ING a început ca o poveste frumoasă pentru mine. Pentru prima dată, aveam internet banking decent, spre deosebire de anteriorul, de la Transilvania, unde trebuia să îl cedezi pe primul tău născut pentru a instala un certificat de autenticitate.

Îmi mai oferea și bancomate unde puteam lucra singur, fără să văd mutrele acre ale casierelor din bănci, care toate parcă trec prin aceeași școală de formare a mușchilor faciali, în formă de acru și scârbă.

A fost frumos. După care a început să crească comisioanele, să îmi ia bănuți pentru orice fel de mică operațiune bancară, să perceapă comisioane până și la depuneri, să mă asasineze cu telefoanele cu rugăminți de a-mi schimba vechiul cont cu altul, mai nou și mai potent, dar care are doar un mic comision de 1 leu pe fiecare tranzacție ING-ING și tot așa.

Iar săptămâna trecută, m-a anunțat prin mail că de săptămâna viitoare voi avea, la contul curent, dobândă ZERO!. yeeeeey, ce fericire!

Deci, ca să se înțeleagă, eu, când îmi țin banii la bancă, o creditez cu banii mei. Îi dau împrumut, iar ea îi împrumută la rândul ei, de obicei statului, că acolo are dobânzi mari și sigure. Nimeni nu îmi face favoarea de a-mi ascunde banii în seifurile lor. Așa că, la banii mei, împrumutați băncii, pe lângă că plătesc pentru orice rahat fac cu ei, inclusiv în interiorul aceleiași bănci, nici dobânda aia infimă de 3-4 lei pe lună nu o mai iau. 3-4 lei, 1 milion de clienți, nu e rău, pentru o lună de nefăcut nimic.

Bine, sunt convins că printre voi sunt și unii care consideră că e normal așa ceva, dar sincer, am obosit să lupt cu prostia. Doar că mai interesați-vă cât se plătește în străinătate la operațiunile în cont și dacă există dobânzi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

78 comentarii Adaugă comentariu

  1. Arhi, mai sunt încă 38 de bănci la noi în țărișoara asta sărmană care ÎNCĂ plătesc o dobândă mizerabilă la banii din contul curent. Dacă se tâmpesc toți, cred că va trebui să ne ducem banii afară! 🙂

  2. #2

    Eu unul mi-am facut cont de economii, dobanda e 4% fata de 2% cat e acum la Cont’ROL deci era oricum mai avantajos. Si nu costa nimic. Si banii ii accesezi rapid in homebank. => nu mai conteaza dobanda de cont curent, oricum acolo tineam max 200 de lei in mod normal ceea ce vine sub un leu dobanda pe luna.

    • #3

      nici la control nu mai e dobanda. zerooooooo

      Va informam ca incepand cu data de 10 aprilie 2013, dobanda pentru conturile curente in lei ING Cont’ROL, Cont’ROL Student si cont curent in lei va fi 0. /blockquote>

    • #4

      Pai da, ziceam sa-ti faci cont de economii. Si ceea ce am scris mai sus e corect, acum dobanda e 2%. Peste 2 luni abia va fi zero.

    • #5

      Cand iti transferi banii din Cont’ROL in Contul de economii iti ia comision?

    • #6

      SPLR, nu, nu iti ia comision.

      Arhi, iti poti deschide un cont de economii direct din HomeBank. E gratuit.

