Sunt unul dintre clientii seriosi ai retelei In Medio: cand intru in cate un magazin din asta de presa, raschetez rafturile; cumpar pe langa cele obisnuite, tot ce sta mai ascuns in spatele titlurilor consacrate.
In spatele titlurilor consacrate sta si “The Marketer”, revista oamenilor de afaceri vizionari, un lunar subtire atat ca numar de pagini, cat si din punct de vedere editorial, parte din grupul media cu acelasi nume care editeaza si “Business Woman”, un esec editorial minunat numai bun de dat limbi in cururile date cu crema ale Andreei Marin sau Cameliei Voiculescu.

The Marketer are demnitatea unei studente la Marketing si Comunicare – la cursuri se imbraca ingrijit, se implica la seminarii, iar seara mai merge la cate o babardeala pe banii “domnilor generosi”. Deh, chiria trebuie platita din ceva…

Asa si cu revista asta: interviu “de industrie” cu Adrian Botan, Creative Partner la McCann Erickson are, reclama la Rosia Montana, Carrefour si Visa are, un interviu dur si socant cu Irina Socol, sefa Siveco Romania, are (titlul e super dur: “Despre eLearning… sau despre prezent si viitor in educatie”), doua advertoriale mascate dedicate unor companii are, de ce sa nu aiba si un “masaj editorial” cu happy end?

Caci la finele revistei, sa-mi crape ochii!, numai ce vad o poza cu Andrei Placinta afisand un zambet baptist, impreuna cu mararul de pe piept, la camasa-i desfacuta ghiorlaneste.

Andrei Placinta e baiatul ala simpatic, al senatoarei Sorina din Vrancea, care si-a rupt in bataie campioana, a calcat cu masina un om si apoi a fugit de la locul spectacolului. Aici aveti si un video foarte dragut cu personajul.

Iata, deci, ca la nici un an de la incident, Placinta ne surade din revista The Marketer: articolul “Experienta indiana – profesor la capatul lumii” are dedicate 6 pagini, nene, despre cum a predat milosul Placinta matematica unor indieni de clasa a VII-a, ca mi-au si dat lacrimile de emotie.

Cititi articolul si aflati cum tanarul Placinta a pornit o activitate economica inca din liceu. Nu, nu e vorba de activitatea aia economica de a aparut in Cancan, unde milosul Placinta sugea din tigarile cu cannabis, pregatindu-se intens de experienta din India…

Aflati mai apoi ca tanarul Placinta a muncit chiar si la constructia unor case de sinistrati, ca vrea sa faca din Vrancea o zona turistica mai ceva ca Valea Prahovei, ce mai!, un articol numai bun de pus la dosar in instanta, sa vada si judecatorii cat de rau s-au inselat cand au dispus retinerea lui Placinta si mai apoi constituirea dosarului penal.

Nu radeti, oameni buni, nu-i usor sa speli cadavre, asa cum profesionist o face The Marketer. Trebuie sa manca si gura lor ceva.

Scris de Liviu Alexa
(am zis ca-i mai bine sa cer gazduire unui A lister pentru acest articol, Arhi are trafic putin mai mare decat The Marketer)

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.