Observ că în ultima vreme, s-a răspândit moda să ne luăm angajament pe blog că gata, renunțăm la comentariile normale pe blog și vom băga numai comentarii facebook. Motivul? Sunt prea mulți hateri și trolleri anonimi, iar pe facebook nu găsești așa ceva.

Nici măcar nu vreau să comentez chestii de genul de ce ai prefera ca una din cele mai importante părți ale blogului, comentariile, să producă conținut pe situl lui Zuckerberg, nu pe al meu. Fiecare face ce vrea și alege metoda de creștere dorită de el, vorba unui prieten.

Eu vreau doar să zic atât. Dacă nu ai stomac pentru comentariile trolilor, înseamnă că probabil ar trebui să te retragi din businessul ăsta. Pentru că, din ce înțeleg eu, nu suferi să privești comentariile din spam, deoarece sistemul de moderare al blogului, combinat cu akismetul, își face treaba foarte bine. La mine procentajul de tembeli care reușesc să scape un comentariu live este inuman de mic și asta se întâmplă doar o singură dată, pentru că a 2 a oară nu mai are șanse.

A nu se înțelege că sunt împotriva comentariilor de pe facebook. E ok să le ai aduse pe blog, dacă ai o comunitate mare acolo. Dar numai în combinație cu comentariile reale, ale oamenilor ce își rup din timpul lor ca să te citească fizic, nu doar linkuri de la moș Țucă Berg.

Altfel, ne mutăm toți la mila lui și gata.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.