Ieri a venit cineva în vizită la noi și l-am servit cu o cafea la vestitul meu expresor(aici este o gluma, multumesc). A luat-o, a mirosit-o, a pus-o jos și mă întreabă.

– Ce cafea e asta?
– Julius Meinl
– Ah, Cetin, învață de la cineva cu mai multă experiență. Dacă tot îți otrăvești corpul, nu îl mai otrăvi cu mizerii la mâna a 2 a. Ia cu adevărat lucrui de calitate.

Am rămas mut.
Se vând în românia boabe de alea de cafea căcate de pisici sud-americane și nu știu eu?
Adică na, vreau să intru pă trend.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

108 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Doar cacareze proaspete sau semi-uscate insa presupun ca daca stii sa le prajesti iese ceva aparte si natural.

  2. #2

    omu are dreptate. data tot bagi kkturi in tine macar baga kkturi de calitate. daca-ti inchipui ca diferenta dintre laptele klassic si, sa zicem, dorna e doar la denumire te inseli.

    • dar tu ai auzit vreodata de julius meinl, sau crezi ca e elita verde?

    • #4

      nope. n-am spus ca e cafea proasta. n-am auzit de ea deci pas. eu ma refeream la idee in general.

    • faza interesanta e ca ideea e de fapt a mea si i-am spus-o cand ma imbia sa cumparam o busuioaca de bohotin la 1.5 litri

    • #6

      Nu stiu de ce dar omul cred ca indiferentu cu ce il serveai avea replica asta pregatita.

    • #7

      Exista Busuioaca la 1.5 L?

    • #8

      Poate ca punea Busuioaca aia de Bohotin in espresor in loc de cafea, si iesea cafeaua mai buna, ce stii tu….

  3. #9

    Uite-le. www.delicateseflorescu.ro/ro/cafea-kopi-luwak_276.html. Chiar nu inteleg cum nu va permiteti sa beti numai asa ceva. Ce fel de viata duceti voi?

    • #10

      ” Este o cafea deopotrivă tare și rafinată, al cărei gust cu note florale și vag caramelizate te va marca.” 😀 😀 😀

    • #11

      Si eu recomand delicatese florescu. E recomandat sa il cunosti si pe Florescu. E in magazinul de la Rosetti.

  4. #12

    Si eu care stiam ca Julius Meinl e o cafea foarte buna. Si pe asta au stricat-o?

  5. #13

    pisicile alea mi se pare că-s din Indonezia şi de prin jur, da’ dacă tot îţi otrăveşti corpul de ce să dai mii de euro pe otravă? 🙂

  6. #14

    Arhi, in piata Flavia gasesc Lavazza la 55 lei kilul de boabe.

  7. #16

    se astepta probabil sa ai de la filicori in sus… sau macar un kimbo sau lavazza 😛

  8. #17

    asta pentru ca nu-ti mai place amigo.

  9. #18

    eu ii spuneam omului “apu’ du’te si bea in ptizdă la măta cavie…”

  10. #20

    Blak Ivory din balega de elefant nu vrei ?

  11. #22

    🙂 altfel decat mut nu prea aveai cum sa ramai :))

    ps: daca vrei o cafea buna (si ai expresor ce maxina boabe) iti recomand goo.gl/a6cpbK , este cea mai buna cafea din pct meu de vedere insa gusturile se discuta 🙂

  12. #23

    Daca imi dai o cafea, habar nu am de care ii. In schimb beau numai cafea rece amestecata cu putina zeama de lamaie si cu miere. Inlatura si enervantele dureri de cap.

    • #24

      m-ai facut curios. o reteta, niste proprortii ceva?

    • #25

      la ce cantitate de cafea, cata miere si cata zeama de lamaie? Hai, ca m-ai facut curioasa.

    • #26

      pe mine incepe sa ma doara capul numai la gandul la aceasta combinatie…
      hesus christus.

    • #27

      Cafea cu lamaie….zau? Daca o strici asa merge si una de 5 lei kilu de la lidl cred :))

  13. #28

    Ce pisici sud-americane, nu-l ai pe Cizma ?

