Foarte adevărat articolul lui Godină despre amenzile de circulație. În afara celor care vin chitiți să îți dea amendă, că e foame pe circă, majoritatea celor care m-au oprit de-a lungul timpului (și am permis din 1998) m-au lăsat în pace (bine, dacă nu făcusem vreo nefăcută imposibil de trecut cu vederea) pentru că, întotdeauna eu refuz să mă cert cu polițiștii. Niciodată nu m-a oprit cineva, în toți anii mei, eu fiind nevinovat. O singură dată m-a oprit un capdecretă, când veneam de la vulcanii noroioși, pentru un cotrol de rutină. Și m-a pus să opresc în mijlocul drumului, indicându-mi exact unde să stau, după care a venit la mine și m-a întrebat de ce nu am tras pe dreapta. Eu i-am zis că am cameră în bord, el mi-a zis că a fost un control de rutină și cam aia a fost.

În rest, în foarte puținele dăți în care am fost oprit sau fără permis, a fost pe bune. Cea mai enervantă a fost atunci când a umblat fi-miu la luminile de poziție și mi le-a închis. Și am luat amendă la pod la pantelimon pentru că, ghici ce, nu aveam luminile aprinse.

Anyway, eram curios dacă există vreo scuză care v-a mers cu poliția. La mine, cu martori, a mers când le-am spus că nu port centură din cauză că am cancer la ficat și că asta e, poate să îmi dea amendă, oricum nu prea contează, pentru mine. Mi-a urat sănătate și m-a lăsat în boii mei, după ce m-a întrebat dacă am act doveditor și am zis că e pe undeva pe acasă, cui îi mai pasă și de ăla?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.