Dar si voi știți că mințiți. Toata lumea știe ca mințiți. Și voi, când scrieți minciunile alea, vă mirați de cât de mult tupeu în minciună aveți.

Un semn evident că biroul este acum perceput nu doar ca un centru de cost, ci mai degrabă ca un spațiu esențial în care oamenii se pot conecta și sunt încurajați să lucreze la capacitate maximă prin intermediul unor noi experiențe legate de viața de birou este și apariția unor noi poziții în organigrama companiilor, precum cea de Workplace Experience Manager. De asemenea, o altă tendință importantă este impunerea unui număr minim de zile de prezență la birou de către marile companii. Aceste constatări subliniază importanța interacțiunii umane și a culturii organizaționale pentru motivația angajaților și indică și o modificare în abordarea echilibrului între viața profesională și cea personală

Nu-i așa că, de fiecare dată când mergeți la birou, simțiți că vă conectați la capacitate maximă și munciți mai bine și mai cu spor, departe de distracțiile casei? Nu-i așa că abia așteptați să începeți să mergeți 2 ore prin trafic, la dus și 2 ore, prin trafic, la întors, ca să fiți alături de colegi și să experimentați viața la birou? Totul pe timpul și banii voștri, desigur. Nu-i așa că vă simțeați triști și degeaba, făcând 10 secunde până la biroul din living, unde efectiv aveți toate uneltele necesare pentru a vă face treaba, fără a avea nevoie de interacțiunea excelentă cu colegii?

Doamna Oana Adjudeanu, mințiți, nimănui nu îi convine mersul la birou, în afară de șefii dumneavoastră. Și de căpușele din firme care intermediază contracte de închiriere și cărora le dați comisioane grăsune. Și de ceilalți directori și directorași care dețin spații de birouri sau acțiuni la spații de birouri. Și cărora li se prăbușesc visele de îmbogățire.

Așteptați-vă la pasul următor. Mărturiile angajaților care vo recunoaște, cu lacrimi în ochi, că tânjeau după mersul la birou și la activități specifice, de echipă, ședințe face to face, care să justifice salariile manageriașilor care nu fac nimic, dar care îi țin din muncă pe oamenii care chiar au treabă și tot tacâmul de necesități de astea. Asaltul e în toi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

77 comentarii Adaugă comentariu

  1. Ce mincinoasa infecta! Sper sa ajunga femeie de serviciu pe santier in Spania, si sa lucreze pe canicula cea mai mare, daca se poate prin Sevilla pe-acolo! Nesimtita dracului! Sa vada bucuria de a fi la locul de munca inconjurata de colegi si sa simta caface parte din “familie” in timp ce curata wc-urile din containerele supra etajate.
    Incredibil ba ce mu…sta!

    73
    • #2

      La mine mersul la birou ajuta cu creativitatea. Mereu gasesc noi metode prin care sa nu mai calc pe acolo minim sase luni.

      Dupa ce s-au incercat mizerii din alea cu minim trei zile, cu studii platite care dreg si arata, a lovit realitatea.

      1. Majoritatea candiatilor au spus clar ca prima conditie este WFH. Dar stai sa vezi salariul, bonusuri, extra concediu, biroul, activitatile, relaxarea, ce sali avem, ce open space sau camere de pace si liniste. They couldnt care less, multumesc, la revedere, nu ma intereseaza.

      2. Productivitate. A trecut ceva timp, tot mai multe echipe full remote, bai si sa vezi minune. Duduie economia, dar asa bate bine spre extra 50%.

      Toti mai relaxati, toti mai odihniti.

      3. Au inceput sa zboare din manageri si managerasi. Au inceput si echipele sa-i trimita la plimbare cu ședințele lor, cu status, cu update, planificari si rahaturi pe care le discutam acum, ca sa o luam de la zero later on.

      Ce trebuie facut? Care este clientul? Ok, mersi frumos, vb direct nu mai suna, deschidem noi din cand in cand.

      Asa ca mai sus s-a vazut ca sunt prea multi care o ard aiurea, au combinat niste pozitii si a inceput curatenia.

      Panica pe aia ramasi, te freaca la cap sa-i primesti in meetinguri, sa te ajute cu orice orice se poate, daca trebuie vorbesc ei, rezolva, organizeaza ei.