    • #29

      Cizma probabil nu da productia la zi care se cere pentru consumatia de cafea.

  14. #30

    Sunt de parere ca tine de gustul fiecaruia 🙂

    • absolut, dar nu trebuie sa consideri gustul altuia mai prost doar pentru ca tie nu iti place. si sa i-o mai si spui:)

  15. #32

    Am vizitat o “ferma” de pisici din alea si am avut ocazia sa degust gratis celebra cafea…am zis pas dupa ce am vazut conditiile in care erau “cazate” pisicile si colectionate boabele de cafea.

  16. #33

    inainte de vita din curte de la ai mei (din care ies cam 70-100 l vin rosu + 25 l de tuica de 60 grade in combinatie cu alte materiale locale 🙂 ) eu mai cumparam busuioaca de bohotin. dar la sticla de 1.5 litre, varianta mai putin capacitoasa (750 ml parca) fiind mai proasta. parere personala, normal.
    mai tarziu am trecut pe o varianta de vin rosu, burgung parca se numea, de la cramele recas.

  17. #34

    Faptul ca nu suntem consumatori sofisticati si informati, ar trebui pe unii dintre noi sa ne ingrijoreze. A baga in gura si in stomac, fara sa ai o oarecare cultura, este posibil. Dar sa nu vezi diferenta dintre un vin la pet sa zicem, si un vin de calitate, muncit, este altceva. Asadar, depinde, exista si super cafele. Persoana (reala, ipotetica) are dreptate, pentru ca exista cafea si cafea. Nu este vorba doar de marketing ci de amestecuri si arome adaugate. Doua vizite recomandate: langa piata Rosetti, la magazinul de cafea al lui Florescu si in str. Polona, la cealalta cafenea a unui alt Florescu.

  18. #36

    Eu daca ma servesti cu Lavazza si Julius Meinl te pup pe frunte, nu te injur. Probabil persoana respectiva bea doar boabe sud-americane din Starbucks…

  19. #37

    Am baut eu cafea kopi luwak adus de la mama ei din Bali, nu e cine stie ce smecherie. Oricum, trebuie sa stii sa o prepari, apa trebuie sa aiba anume temperatura etc. Cred ca mai am putin p-acasa.

    Julius e cafea cu traditie si e destul de buna.

  20. #38

    Îmi vine doar o vorbă a/din inegalabililor Ilf și Petrov: Pentru astfel de glume se dau palme.

    • #39

      Sau:
      “n-avem nevoie de marlani, marlani suntem si noi” 🙂

  21. #40

    snobs. snobs everywhere.
    Cetine bea-o ca-i buna. Bea ce-ti place nu ce iti spun altii ca ar trebui sa iti placa. Brandul nu inseamna totul…
    @tipii cu lavazza : recomanda-ti-mi si mie un gen de lavazza chiar bun ca pana acum am baut doar rahaturi somehow overpriced de la ei.

  22. #45

    Cafelele de brand (lavazza, illy, you name it) sunt miscele din 4-5 soiuri de cafea deobicei 1-2 arabica de inalta calitate si 2-3 de robusta de umplutura ca sa-i scada pretul.

    Cafeaua de origine(controlata)e intotdeauna arabica, se cumpara la kil verde pe bursa si poate ajunge la 1000 de euro kilul. In Romania sunt vreo 5 cafenele de toate unde poti bea o cafea buna de origine.

    Si cea mai tare cafenea din Romania cu cele mai multe soiuri de origine e in Tg Mures, Maris Cafe, unde poti bea inclusiv Jamaica Blue Mountain (en.wikipedia.org/wiki/Jamaican_Blue_Mountain_Coffee) care de vreo 7 ani castiga premiul de cea mai buna cafea din lume. E totodata cafeaua oficiala a Casei Albe. e 25 de lei o ceasca. dar poti sa bei una de origine si la 8 lei …

    Kopi luwak e cafea de palmares (gasesti si la Maris) la 90 de lei ceasca. Dar o sa-ti zica si ownerul ca nu e neaparat cea mai buna ci pur si simplu e o cafea rara care a avut expunere si e ceruta. el vinde cam 2 pe saptmana 😀

  23. #46

    Singurul blend care nu e mizerie de la Julius Meinl este King Hadramaut. Restul e plin de flavour enhancers si alte mizerii.