    • #7

      Daca lucrezi la ING sau o reprezinti in vreun fel ar fi util sa nu mai simti nevoia sa ne reproduci textul oficial.
      Cu vechiul contRol la care aveai 2% dobanda nu te impiedica nimeni sa faci depozite la 4,25% dobanda minima, iar daca optai la capitalizare rezulta ceva mai mult. Nu ti se pare ca si doar 4,25% e mai mult de 4%? In plus, faptul ca tu ai decis sa ai max 200 lei in contul curent este decizia ta si nu un argument pro dobanda zero. Poate nu stiai dar daca ai nevoie de bani in contul Card Complet, mai multi decat ai acum ca poate iti cumperi ceva de 210 lei, trebuie acum sa faci o alimentare a contului din contul de economii si abia apoi plata, Ca asa a decis ING sa nu poti face decat incasari in Contul de economii si nu si plati catre terti. Iar cei 2% returnati de la plata facturilor, vezi ca pot fi max 6 lei daca alegi sa platesti max 300 lei facturi la utilitati. Iar daca stai la bloc si esti un om moderat, chiar nu ai de unde scoate aceasta suma la facturile la utilitati, ca factura de incalzire si gaze sau apa nu vin pe persoana ci le platesti la intretinere.
      Bine ar fi sa incetati cu reclama falsa la un produs extrem de prost si neconvenabil deponentilor. Ce zici?

  3. #8

    pai nu e bre arhi nicio tragedie. Ei te incurajeaza sa iti deschizi cont de economii cu dobinzi de citeva procente. Tii banii in economii si iti iei dobinda de acolo, in cont curent doar faci tranzactii… mai safe asa nu?
    Mizeriile astea cu taxe si comisioane pe tranzactii la noi se fac pentru ca SE POATE… de ce nu? In uk de expl nu se iau taxe nici dk scoti bani de la alt bancomat diferit de cel la care ai cardul… de ce? Pentru ca benereu lor probabil nu s-a inhaitat cu camatarii legali (inca)

    • #9

      In UK sunt bancomate care iau £1.85/£1.65 la fiecare retragere, scoti 10 pounds comision 18.5%/16.5%.

    • #10

      @hanzo nu mai induce lumea in eroare.ce spui tu acolo este valabil doar in cazul unor bancomate aflate in locuri speciale gen hoteluri ,baruri ,unele benzinarii,welcomebreak-uri de pe motorway etc.Restul nu iti iau nici un comision indiferent de ce card folosesti (exceptie cred ca face cardul de credit in unele cazuri),Poti sa te duci cu un card RBS la o sucursala Lloyds sa iti scoti cati bani vrei,fara sa platesti nici un comision.
      Majoritatea bancilor au conturi clasice (unde nuplatesti nici o taxa de administrare si conturi cu valoare adaugata (premium)unde in functie de beneficiile pe care le poti avea se plateste o taxa lunara( la lloyds variaza intre 7 si 24 lire pe luna).Beneficiile pe care le poti avea depind de tipul contului si pot include :asigurare de calatorie pentru tine si familia,asigurare pentru telefon,protectia cardului in caz ca il pierzi,asigurare de breakdown auto , overdraft ,etc.
      Si sa nu va ganditi vreodata ca bancile din romania nu stiu ce servicii ofera cele de afara ,doar ca la noi bancile sunt puse doar pe supt de la client. Si cele din uk sunt la fel doar ca mai dau si ceva inapoi.

  4. #11

    Da, asa e romanu, vrea bani fara sa faca nimic. Dupa ce ca ei iti tin banii in cont scutindu te astfel de a fi nesigur cu o suma de bani ascunsi sub covor in casa, iti administreaza banii cu resursele lor, te mai apuci sa si comentezi ca nu primesti bani degeaba !

    • #12

      cand imi fac tara te pun guvernator la banca :)))

    • #13

      Amice, tu nu faci diferenta dintre comision de administrare cont si dobanda.

  5. #14

    E dobanda zero de saptamana viitoare asa cum reiese din articol sau de pe 10 aprilie?

  6. #15

    Nu iau apararea bancilor. Toate sunt exact ca niste curve de pe centura. Doar zic ca la banii aia de care zici ca-i imprumuti lor, ai acces oricand. Nu esti limitat de nimeni si de nimic.

    • #16

      da, te califici pentru ultimul paragraf

    • #17

      da, mai ales cand esti in strainatate si nu functioneaza sistemul si te faci de cacao cand faci cumparaturi.