      Cred ca in curand daca le spun sa mearga sa-mi schimbe cauciurile primavara/toamna, sa-mi plateasca intretinerea si sa-mi pregateasca niste vinete la gratar pentru iarna o sa puna bani de la ei, doar sa-i las sa-si puna si ei ceva in calendar. In afara de am mai bruiat un om/echipa cu tâmpeniile mele.

      4. Spre disperarea terminatilor de la HR, people culture office si alte tristeti din zona aia, a aparut alta problema.

      Saptamana de 4 zile. Discutam de un an si pierd tot mai mult teren. Gafaie la fiecare discutie si deja s-a format o masa critica.

      Iar astia cu spatiile lor de rahat si overpriced sunt cei mai penibili. Au ajuns la un nivel de disperare brutal.

      Acum fiecare client conteaza, iar de la un etaj inchiriat in sus deja iti fac o lunga si pe a doua zilnic, pe toata durata contractului.

      Cred ca tot mai multe cladiri vor fi regandite in curand, probabil in centre de terapie si refacere pentru managerasi si office …something. aia din breasla de la Doamna One…pardon, Oana

      5
  2. #3

    Mostră de corporatreză, când iei ingredientele beției de cuvinte și începi să distribui la dozator. Denumită de unii cârcotași și scatofagie în formă continuată.

    56
    • #4

      Mostra de HReze mizera de fapt.
      Cand am avut acu vreun an mare sedinta online in care ni se spunea subtil ce bine va fi cand vom reveni la birou, oamenii s-au cam prins de pericol, si toata lumea a zis “n-avem nevoie, e foarte bine de acasa” – ba da masiv, unu n-a venit sa se cace pe el zicand ca da da eu vreau sa socializez in birou.

      Cred ca au regretat kktii ca era sedinta interactiva. In orice caz, acum dupa 1 an mergem 1 zi pe saptamana 🙁

      22
    • La HR in corporatii sunt angajate cele mai proaste fiinte.

      14
  3. #6

    Da’ poate o declaratie taiata din context. Poate studiul era despre barbatii casatoriti din companii si ale caror neveste lucrau in wfh.

    44
  4. #7

    Dupa cum ar spune ciobanul care se duce zilnic la munca: atat de multe oi atat de putin timp!

    34
  5. #8

    Ar merge de o manevră woke, făcută de doi angajați, care sunt convinși cu forța să vină la birou. Ajunși la birou se cuplează, și-o trag ca lumea, apoi se despart cu tam-tam.

    Unul pleacă și cel rămas dă compania în judecată pentru facilitarea traumelor psihologice suferite.

    Așa le-aș dori, din toată inima…

    59
  6. #10

    oare ce ar face una din asta daca s-ar desfiinta munca de la birou si postul ei nu ar mai avea relevanta…

    33
    • #11

      Nici nu stii ce suferinta era in pandemie …

      23
    • #12

      La o firma primeam lunar 1000+ eur pentru “transport la birou”, scris clar in contract. Plus ceva alocatie daca aveai copii, ca “stai departe de familie”, asa vreo 300 de copil.
      Pentru lucratorii de acasa 100%, aceste beneficii au fost taiate. E normal sau nu?

      9
    • #13

      @Add: lucratorii de acasa erau fortati sa stea acasa? Daca nu, atunci nu vad unde e problema.

      9
    • #14

      ti se pare aiurea ca e taiata suma pentru drum celor care nu mai fac drumul si suma pentru stat departe de familie pentru cei care sunt langa familie?
      e ok, le taie p-alea, insa ar trebui sa compenseze ce nu mai cheltuie cu tine la birou (curent, net, apa, cafea. chirie nu, daca nu s-a schimbat sediu;)

      9
    • #15

      @Lucifer: repet, nu te obliga nimeni sa stai acasa. Poti foarte bine sa te duci la birou si sa consumi cat vrei tu daca asta este marea problema. Pentru noi, restul, cele 2 ore scutite pe drum sunt divine si e tot ce e mai important, indiferent ca trag apa de cateva ori in plus fata de o zi e la birou sau folosesc o priza in plus. Lol, mari costuri. D-aia apar idioti ca asta din articol, pentru ca sunt si pretiosi care vor si beneficii ca stau acasa.

      Asa ar trebui sa faca orice firma. Vrei sa vii la birou? Iti asiguram costul cu transportul, o masa de pranz si un bonus lunar. Vrei sa stai acasa? Nicio problema, iti uram serviciu usor.

      23
    • #16

      @Add, nu inteleg unde este nelamurirea. Daca se primeau bani de transport, dar acum transportul a fost scos din schema este normal ca aceasta remuneratie sa dispara.

