Ieri am fost și am dus-o pe Luna la aeroport, să zboare către bursa ei de un an și să pregătească terenul pentru sosirea mea, prilej să râdem iar de cocalarii români în acțiune. Momârlani români la luggage dropoff:
-Împinge dragă mai tare, că intră, zise el, în timp ce încerca să îndese trollerul în cutiuta care reglementează dimensiunea bagajelor de cabină.
– Nu intră, dragă.
– E, nu intră, apasă dracului mai tare, că rămânem cu căcaturile afară.
Nu a intrat, le-au pus într-o plasă.

Așa.
După aeroport, ne-am dus la Cocoșatu, acolo unde sunt cei mai buni mici din românia, să servim o masă frugală. Prilej cu care am scris undeva că micii de la Cocoșatu sunt cei mai buni din românia.

Vai, ce greșeală. Dar cum să spui asta? Poate la voi, la bucurești, zise el un ardelean. Știți, ardelenii pun boia în mici. Am mâncat niște mizerii de astea la ceva restaurant clujean, APartamentul numărul ceva, zici că mâncam cabanoși roșii fără prezervativ.

E interesant cum oamenii chiar au impresia că dacă trăiesc într-o gropiță mică, ce e în tranșeea lui este cel mai bun de pe lume.
Da, după ce am mâncat mici din probabil toate zonele țării, de la înălțimea kilelor și cunoștințelor mele, pot spune că micii de la Cocoșatu sunt cei mai buni. Nu Gil, nu Popești, nu Sat Boss (trebuie să fii sărit să mănânci acum de acolo). Cocoșatul.

Din păcate, O să mai mănânce mamarea la ei. 12 mici, 4 sucuri, o salata de muraturi si 2 portii de cartofi, 98 de lei. Mai dă-o-n cocoașa mea, că ăsta e preț de restaurant central, nu butelie explozivă la DN1.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

116 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pe Valea Sarului sunt mici excelenți. Nu zic “cei mai buni din țară”, că poate mă fugărește vreunul de prin Baia Sperie care e grataragiu din tată-n fiu. Și nu cocoșatul, Gil.
    Unde ziceai tu că ai găsit pungă în mici?

    • #2

      Ai un talent de a ajunge irelevant chiar si atunci cand esti on topic.

    • #3

      mwhahaha!! macar a comentat primul la postare.

  2. #4

    Nici macar o suta de lei…

  3. #5

    Moooammaaaaa ce de-a pret! La noi in sat cu 98 de lei faceam nunta.

  4. Sa trăiască kilogramele tale, dar 12 mici? Ai reusit sa îndesi 8?

  5. #8

    Ce sa-i faci. Nu toți au salar >2k

  6. #9

    Sunt gurmand grav. Am si vreo 30 de kile in plus care sa ateste asta. Imi plac micii mult si am mancat de la Cocosatu, Gil si altii de nenumarate ori. Dar nu fac diferenta intre ei absolut deloc! Daca ma legi la ochi si-mi dai sa gust unu de la Cocosatu si altu din orice alt loc decent n-am cum sa fac difereta. Nu inteleg deloc cum pot unii diferentia. Asta si aia cu anvelopele premium. Cand aud la unii ca nush ce Continental e mai bun ca nush ce Michelin ca simt ei cum franeaza mai bine imi vine sa mor. Cum cacat sa simti diferenta la, probabil cativa cm in plus sau minus la franare?

    • Rezumat: dacă tu nu eşti capabil să simţi diferenţa într două chestii, n-o poate face nimeni.

    • #11

      well, eu, de exemplu, nu simt diferenta intre vinuri. neplacandu-mi, pentru mine sunt toate acre sau dulci. asta nu inseamna ca ea nu exista…:)

    • Nici nevastă-mea nu face diferenţa între gusturile diferitelor tipuri de bere, dar vede diferenţa de nuanţă (care mie îmi scapă şi oricum nu mă interesează).

    • #13

      De curiozitate, simți diferența dintre pepsi și coca cola? Dacă le-ai bea cu ochii închiși ai putea spune care ce și cum?

    • #14

      da. pepsi e mai dulce. dar nu in sensul bun

    • #15

      Bro – la vinuri trebuie sa iesi din zona in care toate vinurile sunt la fel…la 20-30 lei sticla sau doamne fereste mai putin ( caz in care e aproape sigur ca vinul ala n-a prea vazut boaba de strugure) nu prea ai ce diferente sa faci…

    • #16

      sigur, ca eu sunt ala care merge si isi cumpara vinul ieftin, ca sa fie mult.

  7. #17

    5 lei/mic e mult bo$$?

  8. #18

    Vad ca in sfarsit au renovat localul deci trebuie sa-si amortizeze investitia rapid!

  9. 98 de lei pentru 12 mici? asta ar însemna cam 5 lei/mic – 60 lei, 5 lei/suc – 20 lei, o salată de murături – 10 lei și două porții de cartofi – 8 lei. nu e chiar exagerat.

    dar ce știu eu..

    • #20

      Materia prima dintr-un mic valoreaza cam 1,5 lei, cel mult 2 lei daca o fi din cine stie ce rasa de porc/vita/oaie. Mai pui costuri de productie, chirie + utilitati, salarii, dar plm, 5 lei micul?
      De-aia zicem noi astia din provincie ca voi bucurestenii aveti bani, va permiti sa mancati micul cu 5 lei. 😀

    • Da, băi Cristi, că dacă iese cost 3.5 lei/mic, ăsta trebuie să fie și prețul. Că trebuie să facă muncă voluntară ăia de la restaurant. Cum să facă profit, imperialistii dracului!

  10. Se știa de o grămadă de timp și că micii lui sunt cei mai scumpi. În general, orice/oricine e cel mai bun într-un domeniu e și cel mai scump, dacă respectivul proprietar și-a făcut temele.

  11. #26

    Băi și-așa bine începusem dieta… Trebuia să deschid articolul ăsta… La 11 noaptea…

  12. #27

    Să vezi cum o să sfârâie pe de lături comentariile curioase despre plecarea bursieră a Lunei.

  13. Cei mai buni mici sunt la Kaufland.

  14. #35

    Si totusi, doar despre mici comentati, dar despre faptul ca ne paraseste intr-un an pentru meleaguri mai bune nu? Oricum, succes Lunei si sa va iasa bine planul, imi imaginez ca nu e usor acum, ma mir ca nu au copii roua la ochi (am trecut si eu prin asta).

  15. #38

    e 3.5 lei un mititel. am fost acum o luna dupa o cursa cu bicla din titan. am mancat afara ca nu eram imbracat de restaurant si nu aveam unde sa parchez bicla. am fost in interior sa-mi iau si 2 beri (eram cu un coleg) iar ospatarii se uitau la mine de parca intrase un aurolac in restaurant de 15 stele. berile faceau in total 16 lei iar ospatarii se tot codeau ca nu au sa-mi dea rest 4 lei. dupa 5 minute de asteptat am renuntat la cei 4 lei dar mi-au lasat impresia ca erau fericiti ca m-au facut. revenind la mici, da, sunt buni, dar parca cu trecerea anilor le scade din “valoare”. la obor ai incercat?

  16. #39

    De gustibus…

  17. #40

    incearca si micii de la Marius, de pe pantelimon, sunt curios ce parere ai fata de cei de la Cososatu

    • #41

      conteaza si cum ii perpelesti…nu ti se par un pic cam fazi cei de la marius?

  18. Mai sunt de luat in seama și micii de la Obor.

  19. #45

    Sa stii ca momarlan nu este acelasi lucru cu marlan. Momarlanii sunt bastinasii din Valea Jiului (mai precis din depresiunea Petrosani). Acu daca la aeroport era aceasta categorie de oameni si se comportau ca ciobanii (da momarlanii aveau terenuri in zona si cresteau animale) atunci e normal sa ii mentionezi altfel e gresit.

    • #46

      stiu ce inseamna momarlan.

      MOMÂRLÁN1, momârlani, s. m. (Reg.) 1. Om prost, necioplit, bădăran

    • #48

      mai mult de definitia din dex de mai sus nu am ce sa iti dau. e interesant,totusi, cum astia de la tara considera ca dialectul lor e de fapt regula:))

    • #49

      Nu stiu daca aceste ester eggs-uri le plasezi voluntar sau involuntar dar sunt absolut delicioase.Si mai ales cand vin unii si altii sa iti explice ca nu ai dreptate.Imi aduc si acum aminte de acel articol unde tu citai din lege si interlocutorul stia el mai bine ca asa i-a spus un politist.

    • #50

      este ca e distractiv? credeam ca doar pentru mine:))

    • #51

      Nu am origini de momarlan, ca sa intelegei ca nu am nimic de castigat din aceasta polemica, dar e ca si cand eu as spune eu ca la aeroport era plin de tatari care se manifestau in fel si chip. Am mentionat chestia asta doar pentru a aduce la cunostinta faptul ca acest cuvant este de multe ori folosit gresit. Si se incearca schimbarea definitiei din DEX: adevarul.ro/locale/hunedoara/ce-sunt-fapt-momarlaniii-definitia-dex-cuvantului-momarlan-schimbata-fiind-jignitoare-1_571e47ff5ab6550cb85670c9/index.html

    • #52

      iarta-ma ca o fac, dar daca iti spun Sugi Pula, tu spui ca e incorect, pentru ca Pula e, de fapt, un oras in croatia? Momentan, definitia din dex este fix asta data de mine. Sincer, nu înțeleg despre ce discutam

    • #53

      Va comportati amandoi ca niste toloboni. E bine? Sa vad cine stie ce sunt tolobonii, ca in dex nu scrie.