    • da, îți dai seama, băncile îți fac marea favoare că te lasă să-ți folosești BANII TĂI fără restrângeri, când vrei tu, după ce ele îi rulează pe un profit considerabil! Ieeeeeei, ce bune sunt băncile….. gizăs, dă-mi și mie salariul tău să ți-l țin și îți garantez dreptul tău indubitabil să-ți folosești banii când vrei!
      Aloooooo, nenea, ăia sunt banii tăi deja, e normal să ai acces la ei când vrea mușchiul tău, nu îți face banca vreo favoare! TU, depunându-ți banii în contul unei bănci, CREDITEZI BANCA! EA FOLOSEȘTE BANII TĂI!

    • #19

      Nu am salariu…

  7. ING recomand si eu, am Ing Card Student si am totul “gratuit”, internet banking, etc pana la varsta de 26 de ani.

    • #21

      in primul rand ING recomanzi doar tu, nu si tu. in al doilea rand aici nu e vorba de cont student si alte balarii

    • #22

      Peste 2-3 ani, cand o sa treci de 26, n-o sa mai fie nimic gratuit – si sa iei muie o sa te coste.

  8. #23

    M-am acrit sa raspund apelurilor de la ING cu cerinte peste cerinte, sa-mi schimb contul din X in Y, cardul din plastic in carton samd.

    Folosesc contul ING exclusiv pentru tranzactii, nu tin banii acolo pentru dobanda. N-am credite dar platesc anual o caruta in comisioane (>1200 RON pe an, fast guesstimation). Nu mai vorbesc de schimburi valutare – ca si alea aduc un profit bancii.

    Da’ cand ajung sa discut cu ei despre contul meu, cumva, dracu ştie cum, tot ei ajung sa aiba pretentii care mai de care. Daca am o singura luna in care nu fac nici un fel de tranzactie (se intampla, de exemplu, sa am prea bani cash sau sa folosesc alte conturi de la alte banci) pot sa ma astept la minim doua telefoane ca sunt pe lista neagra si au voie sa-mi inchida contul oricand doresc ei. Deja m-am saturat sa le repet sa-si ia comisioanele, oricate vor, numai sa ma lase naibii in pace cu telefoanele si parerile lor.

    • #24

      Prietena mea are card si cont tot la ING, dar nu l-a mai folosit de mai bine de 2 ani, si nu a sunat-o nimeni sa o intrebe de sanatate. E vreo situatie mai speciala la tine? Gen client firma sau ceva?

    • #25

      Nu este nici o situatie mai speciala, da’ de deranjat tot ma deranjeaza.

    • #26

      Deja ma simt aiurea, adica prietena mea nu e un client destul de important incat sa o deranjeze cu telefoane? =))

    • #27

      La fel ma gandesc si eu, nu-s si eu copil, sa am voie sa ma joc si eu? Mie de ce nu-mi dau telefoane, ba chiar tre’ sa le dau eu telefon sa-i anunt ca exist si ca tre’ sa-mi ia bani din cont..?:(

    • #28

      Eu am vreo 3 conturi curente la ei: 2 persoană fizică și unul pe firmă. Nu m-a deranjat nimeni cu vreun telefon de vreo 3 ani de când le am

  9. #29

    Cand ma gandesc ca atunci cand am deschis contul aveam dobanda 8% la contul curent :O dar s-a redus incet incet pana prin septembrie 2012 cand am observat ca urla peste tot cu acele conturi de economii, sa fie cat mai usor de facut unu. Efectiv poti sa deschizi unul din homebank. Si m-am gandit eu ca astia o sa scoata dobanda de tot.

    Dar, oricum aveam de gand sa fac un cont de economii, ajungand la posibilitatea financiara de a avea economii, si asa am si aflat vestea ca elimina dobanda. Partea buna este ca intre conturile proprii se face transferul imediat si gratis (inca). Poate o fi diferita situatia la conturi de firme.

    Cat despre celelalte banci, nu trec 2 saptamani fara sa injur un BRD, BCR, Raiffeisen sau ceva de genu. Da imbecilitati dintralea crunte. Si, poate ca nici nu m-am interesat, dar cand mi s-au oferit deschideri de cont, nicaieri nu mi s-a oferit vreo dobanda la banii din contul curent. Exista asa ceva la alte banci? Din romania ma refer.