      15
    • #17

      @Add, faptul ca tu iti pui asemenea intrebari arata fara dubii ca oricum iei prea multi bani pentru cat te duce capul.

      40
  7. #18

    Ce sa mai aștept pasul doi, că l-am văzut deja din 2020! Dom’le suntem stresați acasă, nu avem cu cine sa vorbim, voi sunteți familia mea, ce mișto e cu voi, altfel puteam sa muncesc cu zumzet pe fundal, directorasul mă aștepta cu ușa deschisă și îl găseam oricând, a mai mișto glasul real decât glasul mailului… Tuva-n guriță de lingăi!
    Îmi plăcea să merg la birou, doar că sa vad vena directorului pocnind când mă zarea cu colegele pe lângă mine. Cum poate lache ăla urat sa le întrețină pastea și alea sa nu roiască in jurul unui director șmecher că mine?!?! Mai avea puțin și le dădea în judecată!! Cum sa refuzi doamna judecător unu că mine??
    La alta uzina, nu știu ce s-a întâmplat, cine avea mașină de munca trebuia sa vina in permanenta la birou. Cum sa refuzi mașină doar că sa muncești 4/5 de acasă?? Blasfemie!! E drept că e mașină care face cat un apartament dar ba… Mă chis pe ea! Și pe voi….

    17
  8. #19

    “o altă tendință importantă este impunerea unui număr minim de zile de prezență la birou de către marile companii. Aceste constatări subliniază importanța interacțiunii umane”
    Logică imbatabilă: companiile vă obligă să veniți la birou, prin urmare e clar că interacțiunile umane sunt importante.

    Dar de ce să ne oprim aici: Rușii au tendința să efectueze operațiuni speciale. Această constatare subliniază importanța extinderii granițelor Rusiei.
    Politicienii au tendința să fie corupți. Aceasta constatare subliniază importanța dezincriminării abuzului în serviciu.

    Mă opresc aici că poate m-am ambalat degeaba. Poate articolul e generat cu ChatGPT că tanti e plătită la număr de cuvinte. Și eu aș face la fel.

    38
    • #20

      Indienii dintr-o rezervaţie izolată îl întreabă pe noul şef de trib dacă iarnă va fi friguroasă sau blândă. Tânărul şef de trib nu e deloc familiarizat cu tradiţiile străbunilor, aşa că le spune să culeagă vreascuri şi se duce apoi să telefoneze la Serviciul Naţional de Meteorologie.
      – Iarna va fi friguroasă?, întreabă el.
      – Aşa se pare, i se răspunde.
      Şeful de trib le spune oamenilor lui să strângă mai multe vreascuri. După o săptămâna, sună iar:
      – Sunteţi siguri că va fi foarte frig?
      – Absolut siguri.
      Şeful de trib le spune oamenilor să strângă toate lemnele de foc pe care le găsesc. Peste o săptămâna sună din nou:
      – E aşa cum mi-aţi spus?
      – Va fi cea mai friguroasă iarnă din istorie.
      – De unde ştiţi?
      – Pentru că indienii strâng lemne de foc ca la balamuc!

      Si acum varianta in corporateza:
      O alta tendinta importanta este colectarea de cantitati imresionante de lemne de foc de catre marile triburi de indieni din rezervatie. Aceste constatari subliniaza ca va fi o iarna extraordinar de grea.

      24
  9. #21

    In UE se platesc acum cele mai mari taxe pe poluare din lume, pentru ca vrem sa fim verzi
    In același timp vrem ca lumea sa meargă la birou, eventual făcând in fiecare zi 2 ore plus.
    Disonanta cognitivă este la maxim in cazul ei.

    39
  10. #22

    Aici discutia e mai lunga 🙂 depinde de situatie in care esti familie/copii.
    Da altfel ma concentrez de la birou mai este si partea sociala iesit cu colegii la cafea,tigara…insa pentru mine e ok..fac 20-25 de minute pana la birou..altii stau in afara orasului,au copii e mai dificil de ajuns,apoi problemea cu parcarea ca nu toti au loc primit de la firma.
    Avantajul e ca programul inca e flexibil 3 din 5,uneori 2 din 5 depinde de situatie poti vorbi cu managerul.

