La câte un post cu bere, apare minim un hipster obosit care să înceapă să bată câmpii despre cum Vai, legea germană a purității berii, malț, hamei, orz, vai, nu mălai, nu are cum așa ceva, gustul, hooop bere de 40 de lei 300 ml etc

În primul rând, sunteți inculți. Complet. Ați auzit niște bălării de marketing scoase de băieți deștepți, după care le-ați preluat mai departe, pentru că e cool și vi se pare vouă că sună bine, Legea Germană a Purității Berii, ce bine sună, îți umple gura de legislație.

În primul rând, legea mizdii nu are nicio legătură cu mălaiul. Porumbul a fost adus în europa în 1492, legea e din 1516. Probabil la data respectivă nici măcar nu se cultiva porumb în germania.

Legea a fost dată din două motive.
Fermierii puneau la fermentat și grâu, pentru că fermenta mai repede, iar berea era un aliment foarte cerut. Făcând asta, apărea foametea în anumite zone, pentru că grâul nu se mai creștea pentru pâine, ci pentru bere. Și atunci, principele Vasilică din vremea aia a decis că se face doar din malț, orz și hamei, singurele chestii care erau folosite pentru hrana animalelor și nu afectau hrana celor ce trebuiau să îi muncească câmpurile.

Second, se pare că în germania erau și niște daci liberi și întreprinzători, care s-au prins că la fermentație poți pune orice, inclusiv căcat sau pufoaică și, neexistând o lege care să definească ce înseamnă, de fapt, berea, nu aveau ce să pățească. Legea respectivă nu era nici despre drojdii, pe vremea respectivă nu se știa ce e aia drojdie, drojdia descoperind-o Pasteur, după vreo 400 de ani. Pur și simplu lăsau să se strice o șarjă de bere, datorită drojdiilor din aer (ei nu știau că există alea în aer, știau doar că se strică, precizez pentru că ați făcut școala sub PSD) și făceau bere.

Legea vieții s-a păstrat de-a lungul timpului EXCLUSIV ca modalitate de protejare a pieței germane de accesul celorlalte beri din Europa, până în 1984 când, un proces destul de celebru la vremea sa, a făcut ca legea respectivă să fie valabilă doar pentru berile produse pe teritoriul RFG, actuala Germanie de azi.

Iar în Germania, legea are valoarea unui loz găurit, pentru că toate berile au derogări de la lege, pentru a putea face orice alt tip de bere care nu înseamnă orz, malț și hamei. Toate, ok? Berea cu lămuiță are derogare.

Gustul acela care aveți voi impresia că vai, e porumb, se numește dimetilsulfat. E un produs al fermentării la toate cerealele, deci și la orz, malț și hamei, deci nu simțiți niciun gust de porumb. Simțiți gustul unei beri care nu a fiert suficient, pentru că DMS dispare prin fierbere.

Acum, că ne-am lămurit că sunteți niște hipsteri obosiți, să trecem mai departe și să bem Hoops sau cum îi zice berii ăleia de 40 de lei 33 cl, ca să vă clătiți bolta palatină și să mai puteți spune chestii despre beri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.