Mental strain: Marijuana may be behind 30 PERCENT of schizophrenia cases in young men, major NIH-funded study suggests
National Institute on Drug Abuse study included 6million people aged up to 50
Dr Nora Volkow, the agency’s director, called for ‘urgent action’ over weed use

Nu sunt și nici nu vreau să par ușă de biserică. Sau, hai, nu am fost, de-a lungul vieții, acum pot fi confundat cu un altar al binelui, diabetul te predispune spre tot felul de gesturi de astea, în care pari băiat de zahăr, te… pe el și iese limonadă.

Ce vreau să zic e că am avut și eu partea mea de prostii, în tinerețuri. Tinereți care erau deja apuse când mă apucasem de blogging, exagerări ca Blogăria, mon amour au fost doar niște excepții foarte rare. După ce te însori, faci copii, cheful de prostii îți trece exponențial.

Nu mi-a plăcut niciodată să fumez iarbă. Am făcut-o, de suficiente ori, dar starea din timpul/de după nu mi-a plăcut niciodată, la mine se procesează cu anxietate și atacuri de panică, nimic plăcut, nimic funny, singura reacție bună este că îmi pune creierul în mișcare și asta mă ajuta când munceam la radio. Nu m-am mai atins de ea de vreo 8 ani, când am mai încercat cu niște prieteni, care s-au făcut praf, iar eu stăteam într-un colț, așteptând să cadă cerul pe mine sau să iau bătaie de la mama. Nu am încercat niciodată droguri mai tari, pentru că mi-a fost frică de mine. Dacă mi-ar fi plăcut, nu cred că m-aș mai fi putut lăsa, sunt un sibarit epicurean moale de inimă.

Desigur, cifrele studiului ăsta ar trebui luate cu zeamă de varză. Pentru că sunt făcute de un institut care însăși din nume te face să fii circumspect. Adică, serios, institutul național pentru abuzul de droguri ce ar putea să zică? Da băieți, iarba este the shit, băgați până vă faceți creierii varză, nu o să pățiți nimic? Normal că trebuie să facă studii care îi demonstrează utilitatea. Nu am citit studiul, habar nu am care sunt bazele, în general studiile asteaa care vor să demonstreze că ceva e nasol, dar nu au neapărat o motivatie, se bazeaza pe cauzalitate vs corelație, gen studii tip Orășenii care dețin un cal sunt mult mai sănătoși decât ceilalți, lăsând să se înțeleagă că sunt sănătoși datorită calului, nu datorită faptului că au mai mulți bani, deci acces la prevenție și medicație de calitate.

Dar recomandarea este moderanția, în orice. dacă ajungi să bagi iarbă până când faci schizofrenie, posibil ca problema să nu fie la iarbă, știi ce zic? Că așa și prea multă apă te ucide.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.