Nu mai donați gunoaie

Am avut multe exemple negative la rubrica asta îndreptată împotriva celor care consideră că, dacă ești sărac, trebuie să le accepți și hârtia igienică folosită doar pe o parte, să nu mai faci mofturi, că de aia ești sărac. Am avut mobilă veche și împuțită, am avut mărgele și costume de baie pentru refugiații ucraineni, am avut inclusiv cutii goale de carton. Le puteți consulta pe tagul dedicat.

Dar chiloți purtați și șosete nu am avut niciodată. Mi se pare pragul de jos al josniciei. Îți pui pe bijboacă cârpele alea până când se răresc de la acidul de la scurgeri, după care le strângi frumos și le donezi, că nu ai unde să le arunci. La urma urmei, ce mare lucru, că le spală și sunt ca noi, nu? Doamne, urâte caractere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

31 comentarii Adaugă comentariu

    • #4

      aceeasi vaca, gizus, zici ca le-a cules de la Glina.

    • Da, doamna e fenomenala :)). Mentioneaza uneori si ca alege ea la cine ajung lucrurile pe care le DONEAZA :)))

      9
    • #6

      Arhi, ai un “l” in plus 😀 (I’ll see myself out :D)

      5
    • #7

      a?

    • #8

      Le-a cules de la Gina (din postarea de-acu cateva zile), nu de la Glina! 😀

      11
  1. #9

    Am si eu una care mi se pare urata, dar poate sunt eu defect. Un fel de zoo cu copii saraci, sa vada lumea cat de bo$$ esti tu. E de pe un grup de mamiki.

    “Bună ziua
    As vrea sa donez brăduțul nostru unei familii cu copii sau unor bunici poate, care nu au posibilitatea sa aiba un bradut frumos împodobit!
    Îmi doresc sa-l duc personal iar împreună cu copii mei sa-l împodobim și sa ne bucuram de aceste momente împreună!
    Va rog sa-mi spuneți dacă știți vreo familie fără posibilități prea multe.
    Ma ocup de tot ce trebuie pentru impodobitul bradului
    Mai jos o poza cu bradul!
    Mulțumesc “

    19
    • #10

      Say whatt???

      7
    • #11

      wooooooooooow, this is different

    • #12

      Cred ca depinde foarte mult cum faci gestul, cu ce intentii. Ma pot gandi ca sunt batrani singuri care s-ar bucura sa aiba un brad impodobit si sa se bucure de un pic de bucurie de copii si de o vizita (chiar doua, ca frumos ar fi sa mearga cine face gestul sa ajute si sa se debaraseze de brad dupa sarbatori), sau o familie cu copii de varste apropiate, cu care sa se lege si o potentiala prietenie cu copii familiei care vrea sa faca gestul, sa devina o relatie de tip familie extinsa/verisori. Dar da, daca vrei sa o faci ca sa iti mangai orgoliu, poate degenera foarte usor intr-un gest ieftin.
      Totodata, sunt convinsa ca pentru oamenii foarte saraci, singuri, amarati, unele gesturi pe care noi le vedem din perspectiva noastra ca deplasate, au un alt impact; saracia si neputinta, mai ales cand nu ai optiuni sa iesi din ele (batrani, copii care nu pot influenta in nici un fel nivelul de trai din familia lor), sunt mult mai crunte si grele decat ne imaginam unii dintre noi ca ar fi.

      22
    • #13

      nu cred ca au alt impact, ci doar sunt obligati sa le accepte. sau crezi ca cersetorii aia la care se duc influencerii si le dau shaorme sau 100 de lei, in timp ce ii filmeaza din 3 unghiuri, sunt fericiti ca se fac clickuri pe baza saraciei lor?

    • #14

      Arhi, cred ca sunt fericiti ca au mancat ceva si nu sunt la nivelul la care sa se intrebe ce simt ca se face bani pe seama lor, sau, poate, sa isi dea seama ca se fac bani pe seama lor. Crede-ma ca nu consider ca asta e ceva de apreciat, sau dorit, sau ca halul in care a ajuns societate, si ca de multe ori ajungi in situatii de viata oribile fara sa ai nici o vina, e ceva ce sustin. Dar daca un cersetor ajunge sa manance intr-o zi pentru ca un influencer si-a facut content pe seama lor, fata de acelasi cersetor sa nu manance nimic in ziua respectiva, prefer prima varianta. Ideal as prefera sa aiba acces la hrana si adapost (si restul nevoilor de baza) fara sa fie folosit, sau umilit (sau sa se simta umilit). Si pe langa nevoile, poate animalice, de baza, cersetorul respectiv se bucura si ca interactioneaza cineva cu el in ziua aia, ca sunt sigura ca nu multi oameni ar sta de vorba, sau chiar si fizic langa, un cersetor. Asta vroiam sa zic ca pentru noi e umilire ca un influencer foloseste oameni ca pe obiecte (si obiectiv vorbind este), dar pentru acel cersetor poate insemna hrana si interactiune umana, nevoi pe care are nevoie sa ii fie satisfacute inainte sa se poata raporta la constructe sociale ca respect, umilinta, etc.

