Prima oară când m-am încuiat în afara casei, într-un loc ușor necunoscut, a fost când locuiam în Liverpool, pe vremea când nevastă-mea era stewardesă la Ryanair. Ușă cu yală de aia care se închide automat, am ieșit din casă în pijamale și hanorac, ca să o duc pe Luna la aeroport, la 4.30 dimineața, m-am întors acasă, am băgat mâna în buzunar după chei, am realizat că, evident, cheile nu au cum să fie în pantalonii de trening de pe mine și uite-așa, dacă filma cineva, vedea un grăsun îmbrăcat dubios, la 5 dimineața, băgând mâna prin fanta aia de scrisori, ca să încerce să ajungă la clanță, pe interior. Evident, nu am reușit, din fericire, telefonul îl aveam la mine, am căutat un lăcătuș dedicat pe google, am sunat, a venit, era și el tot român, 110 lire și 21 de secunde mai târziu eram în casă, mi-a deschis ușa cu o sârmă îndoită.

Între timp, am mai rămas pe dinafară, dar în românia și aveam chei lăsate la îndemână, ba prin mașină, ba pe la vecini. După o fază în care un băiat de la martorii nuștiucărui zeu mi-a intrat în casă pentru că a apăsat pe clanță, mi-am pus și ușă fără clanță exterioară, pentru că de ce nu. Și dacă tot am ușă așa, am zis să îmi pun și un sistem de deschidere automat, de pe interior. Gen să se deschidă ușa când apăs pe un buton, keyfob sau când se conectează bluetoothurile între ele.

Și eram destul de împărțit între Nuki și Switchbot. Nuki nu am mai folosit, zero feedback în afară de opiniile de pe net. Switchbot am butonul ăla funny, luat anul trecut, care îmi deschide aerul condiționat, aplicația e destul de simplă și curată și, la urma urmei, fac aceeași prostie, învârt o cheie în yală. Switchbot sunt americani, un punct în minus, Nuki sunt austrieci, alt punct în minus, ca preferințe de popor, doar că, fiind austrieci, spre deosebire de americani, sunt obligați să respecte niște GDPR și niște date personale. Totuși, încă împărțit, nu știam ce să aleg.

Până când, ieri, uitându-mă aiurea prin aplicația de la Switchbot, observ o nouă notificare. Prin care sunt anunțat că nu mai pot folosi butonașul vieții de oriunde aș fi, prin aplicație, deși e legat, teoretic, la Alexa și Google Nest. Nu, acum trebuie să îmi cumpăr un Switchbot Hub, care este foarte minunat și îmi va schimba viața complet.

Și, uite-așa am ales Nuki.
Întrebarea e, a folosit cineva? Opinii despre ușurința în utilizare sau probleme întâmpinate?

În paranteză fie spus, ca bârfă, băieții de la Nuki sunt deștepți ca o cizmă veche. Au de vânzare butuce de yală proprii, securizate, anti bumping, anti drilling, anti etc. Și și-au pus un mare logo pe el, pe dinafară, că să îi informezi dinainte pe băieții care vor să îți spargă casă, cu ce butuc au de a face și ce tehnică e necesară pentru a-l sparge în sub 3 minute.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.