Legat de scandalul cu aflatoxina, tot văd aia cu Noi luăm de la țară, total natural, cel mai bun.
Nu știu dacă v-am mai povestit cum funcționează la țară furajarea animalelor. Hai să vă spună taica.

Se otânjește vaca omului. Țranul rromân știe că dacă un animal pățește ceva, se taie și se bagă la saramură, ca să nu moară în curte. Între timp, dacă tot ne-am UeIt, avem soluții.

Așa că agrozootehnistul rromân se duce la o fermă din apropiere, de unde un prieten îi dă un sac de 50 de kile cu niște boabe care au în ele antibiotice și alte chestii.

Hrănește vaca cu boabele alea și minune, vaca se ridică și pășește ca Moise pe apele Iordanului, botezându-l pe Iacov, soțul Rahilei.
Se îmbolnăvește calul. Ia de-aici niște măsuri de bobițe. Calul devine cu jăratec sub piele. Se îmbolnăvesc găinile. Luați de aici și voi, că sunt ieftine boabele.

Ca să mă fac înțeles.
Prefer să cumpăr laptele, carnea și restul de la ferme sau de la firme. pentru că acolo există niște medici, se respectă niște standarde, sunt reguli de igienă stricte etc.

Pe țăran nu îl controlează nimeni ce face și cu ce își hrănește/vindecă animalele. Așa că în loc să înghiți doza acceptabilă de antibiotice, tu iei, într-un litru de lapte, de 100 de ori doza, că țăranul și-a vindecat vaca singur. La fel și la pui și, după cum se vede, la cai.

Știu, știu, cei de la care luați voi sunt excepțional de buni, de curați, de sinceri etc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.