Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci, a recunoscut Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății. La om „e ca la mașini”, a declarat acesta, la Realitatea PLUS. Mai clar: toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO.

Declarația aceasta e prezentată, prin mai toate materialele, foarte tendențios și de partea întunecată a forței. Gen Nu e corect, domnule, toată lumea trebuie să primească aceleași îngrijiri, cu aceleași costuri.

Uitând, convenabil, cum plătești CAS de te dor buzunarele, în timp ce milioane de români nu au nici măcar asigurarea minimă, pentru că nu le pasă și se tratează la urgențe, sau plătesc asigurarea minimă la 2 ore pe zi și au acces la fix aceleași tratamente cu cei care plătesc din impozite, CAS și CASS câteva salarii medii de români, lunar.

Da, sistemul de sănătate, cum e acum, nu e ok. Nimeni nu e tratat bine, nimeni nu e tratat corect, șpaga e la putere și totul pentru că nu există un sistem de asigurări suplimentare, care să îți dea acces și la alte servicii, dacă aia ai tu chef și potență. Pentru că nu e deloc ok ca, după ce plătesc mii de euro anual pe impozite și kkturi la stat, dacă ajung într-un spital, să fiu înghesuit într-un salon cu 10 țigani care nici nu știu ce e ăla CAS și unde se plătește. Iar singura soluție să fie sugerată de toți Dacă nu îți convine, du-te la privat. BĂ, ATUNCI DE CE PLĂTESC ASIGURĂRI?!

Change my mind.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.