si sugestii care se adapteaza odata cu trecerea timpului. Unele tehnici au dat rezultate cu cativa ani in urma, acum sunt putin eficiente sau kiar deloc. Timpul trece iar odata cu schimbarile care au loc, oamenii de succes si care au anumite scopuri ar trebui sa se adapteze sau sa gaseasca solutii. Studiind si cautand, le gasesti 🙂

    Par example, una dintre zecile de metode aplicabile, cu mentiunea k pentru unii poa’ sa dea rezultate pentru altii nu:

    pornesc de unde am plecat – sa zicem k ai anumite retineri si frustari in a propune sau a recomanda. Vrei sau nu vrei, odata si oadat te intreaba cineva cu ce dreq te ocupi? Sau de unde ai produsul asta si ce-i cu el.

    Uite am o cartulie (unde se explica cum functioneza sistemul si activitatea in care sunt implicat). Daca vrei ti-o dau s-o citesti si se explica acolo mai multe detalii despre o alternativa a sistemului clasic de distributie a produselor/serviciilor. Eu am contract de colaborare cu firma, pot sa-mi cumpar produsele cu discount si mi-e kiar imi convine sa folosesc produsele respective.
    (Cel mai indicat, eu kiar RECOMAND, e sa colaborezi cu o companie unde kiar iti plac produsele respective si kiar iti convine sa le cumperi de la compania respectiva fata de produsele similare care se vand in magazine/mall_uri/farmacii). Atat. Omul daca vrea citeste cartea, si daca vrea sa afle detalii ii dai link la site_ul oficial al companiei si eventual ii dai mai multe detalii.

    Din experienta iti zic k pe unii nu ii intereseaza nimik, unii vor numa’ produse, altii isi fac contract k sa-si ia la pret de distribuitor (cu discount), iar altii sunt interesati si de promovare mai departe.

    Si ca bun simt, e o kestie. Daca EU sunt sigur k produsul pe care il folosesc e mai bun decat ala din magazine si e mai ieftin, de ce nu as face o recomandare. Nu bag la nimeni produse pe gat sau afacerea in sine, dar cand e cazul recomand, avand numai de castigat din asta.
    Nu m’a luat la mijto nici un prieten in sesnul in care te referi tu, dimpotriva, majoritatea mi-au facut recomandari si au mai si consumat kiar daca nu activeaza sau nu au contract cu firma. Fiecare e liber sa-si aleaga activitatile acolo unde se vede mai bine si acolo cat il duce mintea si imaginatia.

    Am prieteni care consuma si doar atat, am prieteni care nu consuma nimik de la firma pe care o promovez si am prieteni cu care colaborez. Asta nu ne strica prietenia si iesirile la terase, calatoriile etc kiar daca unu e programist, altu manager, al trei-lea ospatar etc etc.

    E una dintre metode. Exista o groaza! Pot sa-ti dau cateva repere si sa studiezi daca te intereseaza. In Romania, Thailanda etc… 🙂

    P.S. E mult mai usor sa zici ca nu merge.

  38. cine m-o fi pus sa deschid discutia cu tine

    stimabile, n-ai raspuns la ce te-am intrebat, punctual, si sper ca nu te astepti, nu-i asa, sa iti cer cartulia ta, mai bine iti vand eu din cartuliile mele…fa un conspect si posteaza max 40 de cuvinte, nu ma pune sa citesc eu ce ti-e tie lene sa explici.

    per total, teoretic, e adevarat ce zici, asta daca vrei sa iti pastrezi afacerea la nivel de hobby…dar daca vrei sa faci bani, trust me, toti au abordare agresiva la prospectare, pentru ca nimeni nu vrea sa astepte 40 de ani ca sa isi poata abandona jobul si sa traiasca din asta

    si te rog, inceteaza sa mai citesti de pe prompter sau sa faci copy/paste la pasaje din “mentorii” tai, mai bine fa un scan la cecurile sau la OP-urile cu banii din vanzarile tale, ar fi mult mai convingator…daca imi arati ca si “you practice what you preach”, ma inscriu in afacerea ta

    pana atunci, mucles baby

  39. #39

    @godefroy, nu ma ocup cu vanzarea cartilor. Daca se impunea iti dadeam niste recomandari si ti le luai de la librarie sau le comandai de pe net in caz ca te interesa.