    • #30

      A fost si 10% odata, ajunsesara sa aiba o dobanda mai buna decat un depozit la termen.

  10. #31

    Iniţial şi eu m-am cam enervat când am primit mailul cu dobânda zero.
    Dar după aia mi-am dat seama că oricum majoritatea banilor îi ţin în contul de economii care are dobândă mai mare şi pot oricând să transfer de acolo în contul curent fără dobândă. Asa că nu e mare pagubă.
    Ce mă enervează pe mine în schimb la ING e cursul valutar. Cred că e cel mai prost pentru client din România. De fiecare dată când plătesc ceva în euro îi înjur.

  11. #34

    Cum jecmanirea din imprumuturi nu mai merge, iar cheltuielile is mari… bancile s-au repliat.

    Ciugulesc cat mai mult si mai repede, de la mai multi.
    Romanul e prost, nu-i asa? Nu prea sunt alternative reale.
    Nu imi spuneti de Transilvania sau Banca Feroviara…

    1. Cont Rol era un cont CURENT, cu dobanda de depozit! Banii aia ramaneau in contul vostru!

    2. Noul cont, de economii, are la baza alt mecanism!
    Trebuie sa iti transferi banii din contul de economii in cel curent (de card) pentru a ii folosi.
    Totusi, banii din contul de economii NU sunt garantati de Fondul de Garantare!

    Faza e insa alta, pe langa acest aspect functional/deranjant 🙂
    storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10367/5997411/1/pag-6.jpg
    Vedeti ce scrie in imaginea de mai sus.

    Acum ING pote sa va foloseasca banii din contul de economii pt imprumuturile pe care le da (de fapt raporteaza banii vostri ca rezerva stabila)
    E un fel de dubla teapa; e un depozit negarantat :p

    Rahatul cu scaderea treptata pana 0 a dobanzii la Cont Rol m-a ofticat la maxim!

    Asta se adauga “optimizarii” facute cu obligativitatea 3D secure (frauda era externalizata la ROmcard si costa, iar acum cu un singur om si 3D secure dau _|_ oricarui chargeback online)

  12. #37

    Poate ca da…poate ca nu. Daca ma tot interesez de strainatate aflu si ca au un trai mult mai decent decat noi. Ideea este ca nu te obliga nimeni sa-ti pui banii in banca si nici nu-ti spun: “ne pare rau, am dat banii dvoastra alcuiva, reveniti peste cateva luni ca poate ii primim inapoi”

    • #38

      ba te obliga. exista legi pentru asta.

    • Tu ai auzit de insolventa? Esti cam aiurit mai baiatule. Unul dintre motivele crizei asteia care tocmai cica a trecut, a fost asta. Bancile au dat banii tai unor alti baieti care au vrut plasme, si care baieti nu au mai avut bani sa ii dea inapoi la banca, de unde rezulta ca si banca a cam ramas in pana de bani ca sa poti tu sa iti scoti banii de la bancomat. Nu mai demut decat pe vremea raposatului (cu putin noroc) Ion Ilici Iliescu, iesea lumea in strada ca banca, sa zicem Agricola, Albina etc… se cam desfiintase (sau ce rahat s-a intamplat cu ea) si nu avea de unde sa dea banii inpoi la oameni. Cum legea falimentului bancar ii cam absolva de cam orice responsabilitate, tu ca si client platitor de multe taxe si comisioane, ramai doar un mic primitor de Muie.

