Băieți și fete, vă spun cu mâna pe stern, simulând că o țin la inimă, demult nu am mai râs atât de puternic văzând ceva pe internet. Adică, serios, uitați-vă puțin la clip, că este moartea inimii de la emoții.

Bine, după ce am râs, emoționat, am început să mă gândesc la subiect, legându-l de mine. Dacă mâine îmi închide dragnea situl și nu mai am voie să mă apropii de online, până părăsesc românia ce aș putea face, la ce m-aș putea reconverti?

Practic, ceva economist ar merge, deși am uitat și pe unde se intră în ASE, darămite ceva de la cursuri. Sunt electromecanic vagoane și locomotive, am lucrat mecanic inclusiv în fabrică, ceva ceva mai țin minte. Sunt destul de priceput la bricolaje, l-am învățat pe Prințesa Ardealului tot ce știe. Pe lângă asta, sunt pompier cu diplomă, am diplome de inspector de protecția muncii și PSI, plus ștampilă profesională. Am atestat de motostivuitorist, pot conduce inclusiv excavatoare până în nuștiucâte tone. Am fost director de magazin într-un lanț de magazine, sef de departament în alt lanț de magazine, am lucrat pe zona de Est la Philips, marketăreală. Ba chiar am fost și inginer de service pentru copiatoare și imprimante. Știu să fac rețelistică, destul de basic, desigur, ultima rețea făcută pe bani, din postura de angajat, a fost când băsescu încă nu era președinte, dar știu să mufez un LAN și să pun un router și un splitter. Glorified windows installer și depanator, știu niște CSS, HTML și PHP, nu vreun nivel ridicat, dar am idee de ce fac și unde să caut dacă nu știu. În plus, îmi repar singuri instalațiile sanitare, electrice, știu să mufez pexal, să pun robineți sau să trag niște fire prin copex și prin pereți sau să montez o lustră, pot face un ciment, știu să dau cu glet, var, să pun un rigips sau să montez diverse chestii înfipte prin pereți, să folosesc o rotopercutoare sau un ciocan. Și sincer, probabil știu mai multe, dar mi-e lene să îmi aduc aminte de toate.

Așa că am încput să râd din nou. Se pare că, dacă e să fac o reconversie profesională, e posibil să nu mor chiar de foame. Voi ce știți să faceți, în afară de jobul de acum?

A, și încă ceva, legat de subiect.
Mânânc delicatesuri turcești cu apă rece de câțiva ani, pe tema asta. ȚINEȚI-VĂ CONȚINUTUL ÎN CURTEA PROPRIE! Nu vă mai considerați vedete, influenceri și alte mizerii, cât timp totul e
pe platforma altuia și vă poate închide fix când are el chef. Nu vă mai considerați vloggeri, cât timp filmele voastre nu au backup nicăieri și nu există local, gata să preia totul în cazul în care youtube decide că e cazul să vă închidă.
Un exemplu mai bun de atât nu se poate.