Am fost azi la pașapoarte, să văd când e program, unde e localizat exact, chestii de astea, pentru că tot mă plictiseam, de la prima oră, după ce am fost pe la tribunal.

Am văzut, am aflat, desigur, erau vreo 5 persoane mari și late înăuntru, sistem de bonuri de ordine, cu un megafon care anunță cine e următorul. Normal, nu e vară ca să avem nevoie de pașaport, deci de ce ne-am face pașapoarte acum, nu?

Știți ce e haios? Că deși există sistem cu bon de ordine, oamenii stăteau frumos la coadă, elegant, cât de cât, în loc să stea pe scaunele alea din sala de așteptare. Dacă cumva le ia cineva locul?

Și așa a fost și dimineață, la registratura tribunalului. De ce să stăm frumos jos și să așteptăm să ne vină rândul, când putem sta și mai frumos în picioare, la coadă la ușă?

Simt oamenii de pe teritoriul aceste țări o nevoie nebună de a sta la coadă. Românii, din ce știu și văd eu, sunt singurii care se pun la cozi la îmbarcare, deși mai au o oră până la avion și după coadă ajung într-un autobuz. Dar prin loc în autobuz și asta e ceva!

Nu știu dacă e educația comunistă sau spiritul dacic de oaie, dar de chestia asta niciodată nu cred că vor scăpa.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

108 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    spirit de oaie, cred eu,

  2. #2

    … frumos, ordonat ordonat prin metoda “buluc”

  3. #4

    Si bataie pe urcatul in avion, desi fiecare are loc rezervat .

    • #5

      si ridicatul in picioare cand aterizeaza avionul, asteptand ca, printr-un miracol, toti ceilalti sa dispara din jur

    • #6

      Cel mai mult imi place cand cineva are taspe plase si plasute si plasoaie din duty-free si se ridica primul sa isi adune catrafusele, blocand sirul de oameni care nu au bagaje si vor sa iasa.

    • #7

      La Ryanair, primești loc random, dacă nu plătești 3 euro peste valoarea biletului ieftinache. Bineînțeles că NIMENI nu plătește cei 3 euro, dar toți vor să stea lângă nevastă, copil, soacră(sîc). Și după îmbarcare, se pierd minute bune cu negocierile și permutările. Vino de la H4 la A2, în locul ăluia care a plecat la B lângă nevasta ușuită de la G, freacă-ți bagajele și nervii, până rămâne un prost fără loc (pare imposobil, dar s-a întâmplat) și se ceartă cu stewardesa.
      Îți sare tot avionul în cap dacă vrei să râmâi pe locul tău, scris pe bilet, și refuzi combinația generală.

    • #8

      La avion are totuși un sens să nu fii printre ultimii: riști ca bagajul tău de mână să fie trimis la cală, ceea ce poate fi destul de neplăcut. Trebuie să-ți scoți toate catrafusele mai importante/valoaroase din el și apoi să mai pierzi vreo jumătate de oră prin aeroportul de destinație.

    • #9

      Asta cu plasutele din duty free are o mica explicatie: cateodata se mai si fura. Am patit eu o data, imi luasem niste prostii (ciocolata, etc), am stat foarte relaxat la aterizare ca sa constat la final ca nici urma de punga mea de duty free (probabil alt pasager a crezut ca punga aia cu dulciuri s-a pogorat din cer si e de datoria lui sa o ia). :)))

    • #10

      haoleu…

    • #11

      Milano anul trecut. am zburat cu ryan air si am avut imbarcare prioritara pentru cei 7 euro in plus. era o coada imensa, am reusit sa beau si ultima bere, relaxat, m-am dus in fata alora si am trecut ca un mare bulangiu. in autobuzul de afara aveam niste locuri rezervate pentru noi astia speciali. era un lant de plastic care delimita hoarda de cei alesi. atunci a fost a doua oara cand am avut convingerea ca oamenii aia chiar vroiau sa ma stranga de gat.
      prima oara a fost cand mi-a scapat de pe balcon o scrumiera plina de la etajul 7 in fata blocului printre boscheti fix cand era adunata o multime de pinguini in fata bisericii de langa bloc cu ocazia #fiecalumina pastelui. cam 1000-1500 de oameni au inceput sa murmure nervosi si incercau sa identifice nenorocitul care a comis magaria. sinistru. lasere, lanterne si alte instrumente au scanat fata blocului cateva minute. asta in conditiile in care nu am lovit pe nimeni. iar daca suporta mirosul lumanarilor pot sa traga pe nas si niste scrum proaspat. tarani.