  13. #40

    dintre toate bancile cu care am lucrat in ultimii 17 ani, ING mi s-a parut cea mai aroganta si cea mai nesimtita.
    cand am avut nevoie de bani pentru a-mi finanta activitatea, mi-a intors spatele: gen, nu facem afaceri cu parlitzi ca tine. in 1999 m-a sprijinit banca Transilvania. in 2003 si 2006 BRD-ul. de fiecare data ING mi-a aratat degetul mijlociu, adica ala cu care Mr Bean obisnhuia sa zica trecatorilor Helloou…

    acum, cand nu am nevoie de banci pentru a-mi finanta afacerile, cine credeti ca ma agreseaza cel mai tare cu oferte gen linii de credit, credite pentru investitii, etc…?
    ah, si sint aceeasi oameni, care acum multi ani imi dadeau mue.
    acum imi spun asa: am stiut intotdeauna ca veti reusii dar din pacate nu noi am hotarat, ci cei de la bucuresti, ca daca ar fi fost dupa noi…blablabla.

  14. #41

    acum 8 ani am lucrat la o firma de solutii it care avea un contract de intretinere pc-uri la brd. la prima vizita care am facut-o in brd, toate pasaricile s-au ridicat bucuroase c-am venit si-au sarit pe tonomatul cu cafea. am deschis cutia cu scule, am scos 2 pensule si am dat cu ele peste tastatura, ecran si pe gura de aerisire din spatele unitatii. in timp ce dadeam cu pensula, mi-au trecut prin fata ochilor acele momente cand brd ma taxa la retragere numerar de la bancomatul propriu si am facut repede o schema dumb in mintea mea. ii suflam practic de praf contra comisioanelor luate de la gufani.

  15. Piata e plina de banci, nu-ti convine muta-te.

  16. Salut Arhi,
    Ce zici de Zuno Bank (www.zuno.eu) ?
    O alternativa frumoasa.

  17. #45

    In UK – o tara mai “saraca” decat Rromania: am cont de vreo 3 ani. Nu am platit NICIODATA vreo lira pentru administrare de cont sau alte taxe anuale stupide. Nu se ia niciun ban la retragerea de bani sau la verificarea soldului. De foarte multe ori poti sa retragi bani de la bancomate ale altori banci si supermarketuri care au afisat “no fee withdrawal”. Internet banking gratuit atat pe mobil cat si pe pc. Ca idee…nu am platit niciodata nimic la ei si nici nu mi-au dat nimic. A, ba da…mi-au dat 100 lire ca mi-am mutat contul la ei (halifax) de la alta banca. Si am miscari de cont decente ca orice om care munceste. Fac pariu ca RBS, care activeaza si in Rromania, s-a “acomodat” imediat la mediul bancar din tara. Din pacate…Rromania ramane tara inca la care orice intrebare stupida isi are raspunsul in: “pentru ca se poate”.

    • #46

      rbs au fost primii care au bagat comision de 5 lei ptr ca iti platesti rata la ghiseu

    • #47

      Subscriu la RBS, mama prefera sa plateasca rata la Posta Romana decat la ghiseul bancii. 5ron ca sa le dai banii inapoi =))

    • #48

      Faza cu plata ratei la ghiseu nu o stiu.
      Dar la plata prin internet banking (inca) au cele mai mici tarife (0.52 lei comision/tranzactie catre orice banca din ro – tranzactii in lei)
      Si (inca) au dobanda la contul curent.
      Si, ceva ce mi se pare mie important, nu exista comision daca cineva nu are ce face si iti depune bani in cont.

  18. #49

    Avantajul concurentei, poti sa iti muti banii la alta banca. Eu ma gandeam recent sa ma mut la ING, dupa ce BRD sa pisat mine…

  19. Pentru ING miscarea e foarte avantajoasa:
    ramai cu banii la ei pe cont curent, fac economie de dobanda aia infima care o dadeau
    ramai cu banii la ei si iti faci cont de economii, au siguranta ca pot conta pe banii aceia si ii dau cu imprumut pe piata
    nu ramai cu banii la ei, asta e, nu mai dau o dobanda tie, nu mai incaseaza o dobanda de la altii.
    ING conteaza pe comoditatea oamenilor de a nu face formele necesare ca sa se mute in alta banca. In cazul meu, cred ca pot folosi homebank sa imi transfer banii pe cont de BRD, unde am alt card de la servici, si unde inca se mai da o dobanda mica la contul curent.

