O fata in varsta de 14 ani, cu rujeola in forma severa, a decedat la Institutul Matei Bals din Capitala, unde fusese transferata de la Spitalul “Marie Curie”. Adolescenta nu era vaccinata si avea mai multe boli asociate, a declarat pentru News.ro directorul Centrului National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT), dr Adriana Pistol.

Peste ani, părinții, încă îndurerați, vor fi întrebați
– Dar de ce v-a murit copilul în floarea tinereții, ce s-a întâmplat atât de grav, atât de incurabil?
– Noi am decis, la sfatul Oliviei Steer, să nu o vaccinăm și, din cauza asta, a luat o boală care era eradicată de 100 de ani și a murit. Dar noi am avut dreptate, știți că vaccinurile se fac cu mercur? E o mafie, men, îți spun.
– Cum, și încă nu v-ați sinucis?
– Nu, că am făcut altul, de rezervă.

Știu, ești tentat să spui că e selecția naturală și că e bine. Nu, nu e bine. Copiii nu au nicio vină pentru că părinții sunt imbecili educați pe internet. Da, era satisfăcător să moară părinții. Atunci da. Dar altfel nu e decât trist, extrem de trist.

Și e un lucru care cheamă, cu adevărat, la adaptarea legislației. Pentru că dacă un copil nevaccinat și bolnav îmbolnăvește un colectiv, părinții respectivi trebuie să plătească. Greu. Mult. Total. Ca să învețe ce înseamnă traiul în comunitate.

Pe Olivia nu o costă nimic să vă învețe și să vă îndemne la orice, ea și-a vaccinat copiii. Se vede din poze. Ia uitați.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.