    • #12

      @VOC, aproape am pățit-o. Am stat frumos pe fundul meu și nu m-am băgat ca nebuna la coadă, ajung la locul meu și vreau să-mi pun bagajul de mână sus (un rucsăcel mai mic, mai ușor și mai puțin voluminos decât ghiozdanul unui elev de clasa I). Sus era plin cu toate trollere și plasele de duty-free posibile. S-a milostivit cineva de mine și i-a găsit un pic de loc la 2 rânduri distanță.

    • #13

      intrebare pentru zburatori:
      doar la low cost se bate din palme la aterizare sau si la KLM, AirFrance etc se intampla la fel :))

    • #14

      oriunde majoritari sunt romanii.

    • #15

      Nu uita crucile facute inainte de decolare si la aterizare.

    • #16

      + pupat icoane

    • #17

      @Vlad: in Spania pe ceva linie interna mi s-a intimplat. Si nu erau multi romani in avion.

    • #18

      @Radu, probabil nu ai aflat, dar, compabiile aeriene, pentru a crea o experienta placuta pasagerilor, au introdus serviciul “Secret Santa extended”, sa joci pe tot parcursul anului, nu doar de sarbatori. E un fel de kinder cu surprize. Practic ce presupune: te urci in avion si la coborare, iei cu tine un bagaj de mana la intamplare, de preferabil de la alt loc, si vezi acasa ce ti-a cazut. Unii au avut noroc si au gasit cadouri misto: laptopuri, tablete, fer, altii, chiloti folositi.

    • #19

      Banuiesc ca in avionul Blue air de ieri care trebuia sa aterizeze la Catania s-a aplaudat, s-a pupat si s-a crucit indiferent de nationalitate.

    • #20

      @arhi: si totusi niciodata pe cursele interne (bucuresti-cluj spre exempli)

    • #21

      la wizzair ca sa iti iei laptopul cu tine pe langa ghiozdan trebuie sa platesti priority.
      la ryanair (si nicaieri altundeva) nu am avut niciodata probleme, zbor de 2-3 ori pe luna, mereu lejer cu un ghiozdan in spate (care nu e fix) si laptopul pe umar.

      Toti cei care va luati valize si geamantane fixe (cum sunt alea de la samsonite) riscati sa ajungeti cu ele la cala pentru ca defapt de asta sunt asa de rigide ca sa supravietuiasca acolo. Daca ai doar haine si iti iei o geanta pentru sala/sport pe care ti-l pui in spate ca pe un rucsac, o sa ai mai mult spatiu, incape si la picioare daca e cazul (in general e loc si sus) si nimeni niciodata nu o sa te intrebe de sanatate pentru ca hainele pot fi inghesuite in chestia aia cu care verifica dimensiunea.

    • #22

      Hei, care e treaba cu bagajul de mână la Ryanair? Dacă am un troler cu dimensiunea 55x40x20 (bagaj care se încadrează la cel de mână de la Blue Air, Wizzair) mi-l bagă la cală? Adică nu mă lasă cu el ca bagaj de mână?

    • #23

      nop

    • #24

      @vlad @arhi nup, nu se aplauda; doar daca nu-i umplut pe jumate cu rumani ce n-au mai gasit belete la lowcost. Oricum nici KLM nici Lufthansa nu mai sunt ce erau acum cativa ani pe curse scurte (sub 3 ore).