    Sunt destul de sigur ca aceasta “negociere” cu pumnul in gura practicata de ING este ilegala si trebuie sanctionata atat la OPC cat si in instanta. Noi ii finantam cu banii nostri si nu primim nimic in schimb, asta este un furt pe fata, tot conceptul de banca de cand exista se bazeaza pe ideea dai bani, primesti dobinda.

  20. In urma unor experiente neplacute cu bancile, prefera sa tin banii in alta parte.
    Nu mai vreau sa aud de banci in viata mea, nu mi-au tras tzeapa, nu am avut credite in ultimii 8 ani.. dar cand vad cu cata seninatate prostesc oamenii…
    De exemplu faza cu credit cu buletinul… ii aceeasi chestie ca si cand mergeau cuceritorii spanioli la indieni cu margele si oglinzi ca apoi sa-i inrobeasca.
    Oricum se va intoarce impotriva lor pentru ca cine s-a fript acuma, nu mai ia credit veci :/

  21. Ma gindeam cind o sa scrii despre asta.
    Toate bancile au dobinda la contul curent. Ba chiar BCR parca are 4%.
    Daca ei o fac ZERO, atunci eu pierd bani. Plus ca banii aia ii tin la ei in banca, parca as merita o scama aruncata pentru asta.
    Si cit despre depozitul ala de economii, dobinda de 4% e mizerabila.
    Orice dobinda trebuie sa fie peste rata inflatiei. Altfel pierzi bani. Anul trecut rata inflatiei a fost de 4.95%. Plus ca e foarte posibil ca dobinda aia sa fie si impozitata cu 16%. Si primesti mai putini bani decit ai bagat.
    Si vorba lui Harry, cind e vorba de contractat un credit la ei, iti dau mumu cit cuprinde. Nu stiu daca el a prins faza cu garantarea cu 130% din valoarea sumei imprumutate.
    Eu zic sa testez si altele cu oferte decente care au si banca plus casierie la orice colt.

    • Si culmea, ieri ING imi da un SMS cum ca poti primi nus cit la suta din valoarea reincarcarii nuscarei cartele de telefonie mobila. Sictir bah!
      Si la emailul trimis raspundeti poimarti. Probabil inca sint in asteptare.

  22. #54

    Băi, nici n-a trecut un an de când m-am mutat eu de la BCR la ING pe motive de nesimțire.
    Și după ce mi-am luat atunci o muie (big.lazyadmin.ro/2012/05/03/on-the-shitlist/ ) în primele zile în care am fost client ING acu’ vine și măgăria cu dobânda pe contul curent. Pana calului, încep să cred că eu am lipici la servicii proaste…

  23. #55

    Eu v-am zis de Intesa si de contul Lider unde dai 4 lei pe luna si ai de toate, comision zero la orice bancomat atat in tara cat si in strainatate si alte avantaje. Si nici macar nu lucrez la ei 🙂

  24. #56

    Creditezi banca cu banii tai si pentru asta mai si platesti bancii comision de administrare 🙂

  25. #57

    Eu am cont la banca Barclays.
    Nu platesc absolut niciun comision pentru nicio tranzactie, primesc dobanda daca imi la banii in card si chiar ma lasa sa scot bani si daca sunt pe 0.
    Facturile fiind pe “direct debit” (adica imi ia banii din cont lunar in loc sa ma duc eu sa platesc) daca nu am bani suficienti in cont pe data cand trebuie ei sa imi traga banii ma amendeaza cu £8.
    Doamne ce bine ca am plecat din Romania!

    • #58

      Si acolo in strainatate ai aflat ce inseamna direct debit? Ca noi aici in tara asta de lumea a treia nu stim de aceasta functionalitate…;)

      @Paul decat sa creditez ING sau orice alt carnat de banca care imi ia comision ba ca imi intra bani in cont ba ca nu scot de la bancomatul lor ba ca ma cheama ingrid si nu andra mai bine ii creditez pe intesa. Sunt mai simpatici.