    • #54

      Cetine, esti mitocan (dragomirnean)

    • #55

      o sa cer sa se scoata din dex

    • #56

      mitocan = om care bea mythos

    • #57

      Nu cumva mitocean e forma corecta pentru un locuitor din Mitocu Dragomirnei? Intreb si eu, nu sariti cu grammar nazi-ismul.

    • #58

      ce de cuvinte pentru a defini un moldovean :))))))))))))

  20. #59

    Am mancat si eu o data de la satboss si mi-am lasat adn-ul pe transalpine.
    Apropo, ati observat ca nu exista niciun caine pe langa crasma de pe valea oltului? Unde ati mai vazut vreo crasma cu gratar care sa nu aiba caini pe langa?

  21. #61

    Cei mai buni mici dupa parerea mea (mare amator de mici, ii testez prin toate zonele tarii prin care ajung prin concedii) mi se par tot cei din Cluj, micii de Someseni (de preferinta cumparati cruzi si facuti cu mana mea la gratar).
    Recunosc, prin Bucuresti n-am ajuns in plimbarile mele si multumesc de sugestie, o sa fac cumva sa ajung la restaurantul La Cocosatu’ vara asta :D.

  22. #62

    Cei mai buni erau candva in piata la nea Ion ( pt cine stie Alexandria) … acum au ajuns ca niste perisoare de mari 😀

  23. #63

    Mariciu ce parere are? :))

  24. #64

    “12 mici, 4 sucuri, o salata de muraturi si 2 portii de cartofi, 98 de lei” … mananci putin da’ bun, dar nota de plata te cocoseaza ! D’aia ii zice la Cocosatu!

  25. #65

    “cum oamenii chiar au impresia că dacă trăiesc într-o gropiță mică, ce e în tranșeea lui este cel mai bun de pe lume”…subliniez asta asa ca sa nu ziC Ca gusturile se discuta doar dupa ce te caci in gura omului ca sa ii schimbi gustu’…

  26. #67

    Ai zis “ciorba de burta la Kon Tiki”, m-am dus la Sibiu sa mananc la Kon Tiki. Wow!
    Ai zis “mici la Cocosatu”, m-am dus la Bucuresti sa incerc micii. Iarasi wow!

    Acum mi-ai facut iar pofta de mancarea din capitala. Daca tot vin, ce ar mai trebui sa incerc? Vad ca multa lume lauda si terasa Obor. O am pe lista. Alte bijuterii din astea mai ai?

    • #68

      e bun obor, dar nu tin reteta constanta. cateodata sunt minunati, cateodata sunt cu amoniac.
      daca vrei ceva bun de tot. cauti restaurantul La Vultur in Militari si ceri o tuslama 🙂

    • #69

      turism culinar 😀

    • #70

      Plus ca cea mai buna ciorba de burta e la Prima 🙂

  27. #71

    am mâncat și eu la ghebos și micii erau buni și foarte mari, se justifica prețul

    însă pentru nota de plată așa de mare MUIE COCOȘATU!

  28. #74

    Aia cu prețul e pusă ca momeală pentr Chiar el. Nimic nu ştiți bă.

  29. #75

    Asa cum ziceai si tu mai sus despre vinuri, asa zic si eu despre mici: neplacandu-mi, pt. mine toti sunt la fel.

  30. #76

    am mancat si eu acolo, mi se pare ca anul trecut
    nu-s rai, dar se gasesc si mai buni 🙂

    anyway, felicitari maxime ca-ti iei talpasita din republica socialista rromania

    toata stima!

  31. #79

    In ce țară vrei să iti pregătească terenul ?

  32. #80

    Nu stii tu ce mici buni sunt aici la Maramu’ carne proaspat, preparat pe loc si prajiti la cele mai inalte standarde. Nu zic unde ca dupa ramanem noi fara.

    • #81

      micii, by default, trebuie sa stea 24 de ore sa se odihneasca. sper ca puneti boia de aia buna

    • #82

      Mici prajiti??? Mno dragule, matale acolo la Maramu’ si prin Ardeal in general, nu prea stiti ce sunt micii, ca voi ati fost sub stapinire chezaro-craiasca, nu ca miticii astia de pe la Sud…

    • #83

      De fapt denumirea de mitici nu vine de la Mitică, cum greșit cred ardelenii, vine de la specialiști în mititei, pe scurt mitici.

  33. #84

    Se vede ca nu ai mincat mici pe valea Loarei, pe o terasa unui castel si cu pahar de vin vechi de 25 ani, Bordoeux evident sau cum dreaku ii zice. N ai cu cine, ma, n ai cu cine!