    • @țâf

      Din 15 ianuarie nu pupi troler în cabina avionului Ryanair decât dacă plătești priority boarding (+6 EUR/segment).
      Detalii aici: t2t.ro/ryanair-amana-introducerea-noilor-reguli-pentru-bagajele-de-mana-pana-15-ianuarie-2018/

      Eu îi înțeleg pe cei care se înghesuie să intre primii în avion (Wizz, Blue Air, etc) – așa te asiguri că ai loc pentru bagaj și nu ți-l pune la cală pe motiv de „nu mai sunt locuri pentru bagaje în cabină”.

  4. Votez cu o aia.

    • #27

      Deși comentatorii de p-aici ieste destul de inteligenți, mă tem că ai fost prea subtil 🙂

  5. #28

    “Răpește-i românului bucuria de a sta la coadă și de a se plânge că lucrurile nu sunt bine organizate – azi programările online la serviciul pașapoarte”

    www.dollo.ro/2017/12/schimbi-pasaportul-2017/

  6. #29

    măcar de-ar fi oi ordonate și la urcatul în autobuzele publice, dar nu, de ce să fie?

  7. #30

    Cel mai mult îmi plac cozile la gogoși, prin parcuri. Te duci vara în parc și te așezi la o coadă de 30-40 de inși. Pentru o gogoașă! Pentru o gogoașă de 2 lei, transpiri o oră la coadă, când ai putea face orice altceva în parc. Cât de flămând să fii? Cât de neînsemnat, de pierde-vară să fii, dacă îți irosești o oră din viață pentru o gogoașă de 2 lei?

    • #31

      Credeam că doar la clouj la donuterie au obiceiul ăla și bănuiam că e de la slow motion.

    • #32

      O observatie: gogosile nu se mananca de foame. Viata fara gogosi e ca berea fara alcool care e ca femeia care nu bip bip.

    • #33

      Daca e gogoașă cu cameltoe asa cum e distribuită aia de mai sus pe twitter atunci se merita.

  8. #34

    Daca toti ar fi asa relaxati ca voi atunci nu ati mai gasi scaune libere. Deci ciocul mic si bucurati-va ca sunteti voi mai destepti si ca in plus traiti si in Romania!

    • #35

      E cel mai groaznic lucru să fii cel mai deștept din cameră. Nu că aș știi cum e.

  9. #36

    Hmm, intereseaza-te daca poti face la sectorul 3, eu stau in sectorul 2 si i-am facut pasaport celei mici aici www.google.ro/maps/place/Poli%C8%9Bia+Sector+3:+Eliberare+Pa%C8%99apoarte/@44.4293573,26.1444224,17.82z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xa1e372ddb4cbac3!8m2!3d44.4289278!4d26.1439452?hl=ro

    E gol mai mereu pentru ca nu prea stie lumea. Sa platesti taxa la posta (chiar daca iti ia comision). Daca platesti online ai sanse sa te plimbi pe la prefectura/banci. Am platit online si m-a plimbat aia ca nu era extrasu cum il aveau ei, eu ii explicam ca e de la banca etc…

    Nu stiu exact situatia, am vrut doar sa te ajuta, nu dati cu pietre.

  10. #37

    nu doar romanii stau la coada la imbarcare ci si nemtii, americanii si francezii (din ce am experiementat). Ba chiar acolo e si mai rau caci uneori sunt avioane din alea mari iar coada se face de 300m, pana la urmatorea poarta.

    alta chestie, ridicatul in avion imediat ce s-a oprit e iarasi un obicei international, se ridica si stau asa uneori si 10 minute pana deschid usa avionului si monteaza burduful.

    spiritul de turma de ghiolbani se manifesta la toti, mai ales de cand cu FOMO, de ce sa stai linistit pe scaun, terminand ultimele pagini dintr-o carte sau o conversatie in timp ce ceilalti sunt la coada la imbarcare? daca te uita aia pe scaun, daca pierzi locul? e o frica irationala dar intr-un mod dubios, reala.

    ramane insa aplaudatul, ala l-am vazut doar la romani si arabi, nu stiu, a mai vazut altcineva la alte natii mai civilizate?

    • #38

      boss, lasa-ne cu astea, ca am mai zburat si noi suficient. toate comentariile tale, cand vine vorba de asa ceva sunt de acest gen si e plictisitor.