  24. #48

    de ce nu l-ai intrebat ce alternative ai? asta ca sa vezi daca nu cumva iti ofera un cupon de reducere pentru elita-verde. 😉

    si da, imo iulius meinl e ok.

  25. #49

    Zibeta, cred:D
    Meh, eu nu beau, dar nu-s de acord cu “bine, otraveste-te, dar cu otrava de calitate” 😆
    Un fel de “bea, da’ncet, ca-i rece”

  26. #50

    Ceaiul de la ei e foarte mult, cu mult peste lipton.
    Dar nu am gasit niciodata sa cumpar ceai julius meinl, am inteles ca se vinde doar pe firma or so.
    Stie cineva cum si de unde?
    Mersi

  27. #53

    Beau cate doua sau trei cesti de espresso/zi de cel putin 4 ani.
    Am schimbat aparate, am incercat mai toate tipurile de cafea existente pe piata si mi-am alcatuit un top.
    D.p.m.d.v., top trei cele mai bune cafele sunt: 1) Rioba (www.mybar.ro/media/product_imagini/800x800_Rioba.png ), pe care o gasiti la metro; 2) Lavazza ( a.pl/Zdjecie-15587/Lavazza-qualita-oro-250g-Full.jpg asta) ; 3) Pellini (www.emporio.fi/kauppa/images/n.46%20CREMOSO%20250g.jpg)

  28. #54

    Asa mi-am zis si eu: Ce plm? Fara cafea nu se poate trai? Ca si asa de 4 ani nu ma mai trezesc decit cind am chef. Si sa stiti ca se poate: anul trecut am baut o singura cafea. Anul asta, inca nu.
    Inainte de asta, in ultimii dooj’de ani am consumat cam un vagon de Dallmayr Prodomo.

  29. #56

    grozava cafea de la starbuci, plina de marketing si trend….

    • #57

      Mie sincer nu-mi place cea de la Starbucks si nici Second cup. Ambele sint arse pentur a parea mai intense. Asta pe continentul american. Lumea bea pentru ca sint la moda.

      Prefer McDonalds.

  30. Am un expresor saeco care functioneaza cu cafea boabe si am incercat toate marcile de cafea care vand boabe ambalate la 1 kil din Carrefour. Pot face urmatorul clasament:
    Locul 1 Lavazza
    2 Jacobs
    3 Tchibo
    4 Julius Meinl
    5 Doncafe
    Parerea mea este ca dintre cafelele de mass production Lavazza e cea mai buna de departe

  31. #59

    cred ca te trola 😀

  32. #60

    Eu Julius Meinl am cumparat numa’ de vreo doua ori si nu mi-a placut niciunul din cele doua sortimente (le-oi fi achizitionat pe alea nu prea grozave). Si sunt multe tipuri de cafea (Lavazza, Illy etc.) pe care dai banii degeaba, pt ca nu o sa-ti iasa niciodata preparate acasa la fel de bune ca alea pe care le bei la cafenea. Nu stiu de ce, probabil espresoarele de la cafenele is mai bune, poate ca e alta marfa la cafenea fata de aia de la supermarket….
    Asa ca eu imi cumpar in general branduri nemtesti de cafea (mai putin prajite, nu asa de tari dar relativ aromate, relativ ieftine, cum sunt Jacobs, Amaroy etc.) si mi le fac gen infuzie, in cana din aia de la Ikea. Mai este un brand de cafea, ii zice Fortuna, cam 99 la suta din sortimentele lor sunt super-naspa, dar au un sortiment de top care mie imi place foarte mult.

    • Daca vrei cafea ca la cafenea i-ati expresor cu cafea boabe. Singurul mod de a sti sigur ca iti faci cafea din 100% cafea este sa o vezi boabe.

