epoca de aur

Eu vin cu o idee complementară. Zic să le cumpărăm copiilor și niște Kalașnikoave mici, de plastic, eventual de airsoft, ca să simtă cu adevărat fiorul ostășesc. Treceți batalioane e perfect ca fond muzical, Carpații poate fi înlocuit cu Prutul, ca acolo ne-așteaptă, acum, izbânda și frații, cu inima la trecători. Putem face și un concurs de demontat arma, trageri la țintă airsoft, cu premii în stegulețe albastru-galben-roșu și decorații, are la Jumbo tot felul.

Dacă nici noi nu instilăm spiritul patriotic în copii, atunci cine?
Poza e primită pe whatsapp, nu am sursă la ea, sorry.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

33 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cu dronele astea iraniene putem in sfarsit sa strigam cu folos: “aviatie inamica la joasa inaltime”. Cu cateva AKM le si nimerim

    16
  2. #2

    Propun ca propunatorul sa-i propuna p#lii mele o sesiune de supt p#la.
    Nici nu mai poti iesi pe strada ca ai si calcat intr-un cacat cu idei de cacat, ca specimenul din poza.

    47
  3. #3

    Nu mi se pare o idee rea decat sa stea la coada la mec sau 2h in masina pentru ca au parinti cretini si ii duc la scoala in celalat capat al orasului.

    18
    • #4

      Mai bine il duc la scoala 2 ore in capatul orasului si il invat ca mecdonald a aparut intr-o tara fara idioti unde munca si ideile bune sunt apreciatate si bine platite iar patriotismul de tinichea nu a existat niciodata.

      17
  4. #5

    în clasele primare cel mai tare mă enerva chestia asta, că trebuia uneori să cântăm cântece patriotice din era ceaușistă, chit că noi eram în I-IV în anii 89-93. Era atât de cringy, de afonic, de desincronizat, că te enerva, chiar copil fiind.

    16
  5. #7

    Sunt curios in caz ca de ne-ar bombarda Rusia daca domnul „Propunescu” ar fi la fel de infipt sa-si propuna sa iasa din casa, voluntar, sa se duca la cel mai apropiat centru de inrolare si sa intre in Armata Romana pentru a apara tara. Ca tare ne-ar trebui asa patrioti ca dansul pe la artileria antiaeriana de exemplu. Sau in randul fortelor armate aeriene.

    Si sa propuna asta pe Facebook cu sondaj care sa aiba opțiuni ca: ,,particip la apararea tarii si ma prezint la centrul de recrutare la ora 7”

    La parade, placinte, mici cu fasole si la concerte de ziua nationala suntem primii, cei mai patrioti.

    Dar cand Rusia incepuse sa bombardeze Ucraina, toti erau fugiti, cu destinatia Italea, Ibiza, Mexic, si faceau coada la banci sa scoata cash în primele trei zile.
    Nu mai zic cât de mulți patrioți erau fugiți prin vacanțe când zburau niste drone kamikaze prin Tulcea si Galati.

    35
  6. #8

    Imi aduce aminte de mizeria aia de la o gradinita/scoala primara din Rusia de acum un an si ceva cu copii costumati in tancuri si avioane parca.

    15
  7. #9

    La defilarea din 23 August eram stegar.
    Adica purtam steagul.
    Marele avantaj al defilarii plutonului de stegari era acela ca se intampla la inceputul defilarii, nu la sfarsitul ei.
    Ne-au spus ca, daca participam (elevi in soala generala), vom fi dusi intro excursie.
    Aha.
    Inca mai am de asteptat sa se intample…

    21
  8. #10

    De remarcat ca nu are optiunea “Nu partikip”

    34
  9. #12

    Să vină un instructor adevărat, cu limbajul adecvat cu tot, nu așa, în joacă. Și nu cu sondaj, prezența obligatorie. Iar femeile să gătească un cazan de fasole cu ciolan, că te ia foamea după atâta defilare.

    19
  10. #14

    Nu am fost niciodată neam de războinici, eu cred că astfel de îndemnuri sunt doar pentru alinarea unor bătrâni singuri, cu amintiri confuze și istorie învățată din copiuțe.

    14
  11. #15

    Asta nu a fost la defilari :))))) se vede habarnismu.

    Tampita lume.

