Petrom a realizat un profit net de 854 milioane de lei, în primul trimestru din 2018, în creştere cu 38% faţă de T1 din 2017 când profitul net a fost de 618 milioane de lei, pe fondul creșterii accentuate prețului petrolului.

Mai țineți minte, acum câțiva ani, când scriam despre cum prețul barilului de petrol scăzuse de la 140 de dolari la 30, iar Petrom redusese prețul benzinurilor cu 1 leu? Și așteptam cu interes să văd ce se va întâmpla când va crește din nou barilul?

Iată, pe fondul înțelegerilor arabo-ruse de limitare a producției de petrol, prețul barilului a ajuns la 70 de dolari. Prețul benzinei la Petrom se apropie de 6 lei, cam cât era înainte de prăbușirea cotațiilor internaționale. Probabil că, dacă barilul ajunge la 140 din nou, benzina la pompele românești va fi 10 lei.

E bine când ai în concesiune subsolul țării, dar prețurile sunt la același nivel ca la achiziția de pe piața liberă.
Ah, de abia aștept să iasă pe piață US, cu petrolul obținut din zăcămintele de șist, mai prost, dar mai ieftin decât cel al arabilor. Va fi așa interesant…

DIn păcate, nu mai am imaginile de la mizeria de petrecere de la Petrom, ocazionată de plecarea Marianei Gheorghe spre pensia binemeritată, în care o ducea brenciu de mână prin sediu și cânta ca la nuntă, în timp ce toțți aplaudau slinos, gângav și pupincurist Nu plecați, doamnă, nu ne lăsați….