Atunci când clovnii politici vor accepta, public, că românia, în general, are o cangrenă, un cancer generalizat în rândul personalului medical, abia atunci se va putea încerca începerea unei operațiuni de deratizare, cu legislație dedicată mitei, care să scoată, pentru totdeauna, din sistem, tumorile maligne care sunt acum răspândite peste tot. Pentru că, acum, medicii care nu iau șpagă, care condiționează actul medical de plata unor sume de bani, care îți spun în față cât te costă serviciul lor, sunt, de fapt, majoritatea, doar ca restul nu au fost prinși.

Am sperat, dintotdeauna, că va veni o nouă generație, care să ucidă Genicșii de acum și care să înceapă să presteze un act medical normal, decent și uman. Din păcate, proliferarea așa ziselor facultăți de medicină în sistemul universitar, la cele mai penibile facultăți posibile, a adus, de fapt, o nouă generație de șpăgari care au investit în acea facultate și care, acum, consideră normal să își recupereze banii.

Sigur, celălalt cancer sunt și pacienții, care au în sânge, ca educație primară, oferirea șpăgii la medic. Este o cultură bazală, am o prietenă, medic chirurg ortoped (Bună Ancaaaa) căreia i se lasă pe birou cafea și kent, din fugă, lasă, știm noi că refuzi doar de fațadă, șpaga trebuie dată, dacă tot am cumpărat-o.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

37 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    “Medicii de la Marius Nasta sunt doar excepții”

    Da, normal, pentru c-au fost prinși…ceilalți, adică 99,978%, încă n-au fost prinși, deci sunt “negustori cinstiți”.

    90
  2. #3

    Păi să ne înțelegem și în care minister nu există un cancer generalizat în rândul personalului?
    Dacă e sa luam M.A.I. nici nu are rost să-l pomenim. Instituțiile statului care au legătură directă cu cetățenii sunt și mai infecte. Deci unde putem găsi ceva de Doamne ajută?… că toată lumea o dă pe ăia cu “România își revine” , “Tigrul Europei” , românii se întorc în țară pentru că nivelul de trai bla bla. Că și afară e corupție, să vedeți că…etc, etc .

    O fi frate dar să mă mănânce șarpele dacă în 20 de ani de UE mi s-a cerut vreun ban in plus pt orice serviciu public. Indiferent despre ce era vorba.
    Singurii funcționari publici infecți de afară îi întâlnești în consulatele române. Niște papagali, oameni de nimic cu durere in paișpe.

    66
    • Cam asa, cui ii e dor de Ro il sfatuiesc sa nu mai bata atata drum, o vizita la orice consulat o sa il linisteasca.

      30
    • #5

      Doamne’ti multzam ca de vreo 10 ani (daca nu si mai bine) m-ai tinut departe de mirificu’ minunatu’ Consulat romanex din Perish.

      15
    • #6

      Am mai zis p-aci, cel mai gunoi funcționar român întâlnit în prea lunga-mi viață a fost in august 2017 la Consulatul din Paris: o babă cu cearcăne și gumă de mestecat. Îmi vine și acum să vărs când mă gândesc.

      19
  3. #7

    Daca nu dai spaga la spital mori cu zile in sensul in care nu te baga nimeni in seama.Acum o sa apara cretini sa spuna ca ei s-au operat la spitalul universitar sau de urgenta si totul a fost ok si personalul amabil ba am si primit si mancare buna.Eu ma refer la spitalul din Radauti, Corabia si multitudinea de spitale mici unde romanii de zi cu zi sunt macelariti la propriu.
    Singura solutie viabila este arestarea si condamnarea in masa si astfel se curata societatea de aceste zoaie numite personal medical.

    40
    • Si adusi din India, Sri Lanka, Nepal, Bangladesh si Pakistan in locul lor. Daca la Glovo , constructii si gpl Crevedia se poate, sa se poata si in sistemul sanitar
      Mi-ar parea rai doar pt ca si aia de la ei au nevoie mare de doctori, bineinteles

      4
  4. #9

    Eu merg in 2 saptamani la nunta varului meu cu o rezidenta doctorita. El fiind IT-ist. (devine clasica combinatia asta, el it-ist si ea doctorita, stiu deja 3 – 4 cupluri asa,, interesant ca nu vezi invers). Sa trec la subiect. Ii spuneam la mama ca la nunta sa ii dam ei plicul cu bani cum se dau la medici, pe ascuns pe sub mana. Bine, maica-mea a zis ca aia a spus ca nu e adepta mitei. Si i-am raspuns maica-mii ”da da, pana va vedea primul plic”

    34
    • #10

      Rezidentele au salariu de 3200-5000 lei, destul de greu de trăit în București sau Cloujjeee cu banii ăștia, mai ales când trebuie să mergi toată ziua la coafor/machiaj/sala/epilat/mani/pedi.

