vasilica

În familia românească clasică se perpetuează un mit care nu are nici o legătură cu realitate. Și anume acela că femeia trebuie să stea la cratiță iar bărbatul face tot ce e necesar pe lângă casă.

Personal consider că e un mit întreținut de bărbați, ca să își justifice lenea, pentru că 2 șuruburi strângi într-un an, pe când mâncare, curat, copii etc faci tot timpul. Societate patriarhală condusă de biserică, deh, ca orice societate avansată. Noi și jihadiștii. Să nu îi spui unui bărbat român să treacă la cratiță, că e posibil să înceapă să caute un AK, să răzbune moștenirea strămoșească.

polițiștii s-au deplasat la fața locului și au găsit într-o locuință de la parterul blocului respectiv șapte persoane decedate, dintre care șase copii cu vârste cuprinse între șase luni și 7 ani și tatăl acestora, în vârstă de 28 de ani

De fapt, chestia asta cu reparatul nu e haioasă deloc.
Educația din familie te face să crezi că, dacă ai o pereche de ouă, automat te pricepi, automat ești mai îndemânatic, automat ești cel care leagă dacia cu o sârmă și merge mai departe.

Din păcate, distracția ține cât timp nu vorbim de lucruri serioase. După care încep instalațiile electrice care iau foc, reșourile din BCA care te ucid, sobele construite de un meseriaș care știe și se pricepe și a verificat el că soba trage, mașinile care iau foc pe stradă pentru că te-ai gândit tu că nu se strică nimic dacăpui o siguranță de 20 în loc de una de 10.

Nu vreau să mă gândesc cum e să fii în pielea familiei care și-a pierdut 5 copii dintr-o suflare. Creierul meu de tată refuză să încerce măcar să își imagineze o asemenea suferință.

Credeți că oamenii vor învăța? Credeți că Vasilică din rovinari, când o să îi ia foc priza o să cheme un electrician? Sau o să își facă o aerisire omologată la sobă?

Nu, pentru că Vasilică din Rovinari e exponentul tuturor celor ce votează an de an pe aici. Șmecheraș, știe mai bine, el se descurcă și rezolvă mai bine și mai ieftin. Și e aplaudat la scenă deschisă, în timpul acțiunii Bă, ce se pricepe vasilică asta, la orice

Păcat, viața nu o mai dă nimeni înapoi. Copiii aceia nici nu apucaseră să deschidă ochii…