    15
    • #23

      Da, normal. Sunt si d-astai fierti pe socializare pentru care colegii de birou sunt totul si nu au alti prieteni, sunt si aia care rup DOTA in doua cand lucreaza de acasa. Dar asta nu inseamna ca majoritatea populatiei e de acord sa piarda minim 2 ore pe zi pe drum, doar asa ca sa apara pe statistica.

      27
    • #24

      Da ce sa zic, maxima concentrare intr-un open space cu 30-80 de oameni dintre care 15 se hahaie, 10 vorbesc la telefon, 27 nu au telefoanele pe silent si le suna notificarile si 4 se uita tot la un laptop la un clip funny, cu volum ofc.

      36
    • #25

      @punKreas perfect de acord…la mine e ok din punctul asta de vedere se poate discuta cu managerul si nu am auzit pana acuma cineva sa fi avut probleme,am colegi care vin odata pe luna altii zilnic.

      1
  11. #26

    Femeia aia e de-o inutilitate crîncena. Corporatistu clasic, batut in cap, indoctrinat etc. Asta daca ce spune acolo vine din suflet. Daca nu, e doar o alta lepra.
    N-am auzit unu d-asta sa spuna ca muncitu de acas a scazut productivitatea sau ceva concret. Gen.. hai ba la birou ca altfel dam in plm faliment, ca d-acas o freaca toti. Toti o ard numa cu kkturi d-astea….interactiuni umane, experiente inedite and shit. Kk-m-as in gura lor timp de 3 ore juma, atat cat imi ia drumu dus intors de la birou.

    38
    • #27

      Stai la tara cumva si biroul e in oras? Daca da, e alegere strict personala sa stai 3 ore in trafic.

      7
    • #28

      Iata si primul manageras ( Add) oparit ca oamenii normali nu ii impartasesc viziunile. Ce se intampla bos, nu poti sa iit exerciti power trip-urile fata de niste scaune goale? Te simti neimplinit in viata ca nu ai pe cine oropsi fizic deoarece acasa la tine esti sub papuc?
      Hai jet.

      19
    • #29

      Is 2 ore in cel mai bun caz. Ma gandeam la altceva cand am zis 3 ore juma. Si stau in oras, chiar in bucurestiu ala vechi, de pe vremea lu nea nicu. Doar ca transportu in comun e pilaf. Desi am la 5 min de casa si tramvai si tobuz. Si la vreo 20 min si metrou. Vin greu, merg prost, tramvaiu abia se târâie ca altfel sare-n mortii lui da pa sinele alea antice, autobuzu nu ma duce direct tre sa combin cu altu si vin aiurea plus ca n-au benzi dedicate, stau a-mpulea in cârdu de masini. Metroul e cea mai ok solutie, da si asa tot fac o ora cu totu. Plus o ora inapoi. Daca kktzii astia care-au fost si care sint primari, ar fi investit in transportu public era brici. Tramvaiu m-ar fi dus direct la job in max 30 min cu tot cu mersu pa jos. Daca ar fi mers asa ca-n vest. Da’ ce sa faci, n-ai ce sa faci.
      Mai bag motoreta cand e ok afara, da nu-mi convine ca e pa banii mei. 4.5-5 la suta in oras, minim 20 km pa zi, plus uzura, plus stresu din traficu bucurestean, nu e afacere. Macar nu mai pierd timp (30 min dus intors) si nu am grija parcarii.

      12
    • #30

      @Add: spune-mi că ești un căcat de middle manager fara scop și valoare adăugată, fara sa îmi spui asta. E alegerea mea sa lucrez de unde vreau, pentru că eu sunt angajat să lucrez X I Y timp, nu sa te fac pe tine sa pari util. Nu că ar putea cineva să facă asta.

      10
  12. #31

    Angajator – Colliers, comercial real estate services. Asta e motivul pentru articolul ala. Fata lucreaza la o companie care e implicata in administrare si inchiriere de spatii comerciale si birouri. Daca firmele isi lasa angajatii acasa, una ca asta risca sa isi piarda locul de munca.

    62
  13. #32

    Eu merg doar o zi pe săptămână la birou și e cea mai neproductivă zi din punct de vedere muncă. Minim două ore suntem în pauze de țigară, încă una pauză de prânz. Mă duc la relaxare la birou, acasă sunt mult mai concentrat.

    42
  14. #33

    Ce functie ai ? Sunt Workplace Experience Manager ! sau spune-mi ca esti inutil fara sa imi spui ca esti inutil.
    ”abordarea echilibrului între viața profesională și cea personală” in traducere exacta : viața profesională trebuie sa ocupe 90% din viata ta si ce mai ramane pentru viata personala.