    • #39

      daca vrei sa te simti, ca roman, mai special, pot intelege asta. In unele privinte insa, romanii nu-s cu nimic mai diferiti, inapoiati sau inaintati, fata de celelalte natii.

      Un alt exemplu, salon aviatic in Paris anul trecut: ora 12….cozi kilometrice la mancare, la ora 13 nu mai era nimeni, la fel si la 11:30.

    • #40

      OEMGE!! ai indraznit sa spui ca romanii nu-s unicii tarani de pe planeta? ca si altii au obiceiuri de oaie? cum indraznesti?

    • #41

      Nu știu coane, eu am nimerit într-un avion plin de indieni și m-am ridicat înainte să decoleze.
      Stofă de român.

    • #42

      @Costica: Asta nu e argument. “ce ba? si altii e la fel!” Asta nu legitimeaza romanismul. Si da, romanul si coada ‘fizica’ la ceva-orice-nu-conteaza e ca o relatie simbiotica. Am io o teorie mai lunga despre psihologia cozii la romani. Fecioru-miu (26 ani) se distreaza la maxim de fiecara data cand o aude + “You’re right, dad. That’s exactly how it is.” 🙂

    • #43

      arabii e normal sa aplaude
      la ai nu se fac decat cursuri pentru decolare :)))

    • #44

      Da, am zburat în Frankfurt, Madrid, Barcelona- din câte îmi amintesc s-a aplaudat… Din comentariile voastre se pare că doar românii fac asta, se poate.

    • #45

      De acord cu Costică, am zburat prin Franța, Germania, Italia, Spania, India, Olanda și toți s-au pus la coadă la îmbarcare și toți se ridică în picioare imediat după aterizare.

    • #46

      Acum vreun an am zburat cu niște amici olandezi din Olanda în România. Cu o oarecare rușine le-am zis să se pregătească sufletește că lumea va aplauda. Au zis că se vor simți în largul lor că și olandezii fac la fel (poate au zis-o din bun simț, nu pot nici confirma nici infirma că olandezii fac asta). Când a aterizat avionul, ca un făcut, n-a aplaudat nimeni.

    • #47

      @Matei, in cazul asta, exista riscul ca amicii tai sa te creada neserios si mincinos. S-ar putea sa nu mai aiba incredere in tine vreodata. Eu, daca vedeam ca nimeni nu aplauda, ma sculam eu si aplaudam cat mai tare, ori in ritm de galerie de fotbal, ori cu cate un “Bravo” zgomotos. Apoi le ziceam “eh, vedeti? Ce v-am zis!”

    • #48

      Degeaba batrane (boss de site), cateodata trebuie sa accepti ca nu ai dreptate. Zburat mult, asta cu asezatul la coada nu e doar la romani, am vazut-o in toate cazurile. Nu ai zburat suficient.

    • #49

      eu in ultimele luni nu am mai auzit pe nimeni sa aplaude pe OTP. Nici la dus spre alte orase europene.

  11. #50

    Sa vezi ce frumos e cand toata lumea sta la coada fara sa ia bon de ordine. Vii, iei bon, striga numarul, intri, te certi cu lumea ca ei stau la coada de 45 min si tu te bagi in fata. #taxesiimpozitesector6.

    • #51

      Exactly my point as already mentioned above, cum ar zice DanC.

  12. #52

    La pasapoarte te-ai dus si tu? Nu te uiti la TV, cozile adevaratr sunt la sector 3 la taxe si impozite! 🙂

    • #53

      folosesc cu succes ghiseul.ro

    • #54

      pai de asta nu era nimeni la pasapoarte, ca erau toti la impozite…

      un pic offtopi, miercuri pe la pranz am iesit mahmur din casa sa ma duc sa-mi iau o paine… in aceiasi cladire cu mega e si ditl3. intai am zis ca am halucinatii, dupa ai am zis ca s-o da ceva gratis la mega, in final am inceput sa sper ca nu e coada la bautura…

    • #55

      merci Cetin, citind comentariul tau mi-am adus aminte sa platesc impozitul

    • #56

      pe urma vii si te plangi ca nu ti s-a inregistrat plata si concluzia era ca mai bine stateai la coada

    • #57

      Mă f#$t in ghișeul lor. Merge doar cu băncile X,Y,Z. Daca ai cont la banca T nu se poate. De ce?