    • #62

      Pai, nah, nu sunt dispusa sa dau cateva sute de euro pe un espresor (ca unu’ chiar de calitate cam pe acolo ajunge). Asa ca ma bucur de cafeaua buna de la cafenea cand merg la cafenea, si acasa beau din asta infuzata sau la ibric. Mai cumpar si boabe, o rasnesc cu o rasnita din aia mica, manuala. Oricum, avand in vedere ca beau cateva cesti pe zi, poate ca nici n-ar fi o idee buna sa fie din aia tare de la espresor toata.

  33. #63

    Problema este următoarea la toate cafelele din comerț: după măcinare, cam în 15 minute se pierde o mare parte din aroma cafelei.

    Pot să o videze ei cât de bine se poate și nu contează cât de bună estela origine cafeaua respectivă. Cafelele cele mai bune se obțin prin măcinare pe loc.

    Apoi, desigur, intervin celelalte aspecte: cât de bun e espressorul, dacă tasezi cafeaua, cât de fin e măcinată (cică o râșniță bună pentru espressor costă de la 800 de lei în sus) etc. Eu am simțit diferența după ce mi-am luat tamper. www.nwradu.ro/2013/08/sunt-multumit-tamperul-cafea/

    • #64

      Dar n-aveai la Saeco tamperul/lingurita care venea odata cu aparatul ?

  34. #65

    Io is curios pe vremea nechezolului ce drac o fi baut…

  35. #66

    Mai oameni buni, da’ cafeaua la ibric nu va mai place?

    • #67

      cea mai buna cafea pe care am baut-o ever a fost acasa la un prieten, la ibric pe aragaz. Da cea mai buna ever. O fiert la ea vreo 5 minute (timp de fierbere) a tot luat-o de pe foc, a pus-o iar a luat-o din nou samd.
      bestiala.
      Acasa folosesc un expresor destul de bunicel cu boabe si tot tacamul, am incercat mai multe tipuri de cafea, dar totusi nu iasa ca cea facuta de acel preten al meu

  36. #68

    Eu decând am început sã beau cafea Nespresso nu as mai schimba-o pentru nimic în lume 😛

  37. #69

    Ce bine ca nu beau cafea deloc! Am o viata mult mai linistita si cateva probleme mai putine. Ce rad de colegii de tura, cand fac ochi dimineata si ies din cort si cauta cafeaua. Iar noi suntem printr-o creasta la peste 2000m; cei prevazatori isi iau insa de acasa, praful magic.

  38. #70

    eu zic ca o cafea de calitate este o cafea naturala, adica din boabe de cafea nu din altceva cu aroma de cafea … in rest e vorba doar de gust

  39. #71

    tot vad “cafea = otrava” si ma amuz.

  40. #72

    Cea mai buna combinatie La Cimbali + Borghi sau Meseta. Eu acum combin in proportie de 50/50 Meseta Oro (20€/kg la producator) cu o cafea de 3€/kg (la supermarket) si nu am primit nici o plangere.

  41. #73

    instant nescafe nu mai bea nimeni in Ro. sunteti boieri? 😀

    • eu beau amigo

    • #75

      eu tocmai ce am incercat din asta noua numita Azera. nu stiu daca la voi a aparut. e f buna 🙂

    • #76

      Daca beu cola sunt idiot dar daca nu beu rahatul ala nescafe sunt boier. Ce gandire.

    • nescafeul e caf3a 100%. nu vorbim dr 3 in 1 ci de cafea dehidratata

    • #78

      Dupa mine doar prin metoda traditionala poti scoate adevarata savoare a cafelei. Cafeaua de care zici poate este eficienta dar nu buna. De ce sa te multumesti cu jumatate cand poti avea intregul.

  42. Partea I – Tipuri de cafea

    Tineti minte! Boabele de cafea sunt de doua feluri:

    1. Buna = Arabica = Aromata = Scumpa = Continut mic de cofeina
    2. Rea = Robusta = Amara = Ieftina = Continut mare de cofeina

    Evident interesul brand-urilor de cafea este sa vanda cafea de tipul 2 la pret de cafea de tipul 1 si in final clientul sa fie multumit.