    21
    • #34

      Chiar n-am idee ce poate să facă un WE Manager. Eventual să se ocupe de aparatul de cafea.

      19
  15. #35

    La fosta fabrică, au venit, pe lângă mizeriile astea, și cu “majoritatea clienților s-au întors la birouri, cum credeți că se simt oamenii ăia când vorbiți cu ei și le spuneți că voi încă munciți de acasă?” – mi-am activat microfonul doar ca să râd 30 de secunde…

    41
    • #36

      Bonus: la două luni după textul ăsta, ne-au anunțat că tot departamentul (aprox. 140 de oameni) se mută în India. Nu m-am putut abține și am întrebat: cum credeți că se simt clienții din UK și Irlanda când ei plătesc prețuri în lire/euro și voi vă plătiți angajații în rupii?

      50
  16. #37

    cred ca varianta cea mai buna e sa lasi omul sa aleaga.
    mie unu imi place la birou si da ma concentrez mai bine ca acasa unde as sta sa ma joc cu fi-miu in loc sa lucrez.
    de mers am de mers vreo 10 minute cu masina (firmei) sau cca 30 min pe jos (pe care le pun la facut miscare ca alta oricum nu fac).

    29
    • #38

      Subscriu. Si mie imi place la birou mai mult si am colegi super, nu vin cu scarba la lucru sau cu scarba de a-mi vedea colegul si seful. Dar sunt oameni si oameni, locuri si locuri. Acasa procrastinez la maxim, nu am cultura lucratului de acasa.

      13
  17. #39

    @VladM, asta tine de o oarece educatie si de respectul reciproc. Nu toti oamenii sunt târlani, stii… si nu toate open space-urile au zeci de oameni.

    La subiect: am stat 7 luni acasa in 2021 si mi-a lipsit socializarea de la munca. Mai schimbi o vorba, te mai consulti cand ai un caz ciudat, te mai amuzi de vreun client plecat cu sorcova. Asta nu inseamna ca vai mie, nu ai prieteni.

    Mai stau si acum acasa cand am chef, nu are nimeni din management vreo problema cu asta. Ideea e sa nu obligi oamenii sa vina 5 zile pe saptamana la birou si sa nu-i tratezi de parca aprioric ar fi niste lenesi care nu ar lucra nesupravegheati.

    21
  18. #40

    Oricum lumea sta 2h in trafic pentru ca trebuie sa isi duca copilul la cea mai buna gradinita/scoala care e minim la jumatate de oras distanta, apoi trebuie sa il ia de la cea mai buna gradinita/scoala ca sa il duca la cel mai bun club sportiv in cea mai buna si cea mai mare masina…

    13
  19. #41

    Este clar ca marile corporatii pompeaza bani grei in presa pentru a spala pe creier oamenii inducandu-le falsa impresie ca a veni la birou este benefic pentru toata lumea.

    Practic daca-mi iau laptopul de pe biroul din living si ma deplasez cu el 2h prin trafic la o alta cladire, sa inteleg ca sunt mai productiv ? WTF

    16
    • Corporatiile baga bani peste tot pt a-si spala pe creier angajatii, de la hr la marketing si ceata de manajeri inutili toti lucreaza pt a transforma angajatul intr-un robot programat sa respecte cu sfintenie regulile corporatiste.

      11
    • #43

      Tu crezi ca toti lucreaza in corporatii si ca toti fac 2 ore prin trafic?

      2
    • #44

      Nu toti. Vreo 50% in corporatii, vreo 40% bugetari si 10% prin alte parti.

      3
  20. #45

    ce inapoiata e povestea asta. in sistemul bugetar colcaie de worplace experience manageri

    11
  21. #46

    Pe vremuri Workplace Experience Manager se numea vechil sau mai recent se numesc si slave driver.

    8
  22. #47

    Pare ca fac nota discordanta aici dar eu prefer sa merg la birou o zi sau doua pe saptamana. Pentru interactiunea cu colegii din echipa. Si la birou, dar si dupa munca, la bere.

    5
    • #48

      Sa inteleg ca nu ai prieteni. Daca se inchide firma, nu mai ai cu cine socializa….

      6
    • clasicul “Da de ce vrei sa ai interactiune cu oamenii cu care muncesti?”

      1
  23. #50

    Citind functia pe care o are doamna cu declaratia, mi-am reconfirmat ca orice functie are mai multe de 3 cuvinte in denumire e inutila.