    Ti-am dat un exemplu concret. E rezumatul unei carti. Carti sunt destule. Din fiecare ai putea sa gasesti cate ceva. Nu m’apuc acum sa tastez functionalitatea si metodele indicate pentru demararea afacerii. Roaga pe cineva sa-ti zica faca mai bine un rezumat la orice alt domeniu, oricum nu poti intelege si invata pana nu te implici, indiferent de acest domeniu de activitate. Nu fac convingere, vin in intampinarea celor interesati. Daca cineva iti spune k nu merge si tu stii sigur k merge si ai rezultate, pierzi timpul cu el sa-l convingi sau iti vezi de treaba mai departe?

    Vrei sa vezi cec_uri? 🙂 Ma amuzi. Lasa adresa ta de mail si am sa ti le trimit cam in 1 sapt. Oare kiar sta toata ideia functionalitatii sistemului si a afacerilor MLM in cecurile mele?
    Daca eram la inceput, si suma era mica sau aproape de zero??? Ziceai k nu merge, uite vezi….aici e pb. Sistemul merge, unii sunt la inceput – au mai putin, altii au mai mult, altii nimik sau foarte putin. Nu are un oarecare blogger CEC consistent…Ce fac, zic k nu merge blogggggggginghu’ si nu se poate?

    La fel de bine in locul meu putea sa tasteze un incepator, care avea comisionul mai mic….

    P.S. Nu am nevoie de oameni ca tine in afacerea mea. Imi aleg singur ekipa.

  40. am glumit draga, nu te aprinde asa, ce sa caut eu in “ekipa” ta?
    doamne fereste sa trebuiasca sa depind de tine cu banii

    dar ce faci? doar 254 de cuvinte in ultimul comentariu? doar n-o sa renunti la textele fluviu doar asa, ca ti-am zis eu sa scrii mai putin

    si nu imi trimite numai mie poza cu cecul, pune-o aici sa ne bucuram cu totii de succesul tau, doar nu ti-o fi rusine cu munca ta

    astept si numar zilele

  41. #41

    Nu m’am aprins, kiar am vrut sa corectez cele comentate pt a nu putea fi inteles gresit.

    Sa depinzi de mine cu banii? :))

    Mai in gluma, mai in serios, fiecare cu treaba lui si gata. Eu nu te-as vedea in ekipa mea la fel de bine (cel putin din cate am inteles) nici tu nu esti interesat de “ekipa” mea. Fiecare cu ale lui 😉

    Apropo, cu ce ocupi si ce varsta ai ?

    “dar ce faci? doar 254 de cuvinte in ultimul comentariu? doar n-o sa renunti la textele fluviu doar asa, ca ti-am zis eu sa scrii mai putin”

    nu vad rostul sa ma repet, sau sa “conving” pe cineva.

    In afara de pareri, polemici si frustrari, astept in continuare argumente 🙂

  42. “Apropo, cu ce ocupi si ce varsta ai ?” apropo de ce?

    am 41 de ani si nu fac nimic (nici casnica nu ma pot numi, ca nu prea ma ocup de casa) – ia sa vedem, ce comment mai poti sa bagi tu pe tema asta? mai blagosloveste-ma un pic cu cunostintele tale de psihologie aplicata in vanzari

    de la mine sa nu mai astepti argumente, eu sunt o mica frustrata care polemizeaza…te iubesc

  43. #43

    Daca e asa cum zici 🙂 … incearca sa-ti asterni gandurile, gandeste-te bine ce-ti place cu adevarat sa faci si dupa aia fa legatura cu vre-o activitate placuta si nu in ultimul rand …profitabila. E imposibil sa nu gasesti ceva daca iti dai interesul. Sa fi impacata cu tine insuti si sa faci ceia ce crezi tu k e mai bine pt tine…. K sfat – la inceput poate va fi mai greu, dar facand ceia ce-ti place si apropiindu-te pas-cu-pas de scopurile si planurile care ti le-ai propus vei observa k linistea si pacea se vor asterne pe sufletul tau 😉

    Un om fara scopuri si vise e un zombi. Poate….:)

    A…. daca iti zice cineva k bla-bla, n’ai cum sa reusesti, k asa crede, stie, el… k a auzit/vazut pe undeva si tu sti sigur k se poate, vezi-ti de treaba. Bufoni si pareri vor fi tot timpul. Esti in cautare si daca cauti vei gasi.