    Partea a II-a – Cafeaua

    Asemenea fructelor, cafeaua e un produs alimentar, are soiuri. Nu spunem ca avem mere Illy si mere Lavazza ci avem mere golden, ionatan etc. Daca te uiti in punga “Julius Meinl” o sa vezi ca in ea e un amestec de soiuri din Brazilia, Costa Rica etc. (arabica sau robusta) avand fiecare un gust/aroma specifica. la fel ca soiurile de mere) In plus fiecare recolta e diferita.

    Partea a III-a – Prajirea

    Ca orice produs alimentar cafeaua se altereaza/degradeaza in timp in contact cu aerul. O cafea prajita light este extrem de aromata insa practic in 2-3 saptamani, indiferent de modul de ambalare isi pierde absolut toate calitatile. Brandurile mari (Illy, Lavazza etc) prajesc cafeaua foarte dark pentru a avea de fiecare data acelasi produs in punga. (cat mai putin alterat si independent de recolta – vezi pct. II)

    Partea a IV – Prepararea

    Fara timp investit in a intelege cafeaua niciodata acasa nu vei putea face o cafea buna indiferent de modul de preparare/echipament.

    O cafea cu adevarat buna (plina de arome, fara nuante amare, cu corp, cremoasa, cu aftertaste etc.) o poate prepara numai un om care intelege cele de mai sus plus inca altele (macinare, raport intre cantitate de apa si macinatura, temperaturi la apa, presiuni – in cazul espresso).

    Epilog

    Fara cunostintele de mai sus, o cafea buna se poate bea in Romania doar in cateva cafenele (exista si in Bucuresti cateva – care folosesc cafea de diverse soiuri, proaspat prajita si macinata).

    Cu cunostintele de mai sus se poate bea o cafea excelenta si acasa. 🙂

    ———-

    PS – Cele scrise mai sus sunt scrise doar de dragul si din respect pentru cafea. Nu am de demonstrat nimanui nimic. Stiu ca de obicei oamenii care nu sunt in tema tind sa faca misto, vorbind pe langa, dar suportam. 🙂

  43. #81

    cea mai buna cafea e aia pe care o ai in casa!
    Pe mine m-a invatat un turc (nu Arhi) cum se bea cafeaua.
    Fierbinte, se soarbe nu se hapaie si la doua inghitituri mai iei cate o gura mica de apa plata/minerala cu lamaie.
    Valabil pt toate cafelele:
    -daca vrei sa te scoata imediat la buda o bei foarte dulce.

  44. #84

    www.kfea.ro/Cafea_macinata_Movenpick_500g.htm

    Este la Lidl la 20 de lei punga. Gust oleak mai bun decat Dallmayr.

    asta e versiunea boabe: www.kfea.ro/Movenpick_Gourmet_Espresso_boabe_250_g.htm. Super mishto daca ti-o macini singur

  45. #85

    atitea mofturi cu cafeaua asta. ca se prepara nu stiu cum sau nu stiu cum. eu stiu ca se face asa: pui o lingurita de ness, una de zahar, apa 3 sferturi si un sfert lapte si e gata cafeaua 🙂

    • #86

      sunt trei rețete pentru cafea:
      – multă
      – foarte multă
      – toată câtă mai este

  46. #87

    Movenpik si Dalmayr Prodomo, gasesti boabe la Selgros.