    10
  24. “nimănui nu îi convine mersul la birou, în afară de șefii dumneavoastră” – sursa: Cetin, blogger de vreo 100 de ani.
    Nu este o subestimare a ceea ce faci ci o mentionare a faptului ca matale, introvertus maximus, muncesti de acasa ca asa vrea pula ta de dinainte sa fie cool, deci nu prea ai cum sa iti dai cu parerea la “unde vor oamenii sa munceasca”. Matale nu vrei sa muncesti de la birou, ceea ce ai si facut.

    in lumea reala, a celor care dau cu matura prin birouri, treaba e impartita. Majoritatea oamenilor prefera wfhul, clar. Dar, exista oameni care vor si la birou. Din motive diverse.
    Cred ca cel mai “clar” motiv este apartament mic. Sau “copii acasa”.

    mie varianta 1/2 zile la birou/saptamana mi se potriveste ok. Desi pierd o ora de somn si vreo 10-20e. Dar, perioada de full wfh m-a cam dus putin spre un burnout mental.

    21
    • #52

      Achiesez la acest punct de vedere. Eu mă duc 1-2 zile pe zi la birou, mai stau de vorba cu colegii, ne mai explicăm lucruri pe desenate, nu prin intermediul ecranului.

      Prin contrast, soția lucrează zilnic de acasă (firma nu are sediu în România) și i se suie la mansardă. Iese să se mai aerisească, dar în rest simte acut lipsa interacțiunii umane cu colegii, chestii care s-ar rezolva mai rapid live decât prin telefoane / slacks etc.

      …făcând 10 secunde până la biroul din living

      O altă treaba pe care foarte greu am ajuns să o conștientizez este lipsa de compartimentalizare a vieții. Când plec de la birou… am plecat de la birou. Am timp 45 de minute în tramvai să-mi revin, ajung acasă cu modul “sunt acasă” și asta e. Dar când lucrez acasă mi se întâplă să răspund la mesaje și pe la 9 seara pentru că dacă tot sunt lângă laptop, dacă tot știu răspunsul, ce-ar fi să-l ajut pe om, și uite așa intru în modul “muncă” din nou. Am început să fac un gest explicit de a închide laptopul de serviciu ca să nu-mi mai fie atât de ușor să mai intru să mai fac câte ceva, dar tot nu se compară cu deplasarea fizică într-un spațiu destinat muncii. Poate dacă aș avea vilă cu birou propriu mi-ar fi mai ușor, dar întrucât biroul e sufrageria…

      18
    • #53

      O gramada de hateri pe aici, care mor ori de ciuda ori habar n-am ca astfel nu pricep de ce se da cu minus la doua comentarii bine argumentate si logice.

      6
    • @jollyca: io am birou propriu. De cand a inceput wfh-ul, exceptand juma de an, am avut mereu camera mea.
      A fost tare ca in 2019 m-am reapucat sa ma joc. Mi-am luat computer de gaming, m-am jucat. Si a venit pandemia. Si…lucram in dormitor. Dupa care inchideam usa si…inchisa ramanea.

      Acum am biroul birou si am o camera separata unde am ps5ul. Singurele chestii din camera de munca sunt, acum, o bicla si trotineta, ca e aproape biroul de usa.
      E o mare chestie sa pleci din camera aia si sa inchizi munca.

  25. #55

    E de tot rahatul comunicarea si vrajeala, dar nu cred ca absolut toata lumea vrea sa lucreze numai de acasa. Eu ma folosesc de birou, imi programez anumite activitati, ma ajuta.

    Echipa mea are aceeasi flexibilitate. Da, sunt anumite momente in care se cere intalnire la birou chiar pentru a colabora mai eficient.

    Impunerea mersului la birou in zile fixe mi se pare problema.

    Si HR-u… HR-u ca departament e problema.

    5
    • #56

      Care ar fi acele momente Cristi? Momente care nu s-ar putea dezbate prin teams meeting sau slack sau ce folostit voi in loc de a fi prezent fizic acolo.

      5
    • #57

      momentele cand dai la buci la colega de la conta. sau ceva de genu

    • #58

      “pentru a colabora mai eficient”.

      Si eu te voi crede pe cuvant fără sa oferi niciun fel de dovezi pentru ca asa zici tu.

      Nu se impune, dar se cere. Care e diferența? Se poate răspunde, în mod flexibil, si negativ unor astfel de cereri?