      27
  2. #15

    Eu am ezitat daca sa arunc sau sa donez o canapea. In general era in stare foarte buna, dar se rupsese un suport. Cat sa ma tolereze si pe mine?

    Am facut poze clare, am specificat ca are acel suport rupt. In nici 2 minute de cand am pus pe olx anuntul m-a sunat o tanti. A 2 a zi a venit sa o ia. Totul ok.

    Pana am vazut pe facebook ca vindea canapeaua cu 800 lei. Exact asa cum o luase. Pana si pozele erau tot alea facute de mine.

    59
    • #16

      Sper c-ai cumparat-o! 😀

      75
    • #17

      Da, se practica asta. Si eu am avut o canapea de donat. Inainte de donare am chemat firma sa o curete ca sa nu o dau murdara. Peste cateva zile era de vanzare

      22
    • #18

      Puteai sa repari si tu suportul ala, 800 de lei e cam putin!

      26
    • #19

      sunt convinsa ca multe din chestiile p[rimite pe grup[uri se vand mai departe si cred ca e ok.

      ati incercat sa aruncati obiecte mari? va trebuie cel putin 3 perechi de brate vanjoase, sa sunati la salubritate sa vina sa le ia si asta se intampla intr un orar bine definit, nu asa cand aveti voi nevoie.
      apoi, trebuie depozitate intr un anumit loc de unde sa fie ridicate. cel putin asa e in sec 3.

      eu selectez cand donez unde ajung obiectele date in functie de ce vad pe paginile oamenilor. e relativ usor sa imi dau seama daca o sa vanda bicla pe care i-o dau sau nu.

      eu am intrebat pe grupul de fb al sectorului daca are cineva o bicla fara pedale cu bani, o din aia din plastic, 4 oameni s-au oferti sa imi dea gratis.

      8
  3. #20

    Totally agree.

    Am fost o perioada pe un grup de cupe menstruale (in loc de ob-uri/absorbante), ca sa ma documentez mai exact de care sa-mi iau in functie de flux, nasteri naturale sau nu, col inalt sau jos etc. Pentru barbatii care se vor oripila ca vorbesc despre asta, imi cer scuze. Am stat pe grup o perioada indelungata ca sa ma dumiresc ce si cum. Ajutorul acordat a fost unul f bun si am apreciat asta. La un moment dat se apuca una sa puna la vanzare cupa sa menstruala care o folosise parca de 2-3 ori daca bine retin. Ca am fost multe oripilate de ideea creata a tipei e una, dar mai socata am fost ca erau unele interesate si vociferau ca ce are, doaraca le poti steriliza. Ok…

    Si asta se intampla cam pe oriunde. Oameni care isi doneaza lucrurile patate, rupte, distruse si asa mai departe. Doar din pura lene sau nesimtire crasa. Apropo de gunoi Arhi, atunci cand ai locuit pe o perioada scurta in Germania cum se procedeaza la reciclarea hainelor de genul? Sunt tomberoane sau centre de reciclare pt materiale, unde le duceati?

    Eu de exemplu mai trimit materiale de genul la o tipa care face paturi din ele pentru adaposturile de animale. Restul ce nu se mai poate recicla, evident la gunoi.

    Ne ziceau cei care se ocupa de pachetele pt Craciun, (sa luam de exemplu activitatea Shoe Box) ca desi li se spuneau atat prin viu grai dar si pe retele ce trebuie sa contina, tot trebuia sa le mai verifice si ei inca o data pentru ca in loc de cizme noi de iarna erau cizme vechi si aratau dizgratios si cate si mai cate ca pot scrie un roman.

    Tot asa imi povestea o tipa pe care o stiu de cand eram mica cat de mult ura sa primeasca haine si jucarii de la altii. Ei erau 9 frati si aveau o situatie materiala precara. Imi povestea cum a primit jucarii stricate sau cu piese lipsa si nu se puteau juca cu ele, haine patate si rupte unde maica-sa mai trebuia sa le mai peticeasca inca pe atat ca sa nu se vada asa de vizibil si ca de Craciun si Paste se bucura mai mult cand primea alimente ca macar alea erau noi sau sigilate (conservele) desi au patit sa primeasca si carne stricata (probabil isi facea lumea curat prin congelatoare).

    In concluzie, probabil ati crede ca faceti un mare bine donand. Corect. Dar donati cum v-ar placea sa primiti si voi: noi sau in stare f buna spre buna.

    32
  4. #21

    Someonse’s trash is someone else’s treasure.
    Daca sii cum sa vinzi, sacul ala de ciorapi si chiloti costa mult mai mult daca produsele sun nespalate

    20
  5. #24

    Mobila veche e buna pe post de lemn de foc. Fara misto.

    10
  6. #26

    @Freidge, n-ai avut norocul sa o iubesti pe asta, aveai la chiloti de la ea sa nu poti sa ii duci!

    7
  7. #27

    Fetita mea a avut probleme cu refluxul cand era bebelus, asa ca majoritatea hainutelor ei sunt patate de lapte. Sunt spalate, nu au alta problema, dar pur si simplu le tin intr-un sac si evit sa incerc sa le dau. Pe cele nepatate le-am dat, dar la acestea evit. Cateodata ma gandesc ca sunt atatea familii foarte sarace care au bebelusi si nu isi permit deloc haine si intre a nu a avea haine si a avea unele patate , cred ca alegerea e evidenta, dar ma si simt aiurea sa dau ceva ce nu e ok.

    Am donat decent 2 PC-uri si le-am facut pana si update-urile la Windows la zi. Totul pentru a functiona ok din prima.

    Dar de aici si pana la a dona chiloti si sosetee cale de du-te-n mm :))
    Ce urmeaza, sa doneze scutece folosite? Biberoane?

    12
    • #28

      Pai si din astea se vand: biberoane f scumpe din nu stiu ce rahat material.

      Pentru scutecele textile, alea se vand mai departe etc… nu le inteleg. Si eu am scutecit textil o perioada scurta pana m-a apucat lenea sa tot le pun la spalat … dar mi-am luat noi. Inca le mai am in casa

    • #29

      Toate hainele fiului meu nepătate, spălate și călcate le-am donat. În fiecare an particip de 2 ori la activități de strangere de donatii cu haine noi, jucării noi și dulciuri și alimente pentru copii și rechizite pentru școală, daca nu noi sa fie decente. Pe lângă asta sortez și donațiile făcute de alte persoane: haine, încălțăminte și ghiozdane găurite și jegoase.
      Ăștia sunt oamenii. Ce e și strigător la cer e ca după ce se scăpa de gunoaiele astea pe care le separ și le arunc e ca subliniază sa nu le dam copiilor de etnie roma, ei le zic țigani. Papuci și haine murdare și găurite. De la Arhi folosesc sintagma: nu mai donați gunoaie.
      Încă ceva, în perioadele când ii apuca bunătatea pe acești oameni mint ca lucrurile donate sunt în stare buna, ma deplasez, le iau și majoritatea ajung la gunoi. Durează mai sa pun la gunoi ce primesc decât ce poate fi folosit și donat.

      6
  8. #30

    Cred ca aici este vorba doar de cerere si oferta. Exista oameni care au nevoie de sacul acela de sosete? Il iau si asta e. Nu exista nimeni? Doamna poate sta cu oferta ei mult si bine pe grup, va sfarsi prin a le arunca singura. Este la fel, cred eu, cu cazul domnisoarei dintr-o postare anterioara, care dorea doar domni peste 1.80 – cel mai probabil este sa astepte pana se plictiseste. Sau nu. Indiferent de rezultat, faptul ca eu consider pretentiile ei legitime sau nu este irelevant.

    7
  9. #31

    Buna ziua, doamnă, numele meu este Paul Abagiu și sunt colecționar de chiloți și ciorapi de damă, neapărat purtați. Aș vrea să ii iau eu, dacă se poate, și va rog neapărat să nu ii spălați, că se spulberă toată vraja altfel.

    Cu respect,
    Sărut mâna și nu numai,
    Al Dvs, Dl. Abagiu :*

    14

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.