  47. #88

    Cafeaua este o bautura foarte buna daca stii sa o prepari. Cel mai bine este sa folosesti cafea boabe proaspat prajita si sa o macini la momentul prepararii, indiferent daca o faci la ibric, filtru, moka, aero press sau la espressor. Eu o prefer sa beau cafea espresso dubla :D. Este adevarat, am un espressor ceva mai performant (Bezzera BZ10), iar cafeaua pe care o fac cu el este… phiu… perfecta: www.perfectespresso.ro/ro/produs/espressor-bezzera-bz10-s-pm–dozare-din-buton–rezervor-de-apa–pompa-vibratii–manometru-dublu–otel-inoxidabil–98/

    Despre cafea sunt multe de spus, dar nu sunt eu in masura sa detaliez, sunt specialisti. Din punctual meu de vedere, cafeaua trebuie sa-mi placa, sa fie pe gustul meu. Nu conteaza daca e 100% Arabica sau e un amestec de Arabica cu Robusta. Am incercat cam toate cafelele din supermarket… sunt praf toate. Poate ca si blendul e de vina, dar eu cred ca in primul rand coneaza faptul ca multe sunt foarte vechi. Au poate mai bine de jumatate de an de la ambalare. Am folosit mult timp si cafea proaspat prajita si vreau sa spun ca e o diferenta enorma. O recomand cu caldura.
    Acum beau Italcaffe la pungi de 1kg (www.perfectespresso.ro/ro/produse/marca–italcaffe-14/categoria–cafea-27). Nu am incercat inca toate sortimentele, chiar daca de fiecare data am luat altceva. Este o cafea italiana care a obtinut premii la unele concursuri internationale de degustare. Mi-a placut cam tot ce am incercat, dar totul tine de gustul fiecaruia.

    • #89

      >> Din punctual meu de vedere, cafeaua trebuie sa-mi placa, sa fie pe gustul meu.

      da fra’, tu esti asa, deosebit in felul tau…

      din punctul de vedere al pulimiii, cafeaua poa’ sa fie oricum, ba chiar sunt unii care ar prefera sa nu le placa.

      personal, mie imi place cafeaua facuta pe gustul maricicai de la swingeri, desi cam toata lumea stie ca e o crva lipsita de gusturi 😛

  48. #90

    <>, daca nu ai fi atat de ingust la minte si nu te-ai fi limitat la cafeaua Maricicai, ai fi intels ce am zis. Nu meriti nici macar sa-ti dau peste nas pentru nesimtirea de care dai dovada.

    Fiecare este liber sa bea cafeaua care ii place, nu pe cea a Maricicai… Sigur Maricica asta a ta nu stie ce este ala un profil de temperatura, care-i gradul de macinare specific modului de preparare sau multe alte aspecte legate de cafea, cum de altfel sunt sigur sa nici tu nu stii.

    Nu o sa intru in polemici cu tine pe tema asta petru ca este clar ca nu avem ce discuta, dar asa, ca sa stii si tu, unii oameni de pe planeta prefera cafeaua cu un profil de prajire mai puternic (vezi sudul Italiei, Napoli… cica acolo ar fi capitala espresso-ului), altii de pe planeta prefera un profil de prajire mai slab (nordul Italiei, poate chiar Europa in general), mai sunt si altii de pe planeta care prefera zeama lunga, sa tina cat pentru o tigara sau doua (cafeaua americana.. especifica in mare masura si Romanilor)… si multe alte asemenea exemple.

    Sunt foarte multe metode de a prepara cafaua, cum dealtfel sunt zeci de mii de arome, care trebuie sa satisfaca miliarde de gusturi… fiecare si-l alege pe cel care-i place.

    Capisci?

    • #91

      era o ironie in replica la platitudinea “cafeaua trebuie sa-mi placa, sa fie pe gustul meu”, gen… 😛

      in rest, vaz ca esti “encioclopedic”. un adevarat dimitrie cantemir al prepararii cafelei.

  49. #92

    unii vad ca au facut o adevarata stiinta din bautul cafelei. lasa ca am baut si cafea la vrac si ness cu cola.
    e intr-adevar foarte buna julius meinl…

  50. #93

    “Brandurile mari (Illy, Lavazza etc) prajesc cafeaua ” de acord 100%
    Cam asta nu imi place, cel putin la lavazza; Sunt arse-cel putin alea pe care le-am baut -, si nu mai au aproape deloc aroma.
    Prefer -si aici o sa ma injure multi- tchibo albastru la ibric sau un douwe egberts rosu/galben 😀

    • #94

      Si eu la fel, fix aia nu-mi place cafeaua de la Lavazza si la alte branduri mai de top, ca e arsa….cel putin aia pe care o vand in pachete mai mici, pt acasa…Ca aia preparata la cafenea, alta treaba….acolo e perfecta. Tocmai de-aia imi iau si eu Jacobs, Tchibo, Amaroy, don cafe, si le fac acasa, la ibric clasic sau la infuzor.