      Ce este eficient în a petrece doua ore pe drum la birou și înapoi?

      Eu am senzatia ca nu ai proprietatea termenilor eficient si flexibilitate.

      8
    • #59

      Nu toata lumea lucreaza in IT sa poata trai lejer pe teams si slack. Si nu in toate domeniile se sufla pene’n cur la angajati (toti de la manageri la portar suntem pe salar intr-o companie care nu e ta).

      Nu stiu cum sunteti voi, dar in loc sa o labaresti 2 ore pe un teams mai bine discuti 30 de minute face 2 face.

      Sa nu vorbim si despre deosebitii care au un talent deosebit in a sabota discutii de genul ca asa li se scoala lor.

      Nu toata lumea sta in Bucuresti. Altii traiesc in orase unde nu faci 3 ore in trafic.

      Flexibil este sa stabilesti cu oamenii ce prefera pentru a realiza un proiect la timp. Daca merge doar online/remote asa sa fie.

      Din ce vad in cometarii exista doua categorii… IT-istii si altii. :))

      To each his own i guess.

      1
  26. #60

    Mi-a aparut si mie in feed-ul de Facebook o tanti de asta care lauda reintoarcerea la birou. I-am lasat un comment si i-am zis ca parerea ei este Senzationala, Utila, Geniala, Interesanta, Pertinenta, Unica, Laudabila si Antologica. Mi-a dat block, nesimitita.

    16
  27. #62

    Citind textul “duamnei” am vomitat puțin în interior. Și m-am felicitat pentru două chestii înțelepte (cam singurele) pe care le-am ales în viața asta.
    1. Am plecat dintr-o poziție top management din ceva firmă aproape multinațională. 2.Nu am rămas să muncesc în München și să îmi pierd aproape zilnic 3 ore în trafic. În rest aproape zilnic trebuie să îndur cu stoicism faptul că unui coleg de birou îi duhnește gura iar altul duhnește a transpirație. Când aceeași muncă,cu mai mult randament și mai puțin stres am făcut-o în pandemie de acasă,cu țigara în bot și asezat pe un scaun confortabil.

    6
    • #63

      “de acasă,cu țigara în bot ” as putea crede ca si ceilalti colegi au aceeasi parere despre tine :)))

      1
  28. #64

    Eu aș merge 5 zile pe săptămână la birou, cu condiția ca sâmbătă și duminică să nu mă sune ca să intru remote ca să rezolv o problemă (nu mă interesează urgența ei, vreau ca weekendul să fie mereu liber). Nu lucrez într-un domeniu care să justifice munca în weekend, dar corporația consideră că trebuie să-i fiu la discreție tot timpul.

    1
    • #65

      Și încă lucrezi acolo pentru că?

      9
    • #66

      Pentru că așa e în IT în general.

      PS: un thumbs up îl ai de la mine. Nu că mi-ai fi dator cu ceva pentru el. Doar zic că ai dreptatea ta.

      1
    • #67

      Adrian B: Stii de ce se intampla asta? Pentru ca tu accepti

      3
    • #68

      Adrian B iar legatura intre mersul la birou si overtime de weekend(care cu siguranta nu s-ar opri daca mergi la birou zilnic) fiind.. doar in capul tau.
      De aia faci overtime pentru ca nu ai sange in instralatie sa iti refuzi managerasul, overtime-ul nu e obligatoriu da de ce sa citesti tu contractul tau de munca cand poti sa te plangi pe net.

      2
    • #69

      @ anton

      Nu am contract de muncă la firma unde lucrez de facto. Sunt intermediar. Firma unde lucrez de facto poate oricând renunța la serviciile mele. Și dacă aș avea contract direct cu ei nu m-aș certa cu ei, că partajază cu alții baze de date cu angajați incomozi. Soluția e doar demisia. O să vină și vremea ei. Nu am garanție că nu dau din lac în puț, dar nici să stau veșnic aici nu e ok. De fapt, nu recomand nimănui să stea prea mult într-o firmă. La ce exigențe sunt la angajare, nu ai cum să înveți toate chestiile alea într-o singură firmă.

      Da, sunt conștient că și dacă aș lucra L-V la birou, tot mi s-ar cere și muncă de weekend. E plătită, dar nu merită. Ce am zis eu era doar wishful thinking.

      1
  29. #70

    wfh-omerii sunt mai agresivi decat birou-ersii

    2
  30. #71

    Munca remote ar trebui permisă în funcție de cât de productiv e omul. Și cât de dispus e să ajute colegii și când lucrează de acasă.