  34. #89

    Acuma pot zice cu adevarat:ne pleaca valorile din tara…
    O sa mai fii relevant de dupa granita,boss?

  35. #90

    Dar micii de la Dedulești unde se ragasesc in top ..!!??

  36. #92

    Eu zic sa-i incerci pe cei de la Zexe 🙂

    • #93

      Buuuuuni…. Dupa gustul meu, mai buni decat cei de la Cocosatul. Dar, din nou, De gustibus…

  37. #94

    Carnea/pasta de mici se face din carnea proaspat expirata, ce nu mai poate fi comercializata legal.
    Dar prin masina de tocat, ceva condimente si … pofta mare!

    • #95

      mergi repede

    • #96

      da da. si daca nu e expirata nu ies buni si faci bube. trebuie proaspat expirata, nu vechi expirata, evident.
      e pentru gustui fine, se mananca un mic din carne proaspat expirata cu branza mucegaita, niste icre oxidate de s-au inegrit si un vin vechi.
      In rest, reclama sufletul comertului: Mititei cu par pe ei!

    • #97

      Fezandata se zice bre, nu expirata…

  38. #98

    Pretul ma cam uimeste tinand cont ca sunt destule meniuri la restaurantele de top din Bucuresti, cu fructe de mare, fripturi de calitate etc. care ori bat aproape de asta, ori sunt chiar si mai ieftine la 70-80 de lei, dar Cocosatu nu e chiar cel mai glamour loc din lume, oamenii nu-si dau check-in si nu au event-uri de noapte cu poze si smecherii ca sa se duca lumea buna mereu si sa creasca ratingul restaurantului pe segmentul asta, oamenii care mananca acolo ori mananca cand sunt pe drum, ori isi iau pentru acasa, ca sa mentina nivelul produsului trebuie sa taxeze mai mult 🙂 .

  39. #99

    Asta ptr că n-ai mâncat mici la „Gugulanu’” în Caransebeș. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  40. #102

    La mine in sat era un loc unde se faceau mici si ii zicea Cardinal. Erau si buni, fara boia, dar ieseau in evidenta ca erau imensi. Din pacate, ca multe lucruri bune, s-a dus Cardinalul.

    • #103

      Imensi ca cei de la Selgros unde pun bicarbonat cu lopata? Ca dupa ce se racesc ramin cit puța motanului…

    • Erau cel mult mediocri. Ăia din obor sînt decenţi.

  41. #105

    Super-micii de la măcelăria Pion din Ploiești. Încearcă-i și devii navetist București-Ploiești.

  42. Bine pe principiul asta doar vreau sa subliniez ca orice la sud de carpati e de cacat si daca totul e atat de minunat acolo pai nu mai bine mancati voi mici de la cocosatu si facem cumva sa avem o granita pe la brasov si la boita(sa ramana ciolanul de la boita in ardeal). Mie asta mi s-ar parea minunat…

    In rest eu am mancat in toata tara asta.. si imi permit sa mananc cam orice … dar inca n-am gasit nimic bun sau de laudat pe nicaieri la sud de Carpati(zic sud… ca in Moldova sunt chestii bune daca n-au marar). cumva cred ca e o chestie de perceptie… noua ne plac cacaturile noastre si voua ale voastre.

    PS: n-ai mancat tu virsli de la Brad(HD) care se mananca cu Mustar si Boia… adica pui o gramajoara de boia, una de mustar langa virsli si dai carnatul prin Boia dupa prin Mustar si savurezi cel mai bun gust ever cu paine proaspata ofcors.

    • #108

      îhî

    • #109

      Nooo, haai, sa nu zici ca-s mai buni cirnatii ardelenesti jumate grasime inecata in boia si-ti plac mai mult decit ghiudemul… Chiar si din obisnuita sau incapatinare.

  43. #110

    Micii de la Cocosatu’ sunt printre cei mai buni din tara. Micii cei mai buni cu adevarat sunt (sau erau, nu sunt sigur) la Dealul Negru’….am zis

  44. #111

    N-ai mancat la Hanu Conachi, inspre Galati.
    De la a doua terasa, aia cu terrmopane albe.
    Mananca acolo si vorbim dupa.

  45. #114

    Nu am mai ajuns de ceva vreme la Cocosatu, dar voi mai merge. La Gil am fost mai de curand si mi-au placut. Dar ca la Dealu’ Negru nu am mancat mici mai buni. Sper sa ajung si in Popesti.

  46. Serif, nici la Sibiu si nici la Cluj nu se pune boia in mici. Cat despre restaurant, te-au dus amicii tai la restaurant cu pretentii. Cand mai treci prin CLuj cauta restaurantul Valahia. Sa vezi bunatate de mici si Ciorba de burta

  47. #116

    Clujul are fasole si varză. Obligatoriu pe Eroilor. Eu nu aș pomeni nimic despre mici la Cluj.