Desigur, ne referim la femeile rromânce, care vor avea dreptul la 1 an de concediu de creştere a copilului, pentru că PDL a decis că e prea mult ce primesc. Exemplele, aduse din SUA şi ţările vestice, unde femeile pleacă la muncă imediat după naştere.

Cu o singură problemă.
Statele respective plătesc alocaţii de creştere a copilului lejer mai mari decăt cei 40 de euro daţi de statul rromân.
În toate ţările alea există grădiniţe şi creşe. Nu şi la noi, unde an de an se dau şpăgi uriaşe pentru locuri în grădiniţe, iar creşele sunt aproape inexistente.
În aceleaşi ţări, cheltuielile cu bonele şi baby siterele sunt deductibile din impozit. Nu şi la noi, unde nici măcar nu există munca de baby sitter.
Toate cheltuielile cu educaţia copilului sunt deductibile la impozite.
Pentru familiile ce stau cu chirie, chiria se deduce la impozit.
Pentru proprietari, impozitul se injumătăţeşte.
Asigurările de viaţă sunt deductibile, în toată perioada de creştere a copilului.
Cheltuielile de stricta necesitate vieţii noului născut sunt deductibile.

Şi asta e doar ce ştiu eu.
La noi? Ai 2 gemeni, primeşti indemnizaţie pentru un copil. Plăteşti mii de euro spitalizări, deşi dai impozite de te caci pe tine. Nu ai nici un fel de ajutor din partea statului. Asta deşi toată viaţa plăteşti cei 35% impozit, indiferent de venit. Ai venit lunar de 1000 de euro? Dai impozit şi asigurări sociale de 350 de euro lunar. În schimb, primeşti muie portocalie.

Asta în condiţiile în care rromânia are un spor negativ, în care am ajuns la de la 23 de milioane la 18 milioane de locuitori şi tot aşa.
Da, pedeleul şi băsescu au fost alegerea perfectă. Dacă veneau alţii, era mult mai rău. Sigur.