    Am colegi care și la birou se prefac că au treabă când le cer ajutorul, dar dacă trag cu ochiul în monitoarele lor îi văd că o ard aiurea pe Youtube sau alte site-uri.

    Munca de acasă a dus expresia “am treabă” la alt nivel. O scuză pentru a fi egoist și a freca menta.

    Unii nu pot lucra sau colabora decât împinși de la spate de șefi. Pe-ăștia i-aș trimite la birou tot timpul.

    Ce mă deranjează e aducerea la birou la grămadă, fără a lua în considerare dacă omul era productiv și de acasă. Dacă omul termina treaba la timp și-și și ajuta colegii mai noi sau mai puțin experimentați, atunci lasă-l să lucreze full remote!

    2
    • #72

      “Am colegi care și la birou se prefac că au treabă când le cer ajutorul, dar dacă trag cu ochiul în monitoarele lor îi văd că o ard aiurea pe Youtube sau alte site-uri.”

      Vezi bos de ce trebuie sa faci overtime? Sounds like a you problem. Nu te descurci in timpul saptamanii sa iti inchei taskurile si ai nevoie de ajutor de la aia care si le-aui incheiat si freaca menta pe youtube. Ce te fute pe tine grija de ce face altul daca pe seful tau nu il fute adeeasi grija? Esti invidios pentru ca esti mai lenes/habarnist/indolent decat aia care o freaca pe youtube? Be that as it may, oricum nu e treaba ta ce face altul e treaba sefului tau.

      4
    • #73

      Softul e compus din mai multe straturi (layere), care comunică între ele. Sunt echipe pentru fiecare bucățică. Atunci când implementăm chestii depindem și de alte echipe. Că bucățile alea de cod comunică între ele. Logic că trebuie să-i întreb pe alții ce format au datele care sunt transmise la layerul meu și ce vor să fac cu ele mai departe, ce răspuns să dau și încotro. Pentru asta, ghici ce: trebuie să COMUNIC cu niște colegi.

      Mai e și categoria juniorilor, care au nevoie de instruire, că nu ne-am născut toți experți în ultimul framework de JavaScript sau altceva ce e acum la modă.

      Dar unii ca tine uită de unde au pornit și după ce s-au văzut oarecum experți într-o chestie ce oricum va fi expirată în câțiva ani ignoră că e doar o chestiune de timp până vor fi din nou juniori pe altceva ce încă nu a apărut.

      Ăștia ca tine sunt fericiți să nu-i ajute pe alții și să le dea cu flit. Munca remote e o binecuvântare pentru cine a beneficiat de ajutor când era la început, dar nu vrea să returneze favoarea pentru alții care nu s-au născut din mămicile lor cu 10 ani de experiență JavaScript, React, Spring Boot, Angular, .NET etc.

      În weekend lucrez pentru că niște “experți” din țări mai low-cost ca a noastră bușesc codul (tot lucrând în weekend) și eu trebuie să-l repar.

      Dar tu dă-o pe-aia că nu-mi fac eu treaba. La birou cu tine! 🙂

      3
    • #74

      “…Pentru asta, ghici ce: trebuie să COMUNIC cu niște colegi…”
      De ce nu o poti face prin teams si screen sharing? Vrajeala de popa de tara.Tu ceri ajutorul colegilor in timpul saptamanii si esti fiert ca te ignora cu succes dar repari dupa altii in weekend. Da da, sigur ca da.
      Zi mai bine ca esti un inadaptat social, singur si virgin care vrea sa vina toata lumea toata saptamana la birou ca poate asa mai vede si el o buca ceva.

      3
    • #75

      Eu o pot face prin Teams și screen sharing. Ei nu pot, că “au treabă”. Din cauza unora ca ăștia suntem toți chemați la birou.

      Nu vreau să mergem toți la birou. Dar putorile care doar mimează munca, da. Ăia doar păziți de șefi se deranjează să răspundă la un mail.

  31. #76

    Eu o pot face prin Teams și screen sharing. Ei nu pot, că “au treabă”. Din cauza unora ca ăștia suntem toți chemați la birou.

    Nu vreau să mergem toți la birou. Dar putorile care doar mimează munca, da. Ăia doar păziți de șefi se deranjează să răspundă la un mail.

    • #77

      @ moderator

      Vă rog să ștergeți acest comentariu (apare de 2 ori). Mulțumesc!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.