    • #59

      Uite ca nu a murit patriotismul 🙂

    • #60

      Daca Romanica ar fi furat tot aurul din lume timp de vreo mie si ceva de ani(cum au facut englejii astia de-i lauzi tu asa mult…) poate ca nici pe-aici pe la noi n-ar mai percepe atatea comisioane.Capisci? (sa nu ma corectezi cu englejii te rog)

  26. #61

    Si eu am card ING-cel care costa 50 de lei anual! Daca incerc sa scot bani de la bancomat BCR, ING imi ia 3 lei minim! De ce nu scot bani de la ing? Pentru ca au bancomate putine! Sa nu mai vorbesc de digipass-ul de la ing care e cat o carte de credit aprape dublu fata de cel de la bcr! Singurul avantaj e homebank care e 3 lei lunar fata de 7 lei la bcr!

  27. #62

    Eu am fost la BRD. Din cauza comisioanelor si a serviciului BRD-Net (internet banking) schilodit, am plecat la ING. Cum am plecat? Am calculat cate comisioane platesc anual la BRD(170 RON), am calculat cate comisioane voi plati anual la ING(0 RON) si am decis sa ma mut la ING. Da, comisionul de schimb valutar este foarte prost. Cand te muti de la o banca la alta, calculezi pentru comportamentul obisnuit cat castigi pe dobanda, cat pierzi pe comisioane si tragi linie.
    Vreau sa schimb banca in urmatoarea perioada, insa nu am gasit ceva interesant.

  28. #63

    Rbs benefit + singira conditie e sa iti intre lunar minim 3000 lei

  29. #64

    Cel mai mare orgasm l-am avut in vara lui 2009 cu BCR-ul.A plecat maica-mea din oras cateva zile si mi-a lasat buletinul, extrasul de cont si banii sa-i platesc o rata.Ma duc la banca, ii arat si buletinul meu apoi vaca de la ghiseu imi cere 4 lei comision ca cica nu-s eu titularul.
    Ii zic, in ce baza?Imi arata sictirita un anunt mic, nestampilat, nesemnat, nenimic.Bai cretino, am venit sa-ti platesc o rata, am buletin lamine, am extras de cont am tot ce trebuie.Pentru ce-mi iei comision?Domne,daca vrei bine, daca nu nu -ti incasez rata si la revedere!
    Nervos, ma duc acasa (am platit comisionul,am luat chitanta de 4 lei bineinteles) scanez contractul si chitantele apoi le fut o mate reclamatie pe site-ul OPC Gorj.
    O sa radeti, dar a doua zi m-au chemat cei de la OPC, le-am explicat inca o data situatia si mi-au dat si nr. de inregistrare la reclamatie.
    Dupa vreo 4 saptamani ma suna din nou de la OPC si-mi spune un nene de-acolo ca reclamatia s-a solutionat si ca daca am drum pe la ei sa trec ca sa-mi dea raspunsul SCRIS (solicitasem eu asta in reclamatie).
    Ma duc la ei si acolo ma astepta o mandrete de hartie cum ca au fost amendati cu 5000 lei ron (adica 50 milioane vechi) pe motiv ca respectivul comision nu figura in contract (contractul era de vreo 3 ani inainte iar rahatul lor de comision intrase de vreo 3 luni).
    M-am dus iar la ghiseu la vaca aia, am asteptat cumintel la coada apoi i-am bagat hartia pe sub ghiseu (copie bineinteles) si m-am uitat la fata ei in timp ce-o citea.S-a uitat la mine cu o privire pierduta si m-a-ntrebat ca ce vreau.I-am zis ca nu vreau decat sa-i vad fatza cand citeste ce amenda si-a luat bcr-u de la cacatul lor de comison si ca exista totusi o mica posibilitate s-o plateasca chiar ea, vaca adica.
    Am avut orgasm cand i-am zis astea.Apoi, la vreo cateva luni ma suna un prieten si-mi zice, bah tu stii ca aia percep in continuare comisionul ala?Ii doare in cot deci in continuare si-si bat joc de oameni fara nici o tresarire.In ce ma priveste, am avut o data orgasm.Daca vreti, incercati si voi, cu o floare nu se face primavara…

    • #65

      Da usor te exciti omule 🙂 Pai o sa perceapa comisionul ala de cel putin 1250 de ori, sa-si recupereze amenda 🙂

    • #66

      Ceea ce inseamna ca te pricepi la inmultiri si impartiri.
      Ideea e sa-i faci sa sufere macar cat de putin.Si daaa, exista multe chestii muuult mai orgasmice decat sexul pe lumea asta .

