Originalul îl găsiți aici.

Minutul și scorul
01.03.2022 / 21:00
🪖Kievul se pregătește pentru cel mai important salt asupra orașului. Astăzi s-au înregistrat mai multe atacuri în cartierele rezidențiale din jurul orașului, mai multe blocuri fiind distruse. Va fi cea mai grea noapte pentru oraș de la începerea războiului.
🪖Celebrul convoi de 65 de kilometri are o așa de mare lungime pentru că se pare că este format din multe convoaie mai mici care, din cauza problemelor logistice s-au ajuns unele pe altele din urma.
🪖Conform McKenzie Intelligence Services, un battalion de parașutiști ruși au fost desantat în apropierea aeroportului din Hostomel.
🪖Rușii au încercat de mai multe ori să distrugă turnul televiziunii din Kiev. L-au avariat, dar încă transmite.
🪖Rușii au avertizat populația Kievului că va lovi ținte din oraș, anunțul a generat panică, mii de oameni erau înghesuiți azi după amiază în gara din Kiev în așteptarea unor trenuri către vest.
🪖Harkovul a fost bombardat din nou, dar a rezistat și astăzi.
🪖Mariupolul este înconjurat de forțele separatiste conduse de Denis Pușilin, dar și de unități ale armatei ruse. Acestea au intrat in sudul orașului.
🪖Gara din Herson a fost cucerită de ruși, se dă asaltul final pentru cucerirea integrală a orașului.
🪖Odessa se pregătește de asediu. Cetățenii construiesc baricade. Primarul a lansat un apel prin care cere veste antiglonț si căști pentru apărători.
🪖Piața centrală și sediul administrației din Harkov au fost bombardate cu dedicație, cel puțin 7 oameni pierzându-și viața. Totodată un spital a fost bombardat si distrus complet in această după-amiază. Era evacuat.
🪖La Kupeansk oamenii au ieșit cu mâinile goale să oprească o mașină de teren rusească.
🪖Mai mulți luptători ceceni și-au pierdut viața, confirmă liderul cecen Kadîrov, dar având în vedere relația ucrainenilor cu gloanțele si untura de porc, cecenii s-ar putea să vadă cele 72 de virgine prin gard.
🪖In cursul dimineții Lukașenko, președintele Belarusului a declarat că nu va lua parte la invazie. Ucrainenii susțin că trupele Belarusului deja au trecut frontiera cu Ucraina
🪖Conform ONU în acest moment peste un milion de ucraineni si-au parasit locuințele, iar dintre aceștia aproape 700.000 au reușit să tracă si granița.
🪖Canada, Australia, Olanda, Lituania și Cehia permit cetățenilor să se înroleze in forțele de voluntari pentru Ucraina.
🪖Primele batalioane ale Brigăzii Internaționale au început să fie constituite în Lituania si Danemarca.
🪖Google a blocat astăzi canalele de Youtube ale Sputnik și Russia Today.
🪖In regiunea Shumi s-a realizat primul schimb de prizonieri. Un ofițer rus contra cinci soldați ucraineni. Pentru rus va fi nasol.
🪖Marea Britanie a livrat astăzi ajutor medical Ucrainei. Cel puțin două aeronave au ajuns în Polonia cu proviziile medicale.
🪖Tara Galilor oferă 4 milioane de lire sterline ajutor umanitar și în seara asta au gonit un petrolier rusesc.
🪖La Geneva, la adunarea ONU, cei mai mulți diplomați din sală s-au ridicat si au plecat când Lavrov și-a început discursul. Flit.
🪖Forța de Reacție a NATO va fi desfășurată pentru prima oară în istorie. Grupul luptă din România este aproape constituit. Grupul din Lituania este funcțional.
🪖Diplomația Europeana avertizează asupra faptului că actuala criză din Ucraina s-ar putea extinde printre altele si în Republica Moldova.
🪖Uniunea Europeană are în plan să blocheze orice transmisiune audio-video venită din Rusia de pe orice platformă din spațiul european.
🪖Petiția de pe Change.org a rușilor împotriva războiului a strâns deja peste un milion de semnături. Dar și Siberia e mare. 😃
🪖De pe Izvestia am aflat că Festivalul de Film de la Cannes de anul ăsta nu va primi delegații din Rusia.
La noi.
🇷🇴 CFR Călători oferă gratuitate la călătoriile pe calea ferată tuturor cetățenilor ucraineni.
🇷🇴 România a crescut cheltuielile cu apărarea de la 2% la 2.5% din PIB.
🇷🇴 🇧🇬 Agențiile de turism din Bulgaria dar si transportatorii bulgari s-au alăturat colegilor români în efortul de a prelua refugiați ucraineni. Mai multe autocare bulgărești sunt la Isaccea pentru a prelua refugiați si a-i duce către Albena sau Varna.
Altfel:
❌Până în acest moment NU s-a confirmat faptul că Uniunea Europeana a acceptat cererea Ucrainei
❌NU s-a confirmat faptul că rușii au bombardat o facilitate militară ucraineana de lângă Ismail, la 15 km de România.
❌Tarile europene NU donează avioane ucrainenilor. Nici măcar din alea cu elice. A a fost fake of the day. Thanks Biziday.
❌NU se confirmă faptul că soldații ruși si-au găurit rezervoarele la tancuri ca sa nu participe la război.