    Si inca ceva…parerea mea…e mai simplu sa inveti de la cei care au reusit in domeniul respectiv decat sa incerci marea cu sarea si sa aplici teoria chibritului. Iar informatia in ziua de astazi e mai accesibila k niciodata…..

  44. wow! n-am cuvinte sa-ti multumesc pentru sustinere, sfatul tau m-a ridicat la suprafata din marasmul vietii mele fara scop, asa cum scoti de par un om care se ineaca… maturitatea cu care vorbesti spune multe, da-mi voie sa te iau ca model in viata…cati ani ai? stii, am un site care vinde produse pt acnee, vrei?

  45. #45

    Mersi. Nu am probleme in sensul asta. Site_ul il vazusem de cand ai inceput sa postezi. Daca intalnesc pe cineva interesat o sa-i recomand site_ul, eventual pot sa-i fac legatura direct cu tine cu mentiunea k ii oferi tu mai multe detalii si garantii 🙂

    No haide-ti … in afara de “O PROSPERĂ FEMEIE DE AFACERI DE LA AMWAY care vinde pe plaja” (inteligent si obiectiv 🙂 ),

    “limbaj corporatisto-lăbar fără să li se ceară aptitudini speciale sau pregătire profesională”

    “Canta la alta masa ca n-avem bani marunti!” etc etc nu mai aveti nimik?

    Vrem capu’ lu’ Motzok! :))

  46. #46

    Pentru anti-mlm-isti :
    Cine se incumeta sa vina cu niste comentarii foarte inteligente la tot ce este scris pe contra-mlm.ablog.ro ?

  47. claudiu, nu cumva e blogul tau? daca da, atunci nu am ce sa comentez, vrei comentarii foarte inteligente la ce? la un blog cu un post unic? esti si tu in “afacere”?…

    ti-ai pus linkul catre blog in comment si nu la numele tau ca sa nu se afle? te rusinezi sa recunosti ca e blogul tau?

  48. #48

    Astept comentarii inteligente la informatiile cuprinse in articolul “Contra-MLM” de pe blogul cu acelasi nume. Si da, e blogul meu. Nu ma rusinez deloc cu el, dimpotriva, ma mandresc cu faptul ca am conceput acest articol unic pe Internet. Ma cam supara faptul ca nimeni nu a vrut pana acum sa comenteze inteligent ceea ce scrie in acest blog. Poate am mai mult noroc de acum inainte ?…

  49. ca de obicei, toata lumea are o parere despre MLM, dar majoritatea nu stiu nimic

    iata ce spune Philip Kotler despre Multi Level Marketing, la pag 138 din cartea `Conform lui Kotler`:

    “Marketingul pe mai multe niveluri [MLM], numit si marketing de retea, descrie sistemele prin care o companie face contracte cu persoanele fizice, pentru a vinde un set de produse la domiciliu sau diverselor companii. Poarta denumirea de MLM, deoarece contractorul dispune de posibilitatea de a-i invita si pe altii sa se alature companiei, primind anumite comisioane in functie de performanta. […] MLM a oferit mai multor milioane de oameni ocazia de a munci part-time si de a-si contacta rudele, prietenii sau vecinii pentru a le vinde produsele. In esenta, multe companii de acest gen vand potentialilor angajati visul de a se imbogati, iar daca unii chiar reusesc sa o faca, cei mai multi chiar obtin ceva venituri suplimentare.”

    iata ce spune Donald Trump despre MLM [sau Network Marketing] la pag 343-344 din cartea scrisa recent impreuna cu Kiyosaki `De ce vrem sa fii bogat`:

    “Marketingul in retea [MLM] s-a dovedit o sursa viabila si valoroasa de venit, iar provocarile pe care le presupune ar putea fi exact ceea ce iti trebuie. […] Sintetizat, sfatul meu in legatura cu marketingul in retea este sa faci cercetari pe cont propriu si apoi sa pui tot ce ai in produsul tau. Entuziasmul autentic este greu de intrecut, iar sansele vor fi de partea ta.”

    in acceasi carte, la pag 290, Donald Trump spune, nu neaparat legat de MLM, ca “…eu nu accept scuze. Cand este vorba de viata si de bunastarea celor dragi, nici tu nu ar trebui sa le accepti”

    succes 🙂

  50. #50

    O prietena prinsa in “Herbalife Business Delusion” imi tot explica ce plina de energie se simte dpa ce ia pastilele Thermocomplete. Dupa ce i-am explicat (is doctor) ca fiecare pastila are 80mg cofeina (cat un RedBull) s-a mai linistit. Ea credea ca e de la ierburile din China care au intrat in pastila aia, indesate de niste chinese mutherfuckers. Poa’ sa fie si de la alea, dar trebuie cantitate tata, nu o pastila acolo. Deci Thermocomplete: COFEINA + MULT PLACEBO = ENERGIE!

  51. #51

    Modul de recrutare in Amway este asemeni unei secte (decat ca in loc sa i se promita mantuirea i se promite independenta financiara) Individul intra intr-un amplu proces de ,,brainwashing” prin care isi pierde orice viziune critica asupra afacerii Amway, devenind un propovaduitor al libertatii financiare, il putem denumi ca fiind un ,,Martor al lui Amway”. Intalnirile saptamanale (open), seminariile si BBS-urile ajuta la injectarea cu entuziasm in a-ti urma visele (dar toate aceste intruniri costa) plus de aceste intruniri sunt casetele, cartile si dvd-urile care reprezinta adevarate instrumente de spalare a creirului. Ajungand sa te indepartezi de prieteni si chiar de rudele care nu iti impartasesc si nu adera la noile principii care ti-au fost inoculate si in care tu ajungi sa crezi cu tarie, catalogandu-i pe acestia ca fiind oameni ratati, ingusti la minte, oameni care traisc degeaba, negativi. Asadar, subtil esti indrumat de mentorul tau din afacere sa marginalizezi astfel de oameni care te pot influenta negativ in drumul tau spre succes. In timp ,,Amway” devine pt tine un stil de viata fara sa mai fi in stare sa-ti dai seama ca de fapt nu reusesti sa scoti nici un ban din aceasta afacere, ba mai mult daca pui banii investiti in materialele de invatare (cd-uri, carti, etc) si in sesiunile de training (seminarii, BBS-uri) iti dai seama ca de fapt pierzi bani. Pot concluziona ca aceasta afacere se bazeaza pe manipulare si persuasiunea grupului din care faci parte (a retelei), tu esti intampinat cu caldura odata ce aderi la afacere, esti aplaudat si incurajat deodata ai prieteni ai o viata sociala peste noapte toate aceste lucruri te fac sa devii dependent de grup. Iar cei care intreadevar scot bani din aceasta afacere, ii scot din vanzarea instrumentelor de invatare si organizarea sesiunilor de trainig ( cine nu si-ar dori sa aiba o piata fidela de oameni care participa la tot felul de seminarii si sesiuni de training). Acesti vanzatori de vise care recruteaza membrii in conformitate cu principiile de recrutare de adepti ai unei secte te fac sa crezi in ei sa crezi in tine ca poti dar de fapt iti ofera o iluzie ca vei ajunge milionar, ca nu va trebui sa mai muncesti niciodata folosind tot felul de slogane de tipul ,,concediaza-ti seful”, ,,tu esti stapanul timpului tau”, ,,cu noi visele tale devin realitate” etc. De aceea gandeste-te de 2 ori inainte sa fi pacalit o data de astfel de persoane care tranzactioneaza iluzii..

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.