  13. #58

    Amu zi si ce ai cautat pe la tribunal daca tot ai mentionat.

    • #59

      Il da in judecata pe badea si pleaca in Noua Zeelenda.

    • #60

      L-a chemat Igor in judecata pentru calomnie. Cica de ce l-a facut de ras pe blog, ca el nu haleste pantofi, ci doar sta cuminte in apartamentul proprietate personala.

  14. #61

    La pasapoarte chiar mi se pare civilizat. 🙂 Cu programare online nu stai mai mult de 15 minute cu totul, se decaleaza programarile cu maximum 10 minute. Mai greu e drumul pana acolo. Am cerut sa il ridic tot eu de-acolo ca n-am incredere in posta, la fel, in 10 minute l-am luat. De aia erau doar 5 oameni la coada, ca vii in intervalul orar mentionat de ei.

  15. #62

    Ai fost la Plaza Mall? Au modificat programul fiindca inainte aveau pana la 10.

    • #63

      serios, aveau 8.30-10?

    • #64

      Hai ca am gresit. Pana la 18:30 au avut cel mai tarziu in august 2017, cand s-au deschis, am verificat acum.

    • #65

      Ps: Dar exista totusi in sectorul 6, o directie de taxe si impozite cu program 7-21

    • #67

      nu e momentul sa citesti stiri de astea:)))

    • #68

      In stilul clasic omiti parti esentiale:

      “he was struggling with an asthma attack, couldn’t breathe and apparently received no assistance from the flight crew”.

    • #69

      Ca de obicei sari de cur in sus fara sa stii despre ce e vorba. Am postat link-ul pentru ca mi s-a parut funny, atat.

    • #70

      Iti dadeam doar un feedback din realitate. Tu in continuare esti libera sa crezi tot ce doresti.

      Si un LifeTip care sper sa te ajute la integrarea in societate: Este de prost gust sa razi de boala unui om.

    • #71

      Ahahahah, asta a fost din seria “‘iepurasule, de ce n-ai sapca” . Hai, serios, eu inteleg ca te hranesti din a incerca sa ma prinzi cu cate o chestie cat de mica, mai ales ca ai fan-club, dar serios, you’re grasping at straws. Nici macar n-am citit articolul, acum l-am citit si nu zice nimic de boala omului. Deci practic trebuia sa fac un reasearch complicat ca sa vad daca e politically correct sa ma amuze un titlu sau nu. Apropo, tu n-ai viata sociala? Ca pari a avea foarte mult timp de irosit pe cautat nod in papura :))

  16. #72

    Cine a zis ca emigreaza Cetin?

  17. #74

    Hai sa nu ne Kkm pe noi cu treaba cu statul la coada la poarta de îmbarcare. Pe toate low cost ( Germania, Austria, Franța, Italia, Portugalia, Spania, Anglia, Ungaria, România, Maroc) am văzut coada la poarta de îmbarcare. Indiferent de naționalitate. Cum a fost scris și mai sus oamenii fac coada din diverse motive principalul fiind treaba cu bagajul care poate fi trimis la cala dacă zborul este full cine nu are astfel de priorități sau nu depinde de legături la destinație nu aleargă la poarta și nici nu se ridica in picioare. Deci hai sa nu mai exageram ca doar romanii fac asta. Nu iau apărarea romanilor (fiind deja plecat și-n țara de ceva vreme) dar vreau sa Menționez ca pe oriunde in Europa am fost am găsit astfel de cozi la low cost sau grăbiți la debarcare. O data eram pe ultimul rând avionul efectuând debarcarea doar prin fata și colegul Neamț era deja in picioare așteptând pt cel puțin 10 minute in pana când cei din fata au început sa se miște. Așa ca hai sa nu ne kkm pe noi când facem 1/2 zboruri pe an și ne miram de ce vedem pe aeroporturi

    • #75

      de multe ori simti nevoia sa te ridici in picioare dupa 2-3 ore de stat inghesuit pe scaun. nu trebuie sa te grabesti nicaieri.

  18. #76

    Daca nu s-ar sta la coada nu ar mai avea smecherii gen Tariceanu peste ce sa se bage in fata.

  19. #77

    Unde emigrezi domn șăf?

    • #78

      In Bulgaria. Il pun aia guvernator peste cele trei judete.

    • #79

      In Bulgaria nu se duce, ca guvernator acolo va fi bricolatorul

  20. #80

    Este foarte surprinzator ca la inmatriculari auto inca se bulucesc oamenii dis de dimineata sa prinda rand mai in fatza, desi poti sa-ti faci programare online.
    Eu am facut si mai simplu, decat sa-mi bat capu` cu hartii, copii si programari, i-am dat unui baiat care se ocupa cu asa ceva 50 de lei, a doua zi cu dosarul am fost la primarie si dupa aia la drpicv unde la ora programata am trecut prin gloata din fatza usii care deja vocifera ,” baa, asa ceva nu se mai poate, toti pilosii intra in fatza”, am intrat, depus dosaru` si in 5 minute am fost afara.

    • #81

      @Shoric: Nu-i surprinzator deloc, asa suntem noi romanii. De vazut + tras concluzii in Canada de ex sau la DMV in State. La cozile de ‘healthcard’ sau taxe pt ‘licence/car stickers’ (scuze pt astia cu politia de romgleza): bai nene, deci toate natiile pamantului, parca e arca lui Noe. Vezi in Brampton sau Scarborough asteptand linistiti: indieni turban/fara turban, asiatici galbeni sau tuciurii, negri taciune, arabeti de tot felul, combinati mulatri/negri/latino, tot ce vrei. Fiecare ia linistit un numar, numarul de ordine e afisat sus si toti stau cuminti sa le vina randul. La noi nu, precupete si pensionari cu gatul gros vociferand si bulucindu-se de parca e sfarsitul lumii si se termina moartea iar ei nu o mai prind!, ca nah – asa n-are romanul noroc.

  21. #82

    Draga maestre, la multi ani si multa sanatate intregului clan Ametcea si sfiosului Igor!
    Va doresc din toata inima ce va doriti si voi, si multumesc pentru texte decente, coerente, la obiect.
    Mai multumesc pentru seria de articole cu emigrarea. Este foarte binevenita.
    Acum, in legatura cu titlul acestui post……..”nevoia de aglomeratie”…..
    Imi pare rau ca sunt un pic “uoftopic”. Vreau “decat” sa semnalez ca diverse prezente online – poate printese orasenesti – incearca sa isi ajusteze, poate, stilul si discursul si indemnurile tacite la reflectie. Inspirate fiind de…..
    Un 2018 bland si bun ! 🙂

  22. #83

    Am intrebat o stewardeza de la KLM care-i șpilu’ cu aplauzele.. cică aplauzele sunt pentru pilot, atunci cand presteaza o aterizare mai dificilă, gen pe ploaie, vânt, etc. In semn de “mulțumim coaie, esti bengos!”

  23. #84

    Sfiosul Igor !!! Un caine de 1-1,5 tone (cam asa) sfios !!!
    -)-)-)

  24. #85

    As zice ca aglomeratia din vara la pasapoarte a avut o explicatie destul de simpla: au venit in vacanta toti cei plecati la munca imediat dupa aderarea la UE, in 2007, deci la 10 ani de la emiterea pasapoartelor. Evident, militia nu putea anticipa asa ceva, asta necesita gandire si nu e cazul lor. Asta nu contrazice neaparat nevoia de coada a romanilor, binenteles…

  25. #86

    Trebuia sa dai o tura pe la taxe si impozite. La Obor la sectorul 2ca tot esti prin zona. Coada de pensionsri total imuni la orice tentativa de eficientizare administrativa este ceva de asteptat. Dar pe mine ma amuza aia care butoneaza telefonul la coada si-si dau ochii exasperati peste cap. Ma,cat o fi de greu sa scriipe gogu “cum pot sa platesc online impozitele” ?!
    Culmea,poti acu sa inregistrezi fiscal tot online masina sau alte chestii. Caxier fiscal tot online poti sa iti iei. Nu ai niciun motiv sa te duci acolo daca esti in stare sa freci menta pe feisbuc pe telefon.

    • #87

      Cum inregistrezi online masina?

    • #88

      La 2 se poate daca ai user si parola in sistemul lor. Se putea si inainte daca aveai semnatura electronica dar acu au trecut la nivelul urmator si se poate face direct din sistem
      www.impozitelocale2.ro/dvbl/index.php
      Usrr si parola se iau de la ei. Intri si intrebi de biroul IT

  26. #89

    Lasa ca la primarie aparatul da 400 (sau ceva de genul) de bonuri si apoi o ia de la 1. Sa vezi coada la obtinul bonul : paznicul elibera un slot de 10 bonuri dupa ce treceau acele bonuri de pe ecran. Sistem mai tampit nu am vazut…

  27. Săracii stau la coadă, restul plătesc săracii să stea la coadă.

  28. #91

    Scuze de offtopic, in caz ca citeste cineva si acest comentariu: Am căutat pe blog si un articol despre emigratul in Germania si vad ca nu este. Mă mir, Germania a devenit una dintre cele mai alese destinatii pentru emigrat si încă nu este un articol.
    Nu ma interesează pe mine personal, eu sunt cu Elvetia, Australia sau Noua Zeelandă sau Tenerife – pentru care va rog sa scrieri articole.
    Însă, zilele trecute mă contraziceam cu cineva cum ca i-a spus altcineva cum ca băiatul nu stiu cui e in Germania si lucrează ca medic chirurg si ia 5000€ iar chiria e €300-€400-€500. Am si niste rude care zic ca dau pe chirie €300 (sau €400) si ca cu ~€1000-€1200 cat castiga ei o duc domneste. Nu stiu, dar mie nu-mi vine sa cred asa ceva. Cum e de fapt ?

    • #92

      Poti sta si intr-un sat ceva mai departe de orasul principal si sa iei trenul spre locul de munca. sau sa locuiesti intr-un oras mai mic.
      De asemenea am auzit ca daca ti-ai facut contractul acum 15-20 de ani se prea poate sa platesti o chirie mai mica.

    • #93

      chiria in Germania poate varia intre 2-300 de euro si “the sky is the limit”. explicatia e simpla: daca vrei ceva nemobilat si pe durata lunga (cativa ani) poti gasi la 2-300e. depinde mult zona, suprafata locatiei si durata de inchiriere

    • #94

      @Hermman, stii aia cu Arbeit macht frei ? tot intrebi pe aici de solutii de emigrare prin alte tari, cum, ce, unde ar fi mai bine. Io am impresia ca tu nu prea ai chef de munca si vrei undeva unde sa muncesti putin dar pe bani multi.

    • #95

      @Shoric: Chiar asta si vreau !

    • #96

      si foarte bine ca vrea. de ce ar prefera sa munceasca mult pe bani putini?

    • #97

      daca se face o statistica…si eu vreau bani multi pe munca putina…plm, e cineva care-si doreste opusul?

    • #98

      Bani multi cu munca putina exista doar in zona contractelor cu statul. Pentru asta, eu zic sa intrebati la secretariatul PSD.

    • #99

      well, eu inteleg ca tu percepi munca ca pe un tarnacop infipt in pamant, scotand tona de pietris pe ora. dar de fapt munca apreciata si care face bani cu adevarat e munca inteligenta.

    • #100

      @Arhi, am vazut multi oameni inteligenti care din cauza orgoliului lor prostesc au pierdut etape importante din cariera si, binenteles, bani (stii aia cu : eu am terminat o facultate si am pretentii sa fiu platit conform pregatirii mele , si au ramas surprinsi ca se pisau aia pe diploma ta) . Au tot studiat si tatonat piata, refuzand joburi si oportunitati pana au ajuns sa dea vina pe sistem . Si la dat cu tarnacopu` iti trebuie ceva inteligenta pentru ca daca dai ca prostu`, risti sa faci bataturi in palma.