  51. #95

    Eu beau cafea să mă țină treaz. Pe zi beau din vreo 4 locuri. Românii nu beau cafeaua cu apă dar au pretenții să bea cafea bună. E ca aia cu WC-ul din fundul curții.

    • those bastards…

    • #97

      Nuș, boss… de-am întinde toți pe pâine miere de lavandă, bine ar mai fi. Pune unu gura pe ceva și gata, ăla-i bencimarc. O să afli curând ce nașpa ești că nu bei ceaiul de dimineață îndoit cu lăptic de capră.

  52. #98

    Se vindeau la Whittard, cafea din boabe semidigerate de nu stiu ce vietate din podisul Etiopiei – am luat o data, era interesanta la gust dar nu exceptionala. Eu ii ziceam cafea pentru dusmani, sa le dai sa bea si pe urma sa le spui de unde provin boabele. E usor de recunoscut, e cea mai scumpa. Daca nu o gasesti, neaparat Jamaican Blue Montain
    www.whittard.co.uk/coffee/type/coffee-beans/blue-mountain-jamaican-coffee.htm

  53. #99

    @Stef: lingurița de plastic de la Saeco nu se compară ca efect cu un metal de 0,4 kg și cu care poți apăsa cum trebuie. Am simțit oarece diferență.

    Problema este că e scump rău un tamper la noi, de asta am ajuns să-l iau tocmai de pe eBay.

    • Nu e chiar aşa de scump un tamper, eu l-am cumpărat de la o firmă din Iaşi cu 80 de lei + transportul, iar prima căutare pe google după tamper dă un link către unii care-l au la 110 lei. Cât a fost pe eBay?

      Dar da, tamperul face diferenţa. De fapt întâi râşniţa şi apoi cafeaua proaspăt prăjită de la prăjitorii (din Bucureşti) şi apoi tamperul şi apoi ceaşca şi nu în ultimul rând … compania 🙂

    • #101

      Gasesti si mai ieftin, da cautare in google dupa “Motta Easy”, il gasesti la ~67 Lei si e un tamper bun.

  54. #102

    Pe ecuatorcafe.ro gasesti sortimente pe care nu le-ai gustat in viata ta, desi Iulius Meinl e o marca laudata.

    • #103

      Si Iuluis Meinl, Tchibo, Jacobs, Doncafe, Lavazza etc sunt branduri cu un marketing foarte foarte puternic. Prin promovarea agresiva, brandul s-a intiparit in mintea oamenilor, dar asta nu inseamna ca sunt neaparat si superbrand-uri de cafea.

      Singura cafea cu adevarat buna dintre cele foarte cunoscute si cu state vechi in romania este cafeaua Illy. Mai sunt si alte cafele, mai putin cusocute la noi dar foarte apreciate afara, sau cunoscute doar in lumea HoReCa, cum ar fi cafeaua Izzo (www.perfectespresso.ro/ro/produse/marca–izzo—myway-11/categoria–cafea-27)

      In orice caz, eu cumpar cafea profesionala pentru espressor, este fara nici un fel de dubiu mai buna decat cea din supermarket.

    • apreciez ca stii sa iti faci reclama la site, dar totusi exagerezi cu linkurile

  55. #105

    “Cafea profesionala” parca vorbim de aparatura electronica aici….

    • #106

      Stiu, suna ciudat, dar e cat se poate de adevarat.
      In toate domeniile exista o astfel de distinctie, asa ca exista si la cafea.

  56. 3in1 cel mai bun 😉

  57. #108

    Nu stiu, dar zi prietenului tau ca pot sa inghit eu boabele de cafea si sa miaun pana ies.