Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, vineri, trimiterea înapoi la Parchetul General – Secția Parchetelor Militare a Dosarului Revoluției. Decizia este definitivă. În dosar erau inculpați Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.

În majoritate, ICCJ constată că procurorul nu a respectat obligația procedurală de a regulariza rechizitoriul nr.11/P/2014 din data de 29 iulie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, ce fusese instituită cu caracter definitiv prin încheierea din 14 iunie 2024 pronunțată de completul de judecători de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curți de Casațe și Justiție, în dosarul nr. 1687/1/2022/a2.

Astfel, Instanța Supremă dispune restituirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare a cauzei privindu-i pe inculpaţii Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr.11/P/2014 din data de 29 iulie 2022, faţă de inaptitudinea rechizitoriului de a învesti instanţa, nefiind posibilă stabilirea obiectului şi limitelor judecății.

Stăm bine.
Ziceți-mi voi, cum vedeți ieșirea din blocajul ăsta sistemic? românia este un stat eșuat, prizonier al securității și grupărilor mafiote, care conduc tot ce înseamnă politic și justiție. Unde e ieșirea? Dacă ziceți despre faza cu votul, încercați să o spuneți pe un ton pe care să nu râd.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.