Mi se pare de nivel științifico-fantastic că la 6 luni de când coronavirus este celebru, românii, majoritar, habar nu au de ce poartă mască.

Bă, simpletonilor, masca albastră nu o porți ca să te protejezi pe tine, pentru că nu de asta e făcută. Masca oprește virușii la expirație, nu la inspirație.

Când porți mască faci gestul egoist de a-i proteja pe alții de o eventuală îmbolnăvire cu viruși de la tine. Știu, cu chestia asta am bătut capacul la sicriul oricăriu argument, cocalarul român va înțelege că weeeee, păi de aia port eu mască și mă chinui, pentru alții?

Purtatul mănușilor nu te protejează în mod direct de corona, pentru că virusul se lipește de mucoasa bucală, ochi, nas. Chiar dacă ai răni pe mână, nu iei covid pe acolo. Dar mănușile au 2 acțiuni. Una, te descurajează să te atingi pe față și cealaltă e că atunci când ajungi acasă, arunci mănușile și dedesubt ai mâini relativ curate, reduci riscut de a scăpa vreo parte nespălată.

Dacă vreți protecție personală, vă cumpărați măști FFP3 sau maști din acelea de care am scris mai acum câteva săptămâni, că sunt dintr-un material care protejează de covid.