      Asa ca fetele astea iau taurul de coarne și încep să caute IT-isti în mod activ, un prieten mi-a arătat vreo 3 pe tinder sau bumble care spuneau clar în descriere ca vor IT-isti. Colegul rezident e sărac, nu ia șpagă și până să ajungă să câștige decent mai durează 5-10 ani.

      4
    • Uite, la nunti ar trebui sa intre Ciolacu in ei cu impozitarea. Ori se strang bani, ori se raresc nuntile. Win win.

      1
  5. #12

    e prea mică contribuția la sistemul de sănătate ca să ai pretenții să nu fie corupt și să și funcționeze bine.

    4
    • #13

      nu stiu despre ce vorbesti tu, dar eu platesc 1100 de euro si ceva maruntis anual, asa ca da, am ceva pretentii

    • #14

      La sistemul romanesc?!? 450 de lei pe luna?

      4
    • #15

      da, e ceva cu limitele de salarii minime, nu stiu cum se calculeaza

    • #16

      1100 euro e mărunțiș. Asta înseamnă sub 500 lei pe luna. Adică un brut de 5000 lei. Adică toți cei cu net peste 3000 lei dau mai mult decât tine.

      15
    • #17

      asa e legea, nu am facut-o eu. nu mi se pare maruntis, atunci cand dai suma asta timp de cat…27 de ani? inseamna cam 30 000 de euro dati la stat aiurea, fara sa beneficiez de nimic. iar asta e doar daca calculezi raportat la suma pe care o platesc pe IMM, dar au fost momente in viata cand plateam CASS la job, procentual, la salariu de multe mii de euro. sau cand esti platit pe drepturi de autor, cand, la orice contract ti se retine CASS procentual. la un calcul dupa ureche, cred ca am lasat statului roman cam 100 000 de euro in asigurari medicale. si am primit in schimb muie. deci, maruntis? in spania, pe autonomo infiintat azi, platesti 80 de euro lunar asigurari medicale si pensie minima.

    • #18

      Lol, 1100 de euro pe an nu știu dacă îți acoperă compensarea pentru medicamentele de diabet

      17
    • #19

      le acopera, ca metforminul e ieftin. si nu il iau compensat, pentru ca am medicul de familie in floreasca si decat sa ma duc acolo, mai bine nu

    • #20

      e interesat, totusi, cat de rapid vireaza discutia spre ce puteti voi ataca, nu spre problema reala. demonstreaza, cumva, de ce suntem aici, ca tara. nu conteaza ca bugetul anual de miliarde de euro din sanatate, e fuserit, acum discutam daca e mult sau putin sa dai 100k de euro in 27 de ani de munca

    • #21

      Da ba andrei, e Cetin chiabur si alti pacienti la fel! De aia nu merg treburile si sistemul de sanatate, din cauza oamenilor.
      Bai dar unii nu meritati ma nici un leucoplast cand patiti ceva! Ce minte de copil papuas de gradinita poti sa ai!

      13
    • #22

      Din nefericire nu are cine sa facă legislație împotriva șpăgii în spitale pentru ca ea s-ar aplica și la toate celelalte categorii profesionale. Când o să își dea politicienii singuri la oase, și cine să pună în aplicarea acea legislație, polițiștii, judecătorii, procurorii… am râs.

      12
    • #23

      @Andrei, tu esti prost si in general sau doar cand ai acces in la internet? Eu platesc 500 de euro pe luna CAS. E ok sa am pretentii? Pot sa ma pis pe toti spagarii si frecatorii de pula din sistemul sanitar care gasesc motive din astea la fel cum o faci tu?

