Eu sunt de acord cu măsura gândită de ministrul sănătăţii, cea cu medicii care nu vor avea voie să profeseze şi la stat şi la cabinete particulare.

De ce? ABSOLUT toţi medicii de care m-am lovit prin spitale mi-au dat întânire pentru a 2 a consultaţie la cabinetul său privat, de la policlinica privată x. Asta deşi aveam asigurări, deşi dădeam şi şpaga de rigoare, că altfel nu se uită nici dracu` la tine. Eram pur şi simplu obligat să merg să mă tratez în sistemul privat. Faza interesantă era că aproape toţi, nu zic toţi, că era o tanti orelistă în constanţa tare de treabă, zic aproape toţi voiau şi şpagă, adică li se înnegurau ochii când nu vedea plasticele cu strămoşi.

Desigur, între timp mi-am învăţat lecţia şi nu mă mai duc decât la policlinici private. Deh, îmi place ca pe banii mei să fiu salutat, să fiu rugat să iau loc, să mă întind pe un pat cu cearceaf alb, nu murdar de noroi şi sânge, cum sunt cele de la Lagărul de Exterminare Auschwitz Constanţa.

Aşa că da, sunt de acord. Vrei să profesezi la stat, stai la stat şi cere şpagă. Vrei la policlinici şi spitale particulare? Aia e, nu o să mai primeşti şpagă, o să fii obligat să vorbeşti frumos cu pacienţii, cu asistentele, o să fii evaluat cu adevărat cât eşti de bun, dar o să iei salariu mai mare.

E timpul să alegi, doctore.