    • #101

      da, ai dreptate, o sa ma gandesc sa nu sar etapele in cariera, sa o iau de jos

  29. #102

    @Dani Corban: imbecilitate de tipul permutarilor pentru locuri in Ryanair am vazut si pe alte curse (poate mai rar, poate mai des- nu am stat sa fac o statistica).
    Totusi, eu cred, ca principala vina o ai cei de la Ryanair si nu pasagerii (romani sau de alta nationalitate). De ce i se permite sa se ______ 7 mii de ani daca are un loc clar scris pe bilet? Daca ar impune respectarea regulilor atunci nu ar mai fi nici o problema.

    De ce, mai ales pe cursele care nu sunt low cost, li se permite sa aduca bagaje de mana cam de 10 ori mai grele/voluminoase decat cele de cala? Cu ce sunt eu de vina ca vine respectivul cu tot sifonierul si, in loc sa-l trimita la cala, are pretentia sa ocupe toate locurile de bagaje de deasupra capului?
    Sunt intr-adevar unul dintre nesimtitii care, atunci cand a vazut ca are locul ocupat deasupra capului de ce-a de-a patra geanta a unuia/uneia (am patit asta cu ambele sexe), a luat geanta respectiva de un maner si a expediat-o pe culoar cateva scaune mai in fata/spate (fara sa ma intereseze daca se sparge ceva in ea).
    Nu, nu am fost dat jos din avion- ba dimpotriva, cred cu tarie ca cel putin respectivii care au interactionat direct cu mine nu-si vor mai lua tot sifonierul si nu vor mai ocupa intreaga capacitate de bagaje de mana a avionului ca si cum ar fi singurii in avion.
    Si in acest caz tot compania aeriana este vinovata- daca ar impune respectarea regulilor atunci NU ai avea cum sa vii cu mai mult bagaj de mana.

    P.S.: da, sunt unul dintre acei oameni care sunt deranjati de faptul ca eu pot urca in avion si sa ajung fix la locul scris pe bilet, cu fix bagajul de mana agreat contractual- si fac asta destul de eficient din punct de vedere al timpului (fara sa ma frec la nesfarsit de ceilalti si fara sa blochez culoarul pana ma hotarasc sa ma asez pe scaun)… in timp ce altii ar fi in stare sa nu-si gaseasca locul nici pana la destinatie. Nu voi pricepe niciodata (si crede-ma am putere de pricepere) cum pot unii sa se foiasca 10-15-20 minute in cautarea locului din moment ce e vorba de un numar sub 200 si cateva litere din alfabet. Cat de greu poate fi sa identifici locul?
    Observatiile de mai sus sunt valabile indiferent de cetatenia persoanelor – o spun din experienta personala.

    • #103

      la WizzAir nu te lasa sa schimbi locul decat dupa ce a decolat avionul.

  30. #104

    Pe la Constanța pe unde am mai avut de a face cu instituțiile publice se dădea număr de ordine care se respecta. Acum daca se dorește să faci coadă în fața ușii nu văd de ce ai refuza placerea omului, oricum primul lucru care îl cerea funcționarul era bonul de ordine. Altfel servicii la ghișeu cât se poate de ok, venind msi ales după o experiența in Scoția unde numai nu s-a pus omul ăla în genunchi în fața mea, mă așteptam la noi la ceva ce să includă flegme!
    Concluzia e că dacă se vrea se poate și nici nu e nevoie de cine știe ce investiție, doar un aparat de eliberat tichete si niște oameni care să și respecte regulile impuse.

    • #105

      ajuta maxim aparatul ala cand ai 1000 de insi la coada si doar 2 ghisee din care unul operational, la celalalt functionaru angajat pe pile are treaba pe fb

    • #106

      dar adevarul fie spus, la cat s-a depopulat constanta in ultimii ani nu cred ca mai exista cozi la ceva

  31. #107

    Salut..offtopic..
    Ti-au blocat contul de facebook?..
    Eu sunt Peti Blue pe acolo..
    Roxana Sechel a tras alarma.