Și încă una despre furturile PSD de la primării.
Suntem în 2020, este absolut inacceptabil ca sistemul nostru electoral să fie la fel ca în 1820, cu hârtii pe care pune deștu și pe care le numără stăpânii în funcție de cum au nevoie.

Trebuie o regândire profundă a întregului sistem electoral, de la bază și scos un sistem care să permită votarea complet anonimă și, în același timp, imposibilitatea de a se putea fura.

Și nu ar fi deloc greu, având în vedere tehnologia actuală.
Cum ar fi un sistem de vot cu tabletă? Intri în cabină, răsfoiești candidații, bifezi pe cine vrei, votul se contorizează, the end. Fiecare secție de votare având rețea proprie de transmisii de date, inaccesibilă fizic din afară, în afară de o legătură directă cu BEC. Toate datele sunt disponibile, în timp real, reprezentanților partidelor, care pot verifica cu datele de la BEC în orice moment. Alertă în sistem când cineva vrea să voteze dublu. Lipsa oricăror procese verbale falsificate, baloți de hârti transportați aiurea prin țară, lipsa cozilor la birourile electorale.

Până și la porcăriile astea de buletine se poate face un sistem de securizare și aparteneță, îi pui un cod EAN sau QR fiecărui buletin alocat în secție, nu poți da oamenilor decât buletine cu un singur grup de coduri, ce aparține secției respective. La final, fiecare din cei ce numără verifică legalitatea codurilor.

Simplu, nu?
Nu prea, pentru că, atâta timp cât nu se schimbă gașca PSD USL PNL care căpușează românia, nimeni nu vrea, cu adevărat, să facă procesul de vot simplu și ferit de furturi. Pentru că prieteniile economice sunt transpartinice, alternanța la putere înseamnă alternanța la furat bani și nu ne faultăm reciproc atfel. SIngura șansă, acum, este USR.

Vedem.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.