Iubiţi fii ortodocşi ai acestui neam

Cu multă durere şi îngrijorare vin să vă adresez aceste cuvinte, pentru care mă simt dator în faţa lui Dumnezeu şi conştiinţa şi inima nu mă lasă să trec nepăsător pe lângă acest val primejdios care s-a ridicat să înghită toată suflarea omenească, chiar şi pe cei aleşi, de este cu putinţă. Nu în calitatea mea de biet monah, ascuns într-un vârf de munte, era să vă aduc la cunoştinţă aceste pericole ce se ivesc asupra Bisericii lui Hristos, în primul rând, ci a arhipăstorilor, mai marii acestei Biserici.

 

Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sunt obligaţi să se încadreze într-un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea.

Vă cer, aşadar, în numele Mîntuitorului Hristos, să cereţi autorităţilor române să abroge legile care permit îndosarierea şi urmărirea electronică a creştinilor, renunţarea la libertatea cu care ne-am născut. 

Restul aici

 

Din cate stiu eu, biserica trebuie sa fie apolitica. Din cate stiu eu, biserica se ocupa cu salvarea sufletului nemuritor, de trupul pacatos si muritor. Din cate stiu eu, biserica nu ar trebui sa se amestece in in treburile mirenilor, ei fiind ocupati sa tina ocupata legatura cu Dumnezeu. Si atunci, ce cauta Paisie asta facand scandal impotriva noilor pasapoarte?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.