Niște domni de la un site, menționat în titlu, s-au gândit că e o treabă să facă și ei măști de așa zisă protecție. Doar că standardul de conformitate cu care se laudă este pentru materiale pentru tapițerii, care nu trebuie să atingă fața.

Cam ăsta e răspunsul oferit când li s-a atras atenția, de către cineva care știe despre ce e vorba.

Desigur, după aia au început să șteargă urmele, nu mai regăsim lupta împotriva infecțiilor virale și altele, nu se mai specifică clasa 4, de decorațiuni, o dăm mai low cu standardul 100. Dar internetul nu uită și nu iartă.


Cam acestea sunt rezultatele financiare ale lui First Printex Solution SRL.

Punct de vedere mascuta vesela.

Buna ziua

Regretam parerea pe care v-ati facut-o depre noi si produsele noastre, fara insa a avea un produs de-al nostru pentru a-i verifica calitatea.

Daca imi permiteti, as dori sa vin cu cateva lamuriri la acuzele care ne sunt aduse, deoarece consider ca e fair sa aveti si un punct de vedere si din partea noastra, cu explicatii si studii realizate de specialisti, nu doar al concurentei editat de arhi: mentionare a concurentei, lipsita de profesionalism.

“Niște domni de la un site, menționat în titlu, s-au gândit că e o treabă să facă și ei măști de așa zisă protecție. Doar că standardul de conformitate cu care se laudă este pentru materiale pentru tapițerii, care nu trebuie să atingă fața.”

Legat de materialul folosit in realizarea mascutelor noastre, este un material TEXTIL, POLIESTER 100%, cu o densitate mare, fapt ce ii confera siguranta ca nu trec toate particulele prin material. Acest material NU intra in contact direct cu pielea, ci este dublat pe interior de un strat de bumbac 100%, moale ca textura, cu densitatea de 120gmp (care de fapt acesta intra in contact cu pielea).

Tocmai datorita densitatii si a rezistentei materialului exterior, acesta are aplicabilitate si in domeniul decoratiunilor si a productiei publicitare. Insa nu este folosit exclusiv in aceste domenii. Acest material are certificare OEKO TEX, adica a fost testat pentru substante daunatoare. Ce inseamna Standard 100 by Oeko-tex se poate citi direct pe site-ul lor: www.oeko-tex.com/en/our-standards/standard-100-by-oeko-tex. Detalii despre material gasiti chiar pe site-ul producatorului: bergertextiles.com/produkt/be-tex-display-210/?lang=en_GB

Certificarea Oeko inseamna ca toate materialele sunt testate pentru substante nocive:

[…] the next level of certification is Oeko-Tex Standard 100 which is to do with how the raw materials are then processed. This considers factors such as the dye that is used, the sewing threads, linings, prints, and any non-textile accessories such as buttons included in the final product. If a product is labeled as Oeko-Tex certified it is completely free from harmful chemicals and safe for human use.

To attain Oeko-Tex Standard 100 certification, the fabric has been tested and certified to be free from harmful levels of more than 100 substances known to be harmful to human health.

A few things to know about Oeko-Tex testing:

· It is reviewed annually and completely voluntary.

· All testing is undergone by independent third party laboratories.

· The criteria are reviewed annually.

· Oeko-Tex is a global standard.

· All accountable ways harmful substances can enter the body are considered.

(sursa: ettitude.com/impact/organic-vs-oeko-tex-certified/)

Cum ati spus si Dvs, se poate folosi si la tapiterii, pe care le atingem in mod direct cu pielea sau chiar cu fata. Pielea fetei este atinsa in mod frecvent de poliester (esarfe, fulare, prosoape), iar aceste produse NU sunt nocive pentru fata.

“Cam ăsta e răspunsul oferit când li s-a atras atenția, de către cineva care știe despre ce e vorba.”

editat de Arhi: aici era un text despre concurenta dansilor, text pe care am ales sa il elimin, pentru ca e lipsit de profesionalism sa faci asa ceva.

Noi insa NU am promovat niciodata faptul ca mastile noastre protejeaza impotriva Covid-19, ci chiar incurajam lumea sa foloseasca masuri suplimentare de protectie, cum ar fi spalatul mainilor si respectarea distantarii fizice (mascutavesela.ro/despre-mascuta-vesela/ ).

Orice masca, fie ea chirurgicala sau nu, nu garanteaza protectie impotriva virusului nou. Asa cum a fost demonstrat, acesta ar putea intra in corp si pe cai oculare (www.reginamaria.ro/articole-medicale/poti-sa-iei-coronavirusul-prin-ochi).

“Desigur, după aia au început să șteargă urmele, nu mai regăsim lupta împotriva infecțiilor virale și altele, nu se mai specifică clasa 4, de decorațiuni, o dăm mai low cu standardul 100. Dar internetul nu uită și nu iartă.”

Noi nu am sters absolut nicio urma, toate informatiile sunt la locul lor ca si acum 2 zile, ca si acum 2 luni (se pot verifica datele si pe site si pe facebook).

Clasificarea pe grupe se refera la aplicabilitate, in niciun caz la toxicitate (producatorul sugereaza domeniile in care se pot folosi materialele).

Cat despre standard, acesta este specificat la fiecare produs in parte, lucru vizibil si pe site, si pe pagina de facebook, si pe ambalaje.

Cam acestea sunt rezultatele financiare ale lui First Printex Solution SRL.

In 2018 nu incepuse activitatea start-up-ul First Printex Solution SRL, iar rezultatele expuse in linkul respectiv sunt absolut normale pentru o companie la inceput de drum, care abia in 2020 a inceput sa aiba activitate propriu-zisa.

Va rog sa imi confirmati primirea acestor clarificari, iar daca mai exista nelamuriri va stam oricand la dispozitie.

O zi frumoasa!

Alexandra Gatlan