    • #67

      Dar draga Paul, daca 1250 inmultit cu patru mii s-ar duce si le-ar fute care cate o plangere pentru abuz, care cate o reclamatie, ce crezi, s-ar mai gandi oare de doua ori inainte sa te mai abuzeze?Tipic romanesc, romanii tipa la ghiseu, fac spume, dupa care se duc frumos acasa si rad o bere.Nu s-ar duce ei sa protesteze acolo unde conteaza nici sa-i omori.

  30. #68

    pai ei scot un comision doar daca le incurca pe celelalte 2 care urmeaza sa le puna… nici nu stiam ca primesti dobanda pentru banii “de pe card”. Cel putin la BT n-am auzit sa primesc ceva, nici macar o scutire de comision ca am bani pe card si ar fi de bun simt daca dobanda oricum nu primesc dupa ei…

    • #69

      Stii din ce le-au crescut veniturile cel mai mult celor de la BT, nu? Ai ghicit, din comisioane (+15% fata de 2011). E una din putinele banci de la noi care au raportat crestere de profit in 2012, an care a fost jale. Dar nu-i bai, eu tot la ei raman. Mai bine la o banca cu actionari banditi romani, decat la o banca cu actionari banditi straini 🙂

  31. #70

    JP Morgan Chase (sau Chase Bank) – 0 comision la orice (in afara de retrageri de la atm-urile altor banci). dobanda 0.15% (deci nu 0).
    Comerica bank , comision la orice (nu 0), overdraft fee $150. Iata ca se poate si la ei, chiar mai rau decat la noi. 🙂

  32. #71

    acum mi-am amintit de statisticile in care aparea ca bancile castiga mai mult din comisioane ca din dobanzi :))

  33. #72

    Breh Arhi, fara suparare, dar daca peste 1 luna tu tot mai ai cont la ING (in pofida acestor impedimente impotriva carora protestezi atat de vehement) se cheama ca si tu meriti sa fii incadrat in marea categorie a oamenilor care dau din gura ca sa se afle in treaba.

    Nu e grav sa stii, o sa ai companie selecta. Vezi voinicii care la 8 dimineata vor sa emigreze dar pana seara isi dau seama ca de fapt nu e chiar asa usor si in replica decid sa mai stea cativa ani, asta doar pana apar joburile alea bune, normal. :)))

    • #73

      radu, ing imi ofera, inca, cel mmai bun internet banking di tara si bancomatele care ma scapa de contactul uman. asta nu inseamna ca nu trebuie sa iei atitudine la magarii de astea

  34. #74

    Am citit aproape toate comentarile si am rãmas socat… e o mizerie totalã în sistemul bancar… (trãiascã România)

  35. #75

    cum adica banii din contul de economii NU sunt garantati de stat la ING?

    dar depozitele?

  36. #77

    ma fac avocatul diavolului si spun ca bancile din tara noastra sunt diferite de cele din afara deoarece in afara 99% din populatie isi tine banii in banca si folosesc aproape numai cardul pentru plati si cumparaturi.In romania situatia e diferita: in momentul in care ti-au virat salariul pe card 90% din romani fac cozi la bancomate sa isi retraga banii,tranzactiile cu cardurile sunt si ele putine,la fel jumatate din masa de bani a tarii se afla in maiinile unor gigei care ii tin la ciorap si asa mai departe.Si astfel banca ii arde la greu pe aia putini care ii folosesc serviciile pentru a-si atinge target-ul de profit. Eu zic ca asta este crudul adevar…..

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam