Originalul îl găsiți aici.

Minutul și scorul
01.03.2022 / 21:00
🪖Kievul se pregătește pentru cel mai important salt asupra orașului. Astăzi s-au înregistrat mai multe atacuri în cartierele rezidențiale din jurul orașului, mai multe blocuri fiind distruse. Va fi cea mai grea noapte pentru oraș de la începerea războiului.
🪖Celebrul convoi de 65 de kilometri are o așa de mare lungime pentru că se pare că este format din multe convoaie mai mici care, din cauza problemelor logistice s-au ajuns unele pe altele din urma.
🪖Conform McKenzie Intelligence Services, un battalion de parașutiști ruși au fost desantat în apropierea aeroportului din Hostomel.
🪖Rușii au încercat de mai multe ori să distrugă turnul televiziunii din Kiev. L-au avariat, dar încă transmite.
🪖Rușii au avertizat populația Kievului că va lovi ținte din oraș, anunțul a generat panică, mii de oameni erau înghesuiți azi după amiază în gara din Kiev în așteptarea unor trenuri către vest.
🪖Harkovul a fost bombardat din nou, dar a rezistat și astăzi.
🪖Mariupolul este înconjurat de forțele separatiste conduse de Denis Pușilin, dar și de unități ale armatei ruse. Acestea au intrat in sudul orașului.
🪖Gara din Herson a fost cucerită de ruși, se dă asaltul final pentru cucerirea integrală a orașului.
🪖Odessa se pregătește de asediu. Cetățenii construiesc baricade. Primarul a lansat un apel prin care cere veste antiglonț si căști pentru apărători.
🪖Piața centrală și sediul administrației din Harkov au fost bombardate cu dedicație, cel puțin 7 oameni pierzându-și viața. Totodată un spital a fost bombardat si distrus complet in această după-amiază. Era evacuat.
🪖La Kupeansk oamenii au ieșit cu mâinile goale să oprească o mașină de teren rusească.
🪖Mai mulți luptători ceceni și-au pierdut viața, confirmă liderul cecen Kadîrov, dar având în vedere relația ucrainenilor cu gloanțele si untura de porc, cecenii s-ar putea să vadă cele 72 de virgine prin gard.
🪖In cursul dimineții Lukașenko, președintele Belarusului a declarat că nu va lua parte la invazie. Ucrainenii susțin că trupele Belarusului deja au trecut frontiera cu Ucraina
🪖Conform ONU în acest moment peste un milion de ucraineni si-au parasit locuințele, iar dintre aceștia aproape 700.000 au reușit să tracă si granița.
🪖Canada, Australia, Olanda, Lituania și Cehia permit cetățenilor să se înroleze in forțele de voluntari pentru Ucraina.
🪖Primele batalioane ale Brigăzii Internaționale au început să fie constituite în Lituania si Danemarca.
🪖Google a blocat astăzi canalele de Youtube ale Sputnik și Russia Today.
🪖In regiunea Shumi s-a realizat primul schimb de prizonieri. Un ofițer rus contra cinci soldați ucraineni. Pentru rus va fi nasol.
🪖Marea Britanie a livrat astăzi ajutor medical Ucrainei. Cel puțin două aeronave au ajuns în Polonia cu proviziile medicale.
🪖Tara Galilor oferă 4 milioane de lire sterline ajutor umanitar și în seara asta au gonit un petrolier rusesc.
🪖La Geneva, la adunarea ONU, cei mai mulți diplomați din sală s-au ridicat si au plecat când Lavrov și-a început discursul. Flit.
🪖Forța de Reacție a NATO va fi desfășurată pentru prima oară în istorie. Grupul luptă din România este aproape constituit. Grupul din Lituania este funcțional.
🪖Diplomația Europeana avertizează asupra faptului că actuala criză din Ucraina s-ar putea extinde printre altele si în Republica Moldova.
🪖Uniunea Europeană are în plan să blocheze orice transmisiune audio-video venită din Rusia de pe orice platformă din spațiul european.
🪖Petiția de pe Change.org a rușilor împotriva războiului a strâns deja peste un milion de semnături. Dar și Siberia e mare. 😃
🪖De pe Izvestia am aflat că Festivalul de Film de la Cannes de anul ăsta nu va primi delegații din Rusia.
La noi.
🇷🇴 CFR Călători oferă gratuitate la călătoriile pe calea ferată tuturor cetățenilor ucraineni.
🇷🇴 România a crescut cheltuielile cu apărarea de la 2% la 2.5% din PIB.
🇷🇴 🇧🇬 Agențiile de turism din Bulgaria dar si transportatorii bulgari s-au alăturat colegilor români în efortul de a prelua refugiați ucraineni. Mai multe autocare bulgărești sunt la Isaccea pentru a prelua refugiați si a-i duce către Albena sau Varna.
Altfel:
❌Până în acest moment NU s-a confirmat faptul că Uniunea Europeana a acceptat cererea Ucrainei
❌NU s-a confirmat faptul că rușii au bombardat o facilitate militară ucraineana de lângă Ismail, la 15 km de România.
❌Tarile europene NU donează avioane ucrainenilor. Nici măcar din alea cu elice. A a fost fake of the day. Thanks Biziday.
❌NU se confirmă faptul că soldații ruși si-au găurit rezervoarele la tancuri ca sa nu participe la război.
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.