După îndelungi dureri și chinuri ale facerii, am reușit să mă decid și m-am întors la vechea mea dragoste, TP-Link, luând acest preafrumos router, și anume TP-LINK WR1043ND care are, în sfârșit, gigabit.

Bine, bănuiesc că nu vă interesează că arată atât de sexy de îți vine să-l…iubești, ci care sunt urmarile. Păi, să vă arăt.

Acesta este testul de pe vechiul meu router D-Link DIR825.

Acesta este testul cu cablul UTP băgat din mediaconvertor direct în iMac

Iar acesta este testul de pe noul TP-Link

Se observă cu ochiul liber că uploadul e limitat (mulțumesc, RDS).
În rest, super mulțumit. XBOX-ul se conectează imediat, am semnal în toată casa, prin țâșpe pereți și diferența de etaj.

Chestia pe care o regret este că nu mi-am luat unul și cu rețea de 5 Ghz. E o aglomerație în banda de 2.4 de la mine…

Am o problemă totuși, care nu ține de router, deși credeam că are legătură. La descărcarea din librăriile virtuale, nu trece de 12-15 maxim 18 Mb. Am prieteni care descarcă lejer cu 50-80 Mb, cu același tip de conexiune și cu router gigabit. e de la HDD.

Există vreo limitare la descărcare pe iMac?
Vă rog MULT, dacă nu aveți mac și nu știți despre ce e vorba, NU VĂ DAȚI CU PĂREREA, știu despre QoS și restul de banalități găsibile la prima căutare.

PS: Acum trebuie să îi explic nevestei că unele volume mai libertine de pe storage-ul comun sunt descărcate pentru a testa viteza…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.