    14
  12. #16

    România, 1965:
    prezidiu: – deci, tovarăși, așteptăm propuneri pentru creșterea producției!
    tov. Ionescu: – tovarăși, propun să lucrăm, program redus, dar toate sîmbetele, să nu mai avem sereleuri (săptămîna redusă de lucru, pentru cei mai tineri);
    urale, ovații
    tov. Popescu: – tovarăși, eu propun să lucrăm toate sîmbetele, dar program normal, nu redus!
    urale, ovații
    prezidiul: – da, spuneți, tov. Bulă…
    tov. Bulă: – io propun să lucrăm nu doar sîmbetele, ci și duminicile!
    consternare în sală
    prezidiul: – tov. Bulă, dar nu e cam mult?
    – nu, tovarăși! păi ce face omul muncii, duminica? merge în parc, bea o bere două nouă, se îmbată și dup’aia merge acasă, unde face copii proști, ca tov. Ionescu, tov. Popescu…
    România, 2023:
    – să defileze copiii din cartier!

    20
    • #17

      Sau
      Merge și o defilare, unde oamenii să-și strige ura, nu doar s-o poarte în suflet…

      16
  13. #18

    Cretinul nerealizand ca fix chestii de genul asta, serbari fortate pe la scoli, activitati fortate doar de dragul de a le face, le creaza lehamitea copiilor de tot ce ar insemna sarbatorirea unei zile nationale… sau sarbatorirea a orice …

    7
  14. #19

    copiii sa cante “s-a marit armata”, le garantez succes deplin.

    4
  15. #20

    Dacă nu avem bani pt kalasnikov de plastic putem sa avem în dotare niște țevi cu cornete ?

    6
  16. #23

    Şi ca o completare: pentru efecte speciale deosebite, mamikile lor să fie petarde.

    14
  17. #24

    Azi la defilare, maine la teambuilding

    9
  18. #25

    Ce creier prajit.

    4
  19. #27

    Eu as fi plusat: cu o luna inainte sa pregatim copiii de defilare, le dam doar o chifla cu talpa de talpa si o frunza de salata verde (pentru cine nu stie, e carne de vita prajita, pe vremea lui ceausescu asta ni se dadea la defilari in calitate de pionieri participanti), un suc brifcor si o ciocolata rom la pranz. La ora 4 un mar. In rest, toata ziua, batem pas de mars de la 10 la 17 cu pauze de 15 minute la fiecare ora jumate.
    Asta era mancarea pe care o primeam la parade toata ziua, nu pot sa zic ca nu m-a ajutat, am slabit in 2 luni cat n-am fost slaba toata viata. Aveam 12 ani atunci si am realizat ca daca mananc mai putin pot sa stea hainele mai bine pe mine. Bine, nu talpa de talpa, ca-mi cadeau dintii si mandibula de la atata mestecat cauciucul ala uscat.

    4
    • Cum, voi primeati mancare? sI APA ???

      5
    • #29

      da, am fost plimbati 2 luni zilnic cu autobuzele de la scoala la stadionul 23 aug pentru repetitii, faceam coregrafie, am primit costume, tenesi (pe care ni s-a spus ca putem sa-i pastram) si cred ca am mai pastrat niste tricouri, tot asa, cu voia partidului. Primeam la pranz un sandvis si brifcor, nu apa 😀 . Apa ne aduceam noi de acasa, dar nu prea aveam timp sa bem ca dansam de zor pe-acolosa. Nu aveam voie sa aducem nimic de-acasa in afara de apa si doar in sticla de plastic de maxim 500ml. Care ramanea la autobuz in timpul repetitiilor, doar in pauze aveai voie sa te duci la autobuz. A, si nu era oricine chemat la coregrafie, eram toti in grupuri de dans modern care castigasera premii pe la festivalurile lor. Noi eram nobilimea, primeam chestii care nu ajungeau la toti figurantii cu tablouri si steaguri 😛

      4
  20. #30

    @Cuoana joitik, pe vremea aia erau sticle de plastic de 500 ml? Eu nu țin minte sa fi văzut pana după revoluție sticle din plastic. Toate lichidele se vindeau la sticle, de 0.25, 0.5 sau 1 litru. Și mai era o sticlă cu o forma mai ciudata, de 0.3l cred, în care se vindea o chestie, Strugurel parca se numea, un fel de cidru.
    Primele pet-uri pe care le-am cumpărat le-am păstrat o grămadă de timp

    7
    • #31

      da, erau, bidonase de drumetie se numeau, se gaseau greu, dar se mai gaseau. Cel putin asa le spuneam noi, erau dintr-un plastic alb, dur. Nu se inchideau bine dopurile, le puneam hartie uneori.

      3
  21. Complex omul. Pardon, oama, ca pare scrisa de o femeie.in ce complex sta aia, de are asa complexe?

  22. #33

    postat pe grupul locatarilor complexului Rose Garden ( Șos. Colentina 16, sector 2 București ).

    dacă se întreba cineva unde cum când a apărut.

    4