      10
    • #24

      Asa cum s-a spus si ca este prea mic salariul medicilior si asistentelor deci trebuie marit ca ne pleaca valorile.S-a marit si rezultatul a fost ZERO, in continuare spagi si mizerie umana la maxim fata de pacienti.
      La fel cei din invatamant, vrem salarii mari, rezultate zero.
      La fel cei din politie, justitie..etc, vrem salarii mari , rezultate zero.
      Sper ca copiii nostri sa plece din latrina asta de tara si sa se duca dracului si tara si neamul asta esuat.

      1
    • #25

      1000 euro pe luna platesc la asigurare (nu privata) in DE, unde peste 70 de milioane sunt asigurati. In România câte milioane plates asigurari?
      Cu șpagă ar fi simplu, dați afară la a doua abatere sa fim puțin înțelegători.
      Dar când nu se intampla nimic, merge treaba, ca peste tot în România. De ce nu se intampla asta? Presupun ca atunci ar cădea toată șandramaua numita sistemul de sănătate de stat din România.
      Dar exista vreun sistem de stat fără șpagă în România? Politia, armata, parlament, guvern, învățământ, administrație?

      2
  6. Cu o moarte tot suntem datori,
    Cafea si kent pe masa la doctori!
    De ce?
    De George Cosbuc!

    16
  7. #27

    “medicii care nu iau șpagă” Dacă înțeleg eu bine articolul, “nu” este în plus aici.

    19
  8. #28

    Pacient operat la spital județean, nu știu exact denumirea medicală dar mai pe românește, extirpare de uter. După 3 zile sună că este externată pe motiv: Nu avem paturi destule. Dus acasă cu mașină personală cu dureri mari și după alte 3 zile dus înapoi la clinică privată pentru scoatere ață. 400 de lei.
    Până atunci pacientu se întreba cât să-i de-a doctorului și dacă o fi mulțumit cu 1000 de lei.
    Ca să fie clar la clinica privată totul era cu chitanță și medicul de la spitalul de stat doar lucra și acolo după programul din spitalul de stat foarte aglomerat pentru că pe la noi pe la țară avem spital degeaba.
    TLDR, nu a dat nimic, totul a fost acoperit de asigurarea de sănătate + cea privată care a decontat tot.
    Ce vreau să spun este că avem nevoie foarte mare de spitalele alea regionale dotate cu toată aparatura necesară, cu medici buni și lăsate spitalele alea infecte din orășele pentru mizeriile de primari și toată cloaca lor de parveniți șpăgari în paragină unde te poate trata un medic pentru maxim un roșu în gât.
    Vorbesc de spitalul județean de urgență din Deva, recent renovat, și unde încă se lucrează pentru un corp nou.
    PS. Niciodată, dar niciodată nu să vină un medic dedicat meseriei să lucreze într-un oraș unde spitalul aparține unui ”clan” și trebuie să se căciulească în fața unui primar semianalfabet care are în spate o ”echipă” specializată doar pe jmenuri din bani publici.

    25
  9. #29

    Cand am vazut stirea (am vazut-o cu cateva zile intarziere) si-am vazut fetele respectivilor, un singur lucru m-a frapat, dar asa rangok gen: nu zic frate sa fie silfizi, atletici sau nu-s cum; dar pana mea cand ii vedeai porcini asa, ma gandeam: “ma asta-i medic?” “asta opereaza?”

    P.S. Nu-s nici io mare atlet 🙂 dar nici medic. Ca sa dau asa un termen de comparatie, cum ar fi sa urmezi sfaturile unui nutritionist supraponderal (si da, persoanele de fata / de pe acest blog se exclud! 😀 )

    25
  10. Eroii pluii
    Nu, serios, am vorbit cu doctori care zic ca pentru binele pe care-l fac e normal sa ia spaga
    Ce pot sa zic,aveti grija sa fiti sanatosi ca sa faceti bani sa va teatati in alta tara daca totusi nu reusiti sa evitati vreo afectiune grava

    11
  11. #36

    Se ia șpagă, asta e clar de când ma știu. Dar oare se intreaba cineva de ce se da șpagă? Asta ar fi o tema interesanta pt un articol, zic.

    6
  12. #37

    Nevasta-mea are o prietena care a incercat sa dea spaga la privat, s-a uitat doctorița lung la ea și a dat-o afară cu plasa ei